Z listu čitateľky


 

Pani Gabriela píše za svojho tridsaťročného syna, ktorý už dva roky máva zvýšenú teplotu. Pred rokom sa liečil na zápal srdcového svalu. Odvtedy má už po menšej námahe problémy so srdcom, čo sa prejavuje nevoľnosťou a potením.

Odpoveď liečiteľky:

Primárnym zdrojom synových zdravotných problémov sú viac než desať rokov pretrvávajúce zápaly v dýchacích a vylučovacích orgánoch. Tieto zápaly postupne oslabovali imunitný systém. Infekcia z prínosových a čelných dutín preniká celé toto obdobie do dolných dýchacích ciest a do tráviacej sústavy.

Pred jeden a pol rokom sa pridružil aj zápal pľúc, ktorý v začiatku nebol liečený. S liečbou sa začalo vtedy, keď sa rozšíril na srdcový sval. Dolné dýchacie orgány sú však do dnešného dňa nedoliečené, a tak hrozí opakovane zápal srdcového svalu. Z dôvodu infikovania tráviacich orgánov sa prekysľuje celý organizmus, čím sa podporujú zápaly. Kyslé prostredie sa dostáva z tráviacej sústavy do krvi a lymfatického systému.

Zapálené lymfatické uzliny je možné nájsť v hrudnej oblasti a v podbruší. Zvýšená teplota signalizuje, že lymfatický systém bojuje so zápalmi v uvedených kritických oblastiach. Synova strava obsahuje veľké množstvo ťažko stráviteľných látok v podobe chemických konzervačných a farbiacich látok, čo sťažuje celý tráviaci proces. Odpadové látky vznikajúce pri takomto procese trávenia prenikajú ľahko do krvi a poškodzujú pečeň, ktorá je zodpovedná za správnu funkciu imunitného systému. Sekundárne sa zo zdroja zápalu kolujúceho v krvi a lymfe infikujú močovopohlavné orgány.

Z močového mechúra postupuje cez močové cesty zápal do obličiek, čím sa zhoršuje ich práca a následne dochádza ku kolísaniu krvného tlaku, čo negatívne ovplyvňuje srdcový sval. Synov organizmus je v energetickej disharmónii. Blokovaná energia v druhej a tretej čakre spôsobuje energetický deficit v piatej a šiestej čakre. Syn svojím uzatváraním sa do seba a nevypovedaním svojich pocitov ubližuje najviac sám sebe. Dochádza tak k častých nedorozumeniam z dôvodu nepochopenia. Svet vníma ako nebezpečné bludisko.

Liečenie:

V strave je potrebné výrazne obmedziť sladké, slané, kyslé, mastné, pikantné a korenisté jedlá a snažiť sa vylúčiť chemicky ošetrované a stabilizované potraviny. Stravu je vhodné obohatiť o väčšie množstvo surovej zeleniny a ovocia. Vhodná je delená strava, ktorá uľahčí tráviace procesy. Odporúčam dostatok tekutín vo forme stolovej vody a bylinkových čajov.

Dlhodobo by mal piť denne liter čaju pripraveného z rovnakých dielov žihľavy, prasličky, brezy, skorocelu, stavikrvu, ibiša, agátu, imela, lipy, púpavy a medovky. Po troch týždňoch urobiť týždňovú prestávku. Vhodné sú cibuľové obklady na hrudník. Robte ich dvakrát do týždňa na noc.

Celkovo urobte 25 obkladov. Jeden alebo dvakrát do týždňa robte aj sedacie kúpele v zmesi levandule a prasličky. Pol roka odporúčam užívať acidophilus, magnézium 500 a digestive enzymes podľa návodu. Tri mesiace odporúčam užívať dupľovanú dávku omega 3, 6 mastných kyselín, olej z pestreca mariánskeho, kapsule z kapucínky a echinaceové kvapky. Potom ešte tri mesiace v dávkach uvedených na obale. Minimálne trikrát počas dňa odporúčam synovi robiť dychové cvičenia. Vhodné je pre neho rekreačné bicyklovanie, prechádzky v prírode s rodinou a meditácie. Syn si musí dávať pozor na prechladnutie od nôh.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.