Dotyk motýlích krídel

Transformácia – slovo, ktoré dnes často počujeme a mnohí z nás ho aj osobne vnímame na svojom tele, duši, vo svojom vedomí. Ide o vystúpenie zo starého sveta, starej materialistickej paradigmy, ktorá hovorí o tom, že okolitý svet existuje nezávisle na nás a naše vedomie nemá naňho vplyv. Že je to svet príčiny a následku – v ktorom my sme vždy len následok a nikdy nie príčina. Že naše vedomie sú len miliardy neurónov v našom mozgu a naše telo je len stroj. Súčasná prevládajúca paradigma je založená na oddelenosti, dualite, strachu, vine, obetiach, prežití najsilnejšieho. Ale je to naozaj tak? Skutočne takto funguje svet?

Už veľa rokov počúvame a vo vlastných životoch zažívame transformáciu, ktorá nám otvára dvere k novému pohľadu na svet. Tá hovorí o jednote a prepojenosti, o tom, že sme duchovné bytosti v ľudskom tele, ktoré zažívajú spirituálnu skúsenosť. Na Zem prichádzame z určitého dôvodu, v ktorom je zahrnutý vyšší plán a náš život je ako zrkadlo, ktoré odráža to, čo sa deje v našom vnútri. Hovorí aj o tom, že slobodná vôľa je súčasťou našej skúsenosti a hlavnou hybnou silou sveta je spolupráca a láska.

V homeopatii máme aj skupinu liekov pochádzajúcich z motýľov. Ich spoločnou vlastnosťou je to, že ich hlavnou témou je transformácia. Nevyvíjajú sa rastom, ale úplne zmenia formu. Keď si uvedomíme, akými štádiami prechádza motýľ, kým sa z neho stane krásne, krehké, kúzelné stvorenie, ľahšie pochopíme aj proces, ktorými prechádzajú ľudia, ktorým môže pomôcť motýlí homeopatický liek.

Motýle sú krehkí, jemní a štíhli ľudia, akoby bez chrbtice. Milujú tanec a pohybujú sa nepokojne, ale ladne a veľmi pekne sa obliekajú, najčastejšie do žiarivých farieb. Keď rozprávajú o svojich problémoch a strachoch, môžu si ovinúť ruky okolo ramien, akoby si chránili svoje krehké telo pred nebezpečenstvom. Zažívajú pocity opustenosti. Vidíme u nich oslabenie mentálnych schopností, najmä pamäte a sústredenosti, preto deti môžu mať problémy v škole. Títo krehkí klienti milujú premeny, prezliekanie šiat, žiarivý make-up, zmeny vzhľadu. Deti milujú kostýmy a radi sa menia na princezné. Priťahujú ich farebné, trblietavé, voľné, dlhé, ľahučké, hodvábne šaty, ktoré strihom môžu pripomínať krídla. Na šatách a šperkoch sa objavujú témy motýľov, Priťahujú ich anjeli s krídlami v podobe obrazov alebo sošiek. Sú to plachí ľudia. Akoby chceli uniknúť zo zeme, z jej obmedzenosti, obloha je pre nich vysnívané miesto, tam majú pocit slobody. Mnohí sú hraví a detskí, akoby nechceli dozrieť. Deti aj dospelí pôsobia oveľa mladšie. Vidíme u nich nepokoj, poskakovanie, prelietavú myseľ . Motýle majú však aj veľmi silný vzťah k rodine a zodpovednosť za ňu. Z fyzických ťažkostí prevládajú zápaly močového ústrojenstva, ekzém.

Anjel a dievčatko

Prichádza 7 ročné dievčatko, o ktorom mama hovorí, že je veselé, veľa žartuje a smeje sa. Má však problémy v škole, je nepokojné a nevie sa sústrediť na učenie. Pri domácich úlohách sa neustále hýbe, aj trikrát sa zošuchne pod stôl, kým niečo napíše. Pokojnejšia je, keď sa hrá a rozpráva s hračkami, varí s nimi. Je nepokojná od narodenia. Bolo nemožné ju uspať, trvalo to aj 2 hodiny a potom spala iba chvíľočku. V noci sa veľmi často budila, nepokojne sa prehadzovala v posteli alebo spala po sediačky. Teraz, keď je väčšia, všetko ju zaujíma, nič jej nemôže ujsť, podnety veľmi intenzívne vníma. Je rada v prírode. Zbiera kamene, gaštany, listy, paličky. Takto sa vydrží hrať celé hodiny. Miluje motýle a slimáky.

Máva aj sny o motýľoch. Jedného motýľa zo sna opisuje ako zlatého, trblietavého, s bielymi bodkami. Večer hovorí, že si želá, aby sa jej opäť snívalo o motýľoch. Túži sa naňho premeniť.
Nemá rada ovocie ani zeleninu, ovocie úplne odmieta jesť. Zje ho iba v sušenej forme. Pritom je závislá na cukre. Keď nemá cukor, slintá a niečo olizuje. Miluje med, každý deň ho vyhľadáva. Zje ho naraz aj za 4 polievkové lyžice. Chutí jej aj javorový sirup a rozmixované polievky.
Cmúľa prsty – svoje alebo mamine. Je citlivá na zvuky. Hlasných zvukov sa bojí. Rada kreslí seba, rodinu, mamu a otca, vtáčiky, motýle a kvety. Je súcitná a keď jej veci vysvetlia, dá si poradiť. Má citlivú povahu, dobré srdce, je nežná a jemná. 

Vonku nezašliapne ani chrobáčika. Hovorí o tom, že je motýľ a lieta na lúke. Páči sa jej soška anjela a počas vyšetrenia ho neustále chytá a hovorí o ňom. Dala som jej ho. Veľmi ju to potešilo. Na karnevale bola prezlečená za včielku s krídlami. Miluje premeny a hovorí o tom, že chce byť niekým iným. V noci si zakryje hlavu a úplne sa zamotá do paplóna.

Odporučila som jej dva homeopatické lieky z motýľov. Pomohli jej čiastočne. Zlepšila sa jej koncentrácia. Mama bola trpezlivá a priviedla toto anjelské dievčatko aj tretíkrát. Počas tretej konzultácie dievčatko mi povedalo o strachu z ohňa. Bojí sa, že by im mohol zhorieť dom. Spomenula aj to, že neznáša kapustu v akejkoľvek podobe a nikdy by ju nezjedla. Na základe týchto upresnení som jej odporučila homeopatikum PIERIS BRASICAE, liek z motýľa Mlynárika kapustného. Po jeho užívaní sa jej schopnosť sústredenia v škole výrazne zlepšila. Pani učiteľka si to hneď všimla. Už nerobí si domáce úlohy niekoľko hodín. Dokáže to v priebehu hodiny. Dobre spolupracuje. Čítanie aj matematika jej idú oveľa lepšie. Na písomkách prvýkrát v živote dosiahla 100 %. Zmenila aj svoje správanie, začala chodiť na nové aktivity a našla si nových priateľov. Tento liek jej pomáhal niekoľko rokov.

Kryštálová princezná

Štyri a pol ročné dievčatko priviedla mama pre zvláštne a netypické správanie. Cíti sa ohrozené. Bojí sa, že sa jej ľudia budú posmievať a detí sa s ňou nebudú hrať. Dievčatko má potrebu všetko zakrývať. Keď si ľahne, jej paplón musí byť úplne presne vyrovnaný, rovný. Deka takisto. Stále ich uhládza. Trvá veľmi dlho, kým je s tým spokojná. Stavia si bunkre, schováva sa v nich. Tam sa do niečoho zabalí. Mama hovorí, že sa zakuklí. Aj keď sedí na stoličke pri počítači alebo pri televízore, musí byť dokonale zabalená v deke. Hnevá sa, ak nie je, plače, kričí, trasie sa od zlosti a deku napráva a uhládza, Obmotáva si okolo tela rôzne veci, opasky, šnúrky, šály, deky. Povie, že sú to kráľovské šaty. Trvá nekonečne dlho, kým je s tým spokojná. Veci musí mať veľmi pedantne usporiadané podľa svojich zvláštnych kritérií.

Do škôlky chodí oblečená len tak, ako si sama vyberie. Oblieka sa veľmi farebne, čím viac farieb, tým lepšie. Nosí len šaty a sukne, nikdy nie nohavice. Na vyšetrenie prišla v hnedo – žlto – čierno pruhovanom oblečení. Pripomína včielku Máju. Miluje „ kráľovské šaty“ a hovorí, že chce byť motýľ alebo princezná. Veľmi rada kreslí princezné. Aj počas nášho stretnutia nakreslila „krištáľovú princeznú“. 

Je veľmi nepokojná, stále kričí a hnevá sa. V minulosti chcela byť stále dojčená a v prítomnosti matky. Trápili ju opakované zápaly močového mechúra a pohlavných orgánov, častý kašeľ, zápaly prinosových dutín. Mama jej už dala veľa homeopatických liekov, lebo sa zaujíma o homeopatiu. S prezliekaním je tiež problém, stále sa prezlieka. Aj v noci si vymení oblečenie a veľmi presne si ho musí zapraviť.

Dievčatko rado tancuje a spieva. Je veľmi samostatné. Zbiera listy, kvety, kamene, paličky, žalude. Vo veľkých množstvách ich nosí domov. Miluje ružovú farbu a oblieka si motýlie krídla, lebo by chcela lietať. Zaujíma sa o anjelov a kladie otázky o smrti. Hovorí, že nezomrieme, ale pôjdeme do neba. Sníva sa jej o bosorkách, ktoré ju chcú chytiť a zjesť. Mala sen, že jej otca bosorky chytili do pasce a jeho odseknutá hlava visela na strome v sieťke.

Je jasné, že potrebuje motýlí liek, ale ktorý je ten správny? Zamerala som sa na to, čo bolo v prípade najzvláštnejšie. Stavia si bunkre a v nich sa zamotáva. Má na sebe hnedo – čierno – žlté oblečenie. Videla v sne odseknutú otcovu hlavu visieť na strome. Predpísala som jej preto liek z motýľa ACHERONTIA ATROPOS (Lišaj smrtkový, smrtihlav). Tento motýľ sa často stáva obeťou včiel v úľoch, do ktorých sa vkradne, lebo má veľkú chuť na med. Na jedno stretnutie prišla oblečená ako včielka. Smrtihlav má aj silný pocit ohrozenia. Balenie sa do prikrývok je typické zrejme znakom všetkých motýlích liekov, súvisí s vytvorením kokónu.
Po tomto lieku sa dievčatko malo veľmi dobre. Jeho hnevlivé správanie ustalo a prestala sa zamotávať do vecí, čo predtým robila celé hodiny. Už nemusela mať všetko dokonale upravené hladké. Nastal výrazný posun v jeho vývoji.

Obe dievčatá prekonali transformáciu a pohli sa vo svojom živote ďalej vďaka dotyku motýlích krídiel v podobe homeopatického lieku. Prešli štádiom zakuklenia, rozprestreli svoje krídla a do budúcnosti mohli už letieť ako krásny motýľ, aby naplnili plán svojej duše.

Ing. Soňa Koyšová, SAKHom. – klasický homeopat
www.misiahomeopatia.sk
www.komorahomeopatov.sk

Tags: No tags

Comments are closed.