Z listu čitateľky

Pani Marika píše za svojho päťdesiatštyriročného manžela, ktorému pred troma rokmi vyberali na trikrát obličkový kameň. Nakoniec však museli obličku odstrániť. Následne dostal cukrovku druhého typu. Inzulín si pichá päťkrát denne. Opakovane užíva antibiotiká proti zápalu a vysokej hodnote bielkovín v moči.

Odpoveď liečiteľky: 

Viac než polovicu života sa mal manžel liečiť na problémy v tráviacom systéme, ktoré spôsobujú poruchy v látkovom metabolizme. Taktiež bolo potrebné liečiť vylučovacie orgány. Nedostatočná funkcia žalúdka, pankreasu a čriev spôsobuje problémy s trávením cukrov, bielkovín, nukleových kyselín a tukov. Do tela sa dostávajú nestrávené bielkoviny a odpadové látky. Výrazne je zaťažená pečeň, ktorá nedokáže ochraňovať organizmus pred škodlivými účinkami nestráveného odpadu.
Taktiež je zodpovedná za nedostatočnú tvorbu protilátok voči zápalovým reakciám v organizme. Manžel trpí takmer tridsať rokov chronickým zápalom močových orgánov. Z močového mechúra sa šíri zápal cez močové cesty do obličiek. Tam spôsobuje degeneráciu ich buniek, a tak tieto nedokázali riadne čistiť krv od odpadových látok. Zápal spolu s nevylúčenými látkami spôsobil tvorbu kameňov a následné vyoperovanie obličky. Tento proces sa však nezastavil, práve naopak – druhá oblička je výrazne zaťažená. 

Po operácii sa organizmus zameral na rekonvalescenciu a výrazne sa rozšírili zápalové procesy. Po operácii manžel prekonal zápal pankreasu. Tým sa ešte viac prehĺbila jeho nedostatočná funkcia a zákonite sa pridala aj cukrovka. Životná energia je blokovaná v druhej a tretej čakre. Manžel sa nedokázal zbaviť starých spomienok a hriechov. Vo svojej mysli sa vracia až do detských čias a v spomienkach tieto staré časy stále oživuje. Hlavne negatívne postoje niektorých ľudí voči jeho osobe sú kameňom úrazu. Tvrdohlavo odmieta zabudnúť a hlavne odpustiť. To, čo vyčíta druhým, pritom sám robí. Seba obhájiť vie vždy, druhých pochopiť odmieta. Seba navyše začal vnímať ako človeka, ktorému je ubližované, a pritom si neuvedomuje, aký krutý vie byť najmä k svojim blízkym.

Liečenie:

Odporúčam delenú stravu. Vďaka nekombinovaniu jednotlivých druhov potravy sa zjednoduší celý proces trávenia a nebude to mať taký deštrukčný efekt na celé telo. Okrem toho vylúčte z jedálneho lístka údeniny, slané a pikantné jedlá, jedlá s obsahom chemických a konzervačných látok.
Ovocie nesmie byť ani nezrelé, ani prezreté a jesť ho môže manžel jedine ráno na lačno. Dostatok zeleniny by mal byť samozrejmosťou, prvé tri mesiace viac dusená než surová. Denne mu pripravte liter čaju zo zmesi z rovnakých dielov jastrabiny, kvetov agátu, strukov fazule bez semien, listov liesky, koreňa a listov lopúcha, prasličky a stavikrvu. 

Na oblasť obličky, močového mechúra a pankreasu prikladajte na noc po 20 cibuľových obkladov. Ráno a večer robte masáže celého brucha rumančekovým olejom. Tri mesiace odporúčam užívať dupľované dávky chrómu a mumia, potom dlhodobo podľa návodu. Podľa návodu užívať digestive enzymes, brusnice, tablety z pestreca mariánskeho a kapucínky minimálne tri mesiace. Tri týždne odporúčam užívať v poobedných hodinách lyžičku sódy bikarbóny rozpustenej v pohári vlažnej vody. Po týždňovej prestávke kúru zopakovať ešte trikrát.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.