Z listu čitateľky

Štyridsaťdeväťročná pani Gabriela má problémy so žilami. Pred dvadsiatimi rokmi jej začali vznikať kŕčové žily na nohách. Najprv sa jej rozšírili a počas druhého tehotenstva sa žila na ľavom predkolení zapálila. Napriek vyliečeniu tromboflebitídy sa stav postupne zhoršuje. Užíva Detralex a nosí kompresívne pančuchy. V nohách jej často brní, sú unavené a bolia ju. Pani
Gabriela trpí aj častým močením a problémami s dutinami.

Odpoveď liečiteľky: 

Vaše zdravotné problémy súvisia s výraznou poruchou v celkovom látkovom metabolizme. Z toho dôvodu sa vám zhoršuje elasticita a priesvit celého žilového systému. Tieto problémy priamo súvisia s trávením, na ktoré sa nesťažujete. Práve zlé trávenie má na svedomí poruchy v metabolizme. Nedostatočne sa trávia tuky, ktoré sa ukladajú na stenách žíl a ciev. Za tento stav sú zodpovedné pečeň a žlčník. K tomu sa pridávajú poruchy v metabolizme vápnika, ktorý sa vyplavuje z kostí a taktiež sa ukladá v cievnom systéme. Táto kombinácia metabolických porúch spôsobuje zhoršovanie pružnosti stien v cievnom systéme, a tým je zhoršený prietok krvi cievami a spätne aj žilami. Z dôvodu zlého trávenia sa do tela dostávajú odpadové látky. Najmä ťažké kovy, ktoré sú obsiahnuté v potrave, spôsobujú vytláčanie vápnika z kostí. Tento problém nespôsobuje len problémy so žilami, trpí tým aj pohybový aparát. Zisťujem blokácie v krížovo-bedrovej časti chrbtice. Aj keď sa vám to možno nezdá, problémy s hornými dýchacími cestami, v ktorých je chronický zápal, úzko súvisia s problémami so žilami. Patogény z dutín prenikajú do žalúdka a následne dochádza k prekysľovaniu celého tráviaceho systému. Kyslé prostredie cez črevá preniká do krvi a je kdekoľvek v tele živnou pôdou pre mikroorganizmy spôsobujúce zápal. Chronický zápal oslabuje zvierač močového mechúra, čo vedie k problémom s únikom moču.

Životná energia je blokovaná v prvých troch čakrách, čo vedie k jej nedostatku v šiestej čakre. Všetci vás poznajú ako pokojnú a šťastnú osôbku. Opak je však pravdou. Vrie to vo vás, máte pocit, že váš život ide iným smerom a nie tak, ako ste si to predstavovali. Túto cestu ste si vybrali sama a len vyššie sily nad nami vedia prečo. Naučte sa radovať i z maličkostí, nežite stále z negatívnych emócií z minulosti. Ak sa to naučíte, nebude vašimi žilami kolovať hnev a žiaľ. S rodinou sa otvorene rozprávajte o svojich pocitoch.

Liečenie: 

Odporúčam delenú stravu, čím uľahčíte prácu žalúdka pri spracovávaní potravy. Minimálne 50 % stravy prijímajte v surovom stave. Ovocie jedávajte len ráno na lačno. Keďže máte hustú krv, zvýšte príjem tekutín minimálne na dva litre denne. Nie však sladené vody! Pripravte si čajovú zmes z rovnakých dielov nechtíka, bazy, rebríčka, stavikrvu, imela, púpavy, prasličky, žihľavy a slezu. Denne vypite liter čaju, po troch týždňoch urobte týždňovú prestávku. Takto pite dlhodobo. Na prínosové dutiny si prikladajte tvarohové obklady trikrát do týždňa. Dutiny a celé brucho si natierajte dvakrát denne striedavo eukalyptovým a rumančekovým krémom. Nohy si dvakrát denne striedavo natierajte zdola smerom k srdcu pagaštanovou masťou a masťou z pijavíc. Nemasírujte! Užívajte mesiac serrapeptázu 250 000, prírodný rutín, vitamín E 400 a vitamín C 1000 v dupľovaných dávkach, potom dlhodobo dodržiavajte dávky uvedené na obale. Aplikujte detoxikačné náplasti na nohy po dobu jedného mesiaca. Robte si každý večer striedavé kúpele nôh.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.