Z listu čitateľky


Čitateľka píše za šesťročného synovca, ktorý pred pol rokom prekonal kiahne. Približne po dvoch týždňoch sa mu vytvorila na hlave lysina. Pokožka na lysine je normálna. Pred rokom prekonal covid. Synovec je alergik, má alergiu na mliečny cukor a mliečnu bielkovinu. Pred covidom mával časté laryngitídy, kvôli ktorým bol aj v nemocnici.

Odpoveď liečiteľky:

Váš synovec má problémy so zápalom a imunitou už od narodenia. Pri pôrode sa nainfikoval z pôrodných ciest a vďaka tomu začal bojovať so zápalom v dýchacích cestách hneď po narodení. Synovec prekonal novorodeneckú žltačku, ktorá nebola dôkladne doliečená. Z toho dôvodu má od narodenia funkčnú poruchu pečene. Pečeň je zodpovedná za správnu funkciu imunitného systému. Keďže je oslabená od narodenia, neprodukuje dostatočné množstvo protilátok, ktoré majú organizmus ochrániť pred zápalmi. Každý prekonaný zápal, nevynímajúc covid a kiahne, oslabuje funkciu pečene ešte viac. 

Vďaka oslabenej imunite sa v podstate stále trápi so zápalom v horných dýchacích cestách, ktorý prešiel do chronického stavu. Pri zvýšenom nápore patogénnych mikroorganizmov prechádza chronický zápal do akútneho. Vtedy sa z horných dýchacích ciest zápal rozšíri na hrdlo a dolné dýchacie cesty. Liečba antibiotikami však zakaždým oslabí už aj tak slabú pečeň. Z horných dýchacích ciest sa permanentne dostáva zápal do tráviacej sústavy. Žalúdok produkuje na základe toho väčšie množstvo kyseliny, aby tieto patogénne mikroorganizmy boli likvidované. Bohužiaľ sa likvidujú aj pozitívne baktérie v črevnom systéme. Toto narušenie tráviacej sústavy vedie k poruche trávenia mliečnej bielkoviny a cukru. Vytvorená lysina je dôsledok výraznej funkčnej poruchy pečene, a teda i imunitného systému.

Životná energia je blokovaná hlavne v druhej a tretej čakre a jej nedostatok sa prejavuje v piatej a šiestej čakre, čiže dochádza k nerovnováhe medzi nižšími a vyššími čakrami. Synovec reaguje ako
každé dieťa na citové rozpoloženie svojej matky. Vaša sestra je nevyrovnaná a svoju nevyrovnanosť prenáša na svojho syna. Objavujú sa u nej prvky perfekcionizmu, snaží sa prekonať hranice svojich možností. Následne je sama zo seba sklamaná a začne sa podceňovať. Bojí sa otvorene hovoriť o svojich pocitoch a sama so sebou bojuje vo svojom vnútri. Jej syn má tendenciu úplne kopírovať tento vzorec správania.

Liečenie: 

Odporúčam prísnu pečeňovú diétu. Dostatok surového ovocia za predpokladu, že nie je ani nedozreté, ani prezreté a je prijímané len ráno nalačno. Úplne vylúčiť jedlá s obsahom konzervačných látok. Vzhľadom na to, že synovec má bezlaktózovú diétu, odporúčam delenú stravu, čím sa rozšíri sortiment jedál bez zaťaženia tráviacej sústavy. Dlhodobo by mal piť pol až trištvrte litra čaju z rovnakých dielov slezu, žihľavy, skorocelu, pamajoránu, pakostu, lopúcha, rumančeka a nechtíka. Dvakrát denne odporúčam masírovať celé bruško rozmarínovým krémom. Taktiež dvakrát denne natierať prínosové a čelné dutiny, hrudník a hrdlo šalviovým krémom. Štvrť roka užívať dupľované dávky multivitamínu pre deti, nigéliu, pestrec mariánsky a echinaceu. Potom dlhodobo normálne dávky. Na pečeň prikladajte na noc obklady z naklepaných listov lopúcha. Celkovo priložte dvadsaťpäť obkladov. Lysinu natierajte dvakrát denne brezovou vodičkou. V byte odparujte striedavo citrónový a mätový olej.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.