Z listu čitateľky


 

Dvadsaťročná Adriana trpí vyše roka každodennými bolesťami hlavy, ktoré sú spojené s poruchami videnia, nevoľnosťou a tŕpnutím pravej strany tváre. Okrem toho ju trápi nespavosť. Lieky proti bolesti nezaberajú. Neurologické, hormonálne a očné vyšetrenia sú v poriadku. Adriana prekonala pred rokom covid a je trikrát zaočkovaná.

Odpoveď liečiteľky:

Bolesti hlavy spôsobujú poruchy trávenia s následným zlým vylučovaním. Silné bolesti však súvisia aj s chronickým zápalom v horných dýchacích cestách a s blokovanou krčnou chrbticou. Horné dýchacie cesty, konkrétne čelové dutiny a z časti aj prínosové, sú od prekonania covidu takmer permanentne zahlienené, čo zvyšuje tlak v čelovej oblasti a zhoršenie dýchania nosom s následným nedostatočným okysličovaním krvi. Kombinácia týchto troch faktorov vyúsťuje do neznesiteľnej bolesti, ktorú nedokážu zastaviť ani lieky. Viac než päť rokov trpíte žalúdočnou neurózou, vďaka čomu je výrazne spomalená činnosť žalúdka, následne aj činnosť celého tráviaceho systému. Prijatá potrava v žalúdku zostáva veľmi dlho, žalúdok sa nevie rozbehnúť, a tak v ňom potrava začína kvasiť a zahnívať. Tak ako je spomalená činnosť žalúdka, je spomalené aj uvoľňovanie tráviacich štiav na trávenie tukov, cukrov, bielkovín i nukleových kyselín. Zo zle strávenej potravy sa uvoľňuje do krvi veľké množstvo odpadových látok, na ktoré citlivo reaguje nervový systém. Aby sa mozog ochránil pred prílevom veľkého množstva toxínov, vysiela signál na zníženie prietoku krvi do hlavy. Nedostatok krvi však má za následok zvyšovanie bolesti, pretože mozog začne byť nedostatočne okysličovaný. Blokovaná chrbtica značne prispieva k zhoršovaniu prekrvovania mozgu. Nespavosť súvisí s psychickou preťaženosťou.

K týmto problémom by bolo došlo skôr či neskôr, covid len urýchlil celý proces. Životná energia je blokovaná hlavne v druhej a tretej čakre a následne je bez energie šiesta a siedma čakra. Ste veľmi ustráchaná, bojíte sa vyjadriť svoj názor, aby ste nebodaj niekoho nenahnevali. Toto vás však ženie do permanentného stresu. Ste však aj veľmi precízna a tvrdá na seba, požadujete to aj od svojho okolia. Z taktnosti však nič nepoviete a potom sa vnútorne zožierate. Naučte sa mať rada samu seba aj s nedostatkami a potom dokážete prepáčiť aj chyby druhým.

 

Liečenie:

Odporúčam delenú stravu, čím zjednodušíte celý proces trávenia. Prijímajte ľahko stráviteľnú potravu s dostatkom ovocia a zeleniny. Ovocie jedávajte len ráno na lačno. Pripravte si čajovú zmes z rovnakých dielov skorocelu, rumančeka, čisteca, prvosienky, lopúcha, železníka, bazy a agátu. Denne vypite liter čaju po dúškoch. Okrem toho vypite minimálne liter prírodnej neochutenej stolovej vody. Pred hlavným jedlom zjedzte dve kávové lyžičky pomletého ľanového semena. Po dobu troch týždňov vypite pred obedom šálku čaju z dubovej kôry.

Po týždňovej prestávke kúru takto zopakujte ešte dvakrát. Štvrť roka užívajte multivitamínový a multiminerálny prípravok pre ženy, vitamín E 400, digestive enzymes, omega 3,6-mastné kyseliny a probiotiká podľa návodu na obale. Každý druhý deň si prikladajte na hodinu denne na prínosové a čelné dutiny tvarohové obklady. Celkovo urobte 25 obkladov. Ľahkým tlakom si 3 minúty jemne škrabkajte solar plexus, čiže žalúdočnú jamku, pri každom hlavnom jedle. Krčnú chrbticu si masírujte propolisovou a arnikovou masťou. Trávte viac času v prírode s rodinou a priateľmi.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.