Z listu čitateľa

Šesťdesiatšesťročného pána Gabriela trápia tráviace ťažkosti. Dvakrát mu operovali prasknutý žalúdočný vred. Pán Gabriel má po najedení pocit plnosti, veľmi ho nafukuje a ťažko sa vyprázdňuje. Lekár mu odporučil pankreolan na zlepšenie trávenia. Problémy však pretrvávajú.

Odpoveď liečiteľky:


Vaše zdravotné problémy majú dlhoročný základ v neliečených zápaloch horných dýchacích ciest. Z nich prenikajú do tráviacej sústavy mikroorganizmy. Sliznica žalúdka preto produkuje väčšie množstvo kyseliny, aby likvidovala patogény. Celý tráviaci systém je veľmi prekyslený.
Poškodená sliznica sa opakovane zapaľuje, a preto máte aj po operáciách nábeh na tvorbu nových vredov. I keď na sliznici žalúdka nie sú momentálne vredy, zostali na nej jazvy, v ktorých prežívajú v latentnom štádiu baktérie spôsobujúce zápal sliznice žalúdka. Na dvanástorníku je obdobná situácia, tu sa však nachádzajú drobné vriedky. 

Kyslé prostredie vyhovuje patogénnym baktériám a tie likvidujú v črevnom systéme pozitívne baktérie. Týmto spôsobom je narušené celé trávenie. Pri trávení prijatej potravy prebiehajú kvasné a hnilobné procesy, z ktorých vzniká veľké množstvo odpadových látok. Tie prenikajú cez stenu čriev do krvi a zamorujú celý organizmus. 

Zaťažuje sa výrazne už aj tak preťažená pečeň a organizmus nedokáže bojovať so zápalmi v tele. Pankreas ako súčasť tráviaceho procesu je tiež zaťažený, a tým sa ešte viac prehlbuje zlé trávenie prijatej potravy. Týmto spôsobom trávenia vznikajú poruchy v látkovom metabolizme, čo výrazne zaťažuje celý srdcovocievny, nervový a pohybový systém.

Životná energia je blokovaná v tretej čakre, čo spôsobuje disharmóniu v ostatných čakrách. Žijete v neustálom strachu a neistote. Za celý život ste sa nenaučili vyrovnať sa s problémami. Stále vyťahujete staré problémy, i keď viete, že ich nevyriešite. Zbytočne sebe i svojim blízkym otravujete prítomnosť a zneisťujete budúcnosť.

Liečenie:


Vylúčte zo stravy jedlá z bielej múky a bieleho cukru. Nepite sladené vody. Sladké jedlá a nápoje prispievajú k prekysľovaniu organizmu. Zvýšte príjem tekutín vo forme stolovej vody a bylinkových čajov. Vyhýbajte sa konzumácii alkoholu. 

Minimálne polovicu prijatej potravy by malo tvoriť ovocie a zelenina, pričom ovocie prijímajte iba v ranných a doobedňajších hodinách. Najvhodnejšia je pre vás delená strava. Odporúčam konzumovať kozie mlieko, najlepšie kyslé. 

Denne si doprajte biely kyslomliečny produkt, čo bude pomáhať udržiavať črevnú mikroflóru v norme. Dvadsať minút pred obedom vypite šálku čaju z dubovej kôry. Po troch týždňoch užívania urobte týždňovú prestávku. Takto zopakujte ešte trikrát. Dlhodobo užívajte dvakrát denne pred jedlom polievkovú lyžicu pomletého ľanového semena. Okrem toho vypite denne liter čaju zo zmesi z rovnakých dielov skorocelu, maliny, prasličky, pakostu, púpavy, lipkavca a rumančeka. Trikrát do týždňa si robte tvarohové obklady na čelné a prínosové dutiny. Denne zjedzte šesť kávových lyžičiek pomletého semena pestreca mariánskeho. 

V dupľovaných dávkach užívajte štvrť roka probiotiká, mumio v kapsliach, mladý jačmeň, vitamín U a E400, digestive enzymes a kurkumu. Potom ešte štvrť roka v normálnych dávkach. Trikrát denne si robte masáže brucha rumančekovým olejom. Odporúčam prechádzky v prírode s rodinou a priateľmi.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.