Z listu čitateľa

Pani Jana prosí o pomoc pre svoju sedemdesiatštyriročnú mamičku Helenu, ktorá má niekoľko rokov závažné tráviace ťažkosti. Už šesť rokov máva silné kŕče a bolesti brucha so zvracaním a hnačkami. Napriek tomu, že sa diétne stravuje, netrávi jej, nadúva ju a škŕka v bruchu. Mamička je po onkologickej operácii hrubého čreva a ožiaroch. Má problém s vyprázdňovaním. Trpí chronickým zápalom priedušiek a hrtana. Má histamínovú a laktózovú intoleranciu a je alergická aj na niektoré byliny a vitamíny.

Odpoveď liečiteľky: 

Vaša mamička trpí zápalmi v dýchacích a tráviacich orgánoch už viac než tridsať rokov. Nedostatočným liečením prešli zápaly do chronického štádia. Už ako tridsaťročná prekonala zápal pečene, od tej doby je pečeň výrazne oslabená a začala sa nabúravať imunita organizmu. Pečeň nedokáže produkovať dostatočné množstvo látok na správnu funkciu imunitného systému a taktiež nedokáže z tela odbúravať odpadové látky. Vďaka tomuto poškodeniu imunity sa začali postupne nabaľovať rôzne alergie na potraviny, lieky, bylinky atď. Vďaka neliečenému zápalu v hrubom čreve došlo k onkologickému ochoreniu. Odstránila sa síce prekážka, ale zápal v črevách stále pretrváva. Úplne zničená mikroflóra a zapálená sliznica spôsobujú problémy s trávením potravy a so vstrebávaním výživných látok. Pretrvávajúci zápal v dýchacích orgánoch podmieňuje zápaly v tráviacich orgánoch. Z dýchacích orgánov totiž prenikajú mikroorganizmy do tráviacej sústavy. Silne kyslé prostredie v tráviacom systéme sa stáva živnou pôdou pre patogénne mikroorganizmy. Odpadové látky, ktoré prenikajú do krvi, ešte viac poškodzujú pečeň a následne sa zaťažuje cievna, pohybová a nervová sústava. Vypadávanie vlasov signalizuje problém s pečeňou a s nesprávnym vstrebávaním výživných látok. Nespavosť sa zvyšuje nahromadením odpadových látok v tele.

Životná energia je výrazne blokovaná v tretej čakre, dochádza k disharmónii v prvých dvoch a v posledných dvoch čakrách. Je úžasné, ako píšete o svojej mamičke: Výnimočne zlatý človek! Dobrá, milá, láskavá, súcitná, citlivá a milosrdná! Vám už predostrie vyriešenú dilemu a všetko negatívne dusí v sebe. Odporúčam mamičke hľadať schodné cesty nahlas pri horiacej sviečke. Odťaží svoju dušu i telo od toho negatívneho.

Liečenie: Odporúčam dodržiavať striktne delenú stravu, čím by mohla jesť rozmanitejšiu potravu. Medzi jednotlivými druhmi potravy dodržte dve hodiny. Ovocie zásadne len na lačno. Kvôli histamínovej intolerancii jedávať čo najviac absolútne čerstvých potravín. To znamená, že najlepšie by bolo z dvora či záhrady rovno na stôl. Dvakrát denne dvadsať minút pred jedlom vypiť čaj z dubovej kôry. Po troch týždňoch urobiť týždňovú prestávku. Piť dlhodobo. Pol hodiny po jedle vypiť šálku čaju z rumančeka a feniklu. V priebehu dňa popíjať čaj z nátržníka, slezu, pakostu a nechtíka. Trikrát denne robiť masáž brucha rumančekovým olejom. Hrdlo, celý hrudník, prínosové a čelné dutiny trikrát denne natierať šalviovým alebo levanduľovým krémom. Odporúčam dlhodobo užívať podľa návodu tráviace enzýmy Digestive enzymes a probiotiká. Trikrát denne dlhodobo užívať po jednej kapsule Quercetin 500 mg. Vhodné sú detoxikačné náplasti na chodidlá nôh. Aplikujte každú druhú noc po dobu dvoch mesiacov. Po mesiaci od začatia liečby pridajte ráno a večer po jednej kapsule mumia, multivitamínový a multiminerálny doplnok výživy v tekutej forme v dupľovanej dávke a Moringu podľa návodu.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.