Hľadanie vnútornej sily a homeopatia

Homeopatia je bezpečná a účinná metóda prírodnej medicíny. Na liečbu sa využívajú energeticko-informačné vlastnosti jednotlivých liekov, ktoré môžu byť vyrobené z rôznych zdrojov. Nepotláča symptómy, ale odstraňuje príčinu ochorenia. Nemá kontraindikácie ani vedľajšie účinky. 

Dôležitý je výber lieku. Je individualizovaný, zohľadňuje človeka ako jedinečnú bytosť so svojimi vlastnosťami, príznakmi, potrebami, reakciami.
Uvediem niekoľko príkladov z praxe.

Strata sluchu
Klientka mala 2 týždne silnú chrípku, 3 dni ležala v posteli a po 3 dňoch už musela fungovať vo svojej rodine. Má dve malé deti, o ktoré sa potrebuje starať. Manžel odchádza za prácou na 3 dni v týždni. Je nahnevaná, lebo má pocit, že jej manžel nepomáha.
Asi na 16. deň jej zaľahlo v pravom uchu. Cítila v ňom vibrovanie a teplo. Zdalo sa jej, že je pod vodou. Ľavé ucho začalo pobolievať. Mala pocit, že je odpojená od seba, nevnímala sa. Najväčší problém jej robili hlboké zvuky, rezonovali, akoby ich počula z diaľky. Je citlivá na hlas svojho partnera. Hovorí, že partner rozpráva na frekvencii, ktorá jej prekáža. Sluchom sa orientuje, je to jej dominantný zmysel, vždy to tak bolo. Odkedy je chorá, stále sa cíti veľmi slabá.

ORL lekár jej diagnostikoval stredne ťažkú stratu sluchu a predpísal kortikosteroidy. Manžel chcel, aby lieky začala brať. Ale ona ich nechcela užívať. Hlavný a najväčší problém pre ňu bol ten, že keby začala užívať kortikosteroidy, musela by prestať dojčiť. Dojčenie bolo však pre ňu prvoradé.
Predpis konkrétneho homeopatického lieku – Antimonium tartaricum 30 C bol urobený na základe metódy indického lekára a homeopata Dr. P. Vijayakara.

Na druhý deň po podaní lieku mi klientka napísala: „Ráno sa mi netočila hlava a nemala som pocit hučania v hlave. Sluch je rovnaký, nepočujem úplne dobre. Cítim sa však celkovo lepšie.“
O ďalšie 2 dni: „Práve idem z ORL kontroly a musím vám radostne zvestovať, že audiogram bol v poriadku. Pravé ucho už mám celkom v poriadku, sluch sa vrátil! Veľmi vám ďakujem.“ 

Vracanie
Písala mi mama 8 -ročného dieťaťa. Lieči sa u mňa celá rodina. „Dcéra od rána vracia, všetko, čo do seba dostane, aj vodu, v hodinových intervaloch. Začalo to o 5.00 ráno suchým kašľom. Potom už len vracala. Nohy má studené, celkovo hovorí, že jej je teplo. Má hlad, ale všetko vyvráti. Veľmi sliní, jazyk je bledší pri koreni, inak bez povlaku.“
Po odporučení homeopatického lieku Arsenicum album 30 C som dostala na druhý deň správu. „Ďakujem, dcérka po dvoch globulkách zaspala na 2 hodiny. Potom sa cítila lepšie. Už nevracala. Najedla sa a dnes je už celkom v poriadku. Kto to nezažije, neuverí.“
Takáto reakcia je (nielen u detí) častá. Po dobre zvolenom homeopatickom lieku človek zaspí a po prebudení je už ako vymenený.

 

Homeopatia nepotláča symptómy, ale odstraňuje príčinu ochorenia.

Nepravidelná menštruácia
Osemnásťročnej žene odporúčala homeopatiu neurologička. Problémom bola nepravidelná menštruácia. Okrem toho ju trápilo aj akné. Mala veľké hrubé vyrážky po tele, chrbte, krku a v slabinách. Vytekala z nich tekutina. Menzes mala od 15. roku života. Bol veľmi nepravidelný. Posledný menzes sa objavil až po 80 dňoch. Krvácanie bývalo silné. Tri dni pred začiatkom krvácania ju rozbolel chrbát. Problém vnímala hlavne z dôvodu, že mala priateľa a nevedela sa na svoj cyklus spoľahnúť. Tri roky bola liečená na epilepsiu, nemala záchvaty. Bola výbušná, ale aj extrovertná a mala rada ľudí. S každým sa snažila dobre vychádzať. Veľmi chcela byť v živote šťastná. Povedala o sebe, že je malý zákeráčik a terorista, keď je s blízkymi ľuďmi. Bála sa pavúkov.
Homeopatikum Sepia vyšlo z repertorizácie ako prvý liek. Je to zvierací liek. Bola veľmi živá, povedala, že je zákeráčik a terorista, má strach z pavúkov. Používala zvieracie slová. Jej mama mi povedala, že robí zle svojmu partnerovi a je sarkastická. Má rada zvieratá – psy a ryby. Sépia je veľký hormonálny liek. Ďalšie lieky v repertorizácii boli Pulsatila, Natrium muriaticum a Calcium phosphoricum. Takže voľba bola jasná. Z nich len Sepia je živočíšny liek a zodpovedá jej ťažkostiam.
Po užití Sepia 30 C prišla po mesiaci na kontrolu. S radosťou, ale aj údivom mi oznámila, že menzes prišiel presne o 28 dní po poslednom cykle. Ten mala po trojmesačnej pauze. Bola veľmi prekvapená, keď menzes dostala, pretože ho nečakala. Bola na výlete s priateľom. Menštruácia sa objavila bez akejkoľvek bolesti chrbta. Tá v minulosti vždy predchádzala cyklu. Bola veľmi pokojná, plná energie, šťastná. Krvácanie trvalo 7 dní. Na rozdiel od predchádzajúcich cyklov sa jej vôbec netočila hlava. Vyrážky sa zmenšili a v oblasti slabín úplne zmizli. 

Mentálna anorexia
Trinásťročná veľmi pekná slečna s dlhými tmavými vlasmi navštevuje školu v zahraničí. Zle znášala izoláciu v čase pandémie a to, že sa s mamou presťahovala do nového mesta a zmenila školu.
Tlak bol na ňu vyvíjaný aj zo strany biologického otca, pre ktorého jediná prijateľná známka v škole je jednotka a jediné možné budúce povolanie je lekárka alebo právnička napriek tomu, že ona o tieto povolania nemá žiadny záujem.

Prestala prijímať bežnú stravu. Veľmi striktne dodržiava zásady „zdravého“ stravovania. Vylúčila zo svojho jedálnička mäso, mlieko, lepok, cukor… Strava sa stala jej prioritou. Má naštudované všetko o jedle. Postupne doma prestala jesť. Odmietala všetko, čo mama uvarila. Jedlo si pripravovala sama. Jedla trikrát denne. Medzitým nič nezjedla. Pila veľmi veľa vody po celý deň a často chodila na záchod. Nemala žiadne kamarátky. Stále si vyžadovala matkinu pozornosť. Aj vtedy, keď mama prišla z práce unavená. Aj keď chcela byť s mamou, všetko jej vadilo, protestovala voči všetkému, čo mama navrhla. Na naliehanie mamy navštívila psychologičku. Po dvoch sedeniach a po tom, čo psychologička pohrozila hospitalizáciou na psychiatrii, ak nezačne jesť rôznorodejšiu stravu, dievča odmietlo ďalej spolupracovať. Podľa mamy návšteva psychológa stav dcéry zhoršil.
Bola zaťatá a odmietala každý návrh.

Odporúčala som jej Vanadium nitricum 200 C. Vanadium pochybuje o svojom výkone, pretože je kritizovaný. Výkon a kritika sú témy periódy železa. Veľmi typická je pre tento liek anorexia alebo bulímia. Soľ nitricum som zvolila pre obsesiu jedlom. Dusík je v 15. štádiu podľa systému prvkov Jana Scholtena. Toto štádium znamená stratu a perióda uhlíka súvisí s otcom. Jej otec ju opustil, stratila ho. Okrem toho stratila aj domov. Ľudia, ktorí potrebujú dusík alebo dusíkatú soľ, majú veľmi radi radosti života, dobré jedlo, často sú dobrí kuchári. U nej sa spojila prísnosť periódy železa s jedlom. Dusík je dobroprajný, ale aj výbušný človek.
Liek však mama nevedela dcérke podať. Tá zistila, že globulky obsahujú sacharózu a predsa ona cukor vôbec neje. Navrhla som mame, aby liek rozpustila vo vode, ktorú dcéra neustále popíjala.

Mama mi zavolala už o 3 dni. Bola dojatá a vďačná. Na druhý deň spolu s dcérou cestovala späť domov. Prekvapilo ju, že ju dcérka požiadala, aby sa zastavili na pumpe, aby si mohla kúpiť nejaké pečivo na večeru. Ešte viac ju však prekvapilo, že to pečivo začala jesť už v aute. Nemohla tomu uveriť, pretože medzi troma skromnými jedlami v priebehu dňa nič do úst nedala. Ale teraz celkom prirodzene začala jesť normálne a cestou domov si pochutnávala na pečive. Po príchode domov požiadala mamu, aby si kúpili sliepku na večeru. Matka šťastne súhlasila bez toho, aby to akokoľvek komentovala. Večer uvarila slepačí vývar so slížikmi. Dcérka ho dva dni s veľkou chuťou jedla.

Telefonát ma veľmi dojal. Aj keď viem, aká mocná dokáže byť homeopatická liečba, vždy ma prekvapí svojimi výsledkami a spôsobom, akým dokáže stimulovať, harmonizovať a naštartovať človeka, ktorý má problém. Zmena správania a vnímania reality u tohto dievčaťa bola ohromná. O dva mesiace po homeopatickom lieku už mala päť zo stratených desiatich kilogramov späť. Mala oveľa lepšiu náladu, viac energie, motiváciu. Mama bola z jej vývoja nadšená.

Až keď človek zažije hlboký účinok homeopatického lieku na vlastnom tele, uvedomí si silu a užitočnosť tejto metódy liečby. Často je liečba sprevádzaná zmenou pohľadu na svet, človek je pokojnejší, veselší, v súlade so sebou a inými ľuďmi, má viac energie, lepšie spí, upraví sa chuť do jedla a vylučovanie. Sú to sprievodné príznaky skutočného uzdravenia. Dobrý homeopatický liek nám pomôže nadviazať kontakt so sebou a s tým, čo nás presahuje. Uzdravenie je v nás vždy potenciálne prítomné. Len ho treba odomknúť tým správnym kľúčikom. A v tom nám vie byť homeopatia veľmi nápomocná.

Bc. Zuzana Bisáková, SAKHom.
www.lotuspro.sk, www.homeopatia.sk

Tags: No tags

Comments are closed.