Z listu čitateľa

 

 

Päťdesiatšesťročná pani Helena má posledný rok problémy s nohami a rukami. Často ju bolievajú celé nohy, tŕpnu jej od členkov a máva ich studené. Má problémy pri vstávaní. Lekári ju liečia na chrbticu, ale bez výrazného zlepšenia. V noci jej tŕpnu aj ruky. Okrem toho má problémy s trávením a udržaním moču.

 

Odpoveď liečiteľky:

Tvrdenia lekárov sú správne, vaše problémy s nohami, ale aj rukami spôsobuje hlavne chrbtica. Stavce v bedrovo-krížovej časti chrbtice sú blokované, a to spôsobuje problémy s nohami. Bloky na hrudnej a krčnej chrbtici spôsobujú zase problémy s rukami. Platničky na celej chrbtici sú stenčené, a preto sú blokácie chrbtice výraznejšie. Nohy aj ruky sú kvôli týmto blokáciám chrbtice zle inervované. Okrem toho sú však aj zle prekrvované, a teda aj zle vyživované. K tomuto prispievajú niekoľkoročné problémy s trávením, vďaka čomu vznikajú poruchy v látkovom metabolizme. Nedostatočná funkcia žlčníka a pečene vedie k poruchám trávenia tukov a ovocných kyselín. Funkčná porucha pankreasu spôsobuje zlé trávenie cukrov a bielkovín. Okrem toho trpíte žalúdočnou neurózou. Aj menší stres vám rozochveje žalúdok, ktorý sa potom s prijatou potravou doslova trápi. Pri trávení potravy sa výrazne prekrvujú orgány v brušnej dutine a zle sa prekrvuje hlava a končatiny. Pri takto blokovanom trávení sa organizmus zákonite zamoruje odpadovými látkami, ktoré sa do celého tela roznášajú cievnym systémom. Následne sa zhoršuje prúdenie krvi cievami i spätný tok krvi žilami, pretože na ich stenách sa usadzujú nánosy odpadových látok. Ťažké kovy obsiahnuté v potrave vytláčajú z kostí vápnik, čím sa oslabuje celá chrbtica. Vyplavovaný vápnik z kostí zhoršuje stav cievneho systému. Na ľahšie zvládanie stresov vám pomôže liečenie močových orgánov. Chronický zápal v močovom mechúre spôsobuje oslabenie jeho zvierača, čo následne vedie k úniku moču. Z močového mechúra postupuje zápal do obličiek, ktorých činnosť je oslabená. Nedostatočné čistenie krvi od odpadových látok vedie k zhoršovaniu celého cievneho systému. Životná energia je blokovaná v druhej, tretej a piatej čakre. Vyčistite svoju myseľ od negatívnych myšlienok z minulosti. To vám bráni vychutnávať si naplno prítomnosť a priam panicky hľadíte do budúcnosti. Otvorene hovorte s rodinou o problémoch z minulosti, ktoré vás ťažia. Aj keď si myslíte, že to nemá význam, môžete tým pomôcť aj ostatným. Aj oni môžu mať presne ten istý mylný názor ako vy. Potom budete ľahšie kráčať do spoločnej budúcnosti a nebudete sa báť vziať život do vlastných rúk.

 

Liečenie: Minimálne polovicu prijatej potravy prijímajte v surovom stave. Veľmi vhodná je pre vás delená strava. Vylúčte údeniny, konzervy a potraviny obsahujúce chemické stabilizátory a farbivá. Obmedzte sladké jedlá a sladené vody. Denne vypite dva litre tekutín. Dlhodobo pite liter čaju denne z rovnakých dielov stavikrvu, lopúcha, čakanky, pýru, rumančeka, pupenca, imela a jastrabiny. Na zlepšenie prekrvovania si robte denne striedavé kúpele rúk a nôh a dychové cvičenia. Celú chrbticu si dajte napraviť u chiropraktika. Štvrť roka užívajte dupľované dávky stress B komplexu, koenzýmu Q10, omega mastných kyselín, brusníc, multivitamínových a multiminerálnych komplexov a chondroitín glukozamínového komplexu. Chrbticu a kĺby si natierajte ľubovníkovým olejom, propolisovým a kostihojovým krémom a hrejivou masťou. Ruky a nohy natierajte pagaštanovým balzamom, podbrušie zasa krémom zo švédskych bylín.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.