Z listu čitateľa


 

Pán Milan píše za svoju šesťdesiatdeväťročnú manželku, ktorá musí oddychovať i po minimálnej námahe. Má trvalý nedostatok životnej energie, bolí ju hlavne krčná chrbtica. Okrem toho trpí silnými bolesťami kolien, kvôli čomu nevládze dlhšie stáť, a bolesťami zápästia, tzv. karpálnym tunelom.

Odpoveď liečiteľky: 

Problémy vašej manželky spôsobujú výrazné poruchy v celkovom látkovom metabolizme. Tieto poruchy sú spôsobené problémami s trávením. Manželka trpí nedostatočnou funkciou žlčníka a pečene, čo spôsobuje poruchy v trávení tukov a ovocných kyselín. Nedostatočná funkcia pankreasu spôsobuje poruchy v trávení cukrov, bielkovín a nukleových kyselín. Prijatá potrava zahníva a kvasí už v žalúdku a následne sa zhoršuje činnosť čriev. Odpadové látky, ktoré sa zo zle spracovanej potravy uvoľňujú ľahšie, sa dostávajú do krvi a zamorujú celý organizmus. Výživné látky, naopak, odchádzajú viac-menej z tela stolicou. Čím vyššia koncentrácia odpadových látok v tele je, tým vyššiu únavu manželka pociťuje. Ťažké kovy vytláčajú z kostí vápnik, ktorý sa ukladá na stenách ciev, čím sa zhoršuje cievny systém. Pri tomto spôsobe trávenia s výraznými poruchami v metabolizme sa degeneruje celý pohybový, nervový a cievny systém. Chrbtica je postihnutá celá, krčná chrbtica len znásobuje problémy. Tak ako sú postihnuté kolená a zápästia, tak sa objavujú i v ostatných kĺboch. Pri tomto spôsobe trávenia sa výrazne prekysľuje celý organizmus, čo podporuje zápaly vo vylučovacích orgánoch. Z dôvodu chronického zápalu obličiek sa krv nedostatočne čistí od odpadových látok a celkový stav sa zhoršuje. 

Životná energia je blokovaná v prvých troch čakrách, čím je blokovaný jej tok do vyšších čakier. Manželka sa zbytočne vŕta vo veciach z minulosti, ktoré nemôže zvrátiť. Z toho dôvodu si nedokáže vychutnávať prítomnosť a bojí sa kráčať do budúcnosti. Napriek veku je vždy šanca chytiť život do vlastných rúk a vychutnávať si ho. Tvrdohlavosť jej bráni v sebarozvíjaní a v pokojnej komunikácii s okolím, a teda zhoršuje medziľudské vzťahy.

Liečenie: 

Odporúčam tri štvrtiny stravy prijímať v surovom stave, pričom ovocie jedávať len v doobedňajších hodinách. Vhodná je delená strava, čím sa zjednoduší trávenie. Úplne vylúčte údeniny a konzervované potraviny, obmedzte výrobky z bielej múky a cukru. Dostatok prírodnej stolovej vody pomôže z tela vyplavovať odpad. Odporúčam dlhodobo piť liter čaju denne z rovnakých dielov stavikrvu, púpavy, čakanky, liesky, agátu, pýru, jastrabiny a pupenca. Na rýchlejšiu detoxikáciu sú vhodné detoxikačné náplasti na chodidlá po dobu jedného mesiaca. Štvrť roka užívať dupľované dávky kĺbovej výživy, kapsúl múmia, stress B komplex, magnézium 500 s D vitamínom, vitamín E 400 a omega 3 mastné kyseliny. Potom dlhodobo užívať normálne dávky. Vhodné sú pre manželku striedavé kúpele rúk a nôh na zlepšenie cirkulácie krvi. Trikrát denne jej natierajte chrbticu striedavo propolisovým krémom a krémom zo švédskych bylín. Na noc prikladajte na kolená, krčnú chrbticu a zápästia kostihojové obklady. 

Odporúčam užívať jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny rozpustenej v dvoch decilitroch vody. Tri týždne užívať dvakrát denne, potom tri týždne raz denne a dlhodobo každý druhý deň. Vhodné sú cibuľové obklady na obličky a pečeň, celkovo urobte po dvadsať obkladov. Pre manželku je vhodná relaxačná a meditačná hudba i pobyt v prírode.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.