Homeopatický rodinný príbeh

Domov – obyčajné slovo v našom živote tak často používané. Vraciam sa už domov. Čo si robil? Nič, bol som len doma. Kde si trávil dovolenku? Len doma… Aké boli sviatky? Boli sme len doma, s rodinou.

Možno až príliš často vkladáme do týchto viet slovíčko „len“. Ako keby sme v bežnom kolobehu života nedokázali naplno precítiť hodnotu domova. Domov to nie je len miesto, je to atmosféra, energia, ktorá je neopakovateľná, špecifická vôňa, spomienky, mamine koláče, otcove noviny, pes, ktorý vždy pribehne… Sú to ľudia, ktorých máme radi. Domov je miesto, kam sa môžeme vrátiť, keď život neprebieha tak, ako sme si vysnívali. Keď sa niečo pokazí v našich vzťahoch, v práci, keď nezložíme skúšku. Alebo keď je skúška života príliš ťažká. Všimli ste si, že keď je nám naozaj ťažko, často prvá myšlienka, ktorá nám napadne, je vrátiť sa domov do bezpečia, k našim? Dnes je pohnutá doba, mnoho ľudí okolo nás stratilo svoj domov, vzali si pár vecí a museli odísť, nevedno kam. Doba je aj prelomová, lebo nás núti prehodnotiť naše názory, preskúmať ich, často úplne zmeniť, popremýšľať. Svet sa mení a jedna z jeho výziev je celkom jasná. Vráť sa k sebe, domov.

Rozpoviem vám príbeh obyčajnej slovenskej rodiny, ktorej domov sa otriasal pod emocionálnymi záchvevmi a reálne hrozilo, že z neho ostanú trosky. Pohľad na dno pohárika bol príťažlivejší ako detský plač a potreba postarať sa o blízkych. Slovo láska zapadlo kdesi v kúte a úcta sa stala prázdnym pojmom. A predsa. Keď sa spojí dôvera, trpezlivosť, umenie terapeuta pochopiť príbeh a následne predpísať vhodný liek, dejú sa homeopatické zázraky. A nielen homeopatické, ale aj osobné, rodinné, pracovné. To všetko sa udialo online.

Príbeh očami najmladšieho

Rozprávam sa s mamou trojročného chlapčeka, ktorý má ťažký svrbivý bolestivý ekzém na veľkej ploche tela a veľa potravinových alergií. Ekzém sa objavil v troch mesiacoch, dva týždne po prvom očkovaní. Dostal všetky povinné očkovania. Začal byť veľmi nervózny a celkom sa mu pokazil spánok. Už 3 roky každú noc niekoľko hodín nespí. Mama musí sedieť pri jeho posteli a hladkať ho, aby sa upokojil. Strašne ho svrbí hlava, krk, ruky. Je netrpezlivý, kričí, vydobýja si svoje, a keď nie je po jeho, začne sa škrabať. Lipne na matke, chce jej sedieť na kolenách, túliť sa. Nechce nikam ísť, ani na prechádzku. Ale vie byť aj veselý, jaší sa s bratom. Vtedy je hlučný. Keď sa nahnevá, utečie preč. Miluje mlieko a mliečne výrobky, banány, paradajky. Ale má histamínovú intoleranciu. Miluje svoje obľúbené tričko, ktoré všade nosí so sebou. Keď je nervózny, dá si ho na tvár a k perám.

Keď mal tri mesiace, mama odišla od otca, lebo mali vo vzťahu vážnu krízu. Boli preč päť týždňov, ale bolo to peklo, tak sa vrátili.

Chlapček dostal postupne počas homeopatickej liečby štyri lieky. Každý z týchto liekov jeho stav kože a spánku trochu zlepšil, ale nevyliečil úplne. Až posledný, piaty spôsobil prevratnú zmenu. Predpísala som mu ho na základe príznakov mysle podľa metódy, ktorú nás na Slovensku naučili bratia Yogesh a Sunjay Sehgalovci z Indie. Raz nám povedali o indickom dieťati, ktoré sa správalo podobne ako tento chlapček. Išlo o liek Cuprum aceticum. Je to málo známy homeopatický liek, ale s týmto chlapčekom urobil zázrak. Pri kontrole mama povedala: „Je to neuveriteľné, ale on spí! Už šesť týždňov spí celú noc, neškriabe sa a nemusím už pri ňom v noci sedieť.“ Aj ekzém sa postupne zlepšoval. Už bol len na niekoľkých  miestach. Pri ďalšej kontrole bol aj ekzém preč. Spánok bol v úplnom poriadku. Jeho správanie sa veľmi zlepšilo, bol pokojný, hral sa sám, mohol chodiť do škôlky. Postupne mohol jesť stále viac a viac potravín.

Homeopatia je čarovná veda hlbokého liečenia tela a psychiky za pomoci prírodných prostriedkov.

Príbeh očami staršieho syna

Po nejakom čase som spoznala ďalšieho člena rodiny. Bol ním starší syn, ktorý mal osem rokov a tiež mal ekzém na rukách, kolenách a chrbte. Počas epidémie korona vírusu nechodil do školy a jeho správanie sa veľmi zhoršilo. Bol drzý, urážal sa. V škole sa naňho sťažovali, že skáče, behá, nevhodne sa smeje a aj prospech sa zhoršil. Odmietal chodiť do školy. Väčšinu času trávil vonku, na ihrisku a v lese. Zmizol na celé hodiny. Mama s ním bojovala, lebo sa vedel do krvi hádať a neposlúchal. Doma vôbec nepomáhal, nechcel urobiť, čo bolo potrebné, ľahol si na zem a váľal sa po nej. Bol veľmi aktívny. Rád chodil nahý. Keď pred rokmi mama odišla od otca, bol na ňu veľmi nahnevaný, vyčítal jej to. Postupne dostal dva lieky, ktoré jeho stav zlepšili, najmä správanie. Začalo sa mu v škole viac dariť. Ekzém sa zlepšil asi o 60 %. Ale až posledný, tretí liek spôsobil v chlapcovom živote veľkú zmenu k lepšiemu. K tomuto lieku ma priviedla filmová postava Jokera, s ktorou sa chlapec stotožnil a chcel byť ako on. Páčilo sa mu, ako vo filme vybuchujú domy, ako sa postavy nenávidia. Joker bol jeho hrdina, pretože sa veľa smial, mal zelené vlasy a fialové sako. Chlapec tiež miloval hudbu a pozeral sa rád na koncerty skupiny Queen. Najviac sa mu páčila pieseň Bohemian rhapsody, z ktorej mi pustil aj ukážku. Homeopatický liek, ktorý chlapcovi po všetkých stránkach pomohol, bol Tarentula hispanica. Po ňom zmizol ekzém, prospech v škole je teraz výborný, nikto z učiteľov sa na neho už nesťažuje a doma začal sám od seba viac pomáhať. Stal sa z neho aktívny chlapec, ktorý je rád vonku, ale problematické témy jeho života akoby zázrakom zmizli. A neuveríte – Joker ho už vôbec nebaví.

Príbeh očami ženy

Nakoniec ma o pomoc požiadala aj mama. Je to krásna vzdelaná žena, ktorá je veľmi starostlivá k deťom, domácnosti, svojej práci, ale zároveň je úspešná umelkyňa. Napísala počas posledných rokov niekoľko kníh, ktoré sa stali bestsellermi. Je veľmi nahnevaná na svojho manžela. Kričala na neho pred deťmi na plné hrdlo zo sklamania a bezmocnosti, lebo on si odchádza za kamarátmi a necháva všetko na ňu, prácu, choré deti, domácnosť, záhradu. Robí to stále, venuje sa svojmu finančne aj časovo náročnému koníčku, kde sa stretáva s kamarátmi a alkohol tam tečie potokom. Priatelia ho milujú, radi s ním hýria, ale rodina tým trpí. Je nezodpovedný. Keď mu niečo povie, urazí sa a prestane sa s ňou rozprávať. Viazne medzi nimi komunikácia. Táto žena má žalúdočné bolesti, ktoré ju veľmi trápia. Pracovala aj cez materskú dovolenku, aby uživila rodinu. Dokončili dom. Je finančne nezávislá, ale bojí sa od neho odísť. Keď sa o to raz pokúsila, zažila peklo, priatelia sa s ňou prestali rozprávať, zostala v tom sama. Aj starší syn bol veľmi nahnevaný. Ona neznáša hádky, radšej ustúpi, ale cíti potom v sebe strašnú zlosť, tlak na hrudi, nevie sa nadýchnuť, stále na to myslí. Prečo som sa len vrátila?

Po prvom homeopatickom lieku a Bachových kvetových esenciách došlo medzi partnermi ku konfrontácii. Bola rozhodnutá rozviesť sa, pretože manžel chodil domov opitý a problémy neriešil. Povedala: „Nášmu manželstvu nepomôže už ani svätená voda ani kniha 5 jazykov lásky, ktorú ste mi odporučili. Povedala som mu všetko, čo som mala na srdci, on ľutoval, sľuboval, priniesol kvety. Mne je oveľa ľahšie, lebo si už nemyslím, že budeme spolu.“

Po druhom homeopatickom lieku prišlo v rodine k nečakanému zvratu, ktorý prekvapil aj mňa. Na kontrole som sa dozvedela, že manželia zakopali „vojnovú sekeru“. Všetci dostali omicron a začala sa vojna na Ukrajine. „Bola som rozhodnutá odísť, ale uvedomila som si, čo pre nás znamená domov. Mám náš domov rada, vybudovala som ho. Manžel sa sám rozhodol že prestane piť alkohol, už niekoľko týždňov nevypil ani kvapku. Ale chýba mi sebavedomie, niekedy s ním bojujem, inokedy sa stiahnem, pomyslím si svoje. Načo sa hádať?“

Liek, ktorý som tejto krásnej tvorivej žene predpísala, je z čeľade ružovitých. Rubus fruticosus je vyrobený z ostružiny černicovej. Hlavnou myšlienkou tohto lieku je pocit, že žije vo vzťahu, ktorý ho nenapĺňa a nechce v ňom pokračovať, lebo partner je sebecký a náročný. Ale na druhej strane v ňom zostáva, pretože cíti zodpovednosť, ešte dúfa, že sa vzťah zlepší. Má pocit, že nemôže odísť, že je to príliš bolestné. Pripomína to tŕne ostružiny, ktoré smerujú dovnútra. Do kríka (manželstva) sa dá ľahko vojsť, ale vyjsť z neho spôsobuje škrabance a rany. Už niekoľko mesiacov po lieku je ich manželstvo pokojné, vychádzajú všetci dobre, pitie alkoholu prestalo. V práci sa jej darí a čaká ju nová pracovná pozícia.

Príbeh očami muža

Muža tejto rodiny som nikdy nevidela. Neviem teda povedať, aký príbeh by mi porozprával. Prečo pil a uprednostňoval kamarátov pred rodinou? Ako sa cítil? Neviem. Hoci som ho nikdy neliečila, očividne aj vo vedomí tohto muža prebieha premena. Rozhodol sa prestať piť a darí sa mu. Synom venuje viac času, stará sa o záhradu, pripravuje jedlo pre rodinu. Už niekoľko mesiacov nezorganizoval v ich dome párty, ktoré predtým boli časté. Pravdepodobne vycítil, že jeho domov je vo vážnom ohrození a je čas zatiahnuť záchrannú brzdu, inak by mohol oň prísť.

Homeopatia je čarovná veda hlbokého liečenia tela a psychiky za pomoci prírodných prostriedkov. Ak sa nám podarí vyliečiť jedného člena rodiny, napríklad dieťa, pridajú sa k nemu ďalší, lebo začnú viac dôverovať procesu. Najúžasnejších výsledkov dosahujeme, ak sa spolu s deťmi liečia aj rodičia. Vtedy môžu byť zachránené domovy, rodiny, vzťahy, priateľstvá, zdravie všetkých. Príbeh, ktorý som vám vyrozprávala, vyžadoval trpezlivosť a dôveru zo strany mamy, lebo prvé prepisy homeopatických liekov pomohli len čiastočne. To býva v homeopatii bežné, máme k dispozícii tisíce liekov a potrebujeme nájsť ten najpresnejší. Ale ona sa nevzdala a pokračovala v terapii ďalej. Jej viera bola odmenená homeopatickým zázrakom uzdravenia a zachovania domova. Držím im všetkým palce!

Ing.Soňa Koyšová, SAKHom
www.misiahomeopatia.sk
www.komorahomeopatov.sk

Tags: No tags

Comments are closed.