Vplyv negatívnej energie na náš domov

Náš domov by mal byť priestorom, v ktorom sa cítime dobre a harmonicky. Ak zistíme, že priestory, v ktorých sa nachádzame, nám viac škodia, ako pomáhajú, môže byť na vine tok energie v jednotlivých miestnostiach.

Prvá čakra domu zodpovedá za stabilitu domova

Narušená čakra spôsobuje nepokoj v domácnosti, časté hádky, únik z domu, chladnutie citov, kazenie spotrebičov, praskanie a vlhnutie stien, nečakané výdavky, miznutie vecí a tiež aj zdravotné problémy ako napríklad problém s hrubým črevom, pohybovým aparátom či lymfatickým systémom. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou červenej farby (maľovka, doplnky, látky). Do vstupnej miestnosti si môžete položiť väčší kameň, ktorý zabezpečí uzemnenie energií. Aspoň dvakrát do mesiaca vyčistite miestnosť cédrovým drevom, feniklom, anízom alebo klinčekom.

Druhá čakra domu zodpovedá za zdravú erotiku, duševné prepojenie partnerov

Narušená čakra spôsobuje disharmóniu v sexuálnom živote, problémy s otehotnením, ohnivé emócie či žiarlivosť. Môžeme mať pocit, že žijeme v minulosti, sme neschopní odpustiť. Môžu sa prejaviť zdravotné problémy spojené s urogenitálnym traktom alebo krvou. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou oranžovej farby (maľovka, doplnky, látky). Do miestností môžete poukladať kamene ako oranžový kalcit, karneol či adulár. Vykúriť ju môžete pomocou santalového dreva a ylang ylang.

Tretia čakra domu zodpovedá za vitalitu a energiu celej rodiny, hojnosť a blahobyt

Narušená čakra spôsobuje úbytok osobnej sily a energie, strácanie radosti, konfliktné situácie, napätie vo vzduchu a podráždenosť, vulgárne správanie, materiálne starosti rôzneho druhu a sprístupnenie príbytku zlým entitám, urieknutie… Zdravotné problémy sa môžu prejaviť so žalúdkom, žlčníkom a pečeňou, môžete trpieť nafukovaním brucha bolesťou hlavy. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou žltej farby a do miestnosti, v ktorej sa najviac ako rodina stretávate, umiestnite nádobu s gaštanmi alebo čistecom. Vydymiť môžete pomocou kadidla a myrhy.

Štvrtá čakra domu zodpovedá za kvalitu vzájomných vzťahov, lásku a zamilovanosť, romantiku, empatiu a toleranciu

Narušená čakra spôsobuje neustále napätie v domácnosti, hádky nielen medzi partnermi, ale aj medzi rodičmi a deťmi, úbytok lásky, žiarlivé scény a oslabenú komunikáciu. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou farby ružovej a zelenej. Do miestnosti, v ktorej sa najviac zdržiavate, umiestnite obraz alebo tapetu so zdravými zelenými stromami a na spálňové nočné stolíky umiestnite dve rovnaké sošky, napríklad anjelov či delfínov. Vhodné kamene sú ruženín, jadeit. Na vykúrenie je dobrý olej z ruže.

Piata čakra domu zodpovedá za zdravú a otvorenú komunikáciu

Narušená čakra spôsobuje zatváranie emócií, klamstvo, spory a nedorozumenia, neschopnosť nájsť kompromisy, utláčanie členov rodiny pomocou energie, rečové chyby u detí, poruchy dýchania, nočné budenie a zápaly hrdla. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou tyrkysovej farby a tiež pomôže umiestnenie obrazu s oblohou. Vhodné kamene sú tyrkys a apatit. Dom je vhodné vykúriť šalviou.

Šiesta čakra domu zodpovedá za príjemné a harmonické prostredie, ktoré priťahuje svetelné bytosti, entity dobra

Narušená čakra spôsobuje hustú energiu, častú podráždenosť, apatiu a pasivitu, lenivosť, hromadenie zbytočností, časté zívanie, nočné mory, depresie, sklony k závislosti, vytváranie pavučín, kazenie elektrospotrebičov, pukanie nábytku i stien. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou farby zlatej a je dobré do miestností umiestniť obrazy nebeské – sväté obrazy. Kamene, ktoré pomáhajú vyrovnať túto čakru, sú napríklad sodalit, lapis lazuli, serafinit. Na vykúrenie je vhodný jazmínový olej.

Siedma čakra domu zodpovedá za duchovnú zrelosť domácnosti

Narušená čakra spôsobuje negativizmus a skepsu, ustavičné hľadanie seba samého, nenávisť, pocit prázdnoty, stratenie viery a časté úmrtia v rodine. Harmonizácia priestorovej čakry je možná pomocou farby fialovej a bielej. V izbách je dobre mať krištáľ, ametyst, ametrín. Domácnosť môžete prečistiť kadidlom, myrhou a lotosovým kvetom. Ako doplnok na vyváženie tejto čakry je dobré mať obraz s horami.

 
Tatiana Petronczki
Tatiana.petronczki@outlook.com
Tags: No tags

Comments are closed.