Drahokamy v homeopatii

Drahé kamene sprevádzajú ľudstvo od nepamäti. Priťahujú nás svojou krásou, pôvabom a vznešenosťou. Veky si ich ceníme pre nádherný lesk a farbu, čírosť, neuveriteľnú stálosť, odolnosť a vzácnosť. Prisúdili sme im schopnosť priniesť majiteľovi silu, šťastie, zdravie, bohatstvo, moc, bezpečie, ba i lásku. Ich výnimočnosť neušla ani pozornosti homeopatie.

Stačí si vyhľadať na webe, že diamant pomáha hromadiť bohatstvo, objednať príslušné homeopatikum vyrobené z tohto drahokamu, užiť tri guľôčky a tešiť sa na život v materiálnej hojnosti? Také jednoduché to nebude.

Komu drahokamy v homeopatickej podobe pomôžu?

Podľa mojich skúseností je základnou témou ľudí, ktorým pomôžu homeopatiká vyrobené z drahokamov, hľadanie krásy a dokonalosti na všetkých úrovniach. Ďalej je to jedinečnosť. Ľudia v obraze drahokamov ju prirodzene majú. Často však majú problém udržať si ju v rámci rodinných, školských či pracovných systémov. Homeopatiká z drahokamov im pomôžu odpojiť sa od vnútených alebo naučených rolí a pohnúť sa vpred po vlastnej ceste.

Väčšina drahých kameňov vznikla vo vnútri zeme, kde sú vysoké teploty a tlak tisícok atmosfér. Ľudia, ktorým pomôžu homeopatické lieky vyrobené z drahokamov, sa cítia pod tlakom. Vo všetkých úspešných prípadoch, ktoré som doposiaľ vo svojej praxi mala, je dobre viditeľná silná potreba sebareflexie. Chcú chápať veci na hlbšej úrovni, preskúmať skryté oblasti svojho vnútra. U drahokamov však vidíme aj spiritualitu, túžbu po duchovnom raste, potrebu vyjsť z tmy do svetla.

Spoznali ste sa? Alebo niekoho zo svojich známych? Skúste si lepšie všímať jeho reč. Tí, ktorým by homeopatické lieky vyrobené z drahokamov mohli pomôcť, používajú veľa slov, ktoré s nimi súvisia. Časté sú slová ako tvrdý, číry, ostrý, krehký, rozštiepený, brilantný, nabrúsený, hrany, lesk, lom… Ani to však nie je zárukou, že to tak skutočne bude. Výber homeopatického lieku musí byť skutočne presný, aby bol účinný. Preto je lepšie zveriť ho profesionálnemu homeopatovi.

Drahokamy v homeopatickej praxi

Ľudia, ktorí potrebujú homeopatické lieky vyrobené z drahokamov, nemajú ľahký život. Akoby potrebovali opracovať, aby naplno ukázali svoju krásu. Diamant potrebuje vybrúsiť, aby zažiaril, ametystu stačí pomôcť na svetlo a lapis lazuli sa najčastejšie upravuje tromlovaním. Je to technológia, pri ktorej sa surové kamene vyhladzujú a leštia vo vibračnom bubne. Aj ľudia, ktorí potrebujú drahokamy, sa stávajú ušľachtilejší prekonávaním prekážok.

Kiara (Diamant)

Táto krásna svetlovlasá a na svoj vek nezvyčajne elegantná mladá žena prišla ku mne s úzkosťami a trémou, keď bola v maturitnom ročníku súkromného gymnázia. Mala obavy, že kvôli tréme pokazí skúšky a nebude schopná dosiahnuť maximálne počty bodov, ktoré potrebovala, aby mohla dostať štipendium na prestížnej univerzite vo Veľkej Británii. Kvalitné vzdelanie považovala za veľmi dôležité. Učila sa rada, bavil ju samotný proces vzdelávania. Problém bol, že stratila schopnosť oddychovať. Zle spala, v noci sa prehadzovala, často sa budila s pocitom úzkosti. K tomu sa pridala tréma. Najhoršia bola pri poslednom teste. Spanikárila tak, že nevedela artikulovať, mala obrovskú ťažobu na hrudi a ľadovo studené a mokré ruky.

Veľa o sebe premýšľala. Priťahovala ju negatívna stránka ľudskej psychiky, praskliny na duši a chcela o nich zistiť viac. Hovorila, že je ťažké si v sebe upratovať. Nebola schopná oceniť samu seba, vinila sa zo všetkých nezdarov. Často si toho brala priveľa, veľmi na seba tlačila. V druhom ročníku chodila súčasne na gymnázium vo Viedni. Vždy mala latku vyššie ako ostatní. Mala pocit, že by mala v každej chvíli niečo robiť, nevedela vypnúť. Často cítila smútok. V skutočnosti sa cítila lepšie pod tlakom. Vtedy podávala najvyšší výkon. Mala problém s ihlami a lekármi. Desila ju predstava bolesti a násilia, vyvolávali v nej pocit tiesne.

Pamätáte sa? Cítiť sa dobre pod tlakom je signifikantným znakom homeopatických liekov vyrobených z drahokamov, keďže sa všetky formujú pod tlakom, hlboko v zemi. Kiara mala navyše vo všetkom, čo robila, sklon k perfekcionizmu. Túžba po dokonalosti je typickým znakom homeopatického lieku Diamond vyrobeného z diamantu. Do obrazu lieku patria aj úzkosti, pocit smútku až depresia, pocity tiesne a ťažoby. Podali sme homeopatikum Diamond.

Niekoľko dní po prvom užití mala Kiara príznaky virózy s nádchou, kýchaním a ľahkou bolesťou hrdla. Zlepšil sa spánok, v noci sa už nebudila. Mala viac energie a deň pred maturitami si dokázala vyjsť s priateľmi. Skúšky spravila na maximálny počet bodov. Úspech si však nevedela užiť. Vrátil sa pocit smútku. Čo teraz so sebou? Znovu sme zopakovali liek.

Na kontrole po šiestich týždňoch hovorila, že sa ešte nikdy nemala lepšie. Prijali ju na dve zahraničné univerzity. Vybrala si tú, ktorá ponúka hlbšie štúdium psychológie. Všetko v jej živote bolo perfektné a ona sa tešila na všetky veľké zmeny, ktoré ju v živote čakajú. Dohodli sme sa, že si Diamond vezme so sebou do zahraničia a užije vždy, keď sa veci zhoršia. Po roku sa má stále dobre a náročné štúdium na univerzite zvláda s prehľadom.

Veronika (Lapis lazuli)

Šarmantnej tridsaťsedemročnej žene sa už niekoľko rokov nedarilo otehotnieť. Prišla s týmto problémom, ale čoskoro sme sa dostali k jej práci s postihnutými deťmi. Venuje sa výskumu, veľa publikuje, prekladá, cestuje na kongresy, prednáša. Samotná práca ju napĺňala, trápili ju vzťahy medzi kolegami aj odborníkmi. Veľmi prežívala, ak spolupráca zlyhala na osobných nesympatiách. Dotýkala sa jej akákoľvek nespravodlivosť. Oberalo ju to o energiu a chuť pokračovať. Priznala, že má naozaj veľa projektov. Nevedela odmietnuť žiadnu ponuku, ale potom ju zahltilo množstvo práce. Všetko sa snažila spraviť perfektne. Veľa však o sebe pochybovala.

S rodičmi mala formálny vzťah. Chápala, prečo v detstve dostával všetku pozornosť a starostlivosť jej autistický brat, ale nevedela sa cez to preniesť. V detstve jej veľmi chýbala mama. Od puberty sa s tým celé roky snažila vyrovnať pomocou psychoterapeutických sedení. Na fyzickej úrovni mala problém s únavou očí pri práci s počítačom a s hrdlom často v súvislosti s nejakou prezentáciou alebo prednáškou.

Veronika prišla pre pomoc s otehotnením, ale najviac ju trápila jej práca, výskum, objavovanie nových myšlienok, ich prezentácia, úspech. To je typické pre ľudí, ktorí potrebujú homeopatikum z periódy striebra. Jej elegantný vzhľad a prejav podporoval tento výber rovnako ako problémy s hlasom a plodnosťou. Veronika mala postupne Technetium a Rhodium, po ktorých sa problémy s hrdlom objavili už len výnimočne. Spolupráca s kolegami bola zrazu ľahšia a rozpracovaných projektov menej. Veľa síl ju však naďalej stáli každodenné povinnosti, rutina, byrokracia v práci. Strácala nadhľad a zmysel, prečo veci robiť. Minerálne lieky pomohli len čiastočne, prípad bol komplexnejší. Dostala komplex minerálov – drahokam Lapis lazuli, ktorý má v obraze hľadanie zmyslu. Hodí sa pre tých, ktorí chcú nájsť vnútornú príčinu nepríjemností, ktoré sa im dejú. Zlepšuje komunikáciu, slobodu prejavu a prepojenosť v rodinách. Fyzicky pôsobí na oči a zrak.

Šesť týždňov po užívaní lieku Veronika povedala: „Teraz som pokojná, vyrovnaná, vo vlastnom strede. A najväčší zázrak je, že to prichádza samo. Žijem normálne. Nevedela som si to ani len predstaviť.“ Rozprávala o svojej práci, o tom, že, je spokojnejšia, vidí zmysel: „Veci sa až tak nezmenili, ale mám úplne inú perspektívu.“ Aj vo vzťahu s mamou prišlo k akémusi zmiereniu. Musela sa sama naučiť veci, ktoré mamy učia svoje dcéry. Ale tak to je, vidí to teraz z väčšieho nadhľadu. Nakoniec sa zdôverila s myšlienkou týkajúcou sa materstva: „V skutočnosti som to nikdy nechcela.“

Laura (Ametyst)

Na pohľad útla, jemná, delikátna mladá žena prišla s častými ochoreniami dýchacích ciest. Už v pohybe a držaní tela bola krehkosť, ale i sila. Je bývalá tanečnica, má dve deti predškolského veku. Povedala, že ich potreby vníma veľmi citlivo a snaží sa byť dobrou mamou, čo ju stojí množstvo energie a nie si je istá, či to stačí. Bolo zjavné, že ich veľmi ľúbi, ale obáva sa, že nie vždy bola dosť dobrou mamou. Mala pocit, že zo začiatku im nevedela dať dosť lásky. Láska je jej veľká téma. Nedostávala jej dosť od manžela. Veľmi jej chýbalo prepojenie v hĺbke, aké mali na začiatku. Problém s ním bol aj v komunikácii. Všetky každodenné povinnosti zabezpečovala ona. Muž si vždy dokázal nájsť čas pre seba a svoje koníčky. Ona sa cítila veľmi vyčerpaná, nemala žiadny čas pre seba. Najväčší problém bol, že nemala kedy tvoriť. Veľmi jej chýbala voľnosť, ktorú mala v mladosti. V najhorších chvíľach sa cítila ako v tmavej diere. Pomáhali jej meditácie.

Majiteľ obchodíku so zdravými potravinami, kde pracovala, bol jej spriaznená duša. Cítila to od prvej chvíle. Rozumeli si na hlbokej duchovnej úrovni. V prevádzke však neustále vznikali konflikty, nechápala prečo. Snažila sa vyhovieť jemu, kolegom aj klientom. Ale vždy sa to pre nejakú drobnosť pokazilo. Veľmi ju to unavovalo a zraňovalo. Konflikty držala v sebe, nevedela to len tak prejsť. O každej nepríjemnej situácii veľa premýšľa, prehrávala si ich znova a znova. Snažila sa nájsť spôsob, ako robiť veci lepšie, a to aj v iných oblastiach. Veľa študovala, aby vedela klientom zodpovedne poradiť.

V prípade Laury môžeme vidieť všetky základné témy drahokamov a veľmi výrazné sú aj jedinečné vlastnosti ametystu. V obraze homeopatické lieku Ametyst je téma lásky. Laura má veľkú potrebu lásky, spriaznenej duše. Veľmi citlivo vníma jej nedostatok vo vzťahoch. Vidíme tu až závislosť na láske. Ametyst má tému závislostí. Laura má vo vzťahoch problém s vymedzením hraníc, čo je tiež jeho znakom. Na fyzickej úrovni pomáha pri ochoreniach dýchacích ciest. Laura povedala, že v najhorších chvíľach sa cíti ako v tmavej diere. Ametysty sa často vyskytujú vo forme geódy, teda dutiny, ktorá je po obvode pokrytá ametystmi.

Po užití homeopatického lieku sa situácia v práci vyostrila. Laura si uvedomila, že nie je schopná vyhovieť požiadavkám majiteľa a musí si stanoviť hranice. Naopak, doma sa všetko upokojilo. Po mesiaci od užitia prestala lipnúť na vzťahu k svojmu mužovi. Uvedomila si, že v manželstve môže byť šťastná len žena, ktorá by vedela byť šťastná aj bez manžela. Po dvoch mesiacoch odišla z práce, v súčasnosti sa venuje individuálnemu poradenstvu a znovu začala tvoriť. Cíti sa silnejšia, v živote má viac svetla. Nebola chorá, ani keď mali virózu jej deti. Podala si prihlášku na záhradnú architektúru.

Tieto tri nádherné ženy, drahokamy, kvety zeme mi ukázali, čo môžu znamenať homeopatické lieky z drahokamov pre duchovnú cestu ďalších hľadajúcich.

Ing. Ružena Novotová
www.homeopatia.sk
www.komorahomeopatov.sk
Tags: No tags

Comments are closed.