Vanadit

Kameň uvedomenia si svojej telesnosti, vášne, úspechu a sebavedomia

Vanadit je žltý, hnedý, červenohnedý, oranžový, červený, bledožltý a hnedavý nepriesvitný lastúrnatý krehký kameň.

Vanadit posilňuje aurický systém, poskytuje prepojenie s energiou zeme. Aktivuje prvú čakru. Do nášho systému dopĺňa energiu, posilňuje. Dodáva sebavedomie a posilňuje vnútorné vedenie. Aktivuje sexuálne energie, vitalitu a našu schopnosť posilniť finančný tok energie. Je to aktivačný kameň, rozhýbe a posilní vôľu k životu. Dopĺňa energiu, dodáva nadšenie, živosť. Posilňuje definovanie vlastných cieľov a podporuje odvahu nachádzať v sebe schopnosti na ich dosiahnutie. V peňaženke priťahuje financie, ale napomáha aj ich menšiemu utrácaniu.

Vanadit nám umožňuje úplný obrat v myslení, harmóniu. Je nápomocný, ak prežívame pocity bezvýchodiskovosti, zmarenia našich plánov, pomáha nám preniesť sa cez náročné situácie a zaťažkávajúce skúšky. Pomáha uvedomiť si našu fyzickú existenciu, prebúdza lásku k nášmu telu. Uzemňuje nás. Pomáha nám stanoviť si priority a vymedziť sa tak k okoliu pri požiadavkách na náš čas. Vnáša do života poriadok.

Kameň posilňuje cievny systém, močové ústrojenstvo, tráviacu sústavu. Pozitívne pôsobí na pľúcne problémy, problémy s dýchaním, stres, kŕčové žily, hemoroidy. Harmonizuje hormonálny systém, menštruačný cyklus i menopauzu. Je účinný na depresie a hlboké smútky. Je dobrým kamienkom pri problémoch s otehotnením. Vanadit je jedovatý kameň, preto sa z neho nepripravujú vodné elixíry. Keď sa ho dotkneme, je potrebné umyť si ruky. Napriek tomu je vanadit veľmi účinným a má svoje miesto v petroterapii na posilnenie našej aury, spojenie energetických tiel s naším fyzickým, hoci ho používame nepriamo. Posilňuje prvú a druhú čakru.

Aromaterapia: zázvor, škorica

Afirmácia: Otváram sa zdrojom
nového šťastia

Vystihuje archetypálne znamenie Barana, podporuje jeho vôľu, schopnosť chopiť sa iniciatívy. V Blížencoch podporuje otvorenosť. Rakom prináša odvahu a väčšiu odolnosť, aby sa nedali tak ovplyvniť a presvedčiť vo svojom rozhodnutí. Levom uvoľňuje zásoby energie, podporuje ich sebaurčenie, sebavedomie. V Pannách podnecuje kreativitu i pozitívne myslenie. Váham posilňuje rozhodnosť. Škorpiónom pomáha znovuobjaviť ich vnútornú silu a radosť zo života. Kozorožcom posilňuje uvedomenie si ich vlastnej hodnoty. Podľa starého čínskeho umenia feng šuej ho umiestňujeme na juh našich príbytkov, kde otvára náš prístup k novým duchovným svetom, dodáva nám silu, dôveru v seba a odvahu zdolávať zdanlivo neprekonateľné situácie, posilňuje naše vnútorné svetlo.

Odvaha je častokrát zamieňaná s ľahkovážnosťou. Je to však vedomá práca s naším strachom, ktorý je prirodzený pri zdolávaní novej výzvy. Avšak nepreváži vôľu a chuť pohnúť sa ďalej, vyskúšať niečo nové. Strach častokrát predstavuje naše hranice poznaného a tak sa odvaha spája aj s prekonávaním pomyselných hraníc toho, čo dokážeme, i s našou vnútornou vierou a zdolávanie pomyselných prekážok nám prinesie úžasný zdroj sily a sebadôvery a osvetlí našu cestu, keď sa znenazdajky okolo nás vytvorí tma. V záťažových situáciách môžeme ľahko stratiť pevnú pôdu pod nohami a môže prísť panika. Vanadit nás spája so zdrojom našej sily, naším vnútorným slnkom a my sa dokážeme odvážne vyrovnať aj s tými najväčšími životnými požiadavkami.

Mgr. Janka Porubská
www.rajskazahrada.sk
Tags: No tags

Comments are closed.