Sádrovec – gypsum – púštna ruža

Nečakané šťastie

Sádrovec je bezfarebná, biela, žltá, šedá, červená, hnedá, biela hodvábna perleťová hornina vyskytujúca sa v soľných ložiskách ako produkt vetrania sulfidov v horninách. Kryštalizuje v jednoklonnej sústave. Miestami sa spracováva ako vzácny kameň. Jemnozrnná odroda sa volá alabaster a vláknitá odroda má meno selenit. Medzi podobné minerály patria anhydrit (angelit) a celestín. Sádrovec vzniká z anhydritu vstrebávaním vody. Obrátene sa dehydratáciou sádrovec premieňa na anhydrit. Sádrovec je známy v stavebníctve, ale má svoju tradíciu i ako liečivý kameň. Kameň sa čistí mydlovou vodou. 

Energeticky ho čistíme vlažnou vodou. Nabíja sa na priamom slnku alebo v blízkosti krištáľu.
Nerast vyzýva k objavovaniu vnútorných talentov.

Pripomína dôležitosť pomalosti väčších zmien a zároveň v nás vytvára priestor pre spojenie a stotožnenie sa s pomalým proces zrenia. Zvyšuje schopnosť nechať veci plynúť. Poskytuje ochranu pri pocite veľkej zraniteľnosti. Púštna ruža posmeľuje k vyjadreniu vnútornej sily a hlbokej kreativity. Majme ho vo svojej blízkosti, keď pochybujeme o svojej hodnote a kráse.
Púštna ruža stabilizuje emocionálne prežívanie, podporuje rovnováhu medzi prehnanými nárokmi a rôznymi túžbami. Vytvára harmóniu, tlmí hnev. Prebúdza vnútornú fantáziu, regeneruje, upokojuje a sprostredkováva zdravý zmysel pre realitu.

Gypsum zlepšuje imunitný systém, pomáha pri virózach, prostate, žalúdočných ťažkostiach.
Zlepšuje nevoľnosti z cestovania. Podporuje celkové uzdravenie. Veľmi dobre pôsobí na vlasy a nechty, rovnako dobre udržuje pružnosť a ohybnosť kĺbov a tkanív. Sádrovcové kryštály pomáhajú pri stuhnutých svaloch a z toho prameniacich bolestiach hlavy. Anhydrit a sádrovec sú priradené k sakrálnej a koreňovej čakre. 

Dobre sa hodí pre znamenie Býka, ktorému pomáha rozvíjať toleranciu, otvorenosť a prijímať všetko nové a zároveň pritom nestratiť pôdu pod nohami. Rakom prináša väčší pocit istoty. Škorpiónom pomáha prijať vlastnú slabosť a zraniteľnosť, prináša im nádej. Kozorožcom pomáha prijať zmeny. V Rybách posilňuje zmysel pre realitu.

Púštne ruže sa používajú podľa starého čínskeho umenia feng šuej do oblasti obetavých priateľov na severozápad našich príbytkov. 

Podporujú tvorivosť a pomoc od našich anjelov strážnych či priateľov. Pokiaľ sa chceme rozmaznávať a nachádzať pre seba viac času, priestoru či sa viac spojiť so sebou, stačí umiestniť sádrovec do oblasti kreativity, ktorá sa nachádza na západe našich domovov. 

Všetko je v neustálom pohybe a všetko sa neustále mení. Život znamená vývoj a pokrok. My sa snažíme vždy niečo plánovať. Niekedy je plánovanie ťažké a môže nás dostať do nečinnosti. Púštna ruža nám pomáha prijať nevypočítateľnosť situácie bez strachu a tiež zostať i naďalej otvorenými a dôverovať v kolobeh života.

Afirmácia: Moje obrovské vnútorné zdroje sú plné krásnych prekvapení. Som otvorená zázrakom života.
Aromaterapia: santalové drevo, oud, aníz.

Mgr.Janka Porubanová
www.rajskazahrada.sk

Tags: No tags

Comments are closed.