Rok čierneho Tigra 2022

 

Prvý deň roka čierneho Tigra začína 4. februára 2022. Tento dátum vychádza zo solárneho kalendára a odlišuje sa od lunárneho, podľa ktorého v Číne oslavujú Nový rok. Prívlastok čierny dostal podľa nebeského vplyvu jangovej vody, ktorej atribútom je primárne čierna alebo morská modrá farba. Je to predposledný rok s vplyvom vody a jej dosah bude ešte veľmi silný. Čierna farba je v Číne vnímaná ako pozitívna, takže v tomto smere sa jej nemusíme obávať.

Najväčšej podpore sa v tomto roku môžu tešiť ľudia narodení v znamení Zajaca, Hada, Kohúta, Prasaťa a Kozy.

Úspech nás postretne, ak sa spoľahneme na svoju intuíciu a múdrosť

Jangová voda je ako silná tečúca rieka, vodopád alebo oceán. 

Nesie mužskú energiu a môže sa z nej stať zdroj povodní, búrkový dážď alebo stúpajúci oceán. Voda je v čínskej teórii piatich elementov (fáz premien) spojená s múdrosťou, vitálnou energiou, spirituálnou komunikáciou, zrelosťou a s hlbokými emóciami a znalosťami. Vlastnosti jangovej vody sú talent, láskavosť, zvedavosť, rýchlosť, pohyb, nepokoj a pokrok. V čínskom I-ťingu je voda spojená s nebezpečenstvom. Zo svetových smerov jej patrí sever.

Tiger je podľa skupiny čínskych piatich elementov jangové drevo.

Môžeme si ho predstaviť ako krásne rozvinutý veľký strom na jar, ktorý sa prebúdza a je plný energie, miazga z koreňov prúdi smerom hore, do koruny stromu. Mesiacom Tigra je február, začiatok jarného obdobia. Tiger je často sám, nie je veľmi spoločenský a je ťažké s ním vychádzať. Má panovačný temperament a jeho charakteristiky sú odvaha, rozhodnosť, neústupčivosť, svojvoľnosť, ambicióznosť a sebavedomie. Vďaka hlbokej spirituálnej múdrosti vie veľmi pragmaticky liečiť psychické problémy.

Tiger nesie v sebe znak vysokých stromov, veľkých drevených stavieb alebo pamiatok.

V hlbokej skrytej úrovni má aj atribút jangového ohňa, ktorý je spojený so slnkom, pravidelnosťou, mocnou silou alebo verejnou osobnosťou. Ďalším jeho skrytým elementom je jangová zem. Vďaka jeho cieľavedomosti a húževnatosti vie vo všetkom začať podnikať od nuly.

Vodný Tiger potrebuje pre úspešný život viac ohňa.

Preto je tento rok potrebné do každodenného života vedome pridávať oheň. Pohyb, tanec, všetko, čo robíme s vášňou. Dôležitá je aj primeraná strava. Pravidelnosť a režim nám pomôžu zvládnuť výzvy tohto roka.

Úspech nás postretne, ak sa spoľahneme na svoju intuíciu a múdrosť.

Ak zachytíme prvú myšlienku, ktorá k nám príde, malo by sa od nej všetko odvíjať. Dobre si ju premyslime, naplánujme a až potom začnime. Pokúsme sa vniesť pravidelnosť do života a užívať ten pokoj, ktorý nám to prinesie. Venujme čas pravidelným rituálom. Spoločné raňajky alebo večere, pravidelné stretnutia s priateľmi. Vyvážené vzťahy nám pomôžu prekonať túto zložitú dobu, preto hľadajme cesty k sebe a nie dôvody, prečo sa separovať. Rešpektujme sa a zamerajme sa na pozitívne stránky v každom z nás. 

Môžeme očakávať malú technologickú revolúciu.

Stretneme sa s novými inovatívnymi riešeniami. Dariť sa bude hlavne myšlienkam, ktoré spoja IT sektor s ekológiou. Pozornosť sa bude sústreďovať najmä na ekológiu a udržateľnosť zdrojov. Ak pracujete v tomto segmente, bude sa vám dariť. Všetky projekty, ktoré sa budú zaoberať vodou, jej udržateľnosťou v krajine a šetrnejším využívaním, budú podporované. Vďaka inovatívnym riešeniam a novým nápadom sa bude dariť všetkým oblastiam, ktoré pracujú s vodou. Napríklad prístavy, rybolov, ale aj kúpeľníctvo sa môžu tešiť na dobrý rok.
Novinári, spisovatelia a psychológovia budú mať po pracovnej stránke tiež úspešný rok.

Veľmi pozorne sledujme, čo sa deje okolo nás.

Už nie je čas na akceptovanie devastovania životného prostredia klčovaním lesov, znehodnocovaním riek a vysúšaním močiarov kvôli ekonomickým ziskom. Už teraz môžeme pociťovať dôsledky v podobe záplav a ničiacich búrok. Tento rok nám príroda ukáže svoju silu ešte intenzívnejšie.
Zo zdravotného hľadiska sa musíme viac starať o močový mechúr a obličky, ktoré riadia metabolizmus vody a uchovávajú životnú esenciu. 

Kondícia obličiek sa prejavuje na vlasoch, kostiach. Vonkajším otvorom sú uši. Chráňme sa pred prechladnutím tak, že si prekryjeme krížovú časť chrbta a všetky periférie (ruky, nohy) budú v teple. Dbať by sme mali aj o tráviaci trakt. Doprajme si výživnú a pestrú stravu bohatú na tekutiny. 

Pohyb by sme mali uprednostniť taký, kde budeme prepájať ruky aj nohy, napríklad bežky, hokej, floorbal, basketbal, volejbal, tenis, ale aj tzv. nordic walking a plávanie.

Farby tohto roka sú jasná modrá, čierna, zelená, červená a žltá.

Farbu si vyberáme podľa toho, ktorý aspekt v živote chceme podporiť. Modrá nás podporí pri dôležitých jednaniach, zelená nám pomôže lepšie sa adaptovať na nové prostredie alebo zmeny. A keď budeme rozbiehať nový projekt, siahnime tiež po zelenej. Žltá je farba zeme, preto ju využijeme, keď sa bude jednať o nehnuteľnosti alebo investície. Červenú asi ani nemusíme vysvetľovať – farba lásky a vášne, preto ju volíme na romantické schôdzky, ale aj pri vítaní nových členov rodiny.

Rok 2022 je rok Tigra kráčajúceho v rieke.

Môžeme ho vnímať aj ako vysoký strom stojaci v rieke, ktorý tvorí obmedzenia, alebo ako strom rozhodnosti a nepoddajnosti alebo usadenia sa. Jangové drevo je tiež spojené s veľkým dreveným člnom. Loď na rieke je znakom cestovania, relaxu a odpočinku. Je to obdobie dobíjania energie. Je len na nás, ktorú z ponúkaných možností v našom živote práve teraz potrebujeme a využijeme. Budeme v pokoji plávať po rieke ako čln a necháme sa viesť vodným tokom alebo budeme ako neoblomný silný strom stáť uprostred rieky, ktorá je pre nás životne dôležitá? A čo nám prinesie, ak si vyberieme obmedzenie toku energie, ktorá k nám plynie?

V každej z týchto ciest by sme sa však mali zamerať hlavne na kultiváciu vzťahov a ľudskej súdržnosti na všetkých úrovniach.

Využite tento rok na to, aby ste si začali robiť nové plány. Aby ste zvíťazili, buďte energickejší a strategickejší.
Každý rok nesie iný typ energie, táto energia ovplyvňuje životy ľudí na základe ich grafu BaZi (astrologický graf podľa dátumu narodenia). Je však dôležité uvedomiť si, že tieto vplyvy sú len dočasné a každý rok sa menia. Akýmkoľvek výzvam môžete práve teraz čeliť, nie sú tu na dlho. Pokračujte a robte správne veci v správnom čase na správnom mieste a šťastie bude vždy svietiť na vás.

Uvádzame pár príkladov výnimočných dní na začatie dôležitých projektov:
• 10. február 15:48 hod.,
• 27. september 10:28 hod.,
• 4. október 4:08 hod.,
• 26. november 9:28 hod. a
• 3. december 6:28 hod.

Tiger

Každé vládnuce znamenie príslušného roka sa stretáva s výzvami a skúškami, ktoré preveria, ako sme zvládli školu života v predchádzajúcich 12 rokoch. Teraz je rad na Tigrovi.
Toho, kto pochopil, čo sa má naučiť, a zvládol to, neprekvapia prípadné nové výzvy, nezdary a prekážky napr. v súvislosti s pracovnými projektmi a plánmi, podrazy od iných ľudí. Bude podporovaný energiou hviezdy, ktorá bude pôsobiť ako podpora a pomoc od priateľov a známych na vysokých miestach. Ak sa nepoučil predtým, prekážky bude musieť zvládať znova a sám.

Pre Tigra je to predovšetkým rok zmien a zmeny by mali vychádzať od vás. Zvýši sa vaša schopnosť prijímať nové informácie a bude sa vám ľahšie učiť. Ak máte vážny záujem rásť a chcete zlepšiť vaše profesionálne schopnosti, je na to dobrý rok. Ak však zmeny neurobíte vy, urobí ich niekto za vás, no nemusia sa vám páčiť.

V tomto roku nie je dobré cestovať na dlhé vzdialenosti, vedomá pozornosť a sústredenosť pri jazde je nevyhnutná. Nielen muži, ale najmä ženy by mali venovať preventívnym prehliadkam u lekára príslušný čas.

 

Zajac

Ľudia narodení v znamení Zajaca budú mať tento rok podporu tzv. slnečnej jangovej energie. Vy budete tí, ktorých budú druhí žiadať o pomoc a radu. Nemali by ste odmietnuť, vaše vedomosti a skúsenosti sa tým len zúročia. Prospech z tejto pomoci budú mať hlavne obchodníci a zamestnanci pracujúci so slnečnou energiou, v telekomunikáciách, IT, s motivačnými technikami a metafyzikou. Pozor na riskantné projekty, lebo, ako sa hovorí, čert nikdy nespí… Ak nebudete čestní, môže sa to prejaviť určitou finančnou stratou. Príliš veľké plány nemusia priniesť očakávané výsledky, radšej vsaďte na jednotlivé kroky a postupne ich dokončujte.

Nové vzťahy môžu vznikať na zhromaždeniach alebo spoločenských udalostiach, na ktoré budete pozývaní. Mužské pohlavie bude obdarené šarmom a ženy – ako inak – krásou. Vášeň síce patrí do dobrého vzťahu, ale pozor, aby sa neprekročila hranica, pôsobili by ste skôr nenásytne, a to žiadnemu vzťahu neprospieva.
Ak sa dostavia pocity osamelosti, čím skôr ich prekonajte, inak sa tieto pocity budú prehlbovať a izolovať vás po sociálnej stránke, čo sa prejaví emočnými turbulenciami. Takže opäť – krok po kroku späť do spoločnosti.

Drak

Draci budú musieť v tomto roku čerpať z vlastnej vnútornej opory a ešte viac ju posilňovať. Je dobré spoliehať sa na vlastné sily a neustále na sebe pracovať. Študujte, vzdelávajte sa, pripravujte projekty na ďalší rok, zlepšujte firemné procesy. Z vlastnej iniciatívy nerobte zmeny ani iné veľké rozhodnutia smerom von, ako je zmena zamestnania alebo bývania, okrem vnútornej práce na sebe.
Napriek tomu, že sa vám nebude dostávať podpory zvonku, bude sa vám celkom dariť, ale so slávou a úspechom chodí aj závisť, čo môže niekoho nahnevať. Aj v takej situácii vám pomôže váš vnútorný postoj.

Zdravie si strážte a v prípade bolesti si okamžite dajte skontrolovať, čo treba. Bolesť je známkou toho, že niečo nie je poriadku. Ignorovanie, poprípade potláčanie bolesti tabletkami sa nevypláca. Venujte pozornosť aj starším príbuzným a ich zdravotnému stavu, skôr ako sa dostanú do nemocnice. Návšteva takýchto zariadení a účasť na pohreboch vám môže priniesť vlastné nepríjemnosti. 

Tí, ktorí ešte nenastúpili duchovnú cestu, budú mať možnosť, ak si to želajú. Môžu získať duchovné znalosti, spoznať seba a uvidieť z nadhľadu problémy, ktorým v živote čelia. Dostanú kľúč, ako uzavrieť mier so svetom. Ak túto energiu uchopia nesprávne, môžu naraziť na problémy a odpor malicherných žien v súkromnej aj pracovnej oblasti. Táto hviezda má silnejší negatívny vplyv na ženy.

Had

Mesačná hviezda vám bude tento rok naklonená, jej energia sľubuje veľké poklady (pre každého to je niečo iné), ako aj úspech. Aj nadriadené v práci alebo ženy, ktoré sú súčasťou vášho života, vám budú pomáhať pri bezproblémovom fungovaní. Budete mať veľa tvorivých myšlienok a nápadov, ako zarobiť peniaze. Podniky na výrobky pre ženy, ako je kozmetika, parfumy a pod., aj rôzne služby pre nežné pohlavie budú mať rok dobrých príjmov.

Pri dobrom zárobku budete chcieť míňať peniaze. Spotrebujte ich na niečo užitočné, čo bude aj neskôr vytvárať hodnoty. Celkovo si dajte pozor na finančný rozpočet a dodržujte ho, lebo máte sklony kupovať často menšie položky alebo idete až do extravagantných výdavkov. Podvody sa vám určite nevyplatia, straty by tak boli viac ako isté.

Ak ste v minulosti robili veci nepoctivo alebo ste ich nedotiahli do detailu, teraz sa vám to vráti, bude ich treba dorobiť alebo prerobiť. Týka sa to aj správania sa vo vzťahoch, ak robíte niečo a nepozeráte na následky, teraz sa to prejaví.
Tento rok zvlášť dodržujte zákony a nariadenia. Právne problémy visia vo vzduchu a spravodlivosť doženie všetkých, ktorí sa podieľali na nezákonných činnostiach. V práci sa uistite, že komunikujete zreteľne a nepoužívajte tvrdé alebo zraňujúce slová. Mohlo by to spôsobiť narušenie výkonu práce a hlavne vzťahov. Pracujte pomaly, sústredene a prácu si rozložte rovnomerne.

U vás teraz neplatí, že risk je zisk, hlavne ak ide o zdravie a pohodu. Jazdite opatrne, a ak sa vám zdá, že niečo nie je v poriadku, navštívte lekára. Budete mať sklony k náladovosti, čo vás privedie k osamelosti a izolácii. Snažte sa udržiavať si pozitívne myslenie, aby sa triviálne záležitosti nepremenili na vážne problémy. Pocit osamelosti vás privedie k práci na sebe. Nesnažte sa vyhľadávať prázdnu zábavu, skôr veľmi blízku spoločnosť, ktorá vám rozumie. Tento čas vám ako introvertom praje, využite ho na ďalšie vzdelávanie, kurzy – možno aj umelecké, čítanie kníh.
Ak si chcete zvýšiť finančný status, nerobte to agresívne, veľkým tlakom. Klebety a hádky s ľuďmi v súvislosti s ním vám to riadne znepríjemnia.

Hadi, vyhnite sa návšteve chorých ľudí v nemocnici a nočným spoločenským akciám. Ak nie ste duchovne pevní, budete náchylní k útokom čiernej mágie. Narazíte na odpor nízkych ľudí, vždy jednajte s nimi pokojne. Žiarlivosť a nízke sebavedomie iných ľudí vám naruší vzťahy s kolegami a napätie sa bude dať krájať. Pozitívne je, že vás podporí energia, s ktorou ľahko pochopíte koncepty a vzorce. Problémy tak budete riešiť racionálne. Vyhýbajte sa návšteve krajín so slabou hygienou a epidemickými problémami. Z choroby sa dostanete ťažšie, ak nebudete dodržiavať zdravý životný štýl a kvalitnú stravu. Pravidelne cvičte, aby ste boli v dobrej psychickej i fyzickej kondícii. Pomôže vám to pri prvých pocitoch letargie.

Kôň

Bude vás sprevádzať a podporovať silná vodcovská energia. Prišiel čas robiť rozhodnutia všade tam, kde ste doteraz váhali. Je to tá najlepšia hviezda, akú môžete mať pre osobný rast. Prídu nové situácie, keď vás ľudia budú počúvať a budete musieť urobiť rozhodnutia, ktoré budú pre vás náročné.
Vo všeobecnosti je veľa ľudí, ktorí sa boja urobiť zásadné zmeny. Je to strach, ktorý ich spochybňuje a podsúva im, že pri tom niečo pokazia alebo nastanú problémy. Tak odkladajú rozhodnutia, čakajú na vhodný čas a hľadajú výhovorky. Nemajú dosť odvahy a odkladaním môže vzniknúť ešte viac komplikácií. 

Vy však v tomto roku musíte konať. Je namieste, aby ste si povedali: Rozhodnem o tomto… Rozhodnem a urobím… som s tým úplne v pohode, nebojím sa zodpovednosti… A bude lepšie, keď o ňu sami požiadate. Vtedy to bude pre vás výborný rok, príležitosti a všetky potrebné dvere budú pre vás otvorené. Ak nad vami prevládnu obavy, lebo ste už niečo skúsili a nevyšlo to, nebudete napredovať a obráti sa to proti vám. 

Prídu nové projekty a ďalšie úlohy mimo rozsahu bežnej pracovnej náplne, ktorých sa budete musieť zhostiť, tak si verte, okolie vás bude sledovať. Máte podporu energie, ktorá nerada sedí stranou. Ak ju správne využijete, prinesie vám okrem úspechu aj finančnú odmenu. V opačnom prípade svoju silu premení na vaše divoké a nekontrolované správanie. Ak by ste zneužili zverenú právomoc, príde aj vysoký trest, preto je zdôraznená ruka v ruke aj zodpovednosť. Zvlášť to platí v oblasti civilnej a vojenskej exekúcie. Uvoľnenie a relax nájdete v pohybe a atletickom športe. 

Toto všetko podporuje aj ďalšia pozitívna hviezda, ktorú by chcel mať každý vo svojom „portfóliu“. Ak ste v minulosti dobre investovali, nielen vo finančnej oblasti, ale napr. aj do vzdelania či kúpy nehnuteľnosti, teraz je vhodný čas na zúročenie. 

Poobzerajte sa aj po nových investičných príležitostiach. Zamestnaným prináša zvýšenie platu alebo extra bonus ku koncu roka. Obchodníci a podnikatelia budú mať stály predaj a zaručený profit. Tí, ktorí pracujete v korporáciách, môžete stúpať po korporačnom rebríčku, je to však opäť o zásluhách, a teda prevzatí väčšej zodpovednosti.
Tejto pocty sa vám dostane od autoritatívneho a mocného človeka, ktorý potrebuje dosadiť svojich ľudí na strategické pozície. Ak sa dobre zhostíte svojej novej úlohy, prinesie vám prestíž, vylepšenie spoločenského statusu a dobrú povesť. Je tu náznak súdnych sporov, aj tie vám pomôže vyriešiť vplyvný človek.
Prípadný úspech si všimnú aj malicherní ľudia, závisť nenechá na seba dlho čakať. Nevšímajte si klebety a z toho vyplývajúce hádky. Zbytočne vás to zaťaží a oberie nielen o čas. Opatrne pri športe a cestovaní, radšej nič nepreháňajte. S rozvahou predídete zraneniam a ušetríte svoje zdravie.

Koza

V znamení Kozy sa usídli energia hviezdy, pod vplyvom ktorej môžete prísť k dobrému zárobku ako zamestnanci, ale aj podnikatelia dosiahnu v biznise slušný zisk. Je tu aj podpora na dosiahnutie uznania, čo súvisí s úspešným vykonaním skúšky a príslušným stúpaním v kariére.

Tento rok je vhodný na aktívne riešenie starých problémov vo všetkých oblastiach, či už zdravotných, vzťahových, alebo finančných. Vlastná iniciatíva spolu s touto energiou vám pomôže a budete vedieť vyriešiť postupne všetko, čo ste v minulosti zanedbali alebo len odkladali. Dajte si pozor na prichádzajúce príležitosti, aby ste ich stihli správne využiť. 

Komunikácia s ľuďmi na všetkých úrovniach upevňuje vzťahy. Slobodní stretnú nových partnerov, ak vyvinú k tomu potrebnú aktivitu – treba ísť medzi ľudí na rôzne spoločenské stretnutia, kurzy (skúste navštíviť napr. umelecký workshop). Páry v manželstve vylepšia svoje vzájomné spolužitie, ak budú na tom spolu pracovať. Čím viac láskavosti a pomoci ponúknete ostatným, tým viac vás odmenia, môže to byť aj v naturáliách. Vo svojom živote pocítite celkovú stabilitu. Budete mať všetkého dostatok a nebudete sa musieť výrazne starať o životné potreby. 

Podpora prichádza aj tým, ktorí študujú, či sa pripravujú na skúšky. Rovnako ju pocítia pracovníci v školstve a v oblasti vzdelávania, vo výskume, spisovatelia a autori.

Vďaka prítomnosti priaznivých energií budete môcť užívať stále príjmy. Podnikatelia zvýšia tržby a zisky. Zamestnanci uvidia úpravu platu na rovnakej alebo vyššej úrovni ako na zvyšku trhu práce. A je tu naznačený úspech značky pre podnikateľov. 

Viac ľudí spozná a bude dôverovať ich produktom a službám. Toto všetko však dosiahnete len vtedy, ak vaša práca bude poctivá, bez podvádzania, inak môžu prísť rovnako rýchlo aj finančné straty. Preto si budete musieť lepšie uvedomiť svoje finančné záležitosti a dôsledne sa držať svojich vlastných nastavených rozpočtov. Kontrola nad financiami vo svojej oblasti vás ochráni pred extravagantnými výdavkami.

Venujte popri práci rovnakú pozornosť aj relaxu, aby ste predišli vnútornému emočnému napätiu a z toho vyplývajúcim problémom. Vnútorná práca na sebe zahŕňa hlavne kontrolu myšlienok, ktoré k nám prichádzajú, takže odstrihnite všetky negatívne skôr, ako sa vám zavŕtajú do hlavy.
Nič v našom živote nie je samozrejmosť, často sa venujte aj svojim starším príbuzným.

Opica

Pre narodených v znamení Opice to bude zlomový rok, ktorý vás však môže posunúť vpred. Je dobré, že máte podporu aj priaznivých hviezd, pretože ste tento rok v opozícii s energiami vládnuceho znamenia Tigra a bude potrebné zvládnuť prekážky a neočakávané výzvy. V náročných situáciách by ste mali manévrovať, aby ste sa im nemuseli postaviť čelom. Potrebujete byť vynaliezavejší, flexibilnejší a ochotnejší robiť veci mimo svojej komfortnej zóny.

Je lepšie si výdavky plánovať, ako napr. investovať do vzdelávania alebo niečoho, čo vám prinesie úžitok v budúcnosti. Inak vám systém sám prinesie neočakávané výdavky a finančné straty. Tieto účinky môžete zmierniť poskytovaním darov a renováciou hrobov svojich predkov. Malými mimoriadnymi splátkami kreditnej karty či iných pôžičiek si môžete znížiť dlhovú zaťaženosť spôsobenú nadmerným čerpaním. Táto energia vás môže blokovať v tom, čo chcete, zmeňte preto stratégiu. 

Bude na vás vplývať energia priaznivej hviezdy, ktorá je spojená s cestovaním alebo podnikaním v cudzine či na mieste vzdialenom od domova, alebo rodného mesta. Môže to mať súvis s prácou alebo pracovnou úlohou.
Mali by ste to považovať za užitočnú skúsenosť pre ďalší rozvoj vašej kariéry v budúcnosti a využiť tieto cestovateľské príležitosti a skúsenosti, ktoré tým získate, čo najlepšie. Pod vplyvom tejto energie môžete začať hľadať šťastie alebo život v cudzine alebo mimo svojho rodiska. Táto hviezda je prospešná najmä pre ľudí, ktorých práca vyžaduje cestovanie ako napríklad obchodníci, vojaci či zahraniční diplomati a tiež pre ľudí pracujúcich v oblasti medzinárodných vzťahov.

Prejaví sa priaznivý aspekt hviezdy, ktorá dokáže rozptýliť negatívnu energiu a zmeniť ju na pozitívnu. Môže potlačiť mnoho druhov rôznych negatívnych vplyvov a tiež zvládnuť, keď vám šťastie nepraje a odvrátiť od vás všetky útoky. Jediný, kto vás môže zraniť, ste vy sami.

Ak máte nejaký zdravotný problém, možno budete musieť podstúpiť operáciu, ktorá ten problém odstráni.
Prítomnosť priaznivých energií vám môže priniesť do cesty stretnutia s mocnými a ušľachtilými ľuďmi, môžu to byť ľudia na vedúcich pozíciách, odborníci, vládni alebo vojenskí činitelia, ale tiež úspech, slávu a zvýšenie autority. Výsledkom môže byť zlepšenie vášho spoločenského postavenia, uznanie a zvýšené renomé. Samozrejme, aby nastali priaznivé účinky energie tejto hviezdy, musíte podniknúť nejaké kroky. Ak si užívate popularitu a pozornosť, robte to, čo robíte, a ešte niečo navyše – napríklad kampane na sociálnych sieťach a vyťažíte z toho. Zvýšenou aktivitou si zachytíte pozornosť na viac rokov.

Pozor na nehody, zranenia alebo poranenia končatín. V premávke sa správajte opatrne, aby ste sa vyhli autonehodám. Je tu riziko možného chirurgického zákroku alebo operácie, alebo častých návštev nemocnice.
V náročnejších obdobiach veci nemusia napredovať podľa vašich predstáv a neistý vývoj záležitostí môže vyvolávať vo vašej mysli nepokoj. Z udalostí okolo vás sa môžete cítiť beznádejne, demotivovane a deprimovane.

Kohút

Kohútom hviezdy prajú aj tento rok. Budete mať dostatok príležitostí a správnych ľudí okolo seba, ktorí nielen poradia, ale aj pomôžu. Aktívne pristupujte k novým projektom, v ktorých môžete mať vedúce postavenie. Z tohto pohľadu sa rovnako aktívne zaujímajte o svojich ľudí v tíme, veďte ich a starajte sa o nich. To isté platí aj pre starostlivosť o vlastnú rodinu. Bez osobného cieľavedomého pričinenia sa totiž môžete ocitnúť na strane tých, ktorí stratia aj to, čo majú. 

Môže to byť pre vás rok plný úspešne zavŕšených plánov. Využite svoje schopnosti a znalosti, s podporou energií a vďaka čestnému prístupu k ľuďom budete aj vy tí, ktorí budú žiadaní o radu a pomoc. To, čo bude vyzerať na začiatku ako neriešiteľný problém, sa postupne obráti na dobré. Iní úspešní a dobre finančne situovaní ľudia pomôžu a poradia zasa vám. Vážte si každú radu a pomoc, to vás privedie ku konečnému úspechu aj finančným výnosom.

V čase, keď prídu nečakané výzvy a problémy, budete mať sklon robiť chyby, komunikácia s autoritami nebude dobrá a uvedie vás to do chaosu. Nedajte sa zviesť zo správnej cesty a hlavne nepodľahnite špekuláciám. To by mohlo viesť k súdnym sporom. 

Pri hádkach s príbuznými si uvedomujte svoj postoj a nebojujte proti nim. Pri takom napätí svalové problémy nenechajú na seba dlho čakať. Dajte si pozor, cez koho a ako riešite svoje problémy. Neviditeľné bytosti s negatívnym vplyvom by mohli zasiahnuť a spôsobiť nešťastnú udalosť. Ak nebudete dôsledne spravovať svoje záležitosti, môže sa výsledok rozptýliť dostratena. Myslite na to, že s podporou všetkých pozitívnych hviezd a vlastného pozitívneho myslenia môžete všetko zvládnuť.

Budete cítiť potrebu na celkové spomalenie, nebráňte sa a doprajte si dostatok odpočinku. Správna forma relaxu vám prinesie emočné uzdravenie a stabilitu. Ľudia sa vás budú snažiť vyrušiť a popohnať k ďalšej činnosti. Berte to ako súčasť procesu, ktorý vás posilní a pozitívne rozvinie váš emocionálny kvocient.

Pes

Rok Tigra je dobré obdobie najmä pre Psov pracujúcich v kreatívnych odvetviach. V oblasti PR, marketingu, reklamy a výskume budú úspešne tvoriť a prinášať inovatívne zmeny. Vaše tvorivé aj intelektuálne znalosti vás dostanú do oveľa lepšej situácie ako vašich konkurentov. Postupujte podľa svojich inštinktov, ktoré vás povedú po plynulejšej ceste vďaka podpore hviezdy teraz usídlenej vo vašom znamení. 

Odtiaľ čerpajte vyrovnanosť, nájdete tam osvietenie a oslobodenie, ktoré vám pomôžu robiť lepšie rozhodnutia. Prevezmite kontrolu nad svojou kariérou a podnikaním, najmä ak sa venujete umeniu. Uvidíte, vaša esencia bude vyžarovať a okolie budete inšpirovať svojou spaľujúcou vášňou. Využite tento čas a zúčastnite sa vzdelávacieho alebo umeleckého kurzu, ktorý ste plánovali tak dlho. Úspech vás čaká aj v akademickej oblasti a všeobecne vo vzdelávacích aktivitách. Učte sa nové veci. Hviezda podporuje aj riešenie problémov. Konzultanti a poradcovia môžu ukázať svoje skúsenosti s riešeniami problémov a budú z toho aj profitovať.

Umelci by si mali dať pozor na sklony k samotárstvu, keďže sú pri práci neradi vyrušovaní. Všetko robte s mierou, aby ste si nenarušili vzťahy s okolím, máte totiž tendenciu podozrievať svojich členov rodiny a príbuzných.

Dodržiavanie zákonov a nariadení nielen pri práci, ale aj na cestách by mala byť pre vás samozrejmosť. Spravodlivosť inak doženie všetkých, ktorí by sa podieľali na nezákonných činnostiach alebo aj malých priestupkoch. 

Na cestách sa vždy sústreďte a pre istotu dávajte pozor aj za iných. Vyhnite sa nebezpečným činnostiam aj pri športe a neplánujte si chirurgické operácie, ak znesú odklad na ďalší rok. Pri komunikácii s blízkymi, ale aj so širším okolím si uvedomujte, čo a hlavne ako hovoríte. Spôsob vašej prezentácie by mohol vyvolať zlý dojem a nedorozumenie medzi ľuďmi vo vašom okolí.

Čo sa týka financií, zvoľte konzervatívny prístup a nemíňajte priveľa. Z ďaleka sa vyhýbajte hazardným hrám, pre vaše bankové konto by to bolo zlé rozhodnutie. Je tu náznak roztržitosti a určitý duševný nepokoj, doprajte si čas a ticho na dôležité rozhodnutia.

Prasa

Bez pomoci priaznivých hviezd nezostanú tento rok ani ľudia v znamení Prasaťa. Na svojej strane budete mať ľudí vo vyššom postavení. Ak by ste aj urobili nejaké chyby, tieto budú prehliadnuté až neviditeľné pre kompetentných úradníkov. Hneď budú odpustené a zabudnuté. Ľudia vám budú vo všeobecnosti dôverovať, získate si rešpekt a uznanie. Prinesie vám to príležitosti na spoluprácu v práci a partnerstve. Môžete požiadať o špeciálne licencie, štipendiá, granty alebo štátne dotácie.

Mohol by to byť rok dobrých správ a príležitostných osláv. Využite každú príležitosť na stretnutie, prípadne vyviňte aktivitu a pár stretnutí alebo večierkov zorganizujte. Ak vyjdete z komfortnej zóny a skúsite niečo možno aj nebezpečné, veci alebo udalosti sa nakoniec vydaria. Vo voľnom čase si užijete príjemný aktívny oddych.

práci vás ocenia kolegovia za to, že ste pri nich a prinášate podporu a smiech. Nezostane to bez povšimnutia ani u nadriadených, ktorí uznajú vaše schopnosti pri udržiavaní medziľudských vzťahov, to sa v kolektíve cení. Prilepšíte si prírastkom na výplatnej páske alebo aspoň jednorazovým bonusom. Pozor však na malicherných žiarlivcov, mohli by sabotovať vašu prácu. V tomto roku radšej nepožičiavajte peniaze, a to ani najlepším priateľom.

Nečakane by ste prišli nielen o priateľstvo, ale aj o financie.
Dajte si pozor, ako komunikujete, a nedajte sa zatiahnuť do klebiet, prinieslo by vám to viac problémov ako tomu, koho sa klebety týkajú.
Venujte sa starším členom rodiny a prejavujte im pozornosť. Pri namáhavých činnostiach sa plne sústreďte, neriskujte a všetko robte premyslene krok za krokom.

Potkan

Tento rok je pre Potkanov vhodný na zlepšenie vlastného vnútorného rozvoja. Zamerajte sa na seba, venujte sa štúdiu, vzdelávaniu cez kurzy, pripravujte plány na ďalší rok. Urobíte lepšie, ak nebudete robiť dôležité veľké rozhodnutia, napr. zmenu bývania ani sami od seba meniť zamestnanie. Ak potrebujete urobiť zmenu, tak iba samých seba. Pracujte na kontrole myšlienok, odstrihávajte ihneď tie, ktoré sú negatívne nastavené proti vám, ale aj tie proti druhým ľuďom.
Jednajte, konajte sústredene a opatrne, aby vám nevznikli škody či iné problémy.

Pozrite sa, či máte dobré poistenie bývania a domácnosti, a urobte všetky opatrenia, aby ste predišli krádeži a finančným stratám. Ustrážte si aj vlastné náklady, nekupujte všetko bez rozmyslu, plytvanie prostriedkami sa môže ukázať teraz ako vaša slabosť. Príčinou straty môžu byť vaše vlastné chyby z minulosti a nedostatok sebaovládania.
Ak to nie je nevyhnutné, nenavštevujte chorých v nemocnici. Je tu náznak možnej straty niekoho staršieho z príbuzenstva. 

Opatrnosť platí na cestách, ale aj v podnikaní – veď viete, že pokuty sú peniaze vyhodené „do luftu“. Môžete sa cítiť ako väzeň vo vlastnom tele a v myslení a schopnosť dosiahnuť prielom v sporoch bude obmedzená.
Budete atraktívnejší pre opačné pohlavie, dajte si však pozor na prílišnú vášnivosť a nadväzovanie nevhodných vzťahov, aby ste neuviazli v manželskom trojuholníku namiesto vysnívaného partnerstva.

Byvol

Byvolom bude šťastena stáť za chrbtom. Najmä ľudia v strednom veku sa môžu tešiť na príjemné udalosti a oslavy. Zvýrazní sa šarm a krása oboch pohlaví, čo prinesie vylepšenie a upevnenie vzťahov v manželstvách a partnerstvách. Prospeje to všeobecne medziľudským vzťahom a pozitívne ovplyvní aj prácu a kariéru v zamestnaní. Romantika a pravá láska bude mať zelenú a novovznikajúce vzťahy budú zmysluplné a trvácne. Prospech zo šťastia Byvolov bude mať aj blízke okolie. V prípade svadby môže ženích alebo nevesta priniesť bohatstvo do rodiny.

Zvýši sa vaša popularita v spoločnosti. Študentom sa bude ľahko učiť a pripravovať na skúšky aj s menším úsilím. Učitelia alebo lektori vám budú naklonení a ohodnotia vaše projekty dobrými známkami. Využite túto priazeň okolia a dávajte ju ďalej, starajte sa o súrodencov a konajte dobré skutky. 

Navýšenie príjmu s povýšením, ale aj bez neho bude na rovnakej alebo lepšej úrovni ako je trhová miera. Prosperovať z tejto energie budú ľudia, ktorí sú neustále v pohybe alebo cestujú. Užijete si pohodlie a luxus, možno aj v podobe nového služobného auta alebo ubytovania na cestách. 

V prípade zmeny podmienok majte vždy záložný plán. Nezabudnite prejavovať viac pozornosti niekomu zo starších členov rodiny. Posilnite si imunitu, nepodceňujte signály tela a choďte k lekárovi, ak budete cítiť potrebu.
Prijímajte pozvania na spoločenské udalosti alebo sami vyhľadávajte spoločnosť, ak budete cítiť náhly nepokoj. Vyhnete sa tak zbytočným sporom vo vzťahu a nepodľahnete depresívnym tlakom.

Dobre využite tento pre vás pozitívny rok, zvýšte svoju aktivitu a nepremrhajte príležitosti. Vaša nečinnosť by mohla vyvolať pocity samoty až depresie. 

Prejeme vám krásny tigrí rok.

Radka Fronková a kolektív Feng Šuej Inštitút
www.fsinstitut.sk

Tags: No tags

Comments are closed.