ČAROkruhy v znamení zvieratníka

Baran

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac štedrý. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému hodnôt. Prvoplánovo môže ísť o materiálne hodnoty, o materiálne statky a tvoje miesto v nich. Na pozadí témy materiálnych hodnôt sa otvárajú hlbšie pohľady, a to tvoje lipnutie na tom, čo máš, manipulácia cez peniaze, arogancia moci a tiež tvoje „liečenie duše“ pochopením. Preskúmaj napríklad svoje lipnutie na majetku: dokážeš celkom nezištne darovať čokoľvek, čo vlastníš? Dokážeš sa vzdať podstatnej väčšiny svojich vecí, keby si sa v túto chvíľu potreboval natrvalo presťahovať do jednoizbového malého bytu a k tomu ešte na druhú stranu planéty?

Neodpovedaj rozumom, precíť si danú situáciu a až vtedy budeš mať správnu odpoveď o svojej závislosti na veciach. Od novu do splnu sa môžeš zamerať aj na rovnovážne rozdelenie času pre prácu a svojich blízkych. Tiež silná téma a u teba skoro večná. Leví spln poodhalí nejaké prekážky v práci… možno dôsledok nevyriešenej témy rovnováhy medzi prácou a rodinou. … možno tvoje zameranie viac na seba a svoje hodnoty ako žiť v záujme celku, ktorého si súčasťou … možno niekto potrebuje tvoje otvorené srdce a ľudské teplo. Spln ti svieti do kráľovských hodnôt Leva, inšpiruj sa jeho schopnosťou slúžiť dôstojne iným.
Mantra na február: Som štedrý.

 

Býk

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac súcitný.
Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému komunikačných schopností, dotkne sa aj spomienok na detstvo nielen v súvislosti so súrodencami, ale odkryje aj tvoj vzťah k rodičom a cez nich aj k súčasnému partnerovi či partnerke. 

Som presvedčená, že to, aký máme vzťah k rodičom, ovplyvňuje aj náš partnerský život. Posvieť si teraz najmä na vzťah k otcovi. Cez neho sa ti otvára celá rodová línia mužov. S pokorou prijmi všetko, čo o nich doteraz už vieš, ale priprav sa na prijímanie aj toho, čo ešte môže vyjsť na povrch. Uvedom si: akí boli oni, taký si aj ty v mnohých oblastiach života. Nemusia ti zrkadliť rovnaké životné príbehy, ale ich energetická stopa je v tebe. Otvor sa súcitu a porozumeniu. 

Rovnako súcit a porozumenie potrebujú byť prítomné aj v komunikácii v práci. Spln v Levovi v téme môže pokračovať s jemnými odchýlkami. Viac budeš potrebovať porozumenie a otvorené srdce v komunikácii so svojimi najbližšími. Teraz je čas investovať do rodinných vzťahov. Investovať pozornosť. To je najviac, čo môžeš dať. Cez pozornosť dávaš seba. Odovzdávaš sa druhému, objímaš ho láskavou pozornosťou. Táto investícia má cenu nesmiernu. Uvidíš, precítiš o nejaký čas. 

Mantra na február: Som súcitný.

Blíženci

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac chápavý. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému rodiny, detí, uvoľnenia sa do radosti, ale aj pocity obete či tyrana. 

Široké témy možno zhrnúť do pomenovania ja a najbližší. Skúsme sa spolu pozrieť na deti. Na nenarodené deti v rode, lebo to je téma, ktorá je momentálne aktuálna. Ak vieš o deťoch v rodine, rode, ktoré síce prešli z nehmotného sveta do mamkinho tela, no nenarodili sa, v stíšení alebo v modlitbe im daj najavo, že o nich vieš a zaželaj im šťastnú cestu do svetla. 

Mnohé na to možno veľmi dlho čakajú a cítia sa neprijaté, odmietnuté. Urob to úprimne, so súcitom teraz a uvoľníš mnohé bloky a napätia v rodinných vzťahoch. Priamo s nenarodenými deťmi v rode totiž súvisia aj tvoje pocity obete. A každá obeť je zároveň pre svoje okolie aj tyranom, takže možno jednou modlitbou či meditáciou uvoľníš veľmi veľa v rodinných vzťahoch, ale napríklad aj v zdraví. Spln tiež súvisí s témou detí, takže čo začneš na nov, dokončíš v radostných zážitkoch v dňoch okolo splnu. Tým som naznačila, že spoločné zážitky s deťmi sú poklady, ktoré sa zapisujú hlboko do spomienok najmenších a pocity z nich ostávajú niekedy až do staroby.
Mantra na február: Som chápavý.

Rak

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac empatický. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému zdravia, najmä v tých oblastiach, kde si čo-to zanedbal.

Choroba sa často prejaví skôr na energetickej úrovni ako fyzickej, tak skús vnímať, čo ti hovorí tvoje telo. Si silne empatická bytosť, otoč empatiu k sebe a svojmu telu. Cítiš sa radostne? Posilňuješ svoju imunitu. Cítiš, akoby ťa život niekde tlačil? Oslabuješ sa. Vieš, že v tomto čase kovidovom či inak chrípkovom ti výrazne môže pomôcť špeciálne dýchanie, tzv. pranajáma. Na začiatok navrhujem striedavé dýchanie ľavou a pravou nosnou dierkou. Návod určite nájdeš na internete, ak si nevieš predstaviť, ako dýchať. Čas? Od deiatich minút po hodinu a najlepšie ráno.

V súvislosti so zdravím sa môžu objaviť aj pocity obete typu: Prečo práve ja? Bože, čím som si to zaslúžil? Prečo každý vetrík ofúkne len mňa? Veď mi nemá kto ani pohár vody podať. Počúvaj sa, ak zistíš, že ideš touto cestou, zastav sa. Žiadna obeť nie si. Choroby či úrazy sú len dôsledkom tvojho žitia, skús možno zmeniť myslenie, hovorenie, štýl života, uvoľni sa do radosti a šťastia. Radosťou a šťastím zľahka preplávaš k splnu, kde ťa čaká láska. Buď úplne nová alebo nový impulz do starej. 

Mantra na február: Som empatický.

Lev

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac láskavý. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy disciplíny a partnerských aj pracovných vzťahov cez prácu. Ako? Skús pouvažovať: Kde dávaš naplno svoje energiu, silu a čas? Doma partnerovi a deťom môžeš chýbať, lebo si prácu postavil na prvé miesto. Darí sa ti. 

Sú tvoje úspechy v poriadku pre spolupracovníkov? Sú, ak ideš pokorne a empaticky. Nie sú, ak do úspechov pýchu dávaš. Skús nájsť rovnováhu medzi prácou a svojou rodinou, tiež pracuj tak, aby si prinášal prospech nielen sebe, ale i kolektívu, v ktorom si. Čo zvládneš teraz, otvorí ti úžasnú cestu do láskavých vzťahov. Tie budú na výslní v dňoch okolo splnu. Ide o tvoj najdôležitejší spln v tomto roku, lebo je v tvojom znamení. 

Či ho prežiješ v práci, či s najbližšími, či v samote, ži ho s plným vedomím, že hviezdy ti žehnajú. Poďme ešte pozrieť na disciplínu, ktorá je tiež februárovou témou. Ide o poriadok, systém vo všetkom, čo robíš. Jej dôležitosť je v tom, že sa ti ľahšie žije – všetko má svoje miesto, svoj poriadok, svoj smer. Ak to tak nie je, padáš do chaosu a z chaosu je len krôčik do krízy. Na druhej strane pamätaj, že nad disciplínou musí byť láskavosť. Bez láskavosti je disciplína krutá pre tvoje okolie a v konečnom dôsledku aj pre teba.
Mantra na február: Som láskavý.

Panna

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac milujúcou bytosťou. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému partnerského vzťahu, milovania, láskavého systému či dotykov so závislosťami. 

Zastavím sa pri milovaní. Súvisí aj s partnerskými vzťahmi, aj so závislosťou. Milovanie ako vzťah, keď sa teplo rozlieva celým telom, keď síce chodíš po zemi, ale hovieš si v šťastných pocitoch. Miluješ partnera, partnerku, ale touto láskou vieš objať celý svet. Láska vychádza z teba, a keď sa ráno zobudíš, vieš, že miluješ bez ohľadu, či niekto vedľa teba leží alebo neleží. 

Milovanie ako fyzické spojenie, keď dve telá sa v spojení stávajú jedným, keď telesnosť prerastá všetkými úrovňami bytia a mení sa na svetlo pre teba, pre rod. Medzi partnermi je dôvera, úcta, láska. Ak však tieto tri kvality chýbajú, muž sa zvyčajne javí pre ženu slabým mužom. On zlyháva v živote i v posteli, ona nespokojná ide v živote do pozície muža. Zabezpečuje si svoju bezpečnosť, keď on ju nevie dať. Vzniká koleso nespokojnosti, zlyhávania, nedôvery… Von z neho? Upratať si v sebe, vo svojom srdci, prejsť z chaosu do láskavého poriadku a nech láska láskou je. Spln v Levovi je o srdci, milovaní, spojení, otvorení sa láskavým vzťahom bez stôp závislostí na partnerovi, milovaní alebo vzťahoch.
Mantra na február: Som milujúci.

Váhy


Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac rešpektovanou bytosťou. Určite na to prídeš aj sám.

Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému práce a vzťahov v nej, ale aj ukončovanie na všetkých úrovniach a otváranie sa novým možnostiam. Hneď nov výrazne podporí tvoju pracovnú oblasť a prinesie ti jeden úspech za druhým. Pravdaže len vtedy, ak si doteraz nesedel s vyloženými nohami a nestaval si sám sebe prekážky v práci najmä svojím myslením. Február prinesie fajné plody tvojej doterajšej práce. Budeš oceňovaný, cenený. Nov otvára ešte tému ukončovania na všetkých úrovniach. O čo ide? O staršie či staré „hriechy“, ktoré ostali otvorené a nevyriešené. Keď hovorím na všetkých úrovniach, hovorím o mentálnej, ale aj fyzickej, aj emočnej, aj energetickej, aj spirituálnej oblasti. Široký záber, však? 

Niekedy stačí impulz v jednej oblasti a ako domino ide cez všetky. Príklad: upravíš si životosprávu, odrazí sa to na tvojom pokojnom myslení, uvoľníš emočné bloky, ale pokrok uvidíš aj na stúpajúcej energii a ľahšej ceste do spirituality. Príklad je veľmi jednoduchý, niekedy však potrebujeme hlbšie ukončovanie. Totiž do tohto života sa rodíme s nejakými svojimi alebo rodovými výzvami, ktoré potrebujem uzavrieť. To sú tie naše „problémy“, teraz máš možnosť ich vyriešiť.
Mantra na február: Som rešpektovaný.

Škorpión

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac v rovnováhe. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy viery, dôvery, ale i slávy a kariéry. 

Začiatok mesiaca vyžaduje bdelosť, stíšenie, pokoj a rozvážne konanie. Jogovou terminológiou: ostať vo svojom strede tu a teraz. Rozširujem vetu – s ľahkosťou Vodnára, to znamená ostať v pokoji, netlačiť na seba a počkať v zmysle slovenského úslovia – dočkaj času ako hus klasu. Ďalšie dni akoby mávnutím čarovného prútika zmenia svoju energiu a ponúknu ti pocity šťastia, osud ti otvorí roh hojnosti a slávy. Jasné, že nielen tak mne nič – tebe nič. 

Všetko je dôsledok tvojej práce, tvojich aktivít, tiež tvojho stíšenia a pokoja v dňoch, ktoré tieto kvality potrebujú. Ide o rovnováhu v tvojom živote. Február ti ešte otvára možnosti vzdelávania a cestovania, najmä do zahraničia, ktoré pokojne môžeš spojiť – na cestách sa vzdelávaj, poznávaj iné kultúry, iné zvyky. Bonusom týchto dní je pohoda v tele, pohoda okolo teba a podpora silného imunitného systému. Toto je aj obdobie, keď vidíš a vieš veľmi prirodzene tolerovať priestor niekoho iného, vieš vnímať svoje hranice i hranice, ktoré vnímaš u iného. Všetky hranice si uvedomuješ úplne voľne, bez tlaku na seba aj bez potreby si to neustále pripomínať. Plynutie. 

Mantra na február: Som v rovnováhe.

Strelec

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac slúžiacou bytosťou. Určite na to prídeš aj sám. 

Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy úspechu s prílivom energie, tému kariéry, vzťahov s priateľmi a intuície. Nov tejto ceste dá ľahkosť a originalitu Vodnára, ktorá sa spája s optimizmom Strelca. Pekná kombinácia, však? 

Tebe otvára ďalšie možnosti na tvorbu, kde práve kreativita prináša úspech a slávu. Rizikom tohto obdobia je padnutie do pýchy. Ako v pohode zvládnuť túto negatívnu vlastnosť? Dve možnosti. Po prvé: uvedom si, že tvoj talent je darom, ktorý si dostal do tohto života. Nie je len tvoj, stopy darcu sú v ňom a ty cezeň slúžiš. Slúžiš cez rozdávanie krásy, pohody, inšpirácie. 

Po druhé: poď do dôstojnej pokory s úctou k všetkému, čo dostávaš i čo rozdávaš. Slúžiš totiž jeden život ostatným týmto spôsobom, v ďalších životoch sa to môže celkom obrátiť. Karma nie je zdarma. Karma je dôsledkom nášho myslenia, hovorenia, konania a vždy má čas sa prejaviť. Počká ťa vo chvíli, keď to najmenej čakáš, ale keď si zároveň pripravený najviac sa naučiť. Žiaľ, cez bolesť. Dobrá správa je, že to ide aj inak. Spln v Levovi ti ukáže všetko presne podľa toho, ako si žil energie novu. Ak s dôverou, dôveru žneš. Ak s pýchou, dôsledky pýchy zažiješ. 

Mantra na február: Som v službe.

Kozorožec

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš tento mesiac zľahka plynúť životom. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy snov, tajomstiev, ale trochu ťukne aj do závislostí a do tvojej odvahy vykročiť z komfortnej zóny. Zastavme sa najprv pri snoch. Vieš, že sú dôležitými informátormi o tom, kde sa práve nachádzaš na svojej sebapoznávacej ceste? 

Čokoľvek sa ti sníva, hovorí o tebe a tvojich zvládnutých či nezvládnutých emóciách a vlastnostiach. Ak sa týmto pohľadom dokážeš na sny pozrieť, dostávaš verné zrkadlo a môžeš začať sebapoznávací proces. Veľká téma nielen k pochopeniu snov, ale v konečnom dôsledku k celému životu i spôsobu, ako dokážeš prijať a spracovať vlastnú smrť. Že straším smrťou? Hovorím o nej tak prirodzene, ako ty sa k nej blížiš každým dňom života. 

Ďalšou témou hodnou pohľadu sú tvoje závislosti. Závislosti na vzťahoch, sexe, rodinnom živote… môžu ukrývať lipnutie. Vieš všetko toto pustiť bez bolesti? Urob si také cvičenie, čoho sa v túto chvíľu dokážeš vzdať a aký pocit pri tom budeš mať. Len pozoruj. Spln v Levovi tiež bude súvisieť so snami, ale iným spôsobom. O čom snívaš? Aké túžby máš? Je čas ich otvoriť a urobiť k nim prvé kroky. Ak žiješ v správnom plynutí života, možno ani nič otvárať nepotrebuješ a sny sa prirodzene naplnia. 

Mantra na február: Som snívajúci.

Vodnár

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac ústretový voči všetkým situáciám, v ktorých sa ocitneš. Určite na to prídeš aj sám. 

Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy posilňovania zdravia cez šport, ale aj schopnosť byť v nadhľade a sebapoznávacie aktivity. Pozrime sa na schopnosť byť v nadhľade. Život prináša situácie, ktoré ťa ľahko môžu vyniesť z rovnováhy. Február ich trochu naznačuje, tak sa pozri na to, či vieš prijímať život so všetkým, čo prináša. Už som niekoľkokrát opakovala, že prijímať neznamená súhlasiť. Prijať znamená akceptovať situáciu, ľudí, príbehy v pokoji a potom sa rozhodnúť, ktorou cestou pôjdeš bez odporu ty. 

To ti pomôže ostať v nadhľade a správne sa rozhodovať v súlade so zámerom svojej duše v tomto živote. Inak povedané: nedáš sa vtiahnuť do povrchných sporov, hnevov, zápletiek, klebiet. S pochopením sa na ne pozrieš a pôjdeš svojou cestou. Vo februári budú témou, ktorá sa otvorí na jeho začiatku a pokračuje aj po splne, tiež deti. Vieš tráviť čas s vlastnými deťmi? Ak si muž, do akej miery ich vieš podržať a si pre ne pevným vzorom? Ak si žena, ako svojím teplom vytváraš teplý domov a žiariš im? Spln v Levovi pravdivosť tvojich vzťahov k deťom preverí. 

Mantra na február: Som prijímajúci.

Ryby

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac silný. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy sebahodnoty a hodnôt celkovo, tiež témy zdravia, životného štýlu a spolupráce. 

Pozri sa, kedy a ako sa prejavujú v tebe pocity obete, kedy zakrývaš svojou veselosťou alebo schopnosťou byť stredobodom spoločnosti svoje slabosti a strach, že nebudeš akceptovaný. Kedy pochybuješ o sebe a svojich schopnostiach? Kedy sa umenšuješ voči iným? Kedy by si sa najradšej schoval do myšej diery, a tak sa radšej zahalíš do nejakej závislosti? Okrem iného, toto sú všetko prejavy nízkej sebahodnoty. Ako na to, aby si to zmenil? Uvedom si svoje silné stránky, prijmi slabé. V túto chvíľu je to tak, ako to je. 

Až budeš spokojný, posvieť si na slabé stránky a urob zmenu. Pretransformuj ich na svoju silu. Tým posilníš aj svoje zdravie, svoj imunitný systém a pohodu v tele. Znovu pripomínam – všetko so všetkým súvisí. Pohneš jednou kockou osudu, celý osud naberie nový smer. Ešte upozorňujem na slovíčko bojovať. Často teraz počuť, že bojujeme za to či ono, že niekto prehral svoj boj… Kde je boj, je agresivita, tam nieto víťaza. Všetky bojujúce strany prehrávajú. Prestaň aj ty bojovať, skús porozumieť a spln v Levovi ti otvorí náruč úspechov. Odrazí sa to najmä v práci a v pracovných vzťahoch. 

Mantra na február: Som silný.

Baran

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac štedrý. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému hodnôt. Prvoplánovo môže ísť o materiálne hodnoty, o materiálne statky a tvoje miesto v nich. Na pozadí témy materiálnych hodnôt sa otvárajú hlbšie pohľady, a to tvoje lipnutie na tom, čo máš, manipulácia cez peniaze, arogancia moci a tiež tvoje „liečenie duše“ pochopením. Preskúmaj napríklad svoje lipnutie na majetku: dokážeš celkom nezištne darovať čokoľvek, čo vlastníš? Dokážeš sa vzdať podstatnej väčšiny svojich vecí, keby si sa v túto chvíľu potreboval natrvalo presťahovať do jednoizbového malého bytu a k tomu ešte na druhú stranu planéty?

Neodpovedaj rozumom, precíť si danú situáciu a až vtedy budeš mať správnu odpoveď o svojej závislosti na veciach. Od novu do splnu sa môžeš zamerať aj na rovnovážne rozdelenie času pre prácu a svojich blízkych. Tiež silná téma a u teba skoro večná. Leví spln poodhalí nejaké prekážky v práci… možno dôsledok nevyriešenej témy rovnováhy medzi prácou a rodinou. … možno tvoje zameranie viac na seba a svoje hodnoty ako žiť v záujme celku, ktorého si súčasťou … možno niekto potrebuje tvoje otvorené srdce a ľudské teplo. Spln ti svieti do kráľovských hodnôt Leva, inšpiruj sa jeho schopnosťou slúžiť dôstojne iným.
Mantra na február: Som štedrý.

 

Býk

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac súcitný.
Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému komunikačných schopností, dotkne sa aj spomienok na detstvo nielen v súvislosti so súrodencami, ale odkryje aj tvoj vzťah k rodičom a cez nich aj k súčasnému partnerovi či partnerke. 

Som presvedčená, že to, aký máme vzťah k rodičom, ovplyvňuje aj náš partnerský život. Posvieť si teraz najmä na vzťah k otcovi. Cez neho sa ti otvára celá rodová línia mužov. S pokorou prijmi všetko, čo o nich doteraz už vieš, ale priprav sa na prijímanie aj toho, čo ešte môže vyjsť na povrch. Uvedom si: akí boli oni, taký si aj ty v mnohých oblastiach života. Nemusia ti zrkadliť rovnaké životné príbehy, ale ich energetická stopa je v tebe. Otvor sa súcitu a porozumeniu. 

Rovnako súcit a porozumenie potrebujú byť prítomné aj v komunikácii v práci. Spln v Levovi v téme môže pokračovať s jemnými odchýlkami. Viac budeš potrebovať porozumenie a otvorené srdce v komunikácii so svojimi najbližšími. Teraz je čas investovať do rodinných vzťahov. Investovať pozornosť. To je najviac, čo môžeš dať. Cez pozornosť dávaš seba. Odovzdávaš sa druhému, objímaš ho láskavou pozornosťou. Táto investícia má cenu nesmiernu. Uvidíš, precítiš o nejaký čas. 

Mantra na február: Som súcitný.

Blíženci

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac chápavý. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému rodiny, detí, uvoľnenia sa do radosti, ale aj pocity obete či tyrana. 

Široké témy možno zhrnúť do pomenovania ja a najbližší. Skúsme sa spolu pozrieť na deti. Na nenarodené deti v rode, lebo to je téma, ktorá je momentálne aktuálna. Ak vieš o deťoch v rodine, rode, ktoré síce prešli z nehmotného sveta do mamkinho tela, no nenarodili sa, v stíšení alebo v modlitbe im daj najavo, že o nich vieš a zaželaj im šťastnú cestu do svetla. 

Mnohé na to možno veľmi dlho čakajú a cítia sa neprijaté, odmietnuté. Urob to úprimne, so súcitom teraz a uvoľníš mnohé bloky a napätia v rodinných vzťahoch. Priamo s nenarodenými deťmi v rode totiž súvisia aj tvoje pocity obete. A každá obeť je zároveň pre svoje okolie aj tyranom, takže možno jednou modlitbou či meditáciou uvoľníš veľmi veľa v rodinných vzťahoch, ale napríklad aj v zdraví. Spln tiež súvisí s témou detí, takže čo začneš na nov, dokončíš v radostných zážitkoch v dňoch okolo splnu. Tým som naznačila, že spoločné zážitky s deťmi sú poklady, ktoré sa zapisujú hlboko do spomienok najmenších a pocity z nich ostávajú niekedy až do staroby.
Mantra na február: Som chápavý.

Rak

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac empatický. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému zdravia, najmä v tých oblastiach, kde si čo-to zanedbal.

Choroba sa často prejaví skôr na energetickej úrovni ako fyzickej, tak skús vnímať, čo ti hovorí tvoje telo. Si silne empatická bytosť, otoč empatiu k sebe a svojmu telu. Cítiš sa radostne? Posilňuješ svoju imunitu. Cítiš, akoby ťa život niekde tlačil? Oslabuješ sa. Vieš, že v tomto čase kovidovom či inak chrípkovom ti výrazne môže pomôcť špeciálne dýchanie, tzv. pranajáma. Na začiatok navrhujem striedavé dýchanie ľavou a pravou nosnou dierkou. Návod určite nájdeš na internete, ak si nevieš predstaviť, ako dýchať. Čas? Od deiatich minút po hodinu a najlepšie ráno.

V súvislosti so zdravím sa môžu objaviť aj pocity obete typu: Prečo práve ja? Bože, čím som si to zaslúžil? Prečo každý vetrík ofúkne len mňa? Veď mi nemá kto ani pohár vody podať. Počúvaj sa, ak zistíš, že ideš touto cestou, zastav sa. Žiadna obeť nie si. Choroby či úrazy sú len dôsledkom tvojho žitia, skús možno zmeniť myslenie, hovorenie, štýl života, uvoľni sa do radosti a šťastia. Radosťou a šťastím zľahka preplávaš k splnu, kde ťa čaká láska. Buď úplne nová alebo nový impulz do starej. 

Mantra na február: Som empatický.

Lev

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac láskavý. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy disciplíny a partnerských aj pracovných vzťahov cez prácu. Ako? Skús pouvažovať: Kde dávaš naplno svoje energiu, silu a čas? Doma partnerovi a deťom môžeš chýbať, lebo si prácu postavil na prvé miesto. Darí sa ti. 

Sú tvoje úspechy v poriadku pre spolupracovníkov? Sú, ak ideš pokorne a empaticky. Nie sú, ak do úspechov pýchu dávaš. Skús nájsť rovnováhu medzi prácou a svojou rodinou, tiež pracuj tak, aby si prinášal prospech nielen sebe, ale i kolektívu, v ktorom si. Čo zvládneš teraz, otvorí ti úžasnú cestu do láskavých vzťahov. Tie budú na výslní v dňoch okolo splnu. Ide o tvoj najdôležitejší spln v tomto roku, lebo je v tvojom znamení. 

Či ho prežiješ v práci, či s najbližšími, či v samote, ži ho s plným vedomím, že hviezdy ti žehnajú. Poďme ešte pozrieť na disciplínu, ktorá je tiež februárovou témou. Ide o poriadok, systém vo všetkom, čo robíš. Jej dôležitosť je v tom, že sa ti ľahšie žije – všetko má svoje miesto, svoj poriadok, svoj smer. Ak to tak nie je, padáš do chaosu a z chaosu je len krôčik do krízy. Na druhej strane pamätaj, že nad disciplínou musí byť láskavosť. Bez láskavosti je disciplína krutá pre tvoje okolie a v konečnom dôsledku aj pre teba.
Mantra na február: Som láskavý.

Panna

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac milujúcou bytosťou. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému partnerského vzťahu, milovania, láskavého systému či dotykov so závislosťami. 

Zastavím sa pri milovaní. Súvisí aj s partnerskými vzťahmi, aj so závislosťou. Milovanie ako vzťah, keď sa teplo rozlieva celým telom, keď síce chodíš po zemi, ale hovieš si v šťastných pocitoch. Miluješ partnera, partnerku, ale touto láskou vieš objať celý svet. Láska vychádza z teba, a keď sa ráno zobudíš, vieš, že miluješ bez ohľadu, či niekto vedľa teba leží alebo neleží. 

Milovanie ako fyzické spojenie, keď dve telá sa v spojení stávajú jedným, keď telesnosť prerastá všetkými úrovňami bytia a mení sa na svetlo pre teba, pre rod. Medzi partnermi je dôvera, úcta, láska. Ak však tieto tri kvality chýbajú, muž sa zvyčajne javí pre ženu slabým mužom. On zlyháva v živote i v posteli, ona nespokojná ide v živote do pozície muža. Zabezpečuje si svoju bezpečnosť, keď on ju nevie dať. Vzniká koleso nespokojnosti, zlyhávania, nedôvery… Von z neho? Upratať si v sebe, vo svojom srdci, prejsť z chaosu do láskavého poriadku a nech láska láskou je. Spln v Levovi je o srdci, milovaní, spojení, otvorení sa láskavým vzťahom bez stôp závislostí na partnerovi, milovaní alebo vzťahoch.
Mantra na február: Som milujúci.

Váhy


Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac rešpektovanou bytosťou. Určite na to prídeš aj sám.

Takže cesta: vodnársky nov otvorí tému práce a vzťahov v nej, ale aj ukončovanie na všetkých úrovniach a otváranie sa novým možnostiam. Hneď nov výrazne podporí tvoju pracovnú oblasť a prinesie ti jeden úspech za druhým. Pravdaže len vtedy, ak si doteraz nesedel s vyloženými nohami a nestaval si sám sebe prekážky v práci najmä svojím myslením. Február prinesie fajné plody tvojej doterajšej práce. Budeš oceňovaný, cenený. Nov otvára ešte tému ukončovania na všetkých úrovniach. O čo ide? O staršie či staré „hriechy“, ktoré ostali otvorené a nevyriešené. Keď hovorím na všetkých úrovniach, hovorím o mentálnej, ale aj fyzickej, aj emočnej, aj energetickej, aj spirituálnej oblasti. Široký záber, však? 

Niekedy stačí impulz v jednej oblasti a ako domino ide cez všetky. Príklad: upravíš si životosprávu, odrazí sa to na tvojom pokojnom myslení, uvoľníš emočné bloky, ale pokrok uvidíš aj na stúpajúcej energii a ľahšej ceste do spirituality. Príklad je veľmi jednoduchý, niekedy však potrebujeme hlbšie ukončovanie. Totiž do tohto života sa rodíme s nejakými svojimi alebo rodovými výzvami, ktoré potrebujem uzavrieť. To sú tie naše „problémy“, teraz máš možnosť ich vyriešiť.
Mantra na február: Som rešpektovaný.

Škorpión

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac v rovnováhe. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy viery, dôvery, ale i slávy a kariéry. 

Začiatok mesiaca vyžaduje bdelosť, stíšenie, pokoj a rozvážne konanie. Jogovou terminológiou: ostať vo svojom strede tu a teraz. Rozširujem vetu – s ľahkosťou Vodnára, to znamená ostať v pokoji, netlačiť na seba a počkať v zmysle slovenského úslovia – dočkaj času ako hus klasu. Ďalšie dni akoby mávnutím čarovného prútika zmenia svoju energiu a ponúknu ti pocity šťastia, osud ti otvorí roh hojnosti a slávy. Jasné, že nielen tak mne nič – tebe nič. 

Všetko je dôsledok tvojej práce, tvojich aktivít, tiež tvojho stíšenia a pokoja v dňoch, ktoré tieto kvality potrebujú. Ide o rovnováhu v tvojom živote. Február ti ešte otvára možnosti vzdelávania a cestovania, najmä do zahraničia, ktoré pokojne môžeš spojiť – na cestách sa vzdelávaj, poznávaj iné kultúry, iné zvyky. Bonusom týchto dní je pohoda v tele, pohoda okolo teba a podpora silného imunitného systému. Toto je aj obdobie, keď vidíš a vieš veľmi prirodzene tolerovať priestor niekoho iného, vieš vnímať svoje hranice i hranice, ktoré vnímaš u iného. Všetky hranice si uvedomuješ úplne voľne, bez tlaku na seba aj bez potreby si to neustále pripomínať. Plynutie. 

Mantra na február: Som v rovnováhe.

Strelec

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac slúžiacou bytosťou. Určite na to prídeš aj sám. 

Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy úspechu s prílivom energie, tému kariéry, vzťahov s priateľmi a intuície. Nov tejto ceste dá ľahkosť a originalitu Vodnára, ktorá sa spája s optimizmom Strelca. Pekná kombinácia, však? 

Tebe otvára ďalšie možnosti na tvorbu, kde práve kreativita prináša úspech a slávu. Rizikom tohto obdobia je padnutie do pýchy. Ako v pohode zvládnuť túto negatívnu vlastnosť? Dve možnosti. Po prvé: uvedom si, že tvoj talent je darom, ktorý si dostal do tohto života. Nie je len tvoj, stopy darcu sú v ňom a ty cezeň slúžiš. Slúžiš cez rozdávanie krásy, pohody, inšpirácie. 

Po druhé: poď do dôstojnej pokory s úctou k všetkému, čo dostávaš i čo rozdávaš. Slúžiš totiž jeden život ostatným týmto spôsobom, v ďalších životoch sa to môže celkom obrátiť. Karma nie je zdarma. Karma je dôsledkom nášho myslenia, hovorenia, konania a vždy má čas sa prejaviť. Počká ťa vo chvíli, keď to najmenej čakáš, ale keď si zároveň pripravený najviac sa naučiť. Žiaľ, cez bolesť. Dobrá správa je, že to ide aj inak. Spln v Levovi ti ukáže všetko presne podľa toho, ako si žil energie novu. Ak s dôverou, dôveru žneš. Ak s pýchou, dôsledky pýchy zažiješ. 

Mantra na február: Som v službe.

Kozorožec

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš tento mesiac zľahka plynúť životom. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy snov, tajomstiev, ale trochu ťukne aj do závislostí a do tvojej odvahy vykročiť z komfortnej zóny. Zastavme sa najprv pri snoch. Vieš, že sú dôležitými informátormi o tom, kde sa práve nachádzaš na svojej sebapoznávacej ceste? 

Čokoľvek sa ti sníva, hovorí o tebe a tvojich zvládnutých či nezvládnutých emóciách a vlastnostiach. Ak sa týmto pohľadom dokážeš na sny pozrieť, dostávaš verné zrkadlo a môžeš začať sebapoznávací proces. Veľká téma nielen k pochopeniu snov, ale v konečnom dôsledku k celému životu i spôsobu, ako dokážeš prijať a spracovať vlastnú smrť. Že straším smrťou? Hovorím o nej tak prirodzene, ako ty sa k nej blížiš každým dňom života. 

Ďalšou témou hodnou pohľadu sú tvoje závislosti. Závislosti na vzťahoch, sexe, rodinnom živote… môžu ukrývať lipnutie. Vieš všetko toto pustiť bez bolesti? Urob si také cvičenie, čoho sa v túto chvíľu dokážeš vzdať a aký pocit pri tom budeš mať. Len pozoruj. Spln v Levovi tiež bude súvisieť so snami, ale iným spôsobom. O čom snívaš? Aké túžby máš? Je čas ich otvoriť a urobiť k nim prvé kroky. Ak žiješ v správnom plynutí života, možno ani nič otvárať nepotrebuješ a sny sa prirodzene naplnia. 

Mantra na február: Som snívajúci.

Vodnár

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac ústretový voči všetkým situáciám, v ktorých sa ocitneš. Určite na to prídeš aj sám. 

Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy posilňovania zdravia cez šport, ale aj schopnosť byť v nadhľade a sebapoznávacie aktivity. Pozrime sa na schopnosť byť v nadhľade. Život prináša situácie, ktoré ťa ľahko môžu vyniesť z rovnováhy. Február ich trochu naznačuje, tak sa pozri na to, či vieš prijímať život so všetkým, čo prináša. Už som niekoľkokrát opakovala, že prijímať neznamená súhlasiť. Prijať znamená akceptovať situáciu, ľudí, príbehy v pokoji a potom sa rozhodnúť, ktorou cestou pôjdeš bez odporu ty. 

To ti pomôže ostať v nadhľade a správne sa rozhodovať v súlade so zámerom svojej duše v tomto živote. Inak povedané: nedáš sa vtiahnuť do povrchných sporov, hnevov, zápletiek, klebiet. S pochopením sa na ne pozrieš a pôjdeš svojou cestou. Vo februári budú témou, ktorá sa otvorí na jeho začiatku a pokračuje aj po splne, tiež deti. Vieš tráviť čas s vlastnými deťmi? Ak si muž, do akej miery ich vieš podržať a si pre ne pevným vzorom? Ak si žena, ako svojím teplom vytváraš teplý domov a žiariš im? Spln v Levovi pravdivosť tvojich vzťahov k deťom preverí. 

Mantra na február: Som prijímajúci.

Ryby

Poďme spolu sledovať tvoju cestu možností vo februári od novu, ktorý bude 1. 2. o 6.49 h vo Vodnárovi, až po spln, ktorý bude 16. 2. o 17.59 h v Levovi. Z celej cesty vyplynie na záver mantra na február, ktorú si môžeš začať uvedomovať od prvého dňa v mesiaci. Bude ťa podporovať v uvoľňovaní napätia vo vzťahoch a ukáže ti, kde a ako môžeš byť tento mesiac silný. Určite na to prídeš aj sám. Takže cesta: vodnársky nov otvorí témy sebahodnoty a hodnôt celkovo, tiež témy zdravia, životného štýlu a spolupráce. 

Pozri sa, kedy a ako sa prejavujú v tebe pocity obete, kedy zakrývaš svojou veselosťou alebo schopnosťou byť stredobodom spoločnosti svoje slabosti a strach, že nebudeš akceptovaný. Kedy pochybuješ o sebe a svojich schopnostiach? Kedy sa umenšuješ voči iným? Kedy by si sa najradšej schoval do myšej diery, a tak sa radšej zahalíš do nejakej závislosti? Okrem iného, toto sú všetko prejavy nízkej sebahodnoty. Ako na to, aby si to zmenil? Uvedom si svoje silné stránky, prijmi slabé. V túto chvíľu je to tak, ako to je. 

Až budeš spokojný, posvieť si na slabé stránky a urob zmenu. Pretransformuj ich na svoju silu. Tým posilníš aj svoje zdravie, svoj imunitný systém a pohodu v tele. Znovu pripomínam – všetko so všetkým súvisí. Pohneš jednou kockou osudu, celý osud naberie nový smer. Ešte upozorňujem na slovíčko bojovať. Často teraz počuť, že bojujeme za to či ono, že niekto prehral svoj boj… Kde je boj, je agresivita, tam nieto víťaza. Všetky bojujúce strany prehrávajú. Prestaň aj ty bojovať, skús porozumieť a spln v Levovi ti otvorí náruč úspechov. Odrazí sa to najmä v práci a v pracovných vzťahoch. 

Mantra na február: Som silný.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.