Objavili sme pre vás

Kniha: Myseľ celého tela, Thomas R. Verny
Kniha dáva dohromady rad nových objavov z odboru fyziológie, genetiky a kvantovej fyziky, predkladá pádne dôkazy o tom, že všetky telesné bunky, nielen bunky nervové, majú pamäť, ovplyvňujú genetické kódovanie a prispôsobujú sa zmenám prostredia. Toto ich správanie prispieva k fenoménu mysle a vedomia. Myseľ nie je iba v mozgu a mozog nie je iba v hlave.
Autor Thomas Verny ukazuje, že bunková pamäť nie je len predstavou, ale veľmi dobre zdokumentovaným vedeckým faktom. Autor nás prostredníctvom knihy zoznamuje okrem iného aj s výskumami na poli epigenetiky a hovorí o dopade našich zážitkov, návykov a okolitého prostredia na deti, ktoré budú ešte len počaté. Táto kniha otvára príležitosť prekročiť všeobecne prijímané mylné obmedzenia, čím prispieva k snahe o celoplanetárne zdravie a harmóniu.

Dokumentárny film: Peter Wohllenben, réžia JörgAdolph
Vedia stromy medzi sebou komunikovať? Majú pamäť a spoločenský život? Dokážu si navzájom pomáhať? Fascinujúce odpovede na tieto a mnohé ďalšie zaujímavé otázky ponúka dokumentárny film Tajný život stromov, natočený na motíve knihy nemeckého lesníka Petra Wohllebena. Kniha vyšla v roku 2015 a odvtedy bola preložená do mnohých jazykov vrátane slovenčiny a stala sa medzinárodným bestsellerom. Po nazretí do tajomstiev života stromov sa na ne už nikdy nebudete pozerať ako predtým. Momentálne je možné zhliadnuť na HBO.

Krása: sukne od 4Radost
Květoslava Schubertová Želízková nás na stránke Fleru očarila svojou ponukou sukní. Nádherné ženské sukne rôznych farieb, stačí sa pozrieť a vybrať.
Čo sme sa o nej dočítali?
„Vždy som chcela robiť, čo by ma bavilo, a pri zmene životného štýlu som si povedala – Prečo nie? Všetko ide, keď sa chce (snáď ☺)! Prečo robiť medzi papiermi a len s počítačom, chodiť od pondelka do piatku do práce, pracovať a vytvárať hodnoty, čo nikto neohodnotí, prečo krásne dni tráviť zatvorená v kancelárii? A tak občas šijem a strihám celý deň. Šiť som začala na základnej škole, pomáhala som svojej matke so šitím na zákazku. Týmto by som jej aj chcela poďakovať za odovzdané skúsenosti – rady nad zlato. Vyštudovala som strednú technickú školu so zameraním na odievanie…. dlhá cesta životom.“
Určite sa zastavte a nakuknite do jej obchodíku: www.Fler.cz/4Radost

Miesto: Pokéčko v Nitre
Skvelé jedlo, ktoré vám musíme predstaviť. Natrafili sme na Pokéčko, keď sme sa hladní prechádzali po Starom meste v Nitre. Nesmierne príjemný mladý muž nám ponúkol na výber z pre nás neznámych pojmov a tajov Poké sveta. Zasvätil nás na výbornú, vybrali sme si každý podľa svojej chuti, jedlo bolo vynikajúce, čerstvé, suroviny prvotriedne.
Poké je havajské jedlo tvorené sushi ryžou a marinovanou rybou, v našej verzii pridávame zeleninu a ovocie na dosiahnutie rôznorodosti.
Nitrianske pokéčka sa skladajú z ryžového základu pre prísun sacharidov, proteínu vo forme ryby alebo tofu a širokou kombináciou ovocia a zeleniny, ktorá zabezpečí vitamíny, vlákninu a minerály. Ryby a zelenina sú podávané surové, aby sa varom neznížila ich výživová hodnota.

Malá lahodná ukážka z menu
WASABI
V pokéčku je vyzdvihnutá jeho chuť a neutralizovaná štiplavosť, čím miske dodá výbornú chuť v kombinácii s mrkvou, reďkovkou, mangom a avokádom.
MAUVI
Kombinuje skvelé chute wakame rias, mrkvy, uhorky a edamame/sójových bôbov. Obohatená o jemne pikantnú mango omáčku, ktorá osladí a príjemne spikantní tvoje pokéčko.
GRINGO
Výraz gringo pochádza zo španielčiny. Pre nás gringo znamená pikatná jogurtová majonéza, reďkovka, edamame bôby, uhorka a wakame. Tak neváhaj a ochutnaj ho, amigo.
Mňam.
Pokéčko nájdete na Piaristická 31 v Nitre alebo na www.pokecko.com. Instagram: pokecko                                                         

Tags: No tags

Comments are closed.