Objavili sme pre vás

Kniha: Bylinky, kadidlá a vydymovanie

Dostala sa nám do rúk milá knižka nemeckej autorky Christine Fuchs, ktorá v nás podnietila záujem o staré umenie tradičného vydymovania. Kniha prináša mnohé cenné informácie o tom, ako vône pôsobia na psychiku človeka, ktoré byliny sa hodia na bežné používanie, ktoré naopak na sviatočné či rituálne používanie, či dokonca ktoré sa hodia do kancelárie alebo detskej izby. Kniha samozrejme poskytuje aj výber bylín a vydymovacích zmesí s popisom ich účinkov, ale hlavne obsahuje veľmi praktické informácie napríklad o tom, ako rozpoznať kvalitné vydymovacie zmesi a byliny určené na vydymovanie od nekvalitných, či ako a kedy zbierať a sušiť bylinky na vydymovanie s veľmi praktickým kalendárom. Citlivo informuje o tom, na čo si dávať pozor pri tvorbe zmesí, a tým podnecuje do tvorby vlastných bylinných zmesí. Už sa veru tešíme na leto, kedy sa do zberu a sušenia pustíme a budeme vydymovať a teda očisťovať, harmonizovať a nalaďovať.

Obchod: Bubulákovo, obchod plný lásky k šitiu

Obchodík, ktorý sme si zamiloval. Nájdete v ňom látky od výmyslu sveta – mušelín, teplákovinu, kvalitný ľan, bavlnené látky, umelú kožu i rôzne potrebné doplnky. Je vidieť, že obchod je tvorený s láskou, okrem iného aj prozákaznícky a tvorivo.
Dokonca na stránke nájdete aj blog s článkami a praktickými návodmi, ako ušiť zavinovaciu sukňu, šaty či dokonca bikiny. ☺
Obchod získal cenu Shop roku 2020 a 2021.

www.bubulakovo.sk

Kozmetika: Almarasoap, ručne robené mydlá

Veronika Machková, zakladateľka a majiteľka Almara Soap:

Ako to celé začalo?
Najprv sme prepadli kúzlu výroby dizajnových mydiel. Či už išlo o mydlá z prírodných ingrediencií a bylín, alebo o fancy mydlá s farebnými dizajnmi a originálnymi vôňami. Vždy sme dbali na to, aby boli jedinečné, nápadité a s premysleným funkčným zložením. Táto láska trvá doteraz a s novými nápadmi a postupmi výroby sa dokonca násobí.

Vzniku Almara Soap predchádzal celý rad udalostí. Medzi nimi ukončenie môjho dlhoročného pôsobenia v oblasti PR a práce pre náš rodinný podnik s bytovými doplnkami Almara Shop, pre ktorý sme nakupovali mydlá od rôznych zahraničných aj lokálnych dodávateľov. Vďaka mojej prirodzenej tvorivosti a túžbe po poznaní som sa začala zaujímať o to, ako sa mydlo vyrába, a po dôkladnom preštudovaní návodov a nákupe mnohých surovín som si vyskúšala mydlo vyrobiť. Podarilo sa, a tak sa zrodila moja mydlová vášeň.

Vždy som mala blízko ku kozmetike aj bylinkám, vôňam do bytu, parfumom, jednoducho k všetkému voňavému, či už v rámci mojej práce, alebo ako koníček. Začala som sa v tomto odbore sama vzdelávať a čoskoro som pochopila, že je to smer, ktorým sa chcem v živote uberať. Založila som značku Almara Soap. V roku 2016 sme s manželom vybudovali prvú prevádzkareň a postupne sme náš dvojčlenný tím rozšírili na viac ako tridsať zamestnancov, brigádnikov a externých spolupracovníkov.
Som šťastná a vďačná, že sa nám spoločne podarilo vybudovať značku, ktorú zákazníci poznajú a milujú.

Čím sú naše mydlá unikátne?
Aj napriek tomu, že sa vraciame späť ku koreňom, bylinkám a tradičnej výrobe tuhých mydiel, nebránime sa technológiám, neodmietame moderný dizajn a veríme, že existuje cesta, po ktorej spolu môžu ísť príroda a technológie, rozum a duša, krása a funkčné zloženie ruku v ruke v ústrety udržateľnej budúcnosti.
Každý náš produkt uspokojuje hneď tri zmysly – zrak, hmat a čuch – a my sa sústreďujeme na to, aby žiadny z týchto troch zmyslov nebol na úkor iného zatlačený do kúta. Bylinky preto u nás nikdy neslúžia iba ako dekorácia a esenciálne oleje iba ako vonná zložka. Jednotlivé ingrediencie, z ktorých naše produkty vytvárame, starostlivo vyberáme a kombinujeme v synergický celok.

Milujeme to, čo robíme.
Sme firma, ktorej srdce bije pre prírodu. Myslíme ekologicky, milujeme zvieratá a sme prísne zero-waste. Naše výrobky testujeme výhradne na ľuďoch, ovplyvňuje nás príroda, umenie aj popkultúra. To, čo robíme, je s nami v stopercentnom súlade s tým, ako vidíme svet a aký by sme ho chceli odkázať ďalším generáciám.
Pevne veríme, že naše produkty budú baviť aj vás!

www.almarasoap.com

Tags: No tags

Comments are closed.