Kto som?

Marta Látalová
Jedno telo, mnoho podôb – má v sebe každý z nás. Na objavnú cesto do farebného sveta svojej duše a života, rolí, ktoré v ňom má, nás v tejto chvíli pozýva Marta Látalová, ktorá pre nás do februárového čísla pripravila feng šuej a čínsky horoskop na rok 2022…
Za tento odvážny a inšpiratívny krok zo srdca ďakujeme.

Už roky si kladiem túto otázku a zistila som, že:

1. Som: Duálna bytosť


Známa pravda zahalená rôznymi tajomstvami a rôznymi výkladmi. Podstatu duality vnímam v tom, že každý má dve časti: duchovnú (božskú) a materiálnu. Indiáni hovoria, že je v nás biely a čierny vlk a ktorého kŕmiš viac, ten je silnejší. Keď som to skutočne pochopila, rozhodla som sa kŕmiť svojou pozornosťou a Láskou bieleho vlka.

2. Som: Duša

Pred pár rokmi sa mi podarilo pocítiť svoju dušičku, tú kvapôčku Stvoriteľa v sebe. Na môj hlboký pocit Lásky k nej a k duchovnému svetu mi „odpovedala“ Láskou. Ťažko opísať ten vnútorný pocit, možno blaženosť, šťastie, láska, jednoducho niečo božské. ☺ Odvtedy o neho usilujem znovu a znovu, učím sa byť čo najčastejšie v stave lásky a každú sekundu milovať svoju dušičku, a teda aj seba a všetkých, keďže tiež majú tie kvapôčky duchovného sveta v sebe, veď jedno sme. Veľká výzva.

3. Som: Osobnosť/vedomie

Teda tá, ktorá vníma, cíti, pozoruje, rozhoduje sa, koná a vyberá si, do čoho vloží svoju pozornosť a energiu, ako sa bude správať a žiť. Po tomto poznaní som viac bdelá a viac vo svojom strede.

4. Som: Pozorovateľ

Pochopenie predchádzajúcich „kto som“ ma priviedlo k pozorovaniu mojich myšlienok, emočných stavov, nastavení a postojov z nadhľadu, neutrality, bez zapojenia sa do nich. Zistila som, že mimo času, keď aktívne rozmýšľam, sa mi v hlave „roja“ samy od seba a nie sú vôbec príjemné. Ak sa na ne „chytím“, nastáva príslušný emočný stav či postoj. Takže ich len pozorujem alebo si ich nevšímam. Chce to tréning. ☺

5. Som: Telo

A vďaka nemu som na tomto svete. Je „vozítkom“ pre mňa a moju dušičku a umožňuje mi zakúsiť matériu a tento svet a zároveň dáva šancu prekuknúť ho, odhaliť jeho ilúziu. Tak sa oň starám a napĺňam jeho potreby, aby mohlo správne a čo najdlhšie fungovať. Je perfektne skonštruované (ako každé telo), hneď mi ukáže, keď nie som „správne“. Je zaujímavé byť v ňom vnorená, ukotvená a zároveň voľná. Vďaka tomu, že je ženské, mám k dispozícii ženskú tvorivú silu.

6. Som: Tvorca

Kam vkladám pozornosť (zapájam sa) a s akým naladením a myšlienkou, to sa vytvára a rastie. Čím intenzívnejšie vloženie a zapojenie, tým viac energie sa spotrebuje – mojej životnej energie! Silné uvedomenie – stále si ho pripomínam, lebo materiálny svet prostredníctvom myšlienok a obrazov ponúkaných do našej mysle stále žiada o pozornosť a zapojenie, a teda aj o moju energiu. Ak ju už mám na niečo dať, tak nech je to pekné, príjemné a užitočné. Uvedomujem si, že skutočne tvoriť vieme len v sebe, vonku je len odraz, projekcia toho, čo sme vytvorili. Táto projekcia na nás spätne pôsobí. Ako vnútri, tak vonku. Ďalšia veľká škola a výzva pre mňa.

7. Som: Žena, partnerka, milenka, dcéra, kamarátka, priateľka

Základné vzťahové roly môjho života. Veľa ma naučili a stále učia o mne a o tom, ako fungujeme. Cez ne spoznávam, objavujem a stále vylepšujem spôsob spolunažívania, spolufungovania a spolutvorenia tejto reality s ostatnými ľuďmi. Učím sa prijímať výsledky, následky a dôsledky svojej interakcie s druhými a rozpoznávať skutočné hodnoty. Rolu matky som si v tomto živote nevybrala.

8. Som: Zvedavá

Mám silnú potrebu vedieť a poznať, ideálne všetko. ☺ Známi o mne hovoria, že spávam v knižnici. Zaujímajú ma najmä hermetické vedy a metafyzika. Miešam prírodné parfumy, bio bachove kvetové esencie a svoje skúsenosti odovzdávam ďalej na workshopoch a prednáškach.

9. Som: Feng šuej a BaZi konzultant

Jedna z mojich pracovných rolí v tomto svete. Som stavebná inžinierka a od školy ma zaujíma vplyv stavieb a rôznych tvarov na ľudí, toky energií v krajine, vplyv zeme a nebies. Od roku 1998 študujem feng šuej, BaZi (východná astrológia), ZeRi (určovanie správneho času na dôležité osobné a firemné udalosti), praktikujem Qi gong, zabŕdla som do japonskej kaligrafie a postupne odhaľujem tajomstvá I-tingu a hexagramov. Navrhujem alebo pomáham nájsť vhodné pozemky, domy, byty podporujúce domácu harmonickú atmosféru a pre firmy priestory s dobrým potenciálom rastu a prosperity. Založila som Feng Šuej Centrum (www.FScentrum.sk) a som spoluzakladateľkou Feng Šuje Inštitútu, v ktorom vydávame už 8 rokov kalendár Silové miesta Slovenska a Diár almanach Feng šuej.

10. Som: Čajomilka

V rámci štúdií východných metafyzických umení som objavila čaj a zamilovala so doňho. Až natoľko, že som si vytvorila druhú pracovnú rolu a v roku 2004 vytvorila značku CAMELLIA a otvorila prvú čajovňu a predajňu čajov. Neskôr pribudol aj veľkoobchod, ďalšia čajovňa s obchodíkom a e-shop so širokou paletou čajov z celého sveta a pre každého. No milujem aj dobrú kávu. ☺

Som, kto Som. Ďakujem za túto výzvu a možnosť predstaviť sa.

Tags: No tags

Comments are closed.