Kto som?

Jedno telo, mnoho podôb – má v sebe každý z nás. Na objavnú cesto do farebného sveta svojej duše a života, rolí, ktoré v ňom má, nás v tejto chvíli pozýva Marcela Berith.
Žena, ktorá miluje tanec, žije ho a dokáže ním obohatiť ľudí okolo seba.
Zo srdca za tento odvážny a inšpiratívny krok ďakujeme.

1. Som tá, čo miluje tanec
Tancujem skoro každý deň a beriem tanec ako svoju lásku, svoje sanktuárium, svoju najlepšiu kamošku, mamu, svojha otca, bráchu, prísneho učiteľa, mazaného šamana a niekedy tvrdohlavý život. To všetko nachádzam, keď tancujem sama v sále milovaného Domoraja, objatá stromami, blízkosťou lesa a vlkov v ňom. Vlastne som napísala, čo ako tancujúca žena cítim – svoju vnútornú Vlčicu, svoj svet, kde pre mňa existujú všetky rady a podpora. V tanci.

2. Som tá, čo miluje svoje decko
Mohla som napísať, že som mama… áno, lenže to úplne nie je len to jedno slovo. Mama je slovo, ktoré má v sebe archetyp, ktorý každý vnímame inak. Ja však chcem navodiť iný pocit. Cítim totiž určitú dohodu duší, a teda pre túto svoju časť žijem a žije pre ňu čiastočne aj to (už dávno nie) malé, ale zato zlaté stvorenie, moje decko, ktoré ma neustále učí milovať hlavne seba a potom druhých a to bez podmienok. Nie je to vždy jednoduché, ale je to tak.

3. Som tá, čo miluje muža
A sme zas pri dohode duší… no nevadí. Žijem s mužom, čo zrkadlom mi najväčším. Každý deň mám pred sebou seba a zriem svoje nové časti v ňom. Čo pre to robím, aby som naplnila túto svoju časť? Každý deň ochotne znova a znova vyslovujem sama sebe cez neho svoje nové áno. Taká malá svadba naša každodenná. A učím sa prijímať a milovať zas.

4. Som tá, čo miluje ľudí
Milujem s ľuďmi tancovať a poznávať ich, pomáhať im byť so sebou v láskyplnom objatí a porozumení. Vďaka tomu, čo a ako žijem, vďaka tomu, čo cítim a ako sa otváram životu skrze tanec a vzťahy, tým porozumením, ktoré cez život prichádza, tým pomáham ľuďom poznať seba, svoje skryté a nevidené časti. A potom ako ich uvidia a spoznajú a chcú ísť ďalej, tak ich sprevádzam v ďalšom kroku. Prijať a zžiť sa s týmito novoobjavenými časťami, ktoré sú mnohokrát ich zdrojom. Pre mňa je to najkrajšie životné dobrodružstvo.

5. Som tá, čo sa stará o Domoraj
To je moja časť, ktorá v sebe kombinuje skúsenosť s prevádzkou hotela s láskou k ľuďom a túžbou pripraviť pre nich priestor pre ich sebarozvoj, pre spirituálnu obrodu, pokoj, zvedomenie, prepustenie toho, čo zviera a ťaží a uvidenie seba v novej sile. Moje meno Berith, keď prehodíš pár písmen vytvorí slovo Rebirth, čo v angličtine znamená znovuzrodenie. Táto moja fénixovská časť žije a pracuje a živý krásne centrum sebarozvoja – Domoraj.

6. Som tá, čo má v sebe vikingského bojovníka
Občas, v poslednej dobe dosť často, cítim svojho vnútorného muža a jeho potrebu prejaviť sa. Dovoľujem mu to. Nechám ho jednať, rozumieť veciam, vzdelávať sa a radiť mi múdro. A tiež občas tresnúť päsťou po stole. Ale až po tom, čo zváži všetky možné mierové cesty. Má on totiž ohňa za desiatich a velice rád by ho aplikoval. Zažil však v živote už veľa vojen a boja, a preto sa z neho stáva starý a skúsený bojovník – stratég, ktorý si je istý svojou silou a s mojím vekom mu prichádza múdrosť lepším riešením než boj. Čím ďalej, tým viac túto svoju časť milujem.

7. Som tá, čo sa narodila slobodná
Táto časť je neuchopiteľná bytosť, ktorá je doma a cíti sa najlepšie v horách, v lese, pri skalách, pri potoku, mimo turistických chodníkov, po stopách vlkov, sŕn, líšok a lesných víl. Zároveň je súčasťou bytostí neviditeľných, všade v lese prítomných, niektorých liečivých a niektorých nie úplne ľudskému vedomiu zrozumiteľných. To kvôli nej žijem blízko lesa, v lese a často som v horách. To je tá, ktorá vo mne často hrá hlavné husle a hovorí mi pravdu o mojej sile.

8. Som tá, čo miluje zvery
Kone, psy, mačky, morské prasiatka, zajace, andulky, korytnačky, myši, srny vlky, jelene, medvede, delfíny a veľryby a milióny ďalších. Mám pocit, že táto moja časť je ich. Že im rozumie, že s nimi hovorí, že vidí ich dušu a ony vidia tú jej. A preto som s nimi šťastná, táto moja časť je rozhodne zdrojom pre môj život. Preto ich potrebujem mať v blízkosti. A vždy, keď tomu tak je, tak som vyživená.

9. Som tá, čo miluje vzájomnosť
Byť s kamarátmi, radovať sa, smiať, žiť naplno s nimi, zdieľať a vytvárať priestor, aby sa to mohlo diať. Tak to je niečo, čo v sebe nosím, odkedy si pamätám, že som. A preto ženské kruhy, skupiny ľudí, festivaly, oslavy, kongresy, koncerty, workshopy, kurzy a aj individuálky, ktoré robím, som ich spoluorganizátorkou alebo tam som, sú pre túto moju milovníčku ľudskosti a ľudskej vzájomnosti obrovskou výživou.

10. Som tá, čo je občas aj badass ☺
Občas vyvediem niečo fakt neprístojné. Niečo, čo sa „nemá“. Fakt občas, o. k.? Dovolím si to, užijem si to. Nikomu neškodím a musí to byť sranda. No a čo! Kto tvrdí, že tak nerobí, klame. A hlavne sám seba. 😉 Aha… a v rámci badass ešte jazdím na motorke, a keď sa hnevám a som v úzkych, tak nadávam „jako prase“.

www.lifereset.sk

Tags: No tags

Comments are closed.