Kto som?

Jedno telo, no mnoho podôb má v sebe každý z nás. Na objavnú cesto do farebného sveta svojej duše, života a rolí, ktoré v ňom má, nás v tejto chvíli pozýva Petra Horváthová.
V časopise Vitalita pracuje ako korektorka a pripravuje pre vás všetky články tak, aby boli čo najviac v súlade s pravidlami slovenského jazyka. Neviditeľná sila našej redakcie. ☺
Zo srdca za tento odvážny a inšpiratívny krok ďakujeme.

1. Som rodinný typ
Rodina je radosť, útočisko, inšpirácia. Je to najväčší a zároveň najkrajší „požierač“ času. ☺ Moju rodinu netvoria len pokrvní príbuzní, ale aj priatelia. Vážim si silné putá, ktoré vznikajú roky. Vzájomná pomoc a pochopenie sú ich dôležitou súčasťou.

2. Som milovník zvierat
Každé malé dieťa miluje zvieratá, táto láska mi ostala doteraz. Našu rodinu tvorí aj niekoľko chlpáčov, všetko sú to nechcené alebo zachránené tvory. Pri spolunažívaní so zvieratami – divými, domácimi či spoločenskými – je dôležitý vzájomný rešpekt. Som presvedčená, že ak strácame úctu k životu zvieraťa, strácame aj úctu k životu človeka.

3. Som kochač
Hory a príroda sú mojou súčasťou. Trávim tam každú voľnú chvíľu. Spolu s priateľmi sme z recesie založili turistický krúžok KOCHAČI, ktorý má okrem troch stálych členov aj niekoľko hosťujúcich. ☺ Spolu sa túlame, smejeme, mlčíme.

4. Som neposedná bytosť
Najťažšie je nič nerobiť – len tak sedieť, len tak nemyslieť, len tak byť. ☺

5. Som knihomoľ
Som neúnavný čitateľ, nákupca, zberateľ, obzerač… Som jednoducho nenásytná, chcela by som ich všetky! Neustále po nejakej túžim. Hľadám v antikvariátoch, výpredajoch, kníhkupectvách. S nadšením o nich čítam, diskutujem, tie najlepšie „donútim“ prečítať aj svojich známych.

6. Som obdivovateľ slov
Slová ako junák, kitľa, ukrutník, jazyčnica, huncút, prikvačiť, drobčiť, zmoriť… sa už veľmi nepoužívajú, ale vždy okorenia prejav a niektorých aj zaskočia. ☺

7. Som pochybovač
Každú myšlienku, poznatok, skúsenosť prevaľujem zo strany na stranu, posudzujem, odsudzujem, zvažujem a rozmýšľam, čo by bolo, keby bolo. Niekedy sú tieto myšlienky mučivé, niekedy mi zabránia vyparatiť nerozvážnosť.

8. Som večný študent
Moje civilné zamestnanie je dynamické, všestranné a relatívne mladé. Preto je jeho nevyhnutnou súčasťou neustále sebavzdelávanie, čo mojej zvedavej povahe dokonale vyhovuje.

9. Som realista s príchuťou optimistu
Od počiatočného pubertálneho pesimizmu som sa prepracovala k reálnemu vnímaniu sveta. Teraz pracujem na výraznejšom posune k optimizmu. ☺ Som presvedčená, že optimisti žijú s väčšou ľahkosťou a radosťou, tak si to chcem vyskúšať.

10. Som súčasťou redakčného tímu Vitalita
Stalo sa to úplnou náhodou. Zhurta som vhupla do neznámych vôd, ale priznávam, že sa v nich cítim veľmi príjemne.

Tags: No tags

Comments are closed.