Nástrahy vodnárskeho veku

Ponorili sme sa hlbšie do veku Vodnára v celej jeho pestrej, bizarnej, prevratnej a zároveň závratnej a extravagantnej energie. Nepružných a konzervatívnych ľudí táto energia vyľakala a vydurila zo skostnatenej ulity a slobodomyseľných nonkonformistov potešila. 

Vek Vodnára v sebe nesie výstredné účesy, oblečenie a šokujúci životný štýl. Vek Vodnára sa nesie v znamení lásky k individualite, metafyzike a nadprirodzenu. Šíri sa svetom ako požiar, napreduje ako prílivová vlna. Lenže okrem pravdy je svet zaplavený aj mnohými oslňujúcimi a falošnými informáciami. Úsvit vedomia je krásny a radostný, má však svoje úskalia. V súčasnej dobe, v hodine súmraku dejín sú hrozbou falošní učitelia a proroci, ktorí môžu uvrhnúť ľudskú dušu ešte hlbšie do temnoty a človeku môžu zabrániť pozdvihnúť svoju dušu a jasne pochopiť jeho poslanie na unavenej a vyčerpanej planéte Zem. 

Svetlo totiž nevyhnutne priťahuje tmu. Temné sily nemôžu zastaviť šírenie osvietenosti na Zemi ani potlačiť hlad po vedomostiach a múdrosti. Prekrúcaním a skresľovaním pravdy však môžu využiť narastajúci príliv poznania na vlastné nekalé ciele. Najextrémnejší príklad je využívanie výcviku v duchovných schopnostiach na výcvik v efektívnejšom zabíjaní. Menej extrémny príklad je výcvik v duchovných schopnostiach, ktorý je využívaný na výcvik v efektívnejšom zarábaní peňazí. Šíri sa učenie, že človek je božská bytosť, a preto nemôže vykonať nič zlé a ani vraždy nemusia byť zlom. Vyviňuje a ospravedlňuje sa zlo vraj preto, lebo aj tak je všetko tak, ako má byť. Je potrebné rozlišovať pravdu od ilúzie a vyvarovať sa od naoko príťažlivých učiteľov a prorokov, ktorí na drahých seminároch vychvaľujú osvietenosť ako predavači svoj tovar. Tvária sa povznesene, ale ich zámerom je zarábanie veľkých peňazí, ktoré získavajú vďaka dôverčivosti ľudí a ich komplexom. Vždy máme na výber. Ak sa necháme zlákať mámivou obchádzkou drahých skupinových kurzov a seminárov za veľké peniaze, ktoré sľubujú okamžité vyriešenie všetkých problémov a realizáciu v duchovnej oblasti, dostaneme sa na nebezpečnú odbočku a riskujeme, že zablúdime. Bude nás to stáť veľa peňazí, ale zaplatíme aj oveľa vyššiu cenu. Umlčíme múdry hlas svojej duše aj intuíciu. Každý má právo na vzdelávanie aj na učiteľa, ktorý mu sprostredkuje múdrosť a privedie ho k poznaniu a bude ho sprevádzať k pravde, preto nedávajme svoju dušu napospas falošným učiteľom na predražených seminároch. 

Nehľadajme výhody a okamžitú sebarealizáciu bez prejdenia cesty. Ak túžba po poznaní vychádza zo srdca a z duše, je mocná a má veľkú elektromagnetickú energiu. Táto energia sa uvoľňuje, keď myseľ odpočíva v spánku. Prúdi do éteru a ráno sa k nám vracia. Cez deň sa objavujú náhody a privedú nás k tomu, čo hľadáme. Dôležité je počúvať hlas svojho vyššieho ja, nie hlas ega. Každý náš čin a každé vypovedané slovo zostáva v rovine vibračných frekvencií a za určitých okolností sa môže magneticky vrátiť do nášho vedomia. Keď bude naša túžba po duchovnom prebudení vyvierať z našej duše a nášho vyššieho ja, istotne stretneme učiteľa, ktorého cieľom bude iba naše duchovné prebudenie a nie jeho osobný prospech. Skutočné duchovné prebudenie sa nedeje na veľkých skupinových drahých seminároch, ale v blízkom vzťahu medzi učiteľom a žiakom v menších skupinách. Títo učitelia nebudú duchovní vodcovia z iného sveta, ale celkom konkrétni ľudia z mäsa a kostí a budú možno mať aj malé chybičky. Vždy však vystupujú ako obyčajní ľudia, učia vlastnou skúsenosťou a vlastným príkladom, ktorého podstatu postupne pochopíme. 

Duchovná múdrosť je cenný kľúč pre toho, kto túži po šťastí, ale stáva sa nebezpečným nástrojom v rukách toho, kto chce ovládať druhých a zaujíma ho len zisk a moc. Moc takmer vždy kazí charakter. K ezoterickým mystériám treba pristupovať obozretne, s úctou a úprimnou túžbou využiť ich účinky na to, aby sme ukončili utrpenie a priniesli šťastie a mier. Súčasná doba nás vyzýva naučiť sa altruizmu – jednému z prejavov vodnárskeho veku.

Diana Grall
www.almatilia.sk

Tags: No tags

Comments are closed.