„Dočkali sme sa. A my si môžeme vydýchnuť…“

„Dočkali sme sa. A my si môžeme vydýchnuť…“ Presne tieto slová by mali byť odozvou na uplynulé obdobie, ktorým sme všetci dokázali prejsť. Nebol to iba jeden rok, bolo to obdobie, cyklus. Cyklus hromadiacich sa udalostí, ktoré zrkadlili živý systém okolo nás, ktorého súčasti tvoria obrovskú matricu vzájomne prepojených energetických vĺn závisiacich na sebe. Jedna na druhej. Opakujem, jedna na druhej. Je nesporné, že ak sa na ne pozeráme s nadhľadom, cítime kdesi vo vnútri, že práve ich vibrácie tvoria hmotu aj formu. No tvoria aj čosi iné, čo zatiaľ nevieme pomenovať slovom, niečo, čo nie je ani hmotou, ani formou. Nevieme to uchopiť ani ohraničiť a nevieme to riadiť ani priradiť. Darmo sa dívame a rozhliadame. Akoby nám chýbalo jedno zväčšovacie sklo v mikroskope. No existenciu „toho“, čímsi v nás povedzme na istej úrovni, veľmi dobre vnímame. 

Áno, vesmír je živý systém, ktorý v cykloch tvorí a vytvára. A často sa jeho vzorcom podriaďuje samotný Život, aby mohol existovať. Prispôsobuje sa. Rovnako ako sa prispôsobujeme my. V mene zachovania života, často na vedomej úrovni nič netušiac – ako malý článok batérie – tvoríme svoj vlastný energetický impulz a ten tvorí postupne vlnu. Pomaly, nie za rok, rastie a silnie počas spomínaného cyklu a stáva sa súčasťou matrice vzájomne prepojených energetických vĺn závisiacich na sebe. A hromadí sa masa. Kritická masa. Každý článok cíti, že to musí raz povoliť. Priatelia – „živý systém“ okolo nás, ktorého súčasti tvoria obrovskú matricu a ktorého energetické vlny navzájom súvisia. Cyklus hromadiacich udalostí môže byť prekliatím, ale aj požehnaním. Príležitosťou pre malý kamienok, ktorý sa ocitne v prúde a svojou existenciou postupne mení tok rieky. Každý z nás tvorí to, čím je. Platí to o všetkých nás. Ľuďoch. 

Je tu nový rok, priatelia, a východné učenie mu venovalo vo svojom znamení hebkosť, tvárnosť aj jemnosť. Vlastnosti, ktoré sú spolu s emočnosťou i trpezlivosťou neoddeliteľnou súčasťou ľudskosti. Naozaj si môžeme vydýchnuť a svoju pozornosť venovať rozvíjaniu ľudskosti v nás. Potrebujeme to, potrebujú to všetci okolo nás, potrebuje to Zem aj sám Život na nej. Dočkali sme sa.

Z celého srdca vám, priatelia naši, prajeme všetci z redakcie časopisu VITALITA, aby sme sa spoločne v nasledujúcom roku 2023 s čoraz väčšou ľahkosťou vzdávali predstáv, ktoré nám škodia, a ľudskosťou ovplyvňovali tok procesov a života okolo nás. 

Erika Lamperová

Tags: No tags

Comments are closed.