Homeopatická liečba štítnej žľazy

Mlieko má nesporne význam pre každého človeka. Dáva nám výživu a ochranu v prvom období života, rovnako ako aj všetkým cicavcom. Preto nás neprekvapuje jeho použitie v homeopatii. Jedným z problémových období života, pri ktorých vedia homeopatiká z mliek pomôcť, je vstup do dospelosti. Rada by som vás zoznámila s troma mladými ľuďmi, ktorým homeopatické mlieka pomohli dospieť, vyrovnať sa s ťažkosťami a prevziať zodpovednosť za vlastný život.

S ochoreniami štítnej žľazy sa častejšie stretávame u žien. Súvisí to s intenzívnejším prežívaním rôznych situácií v živote a problémom vyjadriť sa. O homeopatickú liečbu ma žiadajú ženy s rôznymi ochoreniami štítnej žľazy. Môže ísť o zníženú funkciu – hypotyreózu, zvýšenú funkciu – hypertyreózu, strumu alebo o autoimunitné ochorenie. V každom prípade je podstatný psychický stav a problém v živote, ktorý bol spúšťačom ochorenia. Na nasledujúcich prípadoch hypertyreózy môžeme vidieť skvelý výsledok homeopatickej liečby a individuálny prístup.

Hektický život v práci

Šesťdesiatosemročná žena mala deväť rokov problém so štítnou žľazou. Každý deň jej znepríjemňovalo život silné búšenie srdca a vysoký krvný tlak, ktorý často kolísal. V čase prvej konzultácie mávala ráno nízky tlak, triašku, stuhnuté nohy, cítila sa malátna a bola jej zima. Užívala liek na úpravu nadmernej tvorby hormónov štítnej žľazy a lieky na srdce. Stav sa jej stále zhoršoval, preto jej lekárka odporučila operáciu štítnej žľazy. Klientka sa však rozhodla pre homeopatickú liečbu.

Symptómy sa začali objavovať počas návštevy u dcéry v zahraničí, ktorej pomáhala v starostlivosti o bábätko. Trápilo ju búšenie srdca, nadmerné potenie a triaška. V krátkej dobe schudla 15 kg. S dcérou nemala žiadny problém. Majú dobrý vzťah. Chodila k nej s radosťou a cítila sa šťastná. Mesiac predtým odišla do dôchodku. Celý rok bol hektický a plný stresu. Chcela svoju prácu pedantne a rýchlo ukončiť pred nástupom na dôchodok. V práci cítila napätie, ale všetko zvládala, aj keď bola v neustálom zhone. Stres si neuvedomovala, len myslela na to, čo všetko má ešte urobiť a zariadiť. Z dlhodobého vypätia jej štítna žľaza pracovala na plné obrátky. V momente, keď stres opadol, prejavila sa hypertyreóza a nepríjemné symptómy s ňou spojené.

Nadmerná aktivita v práci a odchod do dôchodku ma priviedli k lieku Ferrum iodatum, ktorého hlavný pocit je potreba byť silný, aby bol jedinec schopný postarať sa o seba. Sú to veľmi usilovní a výkonní pracovníci, dokážu pracovať dlhé hodiny a nepoľaviť. Veľmi im vyhovuje práca tajomníkov, sekretárok. Dobre zvládajú rôzne problémy. Prvok jód im umožňuje plniť veľa rôznych úloh rýchle a efektívne. Homeopatikum Iodum je hlavný liek na poruchy štítnej žľazy.

Búšenie srdca ustúpilo okamžite po prvej dávke lieku. Neskôr sa prejavilo už len veľmi zriedkavo a v minimálnej intenzite. Prvé dni si nevedela zvyknúť na stav bez symptómov. Celé dni dokázala pokojne pracovať. V snoch sa jej vracali spomienky na školu, pocit, že nič nestíha, niekto ju naháňa, zabudne si tašku a je v strese a zhone. Tlak krvi sa znormalizoval. Po pol roku homeopatickej liečby ju endokrinologička pochválila, že má excelentné výsledky a vysadila jej lieky na štítnu žľazu. Konečne si môže užívať život dôchodkyne.

Homeopatická liečba ponúka veľa možností, individuálny        a lieči príčinu ochorenia.

Strach z konfliktu a nahromadený hnev

Dvadsaťsedemročná žena mala štyri roky hypertyreózu. Na klasickú liečbu nereagovala dobre, problémy sa jej neustále vracali a hodnoty hormónov kolísali. Trpela na sprievodné symptómy, búšenie srdca, tras rúk, vypadávanie vlasov, celkovú nervozitu a nespavosť. Počas liečby jej začala hyperfunkcia štítnej žľazy a depresia. Aj keď mala obdobie s dobrými výsledkami, búšenie srdca neprestalo. Trápili ju aj tráviace problémy, syndróm dráždivého čreva, hnačky, nepríjemné zvuky v črevách a nafukovanie. Lekárka jej navrhla operáciu ako jediné možné riešenie. Sama vyhodnotila, že jej zdravotné problémy súvisia so psychikou, pretože často vnímala veľké napätie a všetko veľmi prežívala. Rozhodla sa pre homeopatiu.

V období, keď sa jej objavili prvé symptómy, zmenila prácu, v ktorej nemala dobré vzťahy s kolegami. V čase prvej konzultácie mala ročné dieťa a neustály stres. Často sa jej stávalo, že od zlosti vybuchla, potom to ľutovala. Aj týždeň premýšľala nad tým, kto čo povedal. Hádala sa s manželom, svokrou, kričala na dcérku, keď nechcela jesť a bola nervózna zo stavby rodinného domu. Keď sa pohádala, konflikt trval niekoľko dní. Búšilo jej srdce a pulz srdca mala okolo 150 pulzov za minútu. Často hnev aj zadržiavala. Nepáčilo sa jej, keď mal niekto iný názor. Bývali so svokrou, ktorá ju často kritizovala. Vtedy sa nahnevala. Okrem toho mala v sebe veľa strachov o rodičov, o dcérku, čo všetko sa im môže stať, tiež panický strach zo smrti a strach o seba. Chcela vyhovieť druhým, aby ju mali radi. Kvôli strachu z konfliktu často nepovedala svoj názor, ale po čase, keď sa v nej nahromadil hnev, aj tak vybuchla. Mala časté konflikty aj v práci s kolegyňami. V poslednej dobe sa už nesnažila vyhovieť nikomu, hneď vybuchla. Sama seba vyprovokovala a rozzúrila sa. Počas materskej dovolenky jej chýbal kontakt s ľuďmi, komunikácia aj s niekým iným ako s manželom a svokrou. Niekedy sa cítila neistá, myslela na to, čo si o nej budú myslieť, ako sa na ňu budú pozerať, mala strach, že bude vyzerať hlúpo. 

V detstve sa jej vysmievali kvôli vzhľadu a krátkym vlasom. Bývala často nahnevaná, ale nič nepovedala, nechávala si všetko pre seba. Všetko v sebe dusila. Často brala názor iných ako provokáciu. Tlaky začali, keď nastúpila do práce, chcela zapadnúť do kolektívu a nechcela prísť o prácu. Necítila sa dobre vo veľkej spoločnosti, mala pocit, že každý sa na ňu pozerá. Každý deň cítila v sebe obrovské napätie.

Klientka mala najväčší problém so vzťahom k iným ľuďom. Cítila sa neistá, plachá, hanblivá a stále sa prispôsobovala. Preto som liek vybrala z minerálnej ríše, z periódy kremíka, pre ktorú sú vzťahy kľúčové. Kvôli jej neistote bol najlepšou voľbou homeopatický liek Magnesium. Magnéziové soli neznášajú hádky a konflikty. Vždy sa im snažia vyhnúť. Výbušnosť a obrovské napätie vo vnútri je typické pre Nitrogenium. Odporučila som jej Magnesium nitricum, ktoré má sklon potláčať hnev, čo vedie k pocitu vnútorného napätia. Toto napätie môže odrazu explodovať v prudkom záchvate hnevu. Hádky znemožňujú mať radosť zo života, čo je hlavná esencia lieku Magnesium nitricum. Po mesiaci užívania tohto lieku sa výsledky štítnej žľazy zlepšili a nervozita ustúpila. Menej vybuchovala, nad konfliktmi už nerozmýšľala a nemala také silné emócie hnevu. Zlepšila sa stolica a trávenie, hnačky a nafukovanie ustúpili. Zmiernilo sa búšenie srdca, znormalizoval sa tep. Nemala už strach zo smrti ani vnútorné napätie. Výrazne sa zmiernilo vypadávanie vlasov. Prestala sa zaoberať svokrou a snažila sa s ňou udržiavať normálny vzťah. Počas nasledujúcich mesiacov sa činnosť štítnej žľazy celkom upravila. Jej lekárka bola s výsledkami spokojná a vysadila jej alopatické lieky.

V oboch prípadoch môžeme vidieť okrem vyliečenej štítnej žľazy aj opätovné nastolenie harmónie a nájdenie vnútorného pokoja bez operácie a invazívnych zásahov vplyvom jemnej homeopatickej liečby s individuálnym prístupom. Obe klientky mali podobné príznaky, rovnakú diagnózu, ale odlišnú príčinu vzniku ochorenia, iný problém v živote, priority a celkové fungovanie. Obe dostali rovnakú klasickú liečbu, ale odlišný homeopatický liek. Homeopatická liečba ponúka veľa možností, individuálny prístup ku každému človeku, ale čo je najdôležitejšie – lieči príčinu ochorenia. Prináša zároveň možnosť zmeny a život v harmónii so sebou samým.

 

Mgr. Silvia Trojanovská, SAKHom.

www.homeopatia4u.com

www.komorahomeopatov.sk

Tags: No tags

Comments are closed.