ČAROkruhy v znamení zvieratníka

Jún 2022

Baran

ako si na tom s rozširovaním svojich obzorov, so vzdelávaním a nasávaním nových informácií? Je čas, aby si znovu objavil čaro objavovania nových oblastí. Minulý mesiac ti priniesol milostné harašenie, teraz sa posunieme do vzdelávacej oblasti. Momentálne je to aj oblasť, cez ktorú môžeš pochopiť svoj rast. 

Bol čas oddychovať, je čas otvoriť niečo nové. Učiť sa môžeš nielen z kníh, na seminároch, ale môžeš sadnúť za volant auta a objavovať svet. Ak ti volant nepasuje do ruky, otvor dobre oči, srdce, svoje vnímanie a uč sa od života.
On dáva tie najsilnejšie lekcie. 

Ak si do bežných dní vsunieš aj tvorivosť, liečenie máš zaistené. Nielen liečenie emočného a fyzického tela, ale aj prevencia cez tvorivosť je dôležitá. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a uvedom si, že sa v tebe stretajú tri ohne: tvoj baraní, utorkový marsovský, lebo utorok je pod vládnucou planétou Mars, a splnový strelecký. Máš možnosť ich spracovať niekoľkými spôsobmi. Minimálne dvoma z dvoch rôznych vnútorných priestorov – z priestoru prijatia a vtedy tri ohne využiješ na svoj rast, na nový projekt, na odvahu vyjsť z komfortnej zóny. Alebo silu trojitého ohňa využiť deštrukčne na odpor, hnev, agresivitu, boj… Čas splnu praje tvojej socializácii, nadväzovaniu nových kontaktov, cestovaniu. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a v ňom sa obnoví téma z minulého mesiaca – pozor na prepínanie síl, dôležitá je prevencia. Čo tak rozpustiť zlozvyky, ktoré máš? Najprv ich pochop, prijmi a potom pusti.
Mantra na jún: Tvorím, a tak sa liečim.

 

Býk 

keď sa pozrieš na svoju prácu, vnímaš, že má vyšší zmysel? Ide v tvojej práci o viac, ako len zarábať peniaze a dostávať výplatu? Žijeme v duálnom svete, peniaze majú dôležitú úlohu, ale momentálne potrebuje tvoja práca nejaký vyšší zmysel.
Potrebuješ jej dať duchovnú nadstavbu. Potrebuješ vidieť viac dušou ako očami.
Vieš svoju prácu povýšiť napríklad na službu pre iných, prípadne pomoc bezmocným a núdznym? Aj láskavé slovo má zmysel, ale predpokladám, že tento mesiac potrebuješ urobiť viac. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a on ti nejaké možnosti ponúkne. Možno aj investičné, ale budeš mať dostatok síl na akékoľvek nové kroky. Strelec ti dáva riadne možnosti, len ostaň v pokoji, keby prišli aj náročnejšie situácie.
Z pokoja viac dokážeš ako z chaosu. 

Veď ty vieš. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Streda je pod vládou planéty Merkúr a k nemu pribudne Rak z novu. Merkúr – komunikácia, Rak – domov. Hovor o svojich pocitoch viac, akoby si mal chrliť výčitky deťom, partnerovi. Teraz je dobrý čas na urovnanie partnerských kríz, na ich pochopenie a na kroky, ktoré ťa vovedú do pokoja, ale aj na nové lásky a vášeň k životu. Minulý mesiac ťa viac držal strach z nedostatku, a tak sa mohla objaviť aj pažravosť. Teraz máš šancu viesť vyrovnaný život, ktorému hovoríš s radosťou áno. Znovu sa vrátim k tomu, že je čas urobiť láskavosť tým, ktorí tvoju podporu, inšpiráciu či pomoc potrebujú.
Mantra na jún: Podporujem slabších, a tak rastiem.

Blíženci

pamätáš, ako sme si niekedy písali do pamätníčkov – priateľstvo je zlatá niť, ktorá sa ľahko roztrhne, ale ťažko sa dá zviazať a uzlík na nej ostane? Ak si z mladšej generácie a tento výrok nepoznáš, dobre sa na naň pozri. Precíť ho. Platí naplno v tomto mesiaci. Ak sa ti niekde zlatá niť priateľstva roztrhne, snaž sa pochopiť, prečo sa tak stalo. 

Zabudni však na ukazovanie prstom – to on, pozri do seba. Kde si ty umožnil, aby sa priateľstvo roztrhlo? Totiž otvárajú sa karmické nožnice, ktoré si pamätajú trhanie priateľstiev a rany z tvojich minulých zrodení alebo z tvojho rodu. Neboli nikdy zahojené, prípadne len zatlačené do tieňa, a tak sa môžu teraz otvárať. 

Poď do všetkých takýchto situácií s porozumením a súcitom. Ak nerozumieš, nerieš, nechaj udalosti plynúť a z pozície pozorovateľa pozoruj. Veľa informácií ohľadom priateľstiev môže k tebe prísť. Ich pochopením a prijatím rozpustíš aj staré rodové krivdy. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a môže ešte v spomínaných pohľadoch na priateľstvá pritvrdiť. Už minulý mesiac sme hovorili, že sa môžu otvoriť dlhodobo potlačované problémy, teraz je čas na ich pochopenie. Nie je však čas na väčšie investície ani na vážnejšie rozhodovanie. Dočkaj času. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a prináša pohodu, ktorá môže smerovať do relaxácie, oddychu či plánovania dovolenky. Nič svetoborné pre vonkajší svet, veľa harmonizácie a pokoja pre vnútorný. Skús si júnový čas spojiť so súcitom k priateľom bývalým i súčasným, ale aj so súcitom k sebe samému a dopraj si pokoj.
Mantra na jún: Rozumiem, a tak súcitím.

Rak

končí tvoj svet za hranicami tvojho tela alebo si uvedomuješ, že si viac ako len fyzické telo? Fyzické telo je v duálnom svete nevyhnutné. Okrem fyzického tela svoju výživu potrebuje i energetické a spirituálne telo. Čím ich vyživuješ? Pošepkám, čím môžeš. Napríklad kreativitou, autenticitou, spievaním duchovných piesní, meditáciou, modlitbou, integritou mysle, slova a konania… spôsobov veľa, vyber si niektoré a daj im priestor.

Ak si vyberieš ktorúkoľvek zručnosť na výživu svojho tela, svojej duše, môže sa stať, že sa dotkneš aj emócií, ktoré nie sú vyplakané, vykričané, vypustené…, ale chcú už von. Dovoľ si teda vyplakať, vyspievať, vymaľovať, vybúchať, vytancovať či vykričať všetku bolesť z tela. Smieš. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a dôsledky svojho emočného uvoľnenia práve tu môžeš pocítiť.

Odrazu budeš mať viac síl, viac energie, únava ustúpi, aktivita nastúpi. Otvorí sa ti energetická oblasť, ktorá pripraví pôdu pre spiritualitu. Tej sa nemôžeš naučiť, tá prichádza ako bonus uvoľnenia odporu vo všetkých predchádzajúcich oblastiach. Život ti naznačuje, že žiaden problém nemožno odsunúť či skryť pod koberec, ale potrebuješ si naň posvietiť a riešiť. Riaď sa pocitmi. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Pred mesiacom si v nove riešil otázky, ktoré prišli s minulými vzťahmi, teraz by už mal byť pokoj na hladine. Oddych, relax, pohoda. Potom nádych a skús pozrieť, kam silu, ktorá v tebe rastie, dáš. Možno ťa osloví nejaký šport, ak si žena, poď viac do tanca, ale muži i ženy by mali dať čomukoľvek, čo robia, vyšší zmysel.
Mantra na jún: Som viac ako len fyzické telo.

Lev

cítiš, že tento mesiac chce od teba nejakú zásadnú zmenu? Máš už nejakú naštartovanú? Môže sa týkať vnímania seba samého, tvojich hodnôt, ale aj duchovného rastu. To neznamená, že musíš urobiť prudké zmeny navonok, možno ti pomôže zmena postoja, vnútorného nastavenia či prijatia dôvery a pokory za tvoje vlastnosti. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h – stretnú sa v tomto dni dva ohne: tvoj leví a splnový strelecký. Využi ich silu na posilnenie kondície, imunity.

Ak cvičíš alebo tancuješ, pridaj o trochu náročnejšie pozície či zostavy. Tak jemne prekroč doterajšie hranice.
Nehovorím často o prekračovaní hraníc, teraz je však čas ich na fyzickej úrovni posunúť ďalej. Nerob veľké skoky, len primerané tvojim schopnostiam, veď sa opýtaj intuície, pokiaľ až môžeš ísť. Apropo, hranice, ktoré nastavuješ svojmu okoliu. Máš pocit, že ich niekto prekračuje a narúša tvoju osobnú zónu? Prijmi a prehodnoť, či žiješ cnosti svojho znamenia. Totiž ak žijeme cnosti astrologických znamení, nič nepotrebujeme riešiť, život plynie v správnych koľajach. Ak však zatláčame vlastné tiene „do pivníc“ svojich troch prvých energetických centier, často vybuchnú. Naše okolie potom len reaguje – taký dobrý človek to bol a toto vyviedol! Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. V tomto čase už nerob veľké zmeny, venuj sa rodine, priateľom, svojim záľubám alebo vylož nohy a rob jedno veľké nič. Poriadne a bez výčitiek svedomia si ho však uži. Tvoj čas na zmeny, nové projekty a vôbec akékoľvek novoty ešte len príde. Vďaka intuícii ho poznáš.
Mantra na jún: Milujem zmeny, a tak rastiem.

Panna

máš svoje nesplnené sny? Uvedomuješ si, čo ti bráni ich splniť? Jedným zo spôsobov, ako ich naplniť, je schopnosť premeniť ich na potreby. Prestať snívať a konať. Nesplnené sny majú ďalekosiahle dôsledky. Občas použijem príklad – nedáš si teraz krémeš, lebo nezdravý, lebo chudneš, lebo medveď… zomrieš s nesplneným snom o krémeši. 

V ďalšom zrodení sa môžeš narodiť v rodine cukrára, okolo teba kopec veterníkov, krémešov, dobošových rezov, a ty máš cukrovku. Nič z toho si zas nedáš… a tak túžbu prenášaš vždy v horších a horších situáciách do ďalších zrodení. Kedy zastavíš toto koleso osudu? Keď pochopíš, ako fungujú túžby, sľuby, sny… a keď ich buď rozpustíš bez ujmy na duši alebo premeníš na potreby. 

Viem, že doteraz ti prichádzali do života mnohé prekážky, teraz je však čas vziať kormidlo do vlastných rúk. Svitá na lepšie časy vo vzťahoch, partnerských i obchodných, i v oblasti financií. Hneď spln ti otvorí cestu. Bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h. Jeho strelecký oheň a schopnosť optimistických vízií podporia tvoj ťah na financie. Tiež intuícia ti môže pomôcť nájsť správne kroky, aby sa hojnosť otvorila. Stačí, aby si urobil jeden krok, ktorý ti zdvihne sebavedomie, alebo jedno uvedomenie tvojich silných stránok a ideš naplno do svojej sily. Poznáš výrok Pipi Dlhej Pančuchy: Toto mi pôjde, toto som ešte nikdy nerobila? Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Pohodový spln v Strelcovi ti otvorí pohodové dvere do novu v Rakovi. Vnútorný pocit pohody narastie a priaznivo ovplyvní i tvoju imunitu, i silu tela, i kondíciu.
Mantra na jún: Rastiem do sily.

Váhy

poznáš svoje hranice? Opýtam sa ešte lepšie: dodržiavaš svoje vlastné hranice a dohody, ktoré uzatváraš sám so sebou? V druhej otázke cítim tvoj potenciál a zároveň rozpor. Potenciál v udržiavaním rovnováhy medzi vypätím a uvoľnením, medzi prácou a oddychom. Rozpor v tom, že si povieš, čo všetko musíš urobiť, ženieš sa za cieľom, a tým prekračuješ svoju hranicu medzi pohodou a únavou. Narodil si sa však v znamení Váh, a tak jednou z domácich úloh do tohto života je pre teba udržiavanie rovnováhy. Preskúmaj, či to tak je. Ak nie, naštartuj plnou parou do pokoja, lebo jún to od teba chce. Keby len chce! Priam vyžaduje a dvíha prst. Takže pokoj, oddych, prevencia cez pohodu v sebe sú najsilnejšími témami tohto mesiaca. 

Tieto témy neotvára len spln, ktorý bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h, ale ťahajú sa celým júnom. Je totiž veľmi pravdepodobné, že dlhodobo prekračuješ svoje hranice.

Druhotný efekt tohto prekračovania: môžeš mať pocit, že ostatní prekračujú tvoje hranice a sú podľa teba nebezpečne blízko, dokonca na teba tlačia. Máš ten pocit? Začni zmenou u seba, zmení sa aj svet okolo teba. Ber tieto zmeny ako prevenciu. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h, a ak si na spln ostal v nerovnováhe, nov potvrdí ešte väčšie vyčerpanie. Uvedomuj si najmä to, kedy sa dostávaš do stresu, čo ho u teba vyvoláva a ako stresové situácie môžeš eliminovať. Potom poznanie prijmi, odpusť si a pusť. Pýtaš sa, ako môžeš prijať niečo, čo ti ubližuje? Môžeš tým, že sa nestaviaš na odpor, neodmietaš, ale ideš do pochopenia, a keď treba, tak aj do súcitu so sebou. To je liečenie.
Mantra na jún: Udržiavam rovnováhu.

Škorpión

už si zistil, prečo ťa priťahujú vody: jazerá, rieky, potoky, studničky a krása s nimi spojená? Škorpión je vodné znamenie a odtiaľ ide ťah na vodu. Voda však veľakrát schováva tajomstvá, sama je tajomná a nedovolí nahliadnuť na svoje dno. Ak ťa aj pustí na dno, určite je pod kameňom nejaké tajomno schované. To na jednej strane. 

Na druhej – voda vytvára krásu všetkého druhu v pohybe od mohutnej dravej rieky až po nežnú jemne mihotavú.
Vo svojej hĺbke je však pokojná, plná múdrosti, ale i bahna, z ktorého sa na konci dňa život rodí. Celý ty? S tebou žiadna nuda nehrozí a už vôbec nie v júni. K tvojej vode totiž pribudne strelecký pohyb, ktorý sa aktivuje výrazne v čase splnu. Ten bude v utorok 14. 6. v ohnivom Strelcovi o 13.51 h. Môžeš mať pocit, že tvoj život je jeden krásny film, v ktorom síce registruješ aj napätie vo svete, aj náročné situácie okolo seba, ale ostávaš v pohode. Poznáš dno, poznáš tiene a na hladinu života vyberáš momentálne poklady. Kam pozrieš, samá krása rastie. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h, vzťahy v rodine sa dostávajú na prvé miesto. 

Najmä vzťahy so ženami v rodine, v rode a v súvislosti s nimi prichádza aj manipulácia. Môžeš vnímať, že ženy s tebou manipulujú, a je jedno, či si muž, či žena. Ak zaregistruješ manipuláciu, veľmi pozorne pozri, kde s ňou narábaš. Nie nadarmo si sa narodil ako Škorpión, Škorpiónka. Túto škorpiónsku neresť potrebuješ v sebe spracovať a jej energiu pretransformovať do cností Škorpióna. Napríklad do liečenia tak, aby si vedel liečiť slovom, úsmevom, pohľadom, objatím, pohladením či dotykom. Seba i iných. Krásny dar máš. Krásnu cnosť ním otváraš.
Mantra na jún: Vidím krásu.

Strelec

vieš, že tvojou silnou stránkou je, okrem iného, vynikajúca intuícia? Ani nevieš, ako vieš. Dobré, však? Vďaka intuícii dokážeš prechádzať rôznymi životnými úskaliami, a aj keď prídu ťažkosti, intuícia ti pomôže nájsť z nich cestu von. Vždy totiž vidíš svetlo na konci tunela a všetko toto ti dáva možnosti vidieť súvislosti aj tam, kde by ich nikto nehľadal. Tak rozumieš dôsledkom, lebo rozpoznávaš príčiny.

Negatívom celého tohto balíka darov, o ktorom som písala, však môže byť tvrdá snaha o dokonalosť. Akékoľvek máš priority, či už je to pravda, sloboda, dokonalosť…, musí byť nad nimi láskavosť. Bez nej je všetko tvrdé suchárstvo. V júni ťa čaká tvoj najdôležitejší spln. Bude v utorok 14. 6. v tvojom znamení, teda v Strelcovi, o 13.51 h. Práve on môže vytiahnuť všetky strelecké neresti a zlozvyky, prípadne problémy, ktoré si zatlačil do tieňa.

Skús hneď od začiatku mesiaca byť bdelým Strelcom, do splnu môžeš byť pripravený tak, aby si rozoznal, čo ťa posúva do rastu, čo ťa ťahá do bahna. Pamätaj, máš vynikajúcu intuíciu. Teraz bude jej čas. Javiskom, na ktorom sa môžu odohrať júnové neresti, je rodina a deti. Otvor teda srdce pre svojich najbližších, aby si týmto obdobím preplával bez straty bodov. Veľa trpezlivosti a pokoja v srdci želám. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h, téma rodiny pokračuje, no v inom prevedení. Potrebuješ nájsť teplo domova a uzemnenie, ukotvenie v hmote. Znovu pripomínam láskavosť, nie tvrdú cestu za bývaním. Navyše, v tomto období niektoré veci nevidíš celkom jasne, tak si vždy daj čas, či sa rozhodneš tak, či onak.
Mantra na jún: Dôverujem intuícii.

Kozorožec

aké máš vzťahy s deťmi? S vlastnými, prípadne partnerovými, i tými, ktoré sú ti zverené do starostlivosti? Tvoj vzťah k nim je lakmusovým papierikom pravdy. O Kozorožcoch sa totiž traduje, že s deťmi vytvárajú naštrbené vzťahy, a tak vlastné deti veľmi skoro vylietajú z rodinného hniezda. 

Pod slovkom naštrbené vôbec nemusíš hľadať veľké traumy. Stačí malá výčitka, nesplnený sľub, nedodržaná dohoda, neuvedomené pohŕdanie a dieťa frnk z domu. Dobrá správa je, že tento plán úteku ste si pripravili už pred narodením. Ty si len čakal ako rodič, kedy si teba ako Kozorožca dieťa vyberie a narodí sa do tvojej rodiny. Totiž i to dieťatko vedelo, do čoho ide. Nie ste si navzájom prekvapením, i keď ste pri príchode na zem na dohodu zabudli. Osud však ide vo svojich koľajach. 

Osud nezabúda. 

Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h. Pohybovo zdatný Strelec bude pravdepodobne i od teba pohyb požadovať. Minimálne taký, ktorým vystúpiš z komfortnej zóny. Ďalší pohyb hovorí o socializácii, a keďže utorku vládne Mars, tak bude chcieť od teba aj riadnu dávku odvahy, aby si niečo zvládol. Možno vkročiť s odvahou do nových kruhov ľudí, možno s odvahou niečo povedať, možno odvážne predstaviť nový projekt… Všetko toto bude vyžadovať aj uvoľnenie, pustenie napätia, ktoré ako Kozorožec často držíš v sebe. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a zdá sa, že ti prinesie viac povinností či starostí. Budeš potrebovať určiť si priority a hlavne si uvedomiť, že nič sa nestane, ak niečo nestihneš. Dôležité teraz je, aby si sa cítil v pohode.
Mantra na jún: Žijem bdelo.

Vodnár

dá sa spoľahnúť na slovo, ktoré dáš? Dodržiavaš dohody, ktoré uzatváraš so svetom i sám so sebou? Obe otázky smerujú k tomu, akým spoľahlivým partnerom pre ženu si. Či a ako sa môže o teba oprieť a cítiť bezpečie. Ak si žena, odpovede na obe otázky hovoria o tom, ako rešpektuješ seba, aká sebavedomá si. 

Keby totiž odpovede boli záporné, muž je nespoľahlivým, slabým partnerom, žena obeť obetavá, lebo výhovorku začína zvyčajne slovami – musím, nedá sa, nemôžem… 

Slová veľa povedia. Slová sú frekvenciou a emočným kľúčom často. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h. Dvojnásobný oheň do tvojho vzduchu príde: oheň utorkového Marsu a splnového Strelca. Vzduch rozdúchava oheň, dáva mu silu. Uvedom si to vo všetkom, čo budeš robiť na spln a v dňoch okolo neho. 

Oheň totiž môže aj ubližovať, aj zosilniť vášeň. Vášeň k životu, keď jasné áno bude zaznievať v každej bunke tvojho tela a môžeš lietať, objavovať nové obzory. Vášeň v intímnej oblasti, keď sa môžeš dotknúť mystického milovania. Ak si single, tvoja vášeň k životu môže byť veľmi príťažlivá pre bytosti druhého pohlavia, a tak nová láska na obzore. Aj vtedy, keď si už v tejto oblasti dávno zahodil flintu. Vesmír so svojimi možnosťami je čarovný. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a v hre je aj stredajší Merkúr. Znovu prídu do popredia komunikácia, dobré a láskavé slová, zámer aj rečou uzdravovať, liečiť. Znovu zopakujem, že slovo má obrovskú silu. Hýbeš ním svojou energiou, ktorá následne ovplyvňuje všetky tvoje vzťahy. Je čas prezentovať nové nápady a otvoriť sa toku hojnosti.
Mantra na jún: Moje slovo platí.

Ryby

 spozoroval si, kedy opúšťaš seba samého? Kedy sa vzdávaš a padáš do obete? Kedy má tvoje sebavedomie hodnotu mínus sto? Môže byť veľa impulzov k pádu do obete, možno ich už vieš celkom dobre pomenovať, len nahlas nepriznávaš. Nepriznávaš zo strachu, že budeš nemilovaný, že budeš odmietaný.
Haló! Zobuď sa sám v sebe. 

Zastav opúšťanie sa a naber smer do sebavedomia. Totiž, ak padáš a stávaš sa obeťou, na druhej strane si aj tyranom. Obeť nikdy bez tyrana nemôže byť. Príklad: žena či muž žijú osamelo, hoci majú blízkych, pridružuje sa k nim jedna choroba za druhou, sťažujú sa, začnú vyžadovať pozornosť svojho okolia, začnú si pozornosť nárokovať a z obete sa stáva tyran. 

Dosaď si do predchádzajúcej vety svoj príbeh a vedome ho skús zmeniť. Prestaň sa sťažovať, vyžadovať, nárokovať si a začni rozdávať, obohacovať svet svojimi darmi, talentami, úsmevom, dobrým slovom. Hneď si zdravší, životaschopnejší, svoj. Aj tvoj svet začne žiariť radosťou. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h, silný, pozitívne ladený deň. Plávaj v jeho energii a zdieľaj so svetom cez láskavé slová to, čo ťa teší. 

Otvoríš sa tak novým vzťahom, novým priateľstvám, novým príležitostiam. Splnový utorok ti okrem toho dáva možnosť plánovať – dovolenky, výlety, posedenia v prírode či pri grile. Je to dobrý štart k novu, ktorý bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Nov totiž ponúka pohodovú komunikáciu s blízkymi a priateľmi, ponúka oddych, relax… také uzemnenie v prostredí, ktoré ti pohladká dušu i telo. Vyber si to najlepšie pre seba.
Mantra na jún: Sebavedomo rozhodujem.

Baran

ako si na tom s rozširovaním svojich obzorov, so vzdelávaním a nasávaním nových informácií? Je čas, aby si znovu objavil čaro objavovania nových oblastí. Minulý mesiac ti priniesol milostné harašenie, teraz sa posunieme do vzdelávacej oblasti. Momentálne je to aj oblasť, cez ktorú môžeš pochopiť svoj rast. 

Bol čas oddychovať, je čas otvoriť niečo nové. Učiť sa môžeš nielen z kníh, na seminároch, ale môžeš sadnúť za volant auta a objavovať svet. Ak ti volant nepasuje do ruky, otvor dobre oči, srdce, svoje vnímanie a uč sa od života.
On dáva tie najsilnejšie lekcie. 

Ak si do bežných dní vsunieš aj tvorivosť, liečenie máš zaistené. Nielen liečenie emočného a fyzického tela, ale aj prevencia cez tvorivosť je dôležitá. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a uvedom si, že sa v tebe stretajú tri ohne: tvoj baraní, utorkový marsovský, lebo utorok je pod vládnucou planétou Mars, a splnový strelecký. Máš možnosť ich spracovať niekoľkými spôsobmi. Minimálne dvoma z dvoch rôznych vnútorných priestorov – z priestoru prijatia a vtedy tri ohne využiješ na svoj rast, na nový projekt, na odvahu vyjsť z komfortnej zóny. Alebo silu trojitého ohňa využiť deštrukčne na odpor, hnev, agresivitu, boj… Čas splnu praje tvojej socializácii, nadväzovaniu nových kontaktov, cestovaniu. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a v ňom sa obnoví téma z minulého mesiaca – pozor na prepínanie síl, dôležitá je prevencia. Čo tak rozpustiť zlozvyky, ktoré máš? Najprv ich pochop, prijmi a potom pusti.
Mantra na jún: Tvorím, a tak sa liečim.

 

Býk 

keď sa pozrieš na svoju prácu, vnímaš, že má vyšší zmysel? Ide v tvojej práci o viac, ako len zarábať peniaze a dostávať výplatu? Žijeme v duálnom svete, peniaze majú dôležitú úlohu, ale momentálne potrebuje tvoja práca nejaký vyšší zmysel.
Potrebuješ jej dať duchovnú nadstavbu. Potrebuješ vidieť viac dušou ako očami.
Vieš svoju prácu povýšiť napríklad na službu pre iných, prípadne pomoc bezmocným a núdznym? Aj láskavé slovo má zmysel, ale predpokladám, že tento mesiac potrebuješ urobiť viac. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a on ti nejaké možnosti ponúkne. Možno aj investičné, ale budeš mať dostatok síl na akékoľvek nové kroky. Strelec ti dáva riadne možnosti, len ostaň v pokoji, keby prišli aj náročnejšie situácie.
Z pokoja viac dokážeš ako z chaosu. 

Veď ty vieš. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Streda je pod vládou planéty Merkúr a k nemu pribudne Rak z novu. Merkúr – komunikácia, Rak – domov. Hovor o svojich pocitoch viac, akoby si mal chrliť výčitky deťom, partnerovi. Teraz je dobrý čas na urovnanie partnerských kríz, na ich pochopenie a na kroky, ktoré ťa vovedú do pokoja, ale aj na nové lásky a vášeň k životu. Minulý mesiac ťa viac držal strach z nedostatku, a tak sa mohla objaviť aj pažravosť. Teraz máš šancu viesť vyrovnaný život, ktorému hovoríš s radosťou áno. Znovu sa vrátim k tomu, že je čas urobiť láskavosť tým, ktorí tvoju podporu, inšpiráciu či pomoc potrebujú.
Mantra na jún: Podporujem slabších, a tak rastiem.

Blíženci

pamätáš, ako sme si niekedy písali do pamätníčkov – priateľstvo je zlatá niť, ktorá sa ľahko roztrhne, ale ťažko sa dá zviazať a uzlík na nej ostane? Ak si z mladšej generácie a tento výrok nepoznáš, dobre sa na naň pozri. Precíť ho. Platí naplno v tomto mesiaci. Ak sa ti niekde zlatá niť priateľstva roztrhne, snaž sa pochopiť, prečo sa tak stalo. 

Zabudni však na ukazovanie prstom – to on, pozri do seba. Kde si ty umožnil, aby sa priateľstvo roztrhlo? Totiž otvárajú sa karmické nožnice, ktoré si pamätajú trhanie priateľstiev a rany z tvojich minulých zrodení alebo z tvojho rodu. Neboli nikdy zahojené, prípadne len zatlačené do tieňa, a tak sa môžu teraz otvárať. 

Poď do všetkých takýchto situácií s porozumením a súcitom. Ak nerozumieš, nerieš, nechaj udalosti plynúť a z pozície pozorovateľa pozoruj. Veľa informácií ohľadom priateľstiev môže k tebe prísť. Ich pochopením a prijatím rozpustíš aj staré rodové krivdy. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a môže ešte v spomínaných pohľadoch na priateľstvá pritvrdiť. Už minulý mesiac sme hovorili, že sa môžu otvoriť dlhodobo potlačované problémy, teraz je čas na ich pochopenie. Nie je však čas na väčšie investície ani na vážnejšie rozhodovanie. Dočkaj času. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a prináša pohodu, ktorá môže smerovať do relaxácie, oddychu či plánovania dovolenky. Nič svetoborné pre vonkajší svet, veľa harmonizácie a pokoja pre vnútorný. Skús si júnový čas spojiť so súcitom k priateľom bývalým i súčasným, ale aj so súcitom k sebe samému a dopraj si pokoj.
Mantra na jún: Rozumiem, a tak súcitím.

Rak

končí tvoj svet za hranicami tvojho tela alebo si uvedomuješ, že si viac ako len fyzické telo? Fyzické telo je v duálnom svete nevyhnutné. Okrem fyzického tela svoju výživu potrebuje i energetické a spirituálne telo. Čím ich vyživuješ? Pošepkám, čím môžeš. Napríklad kreativitou, autenticitou, spievaním duchovných piesní, meditáciou, modlitbou, integritou mysle, slova a konania… spôsobov veľa, vyber si niektoré a daj im priestor.

Ak si vyberieš ktorúkoľvek zručnosť na výživu svojho tela, svojej duše, môže sa stať, že sa dotkneš aj emócií, ktoré nie sú vyplakané, vykričané, vypustené…, ale chcú už von. Dovoľ si teda vyplakať, vyspievať, vymaľovať, vybúchať, vytancovať či vykričať všetku bolesť z tela. Smieš. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h a dôsledky svojho emočného uvoľnenia práve tu môžeš pocítiť.

Odrazu budeš mať viac síl, viac energie, únava ustúpi, aktivita nastúpi. Otvorí sa ti energetická oblasť, ktorá pripraví pôdu pre spiritualitu. Tej sa nemôžeš naučiť, tá prichádza ako bonus uvoľnenia odporu vo všetkých predchádzajúcich oblastiach. Život ti naznačuje, že žiaden problém nemožno odsunúť či skryť pod koberec, ale potrebuješ si naň posvietiť a riešiť. Riaď sa pocitmi. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Pred mesiacom si v nove riešil otázky, ktoré prišli s minulými vzťahmi, teraz by už mal byť pokoj na hladine. Oddych, relax, pohoda. Potom nádych a skús pozrieť, kam silu, ktorá v tebe rastie, dáš. Možno ťa osloví nejaký šport, ak si žena, poď viac do tanca, ale muži i ženy by mali dať čomukoľvek, čo robia, vyšší zmysel.
Mantra na jún: Som viac ako len fyzické telo.

Lev

cítiš, že tento mesiac chce od teba nejakú zásadnú zmenu? Máš už nejakú naštartovanú? Môže sa týkať vnímania seba samého, tvojich hodnôt, ale aj duchovného rastu. To neznamená, že musíš urobiť prudké zmeny navonok, možno ti pomôže zmena postoja, vnútorného nastavenia či prijatia dôvery a pokory za tvoje vlastnosti. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h – stretnú sa v tomto dni dva ohne: tvoj leví a splnový strelecký. Využi ich silu na posilnenie kondície, imunity.

Ak cvičíš alebo tancuješ, pridaj o trochu náročnejšie pozície či zostavy. Tak jemne prekroč doterajšie hranice.
Nehovorím často o prekračovaní hraníc, teraz je však čas ich na fyzickej úrovni posunúť ďalej. Nerob veľké skoky, len primerané tvojim schopnostiam, veď sa opýtaj intuície, pokiaľ až môžeš ísť. Apropo, hranice, ktoré nastavuješ svojmu okoliu. Máš pocit, že ich niekto prekračuje a narúša tvoju osobnú zónu? Prijmi a prehodnoť, či žiješ cnosti svojho znamenia. Totiž ak žijeme cnosti astrologických znamení, nič nepotrebujeme riešiť, život plynie v správnych koľajach. Ak však zatláčame vlastné tiene „do pivníc“ svojich troch prvých energetických centier, často vybuchnú. Naše okolie potom len reaguje – taký dobrý človek to bol a toto vyviedol! Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. V tomto čase už nerob veľké zmeny, venuj sa rodine, priateľom, svojim záľubám alebo vylož nohy a rob jedno veľké nič. Poriadne a bez výčitiek svedomia si ho však uži. Tvoj čas na zmeny, nové projekty a vôbec akékoľvek novoty ešte len príde. Vďaka intuícii ho poznáš.
Mantra na jún: Milujem zmeny, a tak rastiem.

Panna

máš svoje nesplnené sny? Uvedomuješ si, čo ti bráni ich splniť? Jedným zo spôsobov, ako ich naplniť, je schopnosť premeniť ich na potreby. Prestať snívať a konať. Nesplnené sny majú ďalekosiahle dôsledky. Občas použijem príklad – nedáš si teraz krémeš, lebo nezdravý, lebo chudneš, lebo medveď… zomrieš s nesplneným snom o krémeši. 

V ďalšom zrodení sa môžeš narodiť v rodine cukrára, okolo teba kopec veterníkov, krémešov, dobošových rezov, a ty máš cukrovku. Nič z toho si zas nedáš… a tak túžbu prenášaš vždy v horších a horších situáciách do ďalších zrodení. Kedy zastavíš toto koleso osudu? Keď pochopíš, ako fungujú túžby, sľuby, sny… a keď ich buď rozpustíš bez ujmy na duši alebo premeníš na potreby. 

Viem, že doteraz ti prichádzali do života mnohé prekážky, teraz je však čas vziať kormidlo do vlastných rúk. Svitá na lepšie časy vo vzťahoch, partnerských i obchodných, i v oblasti financií. Hneď spln ti otvorí cestu. Bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h. Jeho strelecký oheň a schopnosť optimistických vízií podporia tvoj ťah na financie. Tiež intuícia ti môže pomôcť nájsť správne kroky, aby sa hojnosť otvorila. Stačí, aby si urobil jeden krok, ktorý ti zdvihne sebavedomie, alebo jedno uvedomenie tvojich silných stránok a ideš naplno do svojej sily. Poznáš výrok Pipi Dlhej Pančuchy: Toto mi pôjde, toto som ešte nikdy nerobila? Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Pohodový spln v Strelcovi ti otvorí pohodové dvere do novu v Rakovi. Vnútorný pocit pohody narastie a priaznivo ovplyvní i tvoju imunitu, i silu tela, i kondíciu.
Mantra na jún: Rastiem do sily.

Váhy

poznáš svoje hranice? Opýtam sa ešte lepšie: dodržiavaš svoje vlastné hranice a dohody, ktoré uzatváraš sám so sebou? V druhej otázke cítim tvoj potenciál a zároveň rozpor. Potenciál v udržiavaním rovnováhy medzi vypätím a uvoľnením, medzi prácou a oddychom. Rozpor v tom, že si povieš, čo všetko musíš urobiť, ženieš sa za cieľom, a tým prekračuješ svoju hranicu medzi pohodou a únavou. Narodil si sa však v znamení Váh, a tak jednou z domácich úloh do tohto života je pre teba udržiavanie rovnováhy. Preskúmaj, či to tak je. Ak nie, naštartuj plnou parou do pokoja, lebo jún to od teba chce. Keby len chce! Priam vyžaduje a dvíha prst. Takže pokoj, oddych, prevencia cez pohodu v sebe sú najsilnejšími témami tohto mesiaca. 

Tieto témy neotvára len spln, ktorý bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h, ale ťahajú sa celým júnom. Je totiž veľmi pravdepodobné, že dlhodobo prekračuješ svoje hranice.

Druhotný efekt tohto prekračovania: môžeš mať pocit, že ostatní prekračujú tvoje hranice a sú podľa teba nebezpečne blízko, dokonca na teba tlačia. Máš ten pocit? Začni zmenou u seba, zmení sa aj svet okolo teba. Ber tieto zmeny ako prevenciu. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h, a ak si na spln ostal v nerovnováhe, nov potvrdí ešte väčšie vyčerpanie. Uvedomuj si najmä to, kedy sa dostávaš do stresu, čo ho u teba vyvoláva a ako stresové situácie môžeš eliminovať. Potom poznanie prijmi, odpusť si a pusť. Pýtaš sa, ako môžeš prijať niečo, čo ti ubližuje? Môžeš tým, že sa nestaviaš na odpor, neodmietaš, ale ideš do pochopenia, a keď treba, tak aj do súcitu so sebou. To je liečenie.
Mantra na jún: Udržiavam rovnováhu.

Škorpión

už si zistil, prečo ťa priťahujú vody: jazerá, rieky, potoky, studničky a krása s nimi spojená? Škorpión je vodné znamenie a odtiaľ ide ťah na vodu. Voda však veľakrát schováva tajomstvá, sama je tajomná a nedovolí nahliadnuť na svoje dno. Ak ťa aj pustí na dno, určite je pod kameňom nejaké tajomno schované. To na jednej strane. 

Na druhej – voda vytvára krásu všetkého druhu v pohybe od mohutnej dravej rieky až po nežnú jemne mihotavú.
Vo svojej hĺbke je však pokojná, plná múdrosti, ale i bahna, z ktorého sa na konci dňa život rodí. Celý ty? S tebou žiadna nuda nehrozí a už vôbec nie v júni. K tvojej vode totiž pribudne strelecký pohyb, ktorý sa aktivuje výrazne v čase splnu. Ten bude v utorok 14. 6. v ohnivom Strelcovi o 13.51 h. Môžeš mať pocit, že tvoj život je jeden krásny film, v ktorom síce registruješ aj napätie vo svete, aj náročné situácie okolo seba, ale ostávaš v pohode. Poznáš dno, poznáš tiene a na hladinu života vyberáš momentálne poklady. Kam pozrieš, samá krása rastie. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h, vzťahy v rodine sa dostávajú na prvé miesto. 

Najmä vzťahy so ženami v rodine, v rode a v súvislosti s nimi prichádza aj manipulácia. Môžeš vnímať, že ženy s tebou manipulujú, a je jedno, či si muž, či žena. Ak zaregistruješ manipuláciu, veľmi pozorne pozri, kde s ňou narábaš. Nie nadarmo si sa narodil ako Škorpión, Škorpiónka. Túto škorpiónsku neresť potrebuješ v sebe spracovať a jej energiu pretransformovať do cností Škorpióna. Napríklad do liečenia tak, aby si vedel liečiť slovom, úsmevom, pohľadom, objatím, pohladením či dotykom. Seba i iných. Krásny dar máš. Krásnu cnosť ním otváraš.
Mantra na jún: Vidím krásu.

Strelec

vieš, že tvojou silnou stránkou je, okrem iného, vynikajúca intuícia? Ani nevieš, ako vieš. Dobré, však? Vďaka intuícii dokážeš prechádzať rôznymi životnými úskaliami, a aj keď prídu ťažkosti, intuícia ti pomôže nájsť z nich cestu von. Vždy totiž vidíš svetlo na konci tunela a všetko toto ti dáva možnosti vidieť súvislosti aj tam, kde by ich nikto nehľadal. Tak rozumieš dôsledkom, lebo rozpoznávaš príčiny.

Negatívom celého tohto balíka darov, o ktorom som písala, však môže byť tvrdá snaha o dokonalosť. Akékoľvek máš priority, či už je to pravda, sloboda, dokonalosť…, musí byť nad nimi láskavosť. Bez nej je všetko tvrdé suchárstvo. V júni ťa čaká tvoj najdôležitejší spln. Bude v utorok 14. 6. v tvojom znamení, teda v Strelcovi, o 13.51 h. Práve on môže vytiahnuť všetky strelecké neresti a zlozvyky, prípadne problémy, ktoré si zatlačil do tieňa.

Skús hneď od začiatku mesiaca byť bdelým Strelcom, do splnu môžeš byť pripravený tak, aby si rozoznal, čo ťa posúva do rastu, čo ťa ťahá do bahna. Pamätaj, máš vynikajúcu intuíciu. Teraz bude jej čas. Javiskom, na ktorom sa môžu odohrať júnové neresti, je rodina a deti. Otvor teda srdce pre svojich najbližších, aby si týmto obdobím preplával bez straty bodov. Veľa trpezlivosti a pokoja v srdci želám. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h, téma rodiny pokračuje, no v inom prevedení. Potrebuješ nájsť teplo domova a uzemnenie, ukotvenie v hmote. Znovu pripomínam láskavosť, nie tvrdú cestu za bývaním. Navyše, v tomto období niektoré veci nevidíš celkom jasne, tak si vždy daj čas, či sa rozhodneš tak, či onak.
Mantra na jún: Dôverujem intuícii.

Kozorožec

aké máš vzťahy s deťmi? S vlastnými, prípadne partnerovými, i tými, ktoré sú ti zverené do starostlivosti? Tvoj vzťah k nim je lakmusovým papierikom pravdy. O Kozorožcoch sa totiž traduje, že s deťmi vytvárajú naštrbené vzťahy, a tak vlastné deti veľmi skoro vylietajú z rodinného hniezda. 

Pod slovkom naštrbené vôbec nemusíš hľadať veľké traumy. Stačí malá výčitka, nesplnený sľub, nedodržaná dohoda, neuvedomené pohŕdanie a dieťa frnk z domu. Dobrá správa je, že tento plán úteku ste si pripravili už pred narodením. Ty si len čakal ako rodič, kedy si teba ako Kozorožca dieťa vyberie a narodí sa do tvojej rodiny. Totiž i to dieťatko vedelo, do čoho ide. Nie ste si navzájom prekvapením, i keď ste pri príchode na zem na dohodu zabudli. Osud však ide vo svojich koľajach. 

Osud nezabúda. 

Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h. Pohybovo zdatný Strelec bude pravdepodobne i od teba pohyb požadovať. Minimálne taký, ktorým vystúpiš z komfortnej zóny. Ďalší pohyb hovorí o socializácii, a keďže utorku vládne Mars, tak bude chcieť od teba aj riadnu dávku odvahy, aby si niečo zvládol. Možno vkročiť s odvahou do nových kruhov ľudí, možno s odvahou niečo povedať, možno odvážne predstaviť nový projekt… Všetko toto bude vyžadovať aj uvoľnenie, pustenie napätia, ktoré ako Kozorožec často držíš v sebe. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a zdá sa, že ti prinesie viac povinností či starostí. Budeš potrebovať určiť si priority a hlavne si uvedomiť, že nič sa nestane, ak niečo nestihneš. Dôležité teraz je, aby si sa cítil v pohode.
Mantra na jún: Žijem bdelo.

Vodnár

dá sa spoľahnúť na slovo, ktoré dáš? Dodržiavaš dohody, ktoré uzatváraš so svetom i sám so sebou? Obe otázky smerujú k tomu, akým spoľahlivým partnerom pre ženu si. Či a ako sa môže o teba oprieť a cítiť bezpečie. Ak si žena, odpovede na obe otázky hovoria o tom, ako rešpektuješ seba, aká sebavedomá si. 

Keby totiž odpovede boli záporné, muž je nespoľahlivým, slabým partnerom, žena obeť obetavá, lebo výhovorku začína zvyčajne slovami – musím, nedá sa, nemôžem… 

Slová veľa povedia. Slová sú frekvenciou a emočným kľúčom často. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h. Dvojnásobný oheň do tvojho vzduchu príde: oheň utorkového Marsu a splnového Strelca. Vzduch rozdúchava oheň, dáva mu silu. Uvedom si to vo všetkom, čo budeš robiť na spln a v dňoch okolo neho. 

Oheň totiž môže aj ubližovať, aj zosilniť vášeň. Vášeň k životu, keď jasné áno bude zaznievať v každej bunke tvojho tela a môžeš lietať, objavovať nové obzory. Vášeň v intímnej oblasti, keď sa môžeš dotknúť mystického milovania. Ak si single, tvoja vášeň k životu môže byť veľmi príťažlivá pre bytosti druhého pohlavia, a tak nová láska na obzore. Aj vtedy, keď si už v tejto oblasti dávno zahodil flintu. Vesmír so svojimi možnosťami je čarovný. Nov bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h a v hre je aj stredajší Merkúr. Znovu prídu do popredia komunikácia, dobré a láskavé slová, zámer aj rečou uzdravovať, liečiť. Znovu zopakujem, že slovo má obrovskú silu. Hýbeš ním svojou energiou, ktorá následne ovplyvňuje všetky tvoje vzťahy. Je čas prezentovať nové nápady a otvoriť sa toku hojnosti.
Mantra na jún: Moje slovo platí.

Ryby

spozoroval si, kedy opúšťaš seba samého? Kedy sa vzdávaš a padáš do obete? Kedy má tvoje sebavedomie hodnotu mínus sto? Môže byť veľa impulzov k pádu do obete, možno ich už vieš celkom dobre pomenovať, len nahlas nepriznávaš. Nepriznávaš zo strachu, že budeš nemilovaný, že budeš odmietaný.
Haló! Zobuď sa sám v sebe. 

Zastav opúšťanie sa a naber smer do sebavedomia. Totiž, ak padáš a stávaš sa obeťou, na druhej strane si aj tyranom. Obeť nikdy bez tyrana nemôže byť. Príklad: žena či muž žijú osamelo, hoci majú blízkych, pridružuje sa k nim jedna choroba za druhou, sťažujú sa, začnú vyžadovať pozornosť svojho okolia, začnú si pozornosť nárokovať a z obete sa stáva tyran. 

Dosaď si do predchádzajúcej vety svoj príbeh a vedome ho skús zmeniť. Prestaň sa sťažovať, vyžadovať, nárokovať si a začni rozdávať, obohacovať svet svojimi darmi, talentami, úsmevom, dobrým slovom. Hneď si zdravší, životaschopnejší, svoj. Aj tvoj svet začne žiariť radosťou. Spln bude v utorok 14. 6. v Strelcovi o 13.51 h, silný, pozitívne ladený deň. Plávaj v jeho energii a zdieľaj so svetom cez láskavé slová to, čo ťa teší. 

Otvoríš sa tak novým vzťahom, novým priateľstvám, novým príležitostiam. Splnový utorok ti okrem toho dáva možnosť plánovať – dovolenky, výlety, posedenia v prírode či pri grile. Je to dobrý štart k novu, ktorý bude v stredu 29. 6. v Rakovi o 4.53 h. Nov totiž ponúka pohodovú komunikáciu s blízkymi a priateľmi, ponúka oddych, relax… také uzemnenie v prostredí, ktoré ti pohladká dušu i telo. Vyber si to najlepšie pre seba.
Mantra na jún: Sebavedomo rozhodujem.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.