ČAROkruhy v znamení zvieratníka

Máj 2022

Baran

Baran ovplyvňuje okrem iného životnú silu, tvoje áno životu. V máji môže byť akoby zahalené závojovom a ty si tak trochu hľadáš svoju vlastnú silu, hľadáš, ako ísť do plného sebavedomia. Pre teba nezvyčajná situácia, lebo ty vždy vieš… Znovu pripomínam – aj toto obdobie sa pominie. Poď do pozície pozorovateľa a vnímaj svoje pocity a impulzy, ktoré teraz môžu byť protichodné. Najmä čo sa týka mužsko-ženských vzťahov.
Môže na povrch vyplávať vzájomné pohŕdanie a teraz je jedno, či si žena či muž. Momentálne pravdepodobne viac pohŕdaš opačným pohlavím ako vlastným. Pozoruj svoje myšlienky, slová i činy, kde všade sa nachádza pohŕdanie a rozpoznaj ho skôr, ako ti začne ubližovať. Čítaš dobre – tebe začne ubližovať, hoci pohŕdaš tým druhým. Pohŕdanie ťa totiž oslabuje na energetickej úrovni, strácaš ním svoju silu rovnako, ako každou negatívnou emóciou slabneš. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a to je obdobie, keď k pohŕdaniu ako zbraň tasíš manipuláciu. Teraz už o tom vieš, tak sa nastav na rozoznávanie pohŕdania a manipulácie. Poď do súcitu a inšpirácií cez tvorivosť.
To je tvojej „liečenie“ životnej sily. 

Čím viac súcitíš s opačným pohlavím, tým viac energie ti prichádza. Čím viac ideš cez tvorivosť, tým viac si liečiš vzťahy. V čase novu akoby si našiel. Nov totiž bude 30. 5. v Blížencoch a hviezdy ti budú priať. Pôjdeš na prúde života, mnohé veci sa budú dariť. Daj si však pozor na prepínanie síl. Neprekračuj svoje vlastné hranice. Nepotrebuješ nikomu nič dokazovať, buď sám sebou a v súlade s celým svetom.
Mantra na máj: Hovorím áno životu.

 

Býk 

Býk ovplyvňuje okrem iného zátylok. Zo všetkých častí tela, ktoré ovplyvňuje Býk, vyberám práve zátylok. Ukazuje sa totiž, že by si mohol vytiahnuť v tomto období žiarlivosť a prudké zmeny vo svojom hodnotovom rebríčku, čo by si mohol odniesť práve on. Žiarlivosť je negatívna emócia, za ktorou sa schováva strach z opustenia alebo odmietnutia. Keď ju nevieme prijať, pochopiť a spracovať, zvyčajne si ju nesieme ako jarmo na krku. Bolí ťa krk, oblasť krčnej chrbtice? Už asi vieš prečo. Po druhé – tvoje hodnoty a hodnotový rebríček.
Zdá sa, že sa viac zameriavaš na to, čo do brucha ako o otváranie spirituálnych tém. Spiritualita neznamená zopnuté ruky, ale hlbokú úctu k životu, pokoru v každodennom živote, rešpekt k sebe, iným ľuďom, k celému svetu. Tiež zamerať sa na trvalé hodnoty, nevelebiť dočasné. 

Napríklad venovať svojmu dieťaťu čas a pozornosť, žiť spolu pohodové chvíle, netrvať na dokonalosti či neomylnosti, a tým stresovať dieťa či manipulovať ním. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi, ktorý ti práve manipuláciu môže ponúknuť, ale na druhej strane tej istej priamky ti ponúka schopnosť liečiť svoje vzťahy. Bingo! Krásny čas na rozvíjanie spojenia s deťmi, partnerom, priateľmi. Zapamätaj si to, lebo nov 30. 5. v Blížencoch dáva možnosť upevniť vzťahy. Najmä priateľstvá a lásku. Súčasne s nimi prichádza aj úspech. Samozrejme, ak si zvládol rozpustiť vlastnosti, ktoré oslabujú prvé tri energetické centrá. Ktoré sú to? Napríklad strachy, nedôvera, žiarlivosť, pocity viny a bezmocnosť. Dôvera, radosť a pocity šťastia všetko istia.
Mantra na máj: Rozpúšťam problémy.

Blíženci

Blíženci ovplyvňujú okrem iného pľúca, ktoré boli v posledných mesiacoch na programe dní takmer stále. Pozrime sa na ne však inak ako medicínsky, aj keď všetko so všetkým súvisí. Pozrime sa na ne pohľadom zameraným na pocity. Máš pocit, že ťa niekto alebo niečo dusí? Máš pocit, že nemôžeš z tej alebo onej príčiny ľahko dýchať? Kašleš na všetko? Hľadáš dôvody, ako niečo zastrieť, zahlieniť, nevidieť?
Často sa hneváš alebo strachuješ a potom plytko dýchaš?

Našiel si sa v niektorej otázke? Ak áno, už tušíš, že odpoveď sa spája práve s tvojimi pľúcami a oslabuje ich. Nedovoľuje naplno využiť ich kapacitu. Naopak pripravuje „pôdu“ na alergie a choroby, ktoré sa týkajú pľúc a priedušiek. Moja skúsenosť týkajúca sa dýchania z posledných troch rokov: každé ráno plný jogový dych alebo niektorý druh pranajámy aspoň tridsať minúť. Sú to techniky z jogy a informácie o nich nájdeš na internete. Ďalší spôsob, ako podporiť pľúca, ale i štítnu žľazu či hlasivky, je hovoriť o svojich pocitoch. Táto veta platí stále, no teraz v máji je pre teba ako ušitá. Merkúr totiž momentálne v tvojom znamení chce byť videný, počutý. 

Daj mu priestor a hovor, píš, spievaj o svojich pocitoch alebo ich vytancuj, či namaľuj. Príde úľava. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a všetko, o čom som teraz písala, môžeš podporiť tiež pohybovou aktivitou, a tak uvoľniť aj toxíny. Nov bude 30. 5. v Blížencoch, teda v tvojom znamení. Čo môže od teba chcieť? Pohyb, pohyb, pohyb. Pasívnejší cez masáže, saunu a bylinkové čaje, aktívny na karimatkách, v telocvični či v prírode.
Mantra na máj: Som tvorivý.

Rak

Rak ovplyvňuje okrem iného žalúdok. Posvietime si teda naň v súvislosti s postavením horoskopu prítomného okamihu v prvej polovici mája. Začnem otázkami a týkajú sa najmä ženskej línie tvojho rodu, ktorá sa tento mesiac viac otvára. Aký máš vzťah s matkou? Vyjadruješ jej rešpekt a vieš sa s pokorou zohnúť k jej nohám? Podporuješ svoju dcéru dôverou? Poznáš životné príbehy svojich starých mám? Koľko generácií žien naspäť vieš pomenovať ich menami? Ktoré zo žien vo svojom rode považuješ za obete obetavé? Ktoré tyranizovali rodiny prísnosťou, dokonalosťou, manipuláciou…? 

Akokoľvek si na otázky odpovedal, prezradím ti tajomstvo: akým pohľadom vidíš ženy vo svojom rode, taký istý si aj ty sám. Čo ony, to ty. To nie je ani zlé, ani dobré, len treba prijať, že nie si odtrhnutý vozeň v rode a narodil si sa do svojej rodiny z jediného dôvodu. Si taký istý ako tvoj rod a potrebuješ si vyriešiť tie isté neukončenia, bolesti, trápenia, výzvy…, ktoré sa objavovali generácie dozadu. Teraz máš príležitosť veľa vecí zmeniť, máš príležitosť otočiť koleso rodu k svetlejším dňom. Len nabrať odvahu. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a bolo by dobre dovtedy z vyššie opísaných situácií čo najviac pochopiť, prijať a prípadne pustiť, odpustiť.

Škorpión vie totiž momentálne veľmi aktívne zasiahnuť do toho, čo si nevyriešil a zastaví ťa nejakými prekážkami. Oplatí sa s pokorou výzvy prijať a spracovať, lebo v nove, ktorý bude 30. 5., už čakajú Blíženci s odmenou. Vraj ženám budú viac požehnávať, ale veď vieme – máj čistí ženskú líniu rodu.
Mantra na máj: Prijímam životné výzvy.

Lev

Lev ovplyvňuje okrem iného srdce. Uvedomuješ si, že je máj – lásky čas a práve srdce má svoje obdobie? Láska sa prejavuje cez veľa podôb, každá sa dotýka srdca a ono reaguje. Nejako. Radostne, súcitne, žiaľne. Sám asi vieš, ako reaguje na partnerskú lásku, ktorá začína zamilovanosťou, erotikou, prerastá do mileneckého vzťahu a v najlepšom prípade do tichej lásky láskavej v zrelom veku.
Priateľstvo je vraj druhou formou lásky – najvyššou v pozemskom stretnutí. Na priateľa aj tvoje srdce reaguje teplom a radosťou, každá bunka tvojho tela sa pri stretnutí s ním teší. Vieš, že existuje aj opatrovateľská láska plná starostlivosti a pozornosti k slabšiemu, bezmocnejšiemu? Ako reaguje tvoje srdce, keď vidíš človeka, ktorý potrebuje pomoc či podporu, ktorý je bezmocný a slabý? Verím, že súcitom.
Nadprirodzená láska nie je vlastná každému. Ide o lásku zvanú agapé, ktorá je božím darom. Vieš sa jej otvoriť a dovoliť, nech objíme tvoje srdce? Lev má k takejto láske cestu otvorenú. Všetky informácie o podobách lásky môžeš precítiť práve v splne, ktorý bude 16. 5. v Škorpiónovi. Škorpión ťa totiž môže zaviesť do hĺbok a podporiť ťa v rozlišovaní. Navyše ti posvieti do rodinných vzťahov a ty budeš cítiť, že vieš, kam patríš. Budeš cítiť lásku a podporu svojich blízkych, len si dovoľ ich precítiť vo svojej rodine, ak ju máš. Ak žiješ sám, obráť sa k svojej vnútornej rodine, tam je tvoja sila aj láska. Tvoje vnútro ťa podporí. V nove 30. 5. v Blížencoch potom akoby si našiel. Len vyložiť nohy a užívať.
Mantra na máj: Žijem lásku.

Panna

Panna ovplyvňuje okrem iného trávenie. Ako vieš „stráviť“ život, ktorý žiješ? Si s ním spokojný? Neleží ti v črevách ako kameň? Tráviš ho s ľahkosťou? Na máj mám aj jednu špeciálnu otázku, ktorá je témou týchto dní: aký máš vzťah k deťom? K svojim, zdedeným, prineseným s novým partnerom, priateľovým, susedovým? Ležia ti v tráviacich orgánoch či im patrí tvoje srdce? Úprimne. Tvoju odpoveď nikto z ľudí nepočuje. Ty o nej vieš bezpečne, Boh pozná v súvislostiach a z nadhľadu, ja tuším. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a možno prináša aj nepríjemnejšie situácie či správy. Hneď však dodávam, že na všetko, čo sa nám v živote deje, môžeme pozerať z dvoch pohľadov. 

Z priestoru dôvery a spojenia, keď vo všetkom vidíš výzvy a rozumieš, prečo k tebe prichádzajú. Alebo život vnímaš z priestoru nedôvery a strachov. V tom prípade si nespokojný so všetkým, čo potrebuješ riešiť, žiť, stráviť. Tak kde si? Nov bude 30. 5. v Blížencoch a prináša priaznivejšie dni. Znovu podotýkam – záleží na priestore, z ktorého život vnímaš. Ak si otvorený priateľstvám a novým stretnutiam, je čas ich uskutočniť. Ak si uzavrel srdce, uzavreli sa ti aj spojenia s inými ľuďmi. 

Znovu budú na programe dní aj deti – venuj im viac času, venujte si navzájom veľa príjemných zážitkov. Skús nájsť radosť v bežných chvíľach bežného dňa. V tichu zobúdzajúceho sa rána, v pití kávy či čaju, v chôdzi do práce… Žiadne veľké zážitky nepotrebuješ ty ani deti. Stačí čas, ktorý plynie v teple pozornosti a lásky. To je najviac. To sa nestratí. To má trvalú hodnotu.
Mantra na máj: Otváram srdce.

Váhy

Váhy ovplyvňujú okrem iného čistenie krvi. Jej zdravé prúdenie závisí aj od tvojich pocitov, emócií a ich vnútornom spracovaní. Ak nespracuješ, somatizujú sa do fyzického tela cez chorobu. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti čistoty krvi s hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Váh v máji. Tie „úradujú“ v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: vo Váhach je hrot štvrtého domu rodu, rodiny, národa, ale časť z nich ovplyvňuje aj tretí dom komunikácie a súrodeneckých vzťahov.

Už vidíš svoje témy? 

Píšem všeobecne, máš ich v sebe uložené konkrétne aj s tvojimi konkrétnymi príbehmi, pričom žiadne prudké zmeny nehrozia. Neriešené impulzy však môžu ovplyvňovať zdravie. Zatiaľ jemne. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a tieto témy prifarbí škorpiónskou energiou. Keďže Škorpión je z jednej strany manipulátor, z druhej liečiteľ, niekde v tejto škále sa môžeš so svojimi témami pohybovať aj ty. 

Príklad: manipuláciu môžeš vnímať v rodine s tým, že niekto z nej na teba tlačí, chce zmenu, ktorú ty chcieť nemusíš. Pozor však, ak máš pocit, že druhý tlačí, nie je to pravda. To ty tlačíš na seba alebo okolie a momentálne rodinní príslušníci ti hrajú scény, ktoré potrebuješ vidieť. Sú dobrými hercami manipulácie… ak pochopíš, liečiš svoje i rodinné koreňové vzorce. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a bude sa rozjasnievať. Komunikácia bude jasná, transparentná a veľmi ľahko zas pôjdeš do situácie, keď k tebe budú vzhliadať priatelia, prípadne ťa budú vyhľadávať ľudia, aby si ich podporil, pochopil, inšpiroval. 

Mantra na máj: Rozumiem svojim príbehom.

Škorpión

Škorpión ovplyvňuje okrem iného vylučovacie orgány. Ich zdravá činnosť závisí aj od tvojich pocitov, emócií a ich vnútornom spracovaní. Čo nespracuješ, somatizuje sa do fyzického tela cez chorobu. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti medzi vylučovacími orgánmi a hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Škorpióna v tomto mesiaci. Tie „úradujú“ v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: v štvrtom dome rodiny, rodu a národa a hrot domu detí je tiež v Škorpiónovi. Už asi tušíš, ktoré témy sa ti otvárajú – znovu sa týkajú tvojho cítenia smerom do rodiny, k deťom a k schopnosti odpúšťať.
Silná téma Škorpióna, pre ktorú si sa narodil do tohto sveta. 

Májový spln bude jedným z tvojich najdôležitejších splnov, je totiž 16. 5. v Škorpiónovi. Veľmi jasne podčiarkuje dané témy. Alebo ich zdvojuje? To záleží od toho, ako si vyrovnaný sám so sebou i s ostatnými v rodine, aký vzťah máš k svojim deťom. V dňoch okolo tohto splnu môžeš prekypovať energiou, silou. Ak si ju doteraz smeroval do fyzických aktivít, teraz je čas otočiť ju a nasmerovať do spirituálnych tém. Ak si v druhej polovici života, je to nevyhnutná otočka pre spokojnú starobu a prirodzený odchod z tela. Každý z nás totiž na konci života smeruje do domu spirituality, niekto plynulo, iný kostrbato, ďalší sa môže vzpierať. Ako zomrieš, taký život ťa v ďalšom zrodení čaká. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a tému spirituality ešte podčiarkne. Dokonca sa môže stať, že spirituálne témy ti akoby „náhodou“ prídu do cesty. Nemusíš však čakať, že nimi ohúriš svet. Môže to byť tichá žitá spiritualita bežného dňa spojená s úctou, pokorou, súcitom a teplým srdcom. 

Mantra na máj: Rozumiem svojim témam.

Strelec

Strelec ovplyvňuje okrem iného pohyblivosť. V súvislosti s ním sa veľmi často hovorí o cestovaní, pohybe nôh, fyzických aktivitách, no my sa zameriame na vnútorný pohyb, na schopnosť robiť zmeny, pohybovať sa vo vnútornom osobnom priestore. Všimol si si, že veľakrát, keď si vydýchneš, že konečne máš oddych, príde zvonku nejaký impulz a ty potrebuješ zapnúť rozum či kreativitu a znovu naplno ísť?
Často k tebe prichádza inšpirácia a za ňou energia, sila na vykonanie niečoho. 

Áno, aj toto je Strelec, ktorý sa ešte pred svojím zrodením rozhodol, že nebude sedieť v kúte na zadku. Ak to máš tak, len prijmi. Prestaň sa sťažovať, že nemáš oddychu. Oddychovať budeš v truhle, akoby povedal jeden môj priateľ. Narodil si sa do svojho aktívneho sveta. Spln bude v pondelok 16. 5. v Škorpiónovi a v tento deň sa pre teba nazbiera „veľa vody“: Luna a Škorpión. Môže zapršať do vzťahov. Vedz, že sú to len prehánky a s nadhľadom ich prijmi. Ak sa dostaneš do sporov, prosím, nevyťahuj staré zranenia. 

Ak si na ne spomenieš, pochop ich v sebe a hľadaj v nich poučenie i východisko. Nepremietaj ich do druhých osôb. Z prehánok by mohla byť búrka. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a o spojení so sebou samým. Možno sa budú otvárať aj nové priateľstvá, ale ty by si momentálne mal byť najlepším priateľom sebe samému. Si? Netlačíš príliš na seba? Aj keď ti celý život chodia impulzy na pohyb, usporiadaj si život tak, aby si ich v zdraví vedel spracovať. Aktivita – oddych. Nádych – výdych, správny vzorec žitia máš zreteľný aj v dychu. Len počúvaj svoje telo, svoju dušu. 

Mantra na máj: Prijímam.

Kozorožec

Kozorožec ovplyvňuje okrem iného kolená. Ich zdravá činnosť závisí aj od tvojich pocitov, emócií a od ich vnútorného spracovania. Čo nespracuješ, somatizuje sa do fyzického tela cez chorobu. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti medzi kolenami a hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Kozorožca v tomto mesiaci. Tie „úradujú“ v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: v dome zdravia s presahom do domu partnerstva. Takže okruh tém máme, ešte vezmime do úvahy Škorpióna, v ktorom bude spln v pondelok 16. 5. Škorpión so svojimi vlastnosťami vytvára kulisy tvojim témam. 

V tejto súvislosti hneď upozorňujem na partnerské vzťahy.
Ak vytváraš obchodné partnerstvá, dbaj na to, aby zmluvy a dohody boli jasne a transparentne urobené, myslené i odkomunikované, prípadne prezreté odborníkom, právnikom. Žiadne nejasnosti a priestor na manipuláciu, lebo všetko sa ti vráti ako bumerang. Ak prichádza napätie do osobných partnerstiev, uvedom si, že aj toto prejde a je to len skúška tvojej čistoty žitia a pokory, ktorá má vplyv na kolená. Prípadne sa pozri, kde manipuluješ, zahmlievaš, mútiš vodu. V hre je totiž aj Pluto, ktoré môže tvoje témy obaliť do osudovosti a vytiahnuť z hĺbky boľačky. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a ponúkne spájanie. Spájanie s priateľmi, ale dôležitejšie teraz bude spojenie so samým sebou. Prečo? Lebo môžeš mať tendenciu preháňať, tlačiť na seba, prekračovať vlastné hranice a ísť do extrémov. Extrémy ti nejdú k duhu. Teraz tvoje vlastné vychodené chodníčky pokoj prinášajú.
Mantra na máj: Žijem v súlade s vesmírom.

Vodnár

Vodnár ovplyvňuje okrem iného lýtka. Poznáš vetu – zapaľujú sa mu lýtka? Ide o úslovie, ktoré sa týka zvýšenej sexuálnej žiadostivosti. Zvyčajne sa objavuje u dospievajúcich a veľmi často sa používa aj v súvislosti s tvojím znamením. Prosím, neurážaj sa, ale sústreď sa práve na to zapálenie v úsloví. Znamená citové pohnutie, zanietenie, nadšenie, silné emócie. 

Vyberaj z celej škály významov to, ktoré s tebou najviac rezonuje, a ja ti ukážem, kde sa v tomto období môže prejaviť. 

Vodnár v čase splnu leží v dome partnerstva a spln bude 16. 5. v Škorpiónovi. Toto spojenie tak trochu ukazuje na úspech vo financiách, v pracovných partnerstvách, možno na nového partnera, spolupracovníka – investora. Práve to nové spojenie dáva možnosť, aby sa v plnej sile prejavila tvoja kreativita, vášeň, aby si išiel do svojej sily a z nej konal. Parádny čas, len potrebuješ poznať, kedy vykročiť a kedy ešte chvíľu čakať. Skús sa pozrieť do svojho vnútra na pocity, keby si sa rozhodol tak či onak. Často sa pri rozhodovaní obraciame do vonkajšieho sveta a svoju zodpovednosť presúvame na iných. Na terapeuta, nejakého lektora, veštca, priateľa, blízku osobu. Čo tak sa opýtať tvojho najistejšieho partnera? Tvojej duše? Tvoja duša vie a cez hlas intuície ti odpovedá. Naučil si sa ju počúvať? Nov bude 30. 5. v Blížencoch a to, čo som pred chvíľočkou napísala, nov podčiarkne. Navyše ťa upozorní na dobrého spojenca, ktorý ťa rád podporí psychicky. Nezaspi však na vavrínoch. Do tohto života si si vybral cestu, ktorá nie je vždy celkom rovná, má svoje zákutia a strmšie časti. Poď pokojne a plynulo ďalej.
Mantra na máj: Počúvam intuíciu.

Ryby

Ryby ovplyvňujú okrem iného chodidlá a chôdzu. Ich zdravie závisí aj od tvojich pocitov, emócií a ich vnútornom spracovaní. Čo nespracuješ, somatizuje sa do fyzického tela cez chorobu, prípadne úrazy. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti medzi chodidlami, chôdzou a hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Rýb v tomto mesiaci. Tie „úradujú“ v čase splnu 16. 5. v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: v dome smrti a v dome ďalekých ciest. Spln bude v znamení Škorpióna, takže smrť, hĺbky a spiritualita budú na programe dní okolo splnu. 

Prosím, nezľakni sa smrti. 

Pod smrťou rozumej aj akúkoľvek zmenu, transformáciu. Ak si sa však zľakol smrti, pozri sa na hlboké korene svojho strachu. Hľadaj za ním napríklad bezmocnosť a pokús sa jej pozrieť na „zúbky“. Pravdepodobne ťa sprevádza životom, a kým si ju nepoliečiš, pôjde stále s tebou. Najviac šarapaty môže narobiť práve v okamihu tvojej smrti. Preto je také dôležité jej tému spracovať oveľa skôr, ako príde. Prijať ju a pochopiť, prečo sa jej bojíš. 

V čase splnu máš možnosť viac a hlbšie nazrieť do spirituality. Do pochopenia otázok okolo životov a smrtí. Je pravdepodobné, že v tomto období sa na teba budú obracať aj iní ľudia, aby si im podal vysvetlenie. Si v tejto téme doma? Nov bude 30. 5. v Blížencoch, ktorí naznačujú spojenie. Nepozeraj však von, pozri sa na spojenie so svojou intuíciou, so svojou bdelosťou a pozornosťou. Je obdobie, keď ich budeš viac ako inokedy potrebovať. Buď bdelý k fyzickému svetu, pozorný k svojmu vnútornému.
Mantra na máj: Rozumiem životu i smrti.

Baran

Baran ovplyvňuje okrem iného životnú silu, tvoje áno životu. V máji môže byť akoby zahalené závojovom a ty si tak trochu hľadáš svoju vlastnú silu, hľadáš, ako ísť do plného sebavedomia. Pre teba nezvyčajná situácia, lebo ty vždy vieš… Znovu pripomínam – aj toto obdobie sa pominie. Poď do pozície pozorovateľa a vnímaj svoje pocity a impulzy, ktoré teraz môžu byť protichodné. Najmä čo sa týka mužsko-ženských vzťahov.
Môže na povrch vyplávať vzájomné pohŕdanie a teraz je jedno, či si žena či muž. Momentálne pravdepodobne viac pohŕdaš opačným pohlavím ako vlastným. Pozoruj svoje myšlienky, slová i činy, kde všade sa nachádza pohŕdanie a rozpoznaj ho skôr, ako ti začne ubližovať. Čítaš dobre – tebe začne ubližovať, hoci pohŕdaš tým druhým. Pohŕdanie ťa totiž oslabuje na energetickej úrovni, strácaš ním svoju silu rovnako, ako každou negatívnou emóciou slabneš. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a to je obdobie, keď k pohŕdaniu ako zbraň tasíš manipuláciu. Teraz už o tom vieš, tak sa nastav na rozoznávanie pohŕdania a manipulácie. Poď do súcitu a inšpirácií cez tvorivosť.
To je tvojej „liečenie“ životnej sily. 

Čím viac súcitíš s opačným pohlavím, tým viac energie ti prichádza. Čím viac ideš cez tvorivosť, tým viac si liečiš vzťahy. V čase novu akoby si našiel. Nov totiž bude 30. 5. v Blížencoch a hviezdy ti budú priať. Pôjdeš na prúde života, mnohé veci sa budú dariť. Daj si však pozor na prepínanie síl. Neprekračuj svoje vlastné hranice. Nepotrebuješ nikomu nič dokazovať, buď sám sebou a v súlade s celým svetom.
Mantra na máj: Hovorím áno životu.

 

Býk 

Býk ovplyvňuje okrem iného zátylok. Zo všetkých častí tela, ktoré ovplyvňuje Býk, vyberám práve zátylok. Ukazuje sa totiž, že by si mohol vytiahnuť v tomto období žiarlivosť a prudké zmeny vo svojom hodnotovom rebríčku, čo by si mohol odniesť práve on. Žiarlivosť je negatívna emócia, za ktorou sa schováva strach z opustenia alebo odmietnutia. Keď ju nevieme prijať, pochopiť a spracovať, zvyčajne si ju nesieme ako jarmo na krku. Bolí ťa krk, oblasť krčnej chrbtice? Už asi vieš prečo. Po druhé – tvoje hodnoty a hodnotový rebríček.
Zdá sa, že sa viac zameriavaš na to, čo do brucha ako o otváranie spirituálnych tém. Spiritualita neznamená zopnuté ruky, ale hlbokú úctu k životu, pokoru v každodennom živote, rešpekt k sebe, iným ľuďom, k celému svetu. Tiež zamerať sa na trvalé hodnoty, nevelebiť dočasné. 

Napríklad venovať svojmu dieťaťu čas a pozornosť, žiť spolu pohodové chvíle, netrvať na dokonalosti či neomylnosti, a tým stresovať dieťa či manipulovať ním. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi, ktorý ti práve manipuláciu môže ponúknuť, ale na druhej strane tej istej priamky ti ponúka schopnosť liečiť svoje vzťahy. Bingo! Krásny čas na rozvíjanie spojenia s deťmi, partnerom, priateľmi. Zapamätaj si to, lebo nov 30. 5. v Blížencoch dáva možnosť upevniť vzťahy. Najmä priateľstvá a lásku. Súčasne s nimi prichádza aj úspech. Samozrejme, ak si zvládol rozpustiť vlastnosti, ktoré oslabujú prvé tri energetické centrá. Ktoré sú to? Napríklad strachy, nedôvera, žiarlivosť, pocity viny a bezmocnosť. Dôvera, radosť a pocity šťastia všetko istia.
Mantra na máj: Rozpúšťam problémy.

Blíženci

Blíženci ovplyvňujú okrem iného pľúca, ktoré boli v posledných mesiacoch na programe dní takmer stále. Pozrime sa na ne však inak ako medicínsky, aj keď všetko so všetkým súvisí. Pozrime sa na ne pohľadom zameraným na pocity. Máš pocit, že ťa niekto alebo niečo dusí? Máš pocit, že nemôžeš z tej alebo onej príčiny ľahko dýchať? Kašleš na všetko? Hľadáš dôvody, ako niečo zastrieť, zahlieniť, nevidieť?
Často sa hneváš alebo strachuješ a potom plytko dýchaš?

Našiel si sa v niektorej otázke? Ak áno, už tušíš, že odpoveď sa spája práve s tvojimi pľúcami a oslabuje ich. Nedovoľuje naplno využiť ich kapacitu. Naopak pripravuje „pôdu“ na alergie a choroby, ktoré sa týkajú pľúc a priedušiek. Moja skúsenosť týkajúca sa dýchania z posledných troch rokov: každé ráno plný jogový dych alebo niektorý druh pranajámy aspoň tridsať minúť. Sú to techniky z jogy a informácie o nich nájdeš na internete. Ďalší spôsob, ako podporiť pľúca, ale i štítnu žľazu či hlasivky, je hovoriť o svojich pocitoch. Táto veta platí stále, no teraz v máji je pre teba ako ušitá. Merkúr totiž momentálne v tvojom znamení chce byť videný, počutý. 

Daj mu priestor a hovor, píš, spievaj o svojich pocitoch alebo ich vytancuj, či namaľuj. Príde úľava. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a všetko, o čom som teraz písala, môžeš podporiť tiež pohybovou aktivitou, a tak uvoľniť aj toxíny. Nov bude 30. 5. v Blížencoch, teda v tvojom znamení. Čo môže od teba chcieť? Pohyb, pohyb, pohyb. Pasívnejší cez masáže, saunu a bylinkové čaje, aktívny na karimatkách, v telocvični či v prírode.
Mantra na máj: Som tvorivý.

Rak

Rak ovplyvňuje okrem iného žalúdok. Posvietime si teda naň v súvislosti s postavením horoskopu prítomného okamihu v prvej polovici mája. Začnem otázkami a týkajú sa najmä ženskej línie tvojho rodu, ktorá sa tento mesiac viac otvára. Aký máš vzťah s matkou? Vyjadruješ jej rešpekt a vieš sa s pokorou zohnúť k jej nohám? Podporuješ svoju dcéru dôverou? Poznáš životné príbehy svojich starých mám? Koľko generácií žien naspäť vieš pomenovať ich menami? Ktoré zo žien vo svojom rode považuješ za obete obetavé? Ktoré tyranizovali rodiny prísnosťou, dokonalosťou, manipuláciou…? 

Akokoľvek si na otázky odpovedal, prezradím ti tajomstvo: akým pohľadom vidíš ženy vo svojom rode, taký istý si aj ty sám. Čo ony, to ty. To nie je ani zlé, ani dobré, len treba prijať, že nie si odtrhnutý vozeň v rode a narodil si sa do svojej rodiny z jediného dôvodu. Si taký istý ako tvoj rod a potrebuješ si vyriešiť tie isté neukončenia, bolesti, trápenia, výzvy…, ktoré sa objavovali generácie dozadu. Teraz máš príležitosť veľa vecí zmeniť, máš príležitosť otočiť koleso rodu k svetlejším dňom. Len nabrať odvahu. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a bolo by dobre dovtedy z vyššie opísaných situácií čo najviac pochopiť, prijať a prípadne pustiť, odpustiť.

Škorpión vie totiž momentálne veľmi aktívne zasiahnuť do toho, čo si nevyriešil a zastaví ťa nejakými prekážkami. Oplatí sa s pokorou výzvy prijať a spracovať, lebo v nove, ktorý bude 30. 5., už čakajú Blíženci s odmenou. Vraj ženám budú viac požehnávať, ale veď vieme – máj čistí ženskú líniu rodu.
Mantra na máj: Prijímam životné výzvy.

Lev

Lev ovplyvňuje okrem iného srdce. Uvedomuješ si, že je máj – lásky čas a práve srdce má svoje obdobie? Láska sa prejavuje cez veľa podôb, každá sa dotýka srdca a ono reaguje. Nejako. Radostne, súcitne, žiaľne. Sám asi vieš, ako reaguje na partnerskú lásku, ktorá začína zamilovanosťou, erotikou, prerastá do mileneckého vzťahu a v najlepšom prípade do tichej lásky láskavej v zrelom veku.
Priateľstvo je vraj druhou formou lásky – najvyššou v pozemskom stretnutí. Na priateľa aj tvoje srdce reaguje teplom a radosťou, každá bunka tvojho tela sa pri stretnutí s ním teší. Vieš, že existuje aj opatrovateľská láska plná starostlivosti a pozornosti k slabšiemu, bezmocnejšiemu? Ako reaguje tvoje srdce, keď vidíš človeka, ktorý potrebuje pomoc či podporu, ktorý je bezmocný a slabý? Verím, že súcitom.
Nadprirodzená láska nie je vlastná každému. Ide o lásku zvanú agapé, ktorá je božím darom. Vieš sa jej otvoriť a dovoliť, nech objíme tvoje srdce? Lev má k takejto láske cestu otvorenú. Všetky informácie o podobách lásky môžeš precítiť práve v splne, ktorý bude 16. 5. v Škorpiónovi. Škorpión ťa totiž môže zaviesť do hĺbok a podporiť ťa v rozlišovaní. Navyše ti posvieti do rodinných vzťahov a ty budeš cítiť, že vieš, kam patríš. Budeš cítiť lásku a podporu svojich blízkych, len si dovoľ ich precítiť vo svojej rodine, ak ju máš. Ak žiješ sám, obráť sa k svojej vnútornej rodine, tam je tvoja sila aj láska. Tvoje vnútro ťa podporí. V nove 30. 5. v Blížencoch potom akoby si našiel. Len vyložiť nohy a užívať.
Mantra na máj: Žijem lásku.

Panna

Panna ovplyvňuje okrem iného trávenie. Ako vieš „stráviť“ život, ktorý žiješ? Si s ním spokojný? Neleží ti v črevách ako kameň? Tráviš ho s ľahkosťou? Na máj mám aj jednu špeciálnu otázku, ktorá je témou týchto dní: aký máš vzťah k deťom? K svojim, zdedeným, prineseným s novým partnerom, priateľovým, susedovým? Ležia ti v tráviacich orgánoch či im patrí tvoje srdce? Úprimne. Tvoju odpoveď nikto z ľudí nepočuje. Ty o nej vieš bezpečne, Boh pozná v súvislostiach a z nadhľadu, ja tuším. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a možno prináša aj nepríjemnejšie situácie či správy. Hneď však dodávam, že na všetko, čo sa nám v živote deje, môžeme pozerať z dvoch pohľadov. 

Z priestoru dôvery a spojenia, keď vo všetkom vidíš výzvy a rozumieš, prečo k tebe prichádzajú. Alebo život vnímaš z priestoru nedôvery a strachov. V tom prípade si nespokojný so všetkým, čo potrebuješ riešiť, žiť, stráviť. Tak kde si? Nov bude 30. 5. v Blížencoch a prináša priaznivejšie dni. Znovu podotýkam – záleží na priestore, z ktorého život vnímaš. Ak si otvorený priateľstvám a novým stretnutiam, je čas ich uskutočniť. Ak si uzavrel srdce, uzavreli sa ti aj spojenia s inými ľuďmi. 

Znovu budú na programe dní aj deti – venuj im viac času, venujte si navzájom veľa príjemných zážitkov. Skús nájsť radosť v bežných chvíľach bežného dňa. V tichu zobúdzajúceho sa rána, v pití kávy či čaju, v chôdzi do práce… Žiadne veľké zážitky nepotrebuješ ty ani deti. Stačí čas, ktorý plynie v teple pozornosti a lásky. To je najviac. To sa nestratí. To má trvalú hodnotu.
Mantra na máj: Otváram srdce.

Váhy

Váhy ovplyvňujú okrem iného čistenie krvi. Jej zdravé prúdenie závisí aj od tvojich pocitov, emócií a ich vnútornom spracovaní. Ak nespracuješ, somatizujú sa do fyzického tela cez chorobu. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti čistoty krvi s hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Váh v máji. Tie „úradujú“ v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: vo Váhach je hrot štvrtého domu rodu, rodiny, národa, ale časť z nich ovplyvňuje aj tretí dom komunikácie a súrodeneckých vzťahov.

Už vidíš svoje témy? 

Píšem všeobecne, máš ich v sebe uložené konkrétne aj s tvojimi konkrétnymi príbehmi, pričom žiadne prudké zmeny nehrozia. Neriešené impulzy však môžu ovplyvňovať zdravie. Zatiaľ jemne. Spln bude 16. 5. v Škorpiónovi a tieto témy prifarbí škorpiónskou energiou. Keďže Škorpión je z jednej strany manipulátor, z druhej liečiteľ, niekde v tejto škále sa môžeš so svojimi témami pohybovať aj ty. 

Príklad: manipuláciu môžeš vnímať v rodine s tým, že niekto z nej na teba tlačí, chce zmenu, ktorú ty chcieť nemusíš. Pozor však, ak máš pocit, že druhý tlačí, nie je to pravda. To ty tlačíš na seba alebo okolie a momentálne rodinní príslušníci ti hrajú scény, ktoré potrebuješ vidieť. Sú dobrými hercami manipulácie… ak pochopíš, liečiš svoje i rodinné koreňové vzorce. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a bude sa rozjasnievať. Komunikácia bude jasná, transparentná a veľmi ľahko zas pôjdeš do situácie, keď k tebe budú vzhliadať priatelia, prípadne ťa budú vyhľadávať ľudia, aby si ich podporil, pochopil, inšpiroval. 

Mantra na máj: Rozumiem svojim príbehom.

Škorpión

Škorpión ovplyvňuje okrem iného vylučovacie orgány. Ich zdravá činnosť závisí aj od tvojich pocitov, emócií a ich vnútornom spracovaní. Čo nespracuješ, somatizuje sa do fyzického tela cez chorobu. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti medzi vylučovacími orgánmi a hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Škorpióna v tomto mesiaci. Tie „úradujú“ v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: v štvrtom dome rodiny, rodu a národa a hrot domu detí je tiež v Škorpiónovi. Už asi tušíš, ktoré témy sa ti otvárajú – znovu sa týkajú tvojho cítenia smerom do rodiny, k deťom a k schopnosti odpúšťať.
Silná téma Škorpióna, pre ktorú si sa narodil do tohto sveta. 

Májový spln bude jedným z tvojich najdôležitejších splnov, je totiž 16. 5. v Škorpiónovi. Veľmi jasne podčiarkuje dané témy. Alebo ich zdvojuje? To záleží od toho, ako si vyrovnaný sám so sebou i s ostatnými v rodine, aký vzťah máš k svojim deťom. V dňoch okolo tohto splnu môžeš prekypovať energiou, silou. Ak si ju doteraz smeroval do fyzických aktivít, teraz je čas otočiť ju a nasmerovať do spirituálnych tém. Ak si v druhej polovici života, je to nevyhnutná otočka pre spokojnú starobu a prirodzený odchod z tela. Každý z nás totiž na konci života smeruje do domu spirituality, niekto plynulo, iný kostrbato, ďalší sa môže vzpierať. Ako zomrieš, taký život ťa v ďalšom zrodení čaká. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a tému spirituality ešte podčiarkne. Dokonca sa môže stať, že spirituálne témy ti akoby „náhodou“ prídu do cesty. Nemusíš však čakať, že nimi ohúriš svet. Môže to byť tichá žitá spiritualita bežného dňa spojená s úctou, pokorou, súcitom a teplým srdcom. 

Mantra na máj: Rozumiem svojim témam.

Strelec

Strelec ovplyvňuje okrem iného pohyblivosť. V súvislosti s ním sa veľmi často hovorí o cestovaní, pohybe nôh, fyzických aktivitách, no my sa zameriame na vnútorný pohyb, na schopnosť robiť zmeny, pohybovať sa vo vnútornom osobnom priestore. Všimol si si, že veľakrát, keď si vydýchneš, že konečne máš oddych, príde zvonku nejaký impulz a ty potrebuješ zapnúť rozum či kreativitu a znovu naplno ísť?
Často k tebe prichádza inšpirácia a za ňou energia, sila na vykonanie niečoho. 

Áno, aj toto je Strelec, ktorý sa ešte pred svojím zrodením rozhodol, že nebude sedieť v kúte na zadku. Ak to máš tak, len prijmi. Prestaň sa sťažovať, že nemáš oddychu. Oddychovať budeš v truhle, akoby povedal jeden môj priateľ. Narodil si sa do svojho aktívneho sveta. Spln bude v pondelok 16. 5. v Škorpiónovi a v tento deň sa pre teba nazbiera „veľa vody“: Luna a Škorpión. Môže zapršať do vzťahov. Vedz, že sú to len prehánky a s nadhľadom ich prijmi. Ak sa dostaneš do sporov, prosím, nevyťahuj staré zranenia. 

Ak si na ne spomenieš, pochop ich v sebe a hľadaj v nich poučenie i východisko. Nepremietaj ich do druhých osôb. Z prehánok by mohla byť búrka. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a o spojení so sebou samým. Možno sa budú otvárať aj nové priateľstvá, ale ty by si momentálne mal byť najlepším priateľom sebe samému. Si? Netlačíš príliš na seba? Aj keď ti celý život chodia impulzy na pohyb, usporiadaj si život tak, aby si ich v zdraví vedel spracovať. Aktivita – oddych. Nádych – výdych, správny vzorec žitia máš zreteľný aj v dychu. Len počúvaj svoje telo, svoju dušu. 

Mantra na máj: Prijímam.

Kozorožec

Kozorožec ovplyvňuje okrem iného kolená. Ich zdravá činnosť závisí aj od tvojich pocitov, emócií a od ich vnútorného spracovania. Čo nespracuješ, somatizuje sa do fyzického tela cez chorobu. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti medzi kolenami a hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Kozorožca v tomto mesiaci. Tie „úradujú“ v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: v dome zdravia s presahom do domu partnerstva. Takže okruh tém máme, ešte vezmime do úvahy Škorpióna, v ktorom bude spln v pondelok 16. 5. Škorpión so svojimi vlastnosťami vytvára kulisy tvojim témam. 

V tejto súvislosti hneď upozorňujem na partnerské vzťahy.
Ak vytváraš obchodné partnerstvá, dbaj na to, aby zmluvy a dohody boli jasne a transparentne urobené, myslené i odkomunikované, prípadne prezreté odborníkom, právnikom. Žiadne nejasnosti a priestor na manipuláciu, lebo všetko sa ti vráti ako bumerang. Ak prichádza napätie do osobných partnerstiev, uvedom si, že aj toto prejde a je to len skúška tvojej čistoty žitia a pokory, ktorá má vplyv na kolená. Prípadne sa pozri, kde manipuluješ, zahmlievaš, mútiš vodu. V hre je totiž aj Pluto, ktoré môže tvoje témy obaliť do osudovosti a vytiahnuť z hĺbky boľačky. Nov bude 30. 5. v Blížencoch a ponúkne spájanie. Spájanie s priateľmi, ale dôležitejšie teraz bude spojenie so samým sebou. Prečo? Lebo môžeš mať tendenciu preháňať, tlačiť na seba, prekračovať vlastné hranice a ísť do extrémov. Extrémy ti nejdú k duhu. Teraz tvoje vlastné vychodené chodníčky pokoj prinášajú.
Mantra na máj: Žijem v súlade s vesmírom.

Vodnár

Vodnár ovplyvňuje okrem iného lýtka. Poznáš vetu – zapaľujú sa mu lýtka? Ide o úslovie, ktoré sa týka zvýšenej sexuálnej žiadostivosti. Zvyčajne sa objavuje u dospievajúcich a veľmi často sa používa aj v súvislosti s tvojím znamením. Prosím, neurážaj sa, ale sústreď sa práve na to zapálenie v úsloví. Znamená citové pohnutie, zanietenie, nadšenie, silné emócie. 

Vyberaj z celej škály významov to, ktoré s tebou najviac rezonuje, a ja ti ukážem, kde sa v tomto období môže prejaviť. 

Vodnár v čase splnu leží v dome partnerstva a spln bude 16. 5. v Škorpiónovi. Toto spojenie tak trochu ukazuje na úspech vo financiách, v pracovných partnerstvách, možno na nového partnera, spolupracovníka – investora. Práve to nové spojenie dáva možnosť, aby sa v plnej sile prejavila tvoja kreativita, vášeň, aby si išiel do svojej sily a z nej konal. Parádny čas, len potrebuješ poznať, kedy vykročiť a kedy ešte chvíľu čakať. Skús sa pozrieť do svojho vnútra na pocity, keby si sa rozhodol tak či onak. Často sa pri rozhodovaní obraciame do vonkajšieho sveta a svoju zodpovednosť presúvame na iných. Na terapeuta, nejakého lektora, veštca, priateľa, blízku osobu. Čo tak sa opýtať tvojho najistejšieho partnera? Tvojej duše? Tvoja duša vie a cez hlas intuície ti odpovedá. Naučil si sa ju počúvať? Nov bude 30. 5. v Blížencoch a to, čo som pred chvíľočkou napísala, nov podčiarkne. Navyše ťa upozorní na dobrého spojenca, ktorý ťa rád podporí psychicky. Nezaspi však na vavrínoch. Do tohto života si si vybral cestu, ktorá nie je vždy celkom rovná, má svoje zákutia a strmšie časti. Poď pokojne a plynulo ďalej.
Mantra na máj: Počúvam intuíciu.

Ryby

Ryby ovplyvňujú okrem iného chodidlá a chôdzu. Ich zdravie závisí aj od tvojich pocitov, emócií a ich vnútornom spracovaní. Čo nespracuješ, somatizuje sa do fyzického tela cez chorobu, prípadne úrazy. To ale vieš, tak poďme aspoň trochu načrtnúť súvislosti medzi chodidlami, chôdzou a hviezdami v máji. Témy určuje postavenie Rýb v tomto mesiaci. Tie „úradujú“ v čase splnu 16. 5. v horoskope prítomného okamihu v dvoch astrologických domoch: v dome smrti a v dome ďalekých ciest. Spln bude v znamení Škorpióna, takže smrť, hĺbky a spiritualita budú na programe dní okolo splnu. 

Prosím, nezľakni sa smrti. 

Pod smrťou rozumej aj akúkoľvek zmenu, transformáciu. Ak si sa však zľakol smrti, pozri sa na hlboké korene svojho strachu. Hľadaj za ním napríklad bezmocnosť a pokús sa jej pozrieť na „zúbky“. Pravdepodobne ťa sprevádza životom, a kým si ju nepoliečiš, pôjde stále s tebou. Najviac šarapaty môže narobiť práve v okamihu tvojej smrti. Preto je také dôležité jej tému spracovať oveľa skôr, ako príde. Prijať ju a pochopiť, prečo sa jej bojíš. 

V čase splnu máš možnosť viac a hlbšie nazrieť do spirituality. Do pochopenia otázok okolo životov a smrtí. Je pravdepodobné, že v tomto období sa na teba budú obracať aj iní ľudia, aby si im podal vysvetlenie. Si v tejto téme doma? Nov bude 30. 5. v Blížencoch, ktorí naznačujú spojenie. Nepozeraj však von, pozri sa na spojenie so svojou intuíciou, so svojou bdelosťou a pozornosťou. Je obdobie, keď ich budeš viac ako inokedy potrebovať. Buď bdelý k fyzickému svetu, pozorný k svojmu vnútornému.
Mantra na máj: Rozumiem životu i smrti.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.