ČAROkruhy v znamení zvieratníka

Baran

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou baraňou energiou konať. Ak si napríklad bojovný Baran, na tvojom mieste by som si na utorok naplánovala pokojný deň, lebo inak ľahko tasíš meč. Ako môže vyzerať v súvislostiach niekoľkých astroinformáciách marcový nov? 

Bude v stredu 2. 3. o 18:34 v Rybách. Streda – Merkúr – nov – Ryby plus ty Baran dávajú predpoklad, že môžeš viac ako inokedy filozofovať, prípadne rozoberať nejaké spirituálne témy a svoj názor tlačiť ostatným. Keď toto vieš, môžeš sa zariadiť inak: nastav sa na počúvanie, ktoré je tiež jednou kvalitou Merkúra. Pozorne počúvaj, čo hovoria tvoji najbližší, ale i spolupracovníci. V ich slovách je veľa informácií o nich samých a tieto slová sú aj tvojím zrkadlom. 

Kým však prehovoríš, urob desať hlbokých nádychov a výdychov, nech sa emócie v tebe „utrasú“ a možno zistíš, že ani nemáš čo komentovať. To isté urob aj na sociálnych sieťach. Skôr ako niečo do komentu napíšeš, predýchaj, aby si nešiel do boja. Všetko, čo počuješ, prečítaš, sa ťa dotýka. Pozri do svojho vnútra s otázkou: Kde som ja taký istý? Spln bude v piatok 18. 3. o 8:17 v Panne. Možno nebudeš chrliť slová plné lásky, ale viac ako inokedy lásku môžeš cítiť a vyžarovať. Celkom pokojné obdobie ťa čaká, len ho rozmaznávaj s pochopením, že je darom. Nepokaz si ho netrpezlivosťou.
Mantra na marec: Som trpezlivý.

 

Býk

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou býčou energiou konať. Ak si napríklad veľmi zastabilizovaný Býk v zastaralých programoch, môžeš hľadať v dňoch okolo novu, ktorý bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách, napríklad množstvo výhovoriek, aby si nemusel vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

 

Tvoje koľaje ťa nepustia, pritom už môžeš cítiť ich nepríjemný tlak. Keď toto vieš, urob vedomé zmeny: sleduj, kedy ideš už v slovách do odporu, koľkokrát povieš za určitý čas nie, prípadne kedy sa niekomu reálne alebo symbolicky otáčaš chrbtom. Daj si zámer rozpoznať tieto situácie skôr, ako nastanú. V mysli sa na každú zmenu najprv priprav a potom vykonaj. Žiadne veľké kroky to byť nemusia, aj malé sa rátajú. 

Dôležité, aby si nehnil v závoze. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne. Piatku vládne Venuša, tvoja láska, pod taktovkou ktorej máš rád aj luxus, aj kvalitu vo všetkom. Keďže Panna úplne v pohode zvláda asketizmus, môže sa to prejaviť tým, že príde strach z nedostatku. Predýchaj. Počkaj a nechoď do veľkých investícií. Tvoje pochybnosti a strach úradujú a mnohé veci blokujú. Sebaspochybňovanie je jed do tvojich plánov. Počkaj si teda na čas, keď pôjdeš do svojej sily a sebavedomia. Dopraj si oddych, zážitky s blízkymi, venuj sa záľubám. Najmä tá posledná činnosť je úžasnou ochranou pred vyhorením. Radostne rozvíjaj to, čo ti prináša uspokojenie. Mantra na marec: Som pripravený.

Blíženci

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou blíženeckou energiou konať. Ak si napríklad naučený, že každý ti otvorí náruč a rád s tebou pohovorí, prijmi, že teraz to tak nemusí byť.

Nov bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách a tie trochu menia nastavenie. Pokojne ti môžu zatvoriť ústa a viac ťa posunúť do tichého filozofovania. Využi tento čas na stíšenie v meditáciách či na tiché prechádzky v jarnej prírode – len tak choď a počúvaj srdcom. Ak by si mal začiatkom marca chuť prehodiť zodpovednosť na niekoho iného, zabudni. Rozhoduj sa sám po „prekonzultovaní“ situácie so svojím vnútrom. Tvoja intuícia vie a prináša ti tie najsprávnejšie odpovede. 

Ak ju zatiaľ nepočuješ, podpor ju niektorý pondelok tak, že sa otvoríš pôsobeniu svojej vnútornej ženy. Pondelok má totiž na starosti intuitívna Luna, ktorá podporuje aj ženskú energiu. Je jedno, či si žena, či muž. Pondelková meditácia na Lunu dáva nové intuitívne možnosti. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne a vie ti posvietiť do vecí, ktoré potrebujú poriadok, systém. Nielen posvietiť, ale aj dať zručnosti, aby práca šla ľahko a hravo. Vďaka tomu môžeš zvládnuť aj záležitosti, ktoré si dlhšie odkladal, a navyše ti ostane čas aj na spoločné chvíle s blízkymi a priateľmi. Keby prišli aj náročnejšie situácie, ostaň v pokoji, žiadna dráma sa nekoná. Mantra na marec: Som intuitívny.

Rak

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou račou energiou konať. Ak si napríklad veľmi emočné stvorenie, môžeš počítať s tým, že aj nov, ktorý bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách, ti viac emócií prinesie.

Pokojne ich pusť, pretože či radostné, či bolestné emócie sú ako natlakovaný hrniec, ktorý má určité hranice. Keď vybuchne, je pohroma. Nauč sa emócie uvoľňovať, najmä tie bolestné a traumatizujúce, lebo len po ich uvoľnení môžeš ísť do svojej skutočnej sily. Za traumou či inou bolesťou sa totiž nedá urobiť hrubá čiara.

Vždy ťa dobehnú vo chvíli, keď to najmenej čakáš. Uvoľňuj, čisti, rieš, snaž sa porozumieť, súcitiť a nemusíš sa báť emočného výbuchu. Najmä svoje detstvo do šesť rokov presvetli pochopením a láskou. Odpusť, ak cítiš nejakú krivdu, neprávosť. Aj malé bolesti veľkú lavínu spúšťajú. Pomôže ti to urovnať aj súčasné vzťahy, podporiť zdravie. Marcový čas novu má veľkú silu a pripraví ťa aj na spln, kde budeš potrebovať rozvahu. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 a v Panne. Rak – panenský spln – venušanský piatok = napätie vo vzťahoch sa hlási. Najmä v tých pracovných. Totiž tvoje predstavy a predstavy tvojich nadriadených o pracovnej disciplíne môžu byť diametrálne odlišné. Ak pracuješ sám na seba, postupuj dôsledne a zodpovedne, vyvaruj sa nerozvážnych rozhodnutí, nepracuj pod tlakom.
Mantra na marec: Som rozvážny.

Lev

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Leva konať. Ak si napríklad poriadne ohnivý až vznetlivý, nov bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách a môže priniesť do komunikácie viac dymu ako porozumenia. Prečo? 

Lebo streda je pod vládou Merkúra a Ryby v nove by chceli ohníček pridusiť, akurát tak mu pomôžu ešte viac syčať a dymiť. Ak si však Lev, ktorý nie je vo svojej levej sile, Ryby ťa dokážu celkom schladiť, a tak aj tvoja komunikácia môže chlad vyžarovať. Jedno i druhé oslabuje srdce, a tak si ešte pred novom daj napríklad zámer: nech komunikujem láskavo a súcitne. Ak zistíš, že ti niečo nevychádza, ostaň v pokoji. 

Nie každý deň máš otvorené dvere do úspechov. Teraz je dôležitejšia rozvaha a spomalenie. Vhodný čas na akčný život ešte príde. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 a v Panne. Energia dní sa mení. Vychádzaš na výslnie, piatková Venuša ti prihráva neodolateľnosť. Svietiš. Priťahuješ zaujímavých ľudí, nové možnosti, často si zábavným stredobodom v spoločnosti. Panna v splne však striehne, ona nie je veľmi na zábavu. Skôr by chcela askézu, striedmosť. Vieš, čo by ti práve v takej chvíli podrazilo nohy? Pýcha. Bezohľadnosť. Falošná sila. Prázdne a vystatovačné slová. Záchrana však prichádza cez láskavé a súcitné srdce. Vnímaš? Aj nov, aj spln ti hovoria o láskavosti a súcite, to sú vlastnosti srdca. Cnosti Leva.
Mantra na marec: Som súcitný.

Panna

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou panenskou energiou konať. Ak si napríklad silná Panna, svoju silu komunikácie môžeš preveriť v marcovom nove. Ten bude v 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách. Ako preveriť? 

Daj si zámer sledovať svoje myšlienky i reč. Nie kontrolovať! Sledovať z pozície pozorovateľa, ktorý je nad vecou. V stredu sa totiž stretne tvoja panenská energia s energiou novu v Rybách a silou Merkúra, vládcu stredy. Panna a Merkúr ti dávajú možnosť komunikovať jasne, transparentne, argumentačne silne, Ryba tieto kvality jednak podporí chladným rozumom, ale na druhej strane môže vytvoriť závoj, cez ktorý budeš nezrozumiteľný pre svoje okolie. Paradox, však? 

Ak budeš v dňoch okolo novu často počuť – prosím, zopakuj, čo si povedal, nerozumiem ti – zastav sa. Je to signál, že ti treba oddych. Žiadne prepínanie síl, žiadne extrémy. Bdelosť v slovách i v konaní. Dočkaj času ako hus klasu. Ešte tento mesiac nastane zmena. Totiž, čaká ťa tvoj najdôležitejší spln. Bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne. Vyjasní sa. Mnohé záležitosti, ktoré doteraz ostali niekde primrznuté, naberú priamy smer do ukončenia. Čo si dlhšie odkladal, teraz chyť do rúk a dokonči. Môže ísť o manuálnu činnosť, ale rovnako dobre aj o všetky projekty, ktoré máš otvorené. Počiatočný marcový chlad ustúpi a pre mnohých budeš príťažlivou, milou bytosťou.
Mantra na marec: Som láskyplný.

Váhy

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Váh konať tak, aby si šiel na vlne dňa. Určite tušíš, že venušanské piatky sú tvoje šťastné dni, ale veľa vieš získať aj z ostatných dní.

Tvoja energia Váh má totiž schopnosť harmonizovať a vyhladiť takmer každé napätie. Preto si napríklad často bútľavou vŕbou pre ostatných… Čo sa môže diať napríklad na nov, ktorý bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách? Streda je pod vládnucou planétou Merkúr, a tak tvoje myšlienky i tvoja reč môžu plynúť pomalšie ako inokedy, ale láskavo. Môžeš byť výrazným svetlom pre ostatných, ale svietiš aj do svojho vnútra.

Tým sa staviaš ešte žiarivejším. Si láska, lásku vyžaruješ, lásku priťahuješ. Ak si sám, teraz svietiš aj pre potenciálneho partnera. Ak si vo vzťahu, prinášaš doň jas, teplo, vášeň. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne. Tvoj deň, ale úraduje v ňom Panna, tak niektoré záležitosti sa môžu pribrzdiť, spomaliť a nasmerovať ťa k sebe samému, k tvojmu zdraviu. Nielen k výžive a zdravému životnému štýlu, ale aj k fyzicko-psychickej ochrane zdravia. Na fyzickej úrovni napríklad teplejšie oblečenie v chladnejších dňoch, ale čo ja pokladám za dôležité – ostať vo vysokých vibráciách cez nastavenie sa na dobro a štedrosť, cez spev, maľbu či inú tvorivú činnosť. Pohoda, šťastie a radosť podporujú tvoje zdravie. Dvíhajú latku imunity tak vysoko, že chorobné vírusy ťa jednoducho nevidia.
Mantra na marec: Som zdravý.

Škorpión

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou škorpiónskou energiou konať. Zober si napríklad pondelok: ty máš rád hĺbky, pondelňajšia Luna ti ich otvára. 

Ty máš rád múdrosť, sobotný Saturn ťa v nej podporuje. Ako to môže byť v stredu 2. 3., keď je nov o 18:34 v Rybách? Aké možnosti ti ponúka? Samotný nov otvára novú cestu, nový projekt, ale keďže mu vládnu Ryby, tak ide o stíšenie, o prácu v tichu, o prípravu nejakého projektu bez veľkej reklamy. Ty Škorpión máš tak príležitosť rozvinúť v tichu so sebou samým niečo, čo prinesie ďalšie impulzy k zviditeľneniu, k úspechu. Teraz platí (parafrázujem): práca hlasná, málo platná. Práca v stíšení však vyžaduje disciplínu, systém, a ak sa ozvú staré neresti, vedome poď do bdelosti. Neresti rozpusť skôr, ako sa prejavia v nejakej závislosti či inom lipnutí. 

Rybičky totiž rady závislosti… Od novu po spln máš čas sa pripraviť na zmenu, vždy je to cesta rastu rovnako, ako Luna rastie z tmy do svetla. Máš možnosť najmä ukončiť to, čo ťa ťaží. Potom ti spln otvorí nové možnosti. Bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne, ktorá posvieti na to, ako dbáš o svoje zdravie. Keďže je však spln vo venušanský piatok, otvoria sa ti aj iné osobné možnosti. Tvoja príťažlivosť bude príťažlivá. Tvoje slová, pohyb, výzor, nápady… môžu byť také príťažlivé, že sa stávaš stredobodom každej spoločnosti. Si zábavným, múdrym, príjemným spoločníkom.
Mantra na marec: Som bdelý.

Strelec

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou streleckou energiou konať. Už tušíš, že štvrtok je tvojím silným dňom. Jemu i tebe vládne planéta Jupiter, planéta šťastia a nesmiernych možností. Marcový nov však bude v stredu, a to 2. 3. o 18:34 v Rybách. Streda ti aj dáva dar jazyka, teda komunikácia by mohla byť na úrovni, ale… ale Ryby v nove mútia vodu. 

Nevidíš jasne, máš v dňoch okolo novu občas ružové, občas čierne okuliare. Realita je zastrená riadnym závojom. Nič nerieš, nerozhoduj. Naplánuj si robiť nič. Pekné, však? Robiť pár dní nič. Len tak buď a to ničové nič užívaj. Tiež som Strelec a plánujem v tom čase byť výrazne za hranicami všedných dní. 

Samozrejme, balím kufor už skôr, takže skús i ty niečo vymyslieť. Tie rôznofarebné okuliare sa týkajú aj partnerských vzťahov. Ak zacítiš vo vzťahu nespokojnosť, mysli na to, že nevidíš realitu, ale len závoj máje, akoby povedali jogíni. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne a energie dní sa menia. Viac ti žehnajú úspech a pohodu. Najmä pracovnú. Piatková Venuša s Pannou však chcú pokoj, rozvahu a poriadok. Emócie si pustil v nove, s chladnou hlavou v splne vytiahni nové projekty a dotiahni do konca, čo si možno už pred časom začal. Alebo aspoň daj do rozbehnutých projektov, plánov, zámerov energiu, aby sa veci pohli dopredu. Máš šťastné posplnové obdobie v marci.
Mantra na marec: Som v pohode.

Kozorožec

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Kozorožca konať. Možno ti najviac vyhovuje sobota s múdrym, ale prísnym Saturnom, no občas pusť do svojho života aj radostné Slnko s energiou nedele alebo rozšafnú Venušu, či tvorivého Jupitera. Vieš, čo mám na mysli cez Slnko, Venušu a Jupitera? Impulz na to, aby sa prejavila spontánnosť, aby si aspoň na čas pustil zväzujúci rozum a užíval radosť a šťastie spontánne, ako to len pôjde. Nov bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách a výrazne ťa podporí tiež Merkúr, ktorý vládne práve strede. 

Cez neho môžu prísť nové pracovné možnosti, úspech, a ak si doteraz popracoval na reklame a zviditeľňovaní sa, teraz môžeš zbierať plody. Bude o teba záujem, ponuky sa môžu len tak hrnúť. Merkúr v spojení s Rybami má pre teba poriadnu silu pripravenú, až sa ti bude „pariť z kečky“. Je to v poriadku, zvládneš. Spln bude 18. 3. vo venušanský piatok o 8:17 v Panne a prichádza emočná brzda.

Môžeš sa tváriť, že si v poriadku, ale úprimne sa pozri do svojho vnútra. Čo ťa štve? Čo ťa vnútorne rozhadzuje? Kam do svojho tela zatláčaš nespokojnosť a napätie? Nacíť sa na telo, zisti, kde to je, a minimálne dychom rozpúšťaj nepríjemné stavy, prípadne aj bolesť alebo zápal. Prípadne všetko pusť z tela von cez emócie. Nepozeraj, ako budeš vyzerať, nekontroluj každý svoj pohyb. Spomeň si na spontánnosť z novu a uvoľni, čo ťa ťaží, čo ti nedovolí pokojne dýchať.
Mantra na február: Som sám sebou.

Vodnár

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou vodnárskou energiou konať. Napríklad pondelková Luna ti otvára vzdušný priestor na rozlet, v nedeľu sa vieš v štedrosti Slnka kúpať. V marci však iné dni budú v hre. Najprv streda v čase novu, ktorý bude 2. 3. o 18:34 v Rybách. Vodička z Rýb ťa trochu schladí. 

Možno v dňoch okolo novu nepôjdu rozbehnuté projekty, možno prídu prekážky do pracovnej činnosti, ale všetko má svoj začiatok i koniec. Vydrž. V týchto dňoch sa viac venuj rodine, priprav si spoločné zážitky s partnerom, deťmi, naplánuj oddych, venuj sa svojím záľubám, ktoré sú iné ako pracovná činnosť. 

U teba je totiž pravdepodobné, že práca je tvojou zábavou. Vyhoď výhybku a upokoj nervy napríklad spevom, maľbou alebo aj inými fyzickými pôžitkami. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne a určitým spôsobom sa energie novu uvoľnia, no celkom uzdu povoliť netreba. Keďže je spln v Panne a ešte aj piatková Venuša je v hre, budú od teba chcieť zdravší životný štýl, viac dbať o svoju ženskosť, ak si ženou. 

Mužom tiež prináša spln úlohu: byť pevný vo svojich rozhodnutiach, dodržiavať dohody, zmluvy a sľuby, byť oporou svojej partnerke. Tak ako nov ťa od práce odklonil, teraz ťa spln do nej naplno vracia. Máš dostatok sily na dokončenie všetkého, čo si už rozbehol. Najprv ukonči, potom sa pusť do nových projektov, aby ťa to staré neoslabovalo.
Mantra na marec: Som v rovnováhe.

Ryby

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Ryby konať. Každý deň pod vládou konkrétnej planéty vytvára nové výzvy, a tak môžeš v týchto energiách s porozumením plávať. Príklad? Pondelku vládne emočná Luna, uvoľňuje aj tvoje emócie, a tým v terapiách alebo v sebapoznávacích programoch ľahšie uvoľňuješ bloky. 

V marci máš však významný nov. Je v stredu 2. 3. o 18:34 v Rybách, v tvojom znamení. Deň ako vyšitý, aby si sa venoval sebe, svojím záľubám, aby si si urobil čo najväčšiu radosť cez plávanie, relaxácie, možno stíšenie v meditácii… alebo dobrým jedlom či iným pôžitkom. Daj však pozor, aby si nezobudil svoje závislosti. 

Pohár vínka zrovna teraz nie je to pravé orechové. Spln a dni okolo splnu ti potom ľahko spočítajú všetky neresti. Spln bude totiž v piatok 18. 3. o 8:17 v Panne a Panna chce poriadok. Ak si silno prekročil hranice zdravého životného štýlu, bývalá kondícia ťa nezachráni. Znovu potrebuješ „zamakať“ na nej a zabudnúť na všetky prehrešky voči vlastnému telu. Posplnové obdobie je pre teba návratom do sily. Podpor ju disciplínou, spracuj emócie, ktoré sa teraz môžu vzdúvať. Stačí, keď pochopíš, prečo prichádzajú, dáš im priestor, prijmeš ich a ony odznejú. Ak máš umelecké sklony, pusť sa do tvorby. Nechaj sa inšpirovať prírodou, jarou, pretav ich jemnosť do reálnych diel.
Mantra na marec: Som šťastný.

Baran

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou baraňou energiou konať. Ak si napríklad bojovný Baran, na tvojom mieste by som si na utorok naplánovala pokojný deň, lebo inak ľahko tasíš meč. Ako môže vyzerať v súvislostiach niekoľkých astroinformáciách marcový nov? 

Bude v stredu 2. 3. o 18:34 v Rybách. Streda – Merkúr – nov – Ryby plus ty Baran dávajú predpoklad, že môžeš viac ako inokedy filozofovať, prípadne rozoberať nejaké spirituálne témy a svoj názor tlačiť ostatným. Keď toto vieš, môžeš sa zariadiť inak: nastav sa na počúvanie, ktoré je tiež jednou kvalitou Merkúra. Pozorne počúvaj, čo hovoria tvoji najbližší, ale i spolupracovníci. V ich slovách je veľa informácií o nich samých a tieto slová sú aj tvojím zrkadlom. 

Kým však prehovoríš, urob desať hlbokých nádychov a výdychov, nech sa emócie v tebe „utrasú“ a možno zistíš, že ani nemáš čo komentovať. To isté urob aj na sociálnych sieťach. Skôr ako niečo do komentu napíšeš, predýchaj, aby si nešiel do boja. Všetko, čo počuješ, prečítaš, sa ťa dotýka. Pozri do svojho vnútra s otázkou: Kde som ja taký istý? Spln bude v piatok 18. 3. o 8:17 v Panne. Možno nebudeš chrliť slová plné lásky, ale viac ako inokedy lásku môžeš cítiť a vyžarovať. Celkom pokojné obdobie ťa čaká, len ho rozmaznávaj s pochopením, že je darom. Nepokaz si ho netrpezlivosťou.
Mantra na marec: Som trpezlivý.

 

Býk

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou býčou energiou konať. Ak si napríklad veľmi zastabilizovaný Býk v zastaralých programoch, môžeš hľadať v dňoch okolo novu, ktorý bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách, napríklad množstvo výhovoriek, aby si nemusel vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

 

Tvoje koľaje ťa nepustia, pritom už môžeš cítiť ich nepríjemný tlak. Keď toto vieš, urob vedomé zmeny: sleduj, kedy ideš už v slovách do odporu, koľkokrát povieš za určitý čas nie, prípadne kedy sa niekomu reálne alebo symbolicky otáčaš chrbtom. Daj si zámer rozpoznať tieto situácie skôr, ako nastanú. V mysli sa na každú zmenu najprv priprav a potom vykonaj. Žiadne veľké kroky to byť nemusia, aj malé sa rátajú. 

Dôležité, aby si nehnil v závoze. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne. Piatku vládne Venuša, tvoja láska, pod taktovkou ktorej máš rád aj luxus, aj kvalitu vo všetkom. Keďže Panna úplne v pohode zvláda asketizmus, môže sa to prejaviť tým, že príde strach z nedostatku. Predýchaj. Počkaj a nechoď do veľkých investícií. Tvoje pochybnosti a strach úradujú a mnohé veci blokujú. Sebaspochybňovanie je jed do tvojich plánov. Počkaj si teda na čas, keď pôjdeš do svojej sily a sebavedomia. Dopraj si oddych, zážitky s blízkymi, venuj sa záľubám. Najmä tá posledná činnosť je úžasnou ochranou pred vyhorením. Radostne rozvíjaj to, čo ti prináša uspokojenie. Mantra na marec: Som pripravený.

Blíženci

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou blíženeckou energiou konať. Ak si napríklad naučený, že každý ti otvorí náruč a rád s tebou pohovorí, prijmi, že teraz to tak nemusí byť.

Nov bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách a tie trochu menia nastavenie. Pokojne ti môžu zatvoriť ústa a viac ťa posunúť do tichého filozofovania. Využi tento čas na stíšenie v meditáciách či na tiché prechádzky v jarnej prírode – len tak choď a počúvaj srdcom. Ak by si mal začiatkom marca chuť prehodiť zodpovednosť na niekoho iného, zabudni. Rozhoduj sa sám po „prekonzultovaní“ situácie so svojím vnútrom. Tvoja intuícia vie a prináša ti tie najsprávnejšie odpovede. 

Ak ju zatiaľ nepočuješ, podpor ju niektorý pondelok tak, že sa otvoríš pôsobeniu svojej vnútornej ženy. Pondelok má totiž na starosti intuitívna Luna, ktorá podporuje aj ženskú energiu. Je jedno, či si žena, či muž. Pondelková meditácia na Lunu dáva nové intuitívne možnosti. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne a vie ti posvietiť do vecí, ktoré potrebujú poriadok, systém. Nielen posvietiť, ale aj dať zručnosti, aby práca šla ľahko a hravo. Vďaka tomu môžeš zvládnuť aj záležitosti, ktoré si dlhšie odkladal, a navyše ti ostane čas aj na spoločné chvíle s blízkymi a priateľmi. Keby prišli aj náročnejšie situácie, ostaň v pokoji, žiadna dráma sa nekoná. Mantra na marec: Som intuitívny.

Rak

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou račou energiou konať. Ak si napríklad veľmi emočné stvorenie, môžeš počítať s tým, že aj nov, ktorý bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách, ti viac emócií prinesie.

Pokojne ich pusť, pretože či radostné, či bolestné emócie sú ako natlakovaný hrniec, ktorý má určité hranice. Keď vybuchne, je pohroma. Nauč sa emócie uvoľňovať, najmä tie bolestné a traumatizujúce, lebo len po ich uvoľnení môžeš ísť do svojej skutočnej sily. Za traumou či inou bolesťou sa totiž nedá urobiť hrubá čiara.

Vždy ťa dobehnú vo chvíli, keď to najmenej čakáš. Uvoľňuj, čisti, rieš, snaž sa porozumieť, súcitiť a nemusíš sa báť emočného výbuchu. Najmä svoje detstvo do šesť rokov presvetli pochopením a láskou. Odpusť, ak cítiš nejakú krivdu, neprávosť. Aj malé bolesti veľkú lavínu spúšťajú. Pomôže ti to urovnať aj súčasné vzťahy, podporiť zdravie. Marcový čas novu má veľkú silu a pripraví ťa aj na spln, kde budeš potrebovať rozvahu. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 a v Panne. Rak – panenský spln – venušanský piatok = napätie vo vzťahoch sa hlási. Najmä v tých pracovných. Totiž tvoje predstavy a predstavy tvojich nadriadených o pracovnej disciplíne môžu byť diametrálne odlišné. Ak pracuješ sám na seba, postupuj dôsledne a zodpovedne, vyvaruj sa nerozvážnych rozhodnutí, nepracuj pod tlakom.
Mantra na marec: Som rozvážny.

Lev

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Leva konať. Ak si napríklad poriadne ohnivý až vznetlivý, nov bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách a môže priniesť do komunikácie viac dymu ako porozumenia. Prečo? 

Lebo streda je pod vládou Merkúra a Ryby v nove by chceli ohníček pridusiť, akurát tak mu pomôžu ešte viac syčať a dymiť. Ak si však Lev, ktorý nie je vo svojej levej sile, Ryby ťa dokážu celkom schladiť, a tak aj tvoja komunikácia môže chlad vyžarovať. Jedno i druhé oslabuje srdce, a tak si ešte pred novom daj napríklad zámer: nech komunikujem láskavo a súcitne. Ak zistíš, že ti niečo nevychádza, ostaň v pokoji. 

Nie každý deň máš otvorené dvere do úspechov. Teraz je dôležitejšia rozvaha a spomalenie. Vhodný čas na akčný život ešte príde. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 a v Panne. Energia dní sa mení. Vychádzaš na výslnie, piatková Venuša ti prihráva neodolateľnosť. Svietiš. Priťahuješ zaujímavých ľudí, nové možnosti, často si zábavným stredobodom v spoločnosti. Panna v splne však striehne, ona nie je veľmi na zábavu. Skôr by chcela askézu, striedmosť. Vieš, čo by ti práve v takej chvíli podrazilo nohy? Pýcha. Bezohľadnosť. Falošná sila. Prázdne a vystatovačné slová. Záchrana však prichádza cez láskavé a súcitné srdce. Vnímaš? Aj nov, aj spln ti hovoria o láskavosti a súcite, to sú vlastnosti srdca. Cnosti Leva.
Mantra na marec: Som súcitný.

Panna

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou panenskou energiou konať. Ak si napríklad silná Panna, svoju silu komunikácie môžeš preveriť v marcovom nove. Ten bude v 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách. Ako preveriť? 

Daj si zámer sledovať svoje myšlienky i reč. Nie kontrolovať! Sledovať z pozície pozorovateľa, ktorý je nad vecou. V stredu sa totiž stretne tvoja panenská energia s energiou novu v Rybách a silou Merkúra, vládcu stredy. Panna a Merkúr ti dávajú možnosť komunikovať jasne, transparentne, argumentačne silne, Ryba tieto kvality jednak podporí chladným rozumom, ale na druhej strane môže vytvoriť závoj, cez ktorý budeš nezrozumiteľný pre svoje okolie. Paradox, však? 

Ak budeš v dňoch okolo novu často počuť – prosím, zopakuj, čo si povedal, nerozumiem ti – zastav sa. Je to signál, že ti treba oddych. Žiadne prepínanie síl, žiadne extrémy. Bdelosť v slovách i v konaní. Dočkaj času ako hus klasu. Ešte tento mesiac nastane zmena. Totiž, čaká ťa tvoj najdôležitejší spln. Bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne. Vyjasní sa. Mnohé záležitosti, ktoré doteraz ostali niekde primrznuté, naberú priamy smer do ukončenia. Čo si dlhšie odkladal, teraz chyť do rúk a dokonči. Môže ísť o manuálnu činnosť, ale rovnako dobre aj o všetky projekty, ktoré máš otvorené. Počiatočný marcový chlad ustúpi a pre mnohých budeš príťažlivou, milou bytosťou.
Mantra na marec: Som láskyplný.

Váhy

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Váh konať tak, aby si šiel na vlne dňa. Určite tušíš, že venušanské piatky sú tvoje šťastné dni, ale veľa vieš získať aj z ostatných dní.

Tvoja energia Váh má totiž schopnosť harmonizovať a vyhladiť takmer každé napätie. Preto si napríklad často bútľavou vŕbou pre ostatných… Čo sa môže diať napríklad na nov, ktorý bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách? Streda je pod vládnucou planétou Merkúr, a tak tvoje myšlienky i tvoja reč môžu plynúť pomalšie ako inokedy, ale láskavo. Môžeš byť výrazným svetlom pre ostatných, ale svietiš aj do svojho vnútra.

Tým sa staviaš ešte žiarivejším. Si láska, lásku vyžaruješ, lásku priťahuješ. Ak si sám, teraz svietiš aj pre potenciálneho partnera. Ak si vo vzťahu, prinášaš doň jas, teplo, vášeň. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne. Tvoj deň, ale úraduje v ňom Panna, tak niektoré záležitosti sa môžu pribrzdiť, spomaliť a nasmerovať ťa k sebe samému, k tvojmu zdraviu. Nielen k výžive a zdravému životnému štýlu, ale aj k fyzicko-psychickej ochrane zdravia. Na fyzickej úrovni napríklad teplejšie oblečenie v chladnejších dňoch, ale čo ja pokladám za dôležité – ostať vo vysokých vibráciách cez nastavenie sa na dobro a štedrosť, cez spev, maľbu či inú tvorivú činnosť. Pohoda, šťastie a radosť podporujú tvoje zdravie. Dvíhajú latku imunity tak vysoko, že chorobné vírusy ťa jednoducho nevidia.
Mantra na marec: Som zdravý.

Škorpión

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou škorpiónskou energiou konať. Zober si napríklad pondelok: ty máš rád hĺbky, pondelňajšia Luna ti ich otvára. 

Ty máš rád múdrosť, sobotný Saturn ťa v nej podporuje. Ako to môže byť v stredu 2. 3., keď je nov o 18:34 v Rybách? Aké možnosti ti ponúka? Samotný nov otvára novú cestu, nový projekt, ale keďže mu vládnu Ryby, tak ide o stíšenie, o prácu v tichu, o prípravu nejakého projektu bez veľkej reklamy. Ty Škorpión máš tak príležitosť rozvinúť v tichu so sebou samým niečo, čo prinesie ďalšie impulzy k zviditeľneniu, k úspechu. Teraz platí (parafrázujem): práca hlasná, málo platná. Práca v stíšení však vyžaduje disciplínu, systém, a ak sa ozvú staré neresti, vedome poď do bdelosti. Neresti rozpusť skôr, ako sa prejavia v nejakej závislosti či inom lipnutí. 

Rybičky totiž rady závislosti… Od novu po spln máš čas sa pripraviť na zmenu, vždy je to cesta rastu rovnako, ako Luna rastie z tmy do svetla. Máš možnosť najmä ukončiť to, čo ťa ťaží. Potom ti spln otvorí nové možnosti. Bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne, ktorá posvieti na to, ako dbáš o svoje zdravie. Keďže je však spln vo venušanský piatok, otvoria sa ti aj iné osobné možnosti. Tvoja príťažlivosť bude príťažlivá. Tvoje slová, pohyb, výzor, nápady… môžu byť také príťažlivé, že sa stávaš stredobodom každej spoločnosti. Si zábavným, múdrym, príjemným spoločníkom.
Mantra na marec: Som bdelý.

Strelec

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou streleckou energiou konať. Už tušíš, že štvrtok je tvojím silným dňom. Jemu i tebe vládne planéta Jupiter, planéta šťastia a nesmiernych možností. Marcový nov však bude v stredu, a to 2. 3. o 18:34 v Rybách. Streda ti aj dáva dar jazyka, teda komunikácia by mohla byť na úrovni, ale… ale Ryby v nove mútia vodu. 

Nevidíš jasne, máš v dňoch okolo novu občas ružové, občas čierne okuliare. Realita je zastrená riadnym závojom. Nič nerieš, nerozhoduj. Naplánuj si robiť nič. Pekné, však? Robiť pár dní nič. Len tak buď a to ničové nič užívaj. Tiež som Strelec a plánujem v tom čase byť výrazne za hranicami všedných dní. 

Samozrejme, balím kufor už skôr, takže skús i ty niečo vymyslieť. Tie rôznofarebné okuliare sa týkajú aj partnerských vzťahov. Ak zacítiš vo vzťahu nespokojnosť, mysli na to, že nevidíš realitu, ale len závoj máje, akoby povedali jogíni. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne a energie dní sa menia. Viac ti žehnajú úspech a pohodu. Najmä pracovnú. Piatková Venuša s Pannou však chcú pokoj, rozvahu a poriadok. Emócie si pustil v nove, s chladnou hlavou v splne vytiahni nové projekty a dotiahni do konca, čo si možno už pred časom začal. Alebo aspoň daj do rozbehnutých projektov, plánov, zámerov energiu, aby sa veci pohli dopredu. Máš šťastné posplnové obdobie v marci.
Mantra na marec: Som v pohode.

Kozorožec

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Kozorožca konať. Možno ti najviac vyhovuje sobota s múdrym, ale prísnym Saturnom, no občas pusť do svojho života aj radostné Slnko s energiou nedele alebo rozšafnú Venušu, či tvorivého Jupitera. Vieš, čo mám na mysli cez Slnko, Venušu a Jupitera? Impulz na to, aby sa prejavila spontánnosť, aby si aspoň na čas pustil zväzujúci rozum a užíval radosť a šťastie spontánne, ako to len pôjde. Nov bude 2. 3. v stredu o 18:34 v Rybách a výrazne ťa podporí tiež Merkúr, ktorý vládne práve strede. 

Cez neho môžu prísť nové pracovné možnosti, úspech, a ak si doteraz popracoval na reklame a zviditeľňovaní sa, teraz môžeš zbierať plody. Bude o teba záujem, ponuky sa môžu len tak hrnúť. Merkúr v spojení s Rybami má pre teba poriadnu silu pripravenú, až sa ti bude „pariť z kečky“. Je to v poriadku, zvládneš. Spln bude 18. 3. vo venušanský piatok o 8:17 v Panne a prichádza emočná brzda.

Môžeš sa tváriť, že si v poriadku, ale úprimne sa pozri do svojho vnútra. Čo ťa štve? Čo ťa vnútorne rozhadzuje? Kam do svojho tela zatláčaš nespokojnosť a napätie? Nacíť sa na telo, zisti, kde to je, a minimálne dychom rozpúšťaj nepríjemné stavy, prípadne aj bolesť alebo zápal. Prípadne všetko pusť z tela von cez emócie. Nepozeraj, ako budeš vyzerať, nekontroluj každý svoj pohyb. Spomeň si na spontánnosť z novu a uvoľni, čo ťa ťaží, čo ti nedovolí pokojne dýchať.
Mantra na február: Som sám sebou.

Vodnár

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou vodnárskou energiou konať. Napríklad pondelková Luna ti otvára vzdušný priestor na rozlet, v nedeľu sa vieš v štedrosti Slnka kúpať. V marci však iné dni budú v hre. Najprv streda v čase novu, ktorý bude 2. 3. o 18:34 v Rybách. Vodička z Rýb ťa trochu schladí. 

Možno v dňoch okolo novu nepôjdu rozbehnuté projekty, možno prídu prekážky do pracovnej činnosti, ale všetko má svoj začiatok i koniec. Vydrž. V týchto dňoch sa viac venuj rodine, priprav si spoločné zážitky s partnerom, deťmi, naplánuj oddych, venuj sa svojím záľubám, ktoré sú iné ako pracovná činnosť. 

U teba je totiž pravdepodobné, že práca je tvojou zábavou. Vyhoď výhybku a upokoj nervy napríklad spevom, maľbou alebo aj inými fyzickými pôžitkami. Spln bude 18. 3. v piatok o 8:17 v Panne a určitým spôsobom sa energie novu uvoľnia, no celkom uzdu povoliť netreba. Keďže je spln v Panne a ešte aj piatková Venuša je v hre, budú od teba chcieť zdravší životný štýl, viac dbať o svoju ženskosť, ak si ženou. 

Mužom tiež prináša spln úlohu: byť pevný vo svojich rozhodnutiach, dodržiavať dohody, zmluvy a sľuby, byť oporou svojej partnerke. Tak ako nov ťa od práce odklonil, teraz ťa spln do nej naplno vracia. Máš dostatok sily na dokončenie všetkého, čo si už rozbehol. Najprv ukonči, potom sa pusť do nových projektov, aby ťa to staré neoslabovalo.
Mantra na marec: Som v rovnováhe.

Ryby

Vieš, že každý deň v týždni má svojho vládcu v niektorej planéte? Pondelku vládne Luna, utorku Mars, strede Merkúr, štvrtku Jupiter, piatku Venuša, sobote Saturn, nedeli Slnko. Toto poznanie ti dáva obrovské možnosti v súlade s tvojou energiou Ryby konať. Každý deň pod vládou konkrétnej planéty vytvára nové výzvy, a tak môžeš v týchto energiách s porozumením plávať. Príklad? Pondelku vládne emočná Luna, uvoľňuje aj tvoje emócie, a tým v terapiách alebo v sebapoznávacích programoch ľahšie uvoľňuješ bloky. 

V marci máš však významný nov. Je v stredu 2. 3. o 18:34 v Rybách, v tvojom znamení. Deň ako vyšitý, aby si sa venoval sebe, svojím záľubám, aby si si urobil čo najväčšiu radosť cez plávanie, relaxácie, možno stíšenie v meditácii… alebo dobrým jedlom či iným pôžitkom. Daj však pozor, aby si nezobudil svoje závislosti. 

Pohár vínka zrovna teraz nie je to pravé orechové. Spln a dni okolo splnu ti potom ľahko spočítajú všetky neresti. Spln bude totiž v piatok 18. 3. o 8:17 v Panne a Panna chce poriadok. Ak si silno prekročil hranice zdravého životného štýlu, bývalá kondícia ťa nezachráni. Znovu potrebuješ „zamakať“ na nej a zabudnúť na všetky prehrešky voči vlastnému telu. Posplnové obdobie je pre teba návratom do sily. Podpor ju disciplínou, spracuj emócie, ktoré sa teraz môžu vzdúvať. Stačí, keď pochopíš, prečo prichádzajú, dáš im priestor, prijmeš ich a ony odznejú. Ak máš umelecké sklony, pusť sa do tvorby. Nechaj sa inšpirovať prírodou, jarou, pretav ich jemnosť do reálnych diel.
Mantra na marec: Som šťastný.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.