Objavili sme pre vás

Film: Volanie divočiny

Ahoj, milá redakcia. Reagujem na vašu výzvu Zašlite objav, knihu, film…, ktoré vás obohatili. Zhodou okolností som sa ocitla v karanténe s pozitívnym výsledkom v mobile, sama v byte s hrčou v krku, vysokými teplotami a s absolútnym napätím i otáznikom, čo prinesú ďalšie „covid“ rána. Teploty, slabosť i obavy ma zatlačili hlboko do sedačky a ostalo iba čítať. Oči však hlásili únavu a spočinuli na ovládači. Takže telka. O. k. Vyslobodením z letargie bolo Volanie divočiny od Jacka Londona.

Autora, ktorého máme „načítaného“ asi všetci. Tešila som sa ako malé decko. Už od prvej minúty tohto filmu zmizli všetky moje symptómy ťažkého pacienta. Bola som absolútne vtiahnutá do deja. Zrazu v tejto dobe vakcín, rúšok, chorôb, neistoty mi do obývačky pribehol psík Buck, ktorý ma rozosmial, potešil, rozplakal. Nádherné spracovanie filmu, Harrison Ford  ako záruka, že svoju voľbu neobanujete. Obrazy čistého priateľstva, oddanosti, vernosti, pevnej vôle, to všetko vás nechá zabudnúť na tvrdú realitu. Spolu s Buckom sa vydáte na dobrodružnú cestu plnú prekvapení, zvratov. Potešíte sa z každého potrestaného zla.

Veru, zídu sa i vreckovky. Film o priateľstve na život a na smrť. Hodnoverne natočené scény v nehostinnej Aljaške. Po dlhom čase som neodišla ani počas reklamy. Priznám sa, záverečnú scénu som sa snažila i nepozerať. Tak veľmi ma tento film vtiahol do deja. Smutno-krásny záver. To sú tie správne slová. A mne napadá ešte jedno: Ďakujem, Jack London, ďakujem Buck, ďakujem Harrison Ford… pomohli ste. ☺ Ďakujem za také nádherné spracovanie svetového diela. Chvíľku som nebola chorá a prinavrátili ste mi detstvo, keď som s baterkou pod perinou čítala Jacka Londona. Takže ak mám zaslať objav, ktorý obohatil môj život, posielam Volanie divočiny. Jack London réžia Chris Sanders. V správnej chvíli ten najlepší liek. P. S.: Mám 53 rokov.

Kniha: Listy mame, Text a ilustrácie: Miriam Petráňová

Kedy naposledy ste niekomu poslali osobný, rukou napísaný list? Kedy ste napísali rodičom alebo priateľom, čo pre vás znamenajú? Kniha Listy mame je súbor 24 listov matke Zemi, planéte, ktorá je naším DOMOVOM. Stačí, keď sa i jeden človek rozhodne zmeniť okolie k lepšiemu, ďalší sa k nemu postupne pridajú.

Kniha cez bežné príbehy zo života ukazuje, ako pozerať na zemeguľu zblízka i zďaleka. Ak sa prizrieme bližšie a trochu spomalíme, zistíme, že nielen svet okolo nás, ale aj ľudia sú krehkí a zraniteľní. Kniha nás necháva nazrieť do listov detí, ktoré hľadajú odpovede, a pritom nakuknú pod žihľavový list, ktorý je domovom motýľa. Zem je náš DOMOV. Príbehy detí, ktoré píšu list pomyselnej MAME – ZEMI, sa v listoch delia o svoje zážitky a predovšetkým hľadajú odpovede. Čo znamená, byť niekomu priateľom?

 

Móda: Kristina DiEnes, upcyklovaná móda

Nedávno sa nám dostali do pozornosti zaujímavé autorské šaty, ktoré Kristína šije z obliečok, obrusov a iných veľkých kusov už predtým využívaných látok. Jej oblečenie je originálne a naozaj nádherné.
Šijem. Pomaly. Zodpovedne. Z recyklovaných materiálov. 
Recykláciou použitého materiálu spoločne šetríme našu planétu. A zároveň si môžete byť istí, že tento kúsok je unikát, aký nemá nikto v celom šírom svete.
#slowfashion #pomalamoda. #upcyklovanamoda #udrzatelnamoda
Instagram: Kristina DiEnes

Tags: No tags

Comments are closed.