ČAROkruhy v znamení zvieratníka

Január 2023

KOZOROŽEC, aký dar očakávaš do pozemského života? Ťažko povedať, však? Saturn, tvoja vládnuca planéta, ti dáva napojenie na múdrosť predkov. Tiež na mužov tvojho rodu, ktorí stoja stabilne v jednom rade, aby si ty na konci tohto radu vyžaroval pevnosť, múdrosť, prísnosť, otcovskosť, mužnosť. Máš dary od Saturna, múdreho a spravodlivého učiteľa. Tvoja tvár jeho vážnosť vyžaruje. Tvoja duša jeho múdrosťou dýcha. Žiadna náhoda, žiadne slová len tak do vzduchu vystrelené, žiadne dokazovanie, žiadne vysvetľovanie, prečo žiješ tak či onak. Si svoj, si sám sebou. Predsa ti pridám jeden dar. Vytrvalosť. Všetko, čo budeš považovať za správne, dotiahneš do konca. Naberieš priamy smer a pôjdeš. Nič to, že sa občas ukážu prekážky, nič to, že občas sa budeš potrebovať zastaviť a nadýchnuť. Vždy budeš mať vytrvalosť, aby si dosiahol cieľ. Tieňom tvojej vytrvalosti však môže byť strach zo zlyhania. Pozri sa naň skôr, ako vyrastie do veľkých rozmerov. Prečo sa bojíš zlyhania? Lebo si kedysi zlyhal ako otec, brat, bojovník? Lebo si zlyhal ako milenec? Lebo si nezachránil svoj kmeň pred vyvraždením? Lebo, lebo, lebo… Ukonči strach zo zlyhania cez porozumenie. Všetky udalosti, v ktorých si zlyhal, máš už za sebou. Je čas veci robiť inak. Máš na to. Nech sa tak stane.
S láskou slovom Sarita, obrazom Alexandra Hudecová
Baran

Baran, vitaj v novom roku, ktorý ti ešte teraz v januári dá pokoj v tom zmysle, že ti nebude veľmi dohliadať na prsty, čo a ako robíš. Pamätaj však, že už v prítomnosti rozhoduješ o svojej budúcnosti. Keď chcem charakterizovať tento tvoj mesiac, hovorím, že je o bdelosti na všetkých úrovniach preto, aby si mohol v budúcnosti žať pokoj. Bdelosť ako pozornosť k sebe, k svetu okolo teba i pozornosť k všetkému, čo robíš, aby si vždy bezpečne a spokojne prišiel domov. Avšak všetko, čo sa ti udeje v živote, má zmysel. Všetko, čo v túto chvíľu môžeš zo svojho pohľadu hodnotiť ako dobré či zlé. Spln bude 7. 1. v Rakovi, keď blízko Luny je Čierna Luna, ktorá ti môže otvoriť témy okolo hodnoty rodiny, rodu, či prídu udalosti, v ktorých uvidíš, ako si vážiš či nevážiš rodičov. Nesúď, pochop. Pripomínam, že vzťah k rodičom je kľúčovým vzťahom pre tvoj šťastný život v mnohých oblastiach. Najviac ovplyvňuje tvoje vzťahy, prácu a zdravie. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi. V tejto slnečno-mesačnej hre je aj Pluto, tak môže prísť k nečakanej osudovej udalosti. Farba pre Barana: červená.

 

Býk 

Býk, vitaj v roku, keď ti hviezdy ponúkajú veľa novôt. Je na tebe, ako si nastavený prijímať a zároveň ako si ochotný vystúpiť zo svojich bezpečných koľají. Črtajú sa nové vzťahy, nové pracovné možnosti, noví priatelia, nové kroky do tebou neprebádaných oblastí. Zvyčajne, keď pred nami stojí niečo neznáme, zobudí sa strach. Amygdala, starý plazí mozog, zaúraduje. Preskúmaj a uvoľni svoje strachy, nesnaž sa ich zbaviť. Len keď ich uvoľníš, rozsvieti sa ti v živote. Predstav si to tak, že chceš nájsť vypínač v tmavej miestnosti, ale nevidíš. Spoľahneš sa na intuíciu a vypínač nájdeš. Spoliehaj na intuíciu, strachy objavíš a rozpustíš. Spln bude 7. 1. v Rakovi, bude teda o rodine rode, a je možné, že sa objavia cez rodičov aj nevyliečené, nerozpoznané traumy. Neľakaj sa, posvieť si na ne. Pohneš sa o krôčik k spokojnosti. Tohto roku budem vždy k znameniu vyberať niečo, čo ťa podporí. V januári je to farba. Pre teba červenooranžová, ktorá podporuje práve rod, radosť, šťastie a sexualitu. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi a môže ti priniesť nové pracovné možnosti. Farba pre Býka: červenooranžová.

Blíženci

Blíženec, začína zaujímavý rok, ktorý hneď na začiatku pripomína, že nevedomosť je príčinou utrpenia. O čo ide? Nemusí ísť o konkrétne rozumové informácie a vedomosti, ale o múdrosť, poznanie univerzálnych zákonov a schopnosť ich žiť. Teda nový rok ti ponúka vzdelávanie rozumové i spirituálne. Vyberaj podľa svojich schopností a možností, vydaj sa na cestu poznania. Hviezdy ti žehnajú. Spln bude 7. 1. v Rakovi, otáča pozornosť do rodiny, ale aj do finančných možností, ako rodinu zabezpečiť. Toto sa ťa týka, ak si mužom. Dnes však aj mnohé mamy sú samoživoteľky, chtiac-nechtiac preberajú na seba úlohy muža, a tak aj ich sa budú týkať cesty do nových finančných možností. Úloha ženy v rodine je však poskytnúť výživu – teplo a svetlo, no v tomto sa často strácame. Ako to máš ty? Premedituj. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, pre teba viac vzdušný, a tak sa vedome uzemňuj, napríklad cez rodinu, pobyt v prírode, fyzickú prácu v domácnosti… Čím viac budeš teraz uzemnený, tým menej nedorozumení a hádok s okolím príde. Snaž sa o pohodovú komunikáciu, nauč sa počúvať, nielen počuť. Farba pre Blíženca: oranžová.

Rak

Rak, Čierna Luna opúšťa v januári tvoje znamenie. Hovela si v ňom takmer celý rok a povynášala z hĺbok a temnôt všeličo. Najviac asi ťažké rodinné traumy a neliečené bolesti. Čo hodnotíš ako svoj najväčší úspech vlaňajšieho roka? Pozri sa najmä na tie „úspechy“, za ktorými vidíš trpezlivosť, dôveru a vytrvalosť, lebo ide o ne aj v tomto roku. Ide o ukotvenie v nich. Čím si ich viac zvedomníš, tým menej budú s tebou hádzať emócie, ktoré si Rak do tohto života priniesol. Apropo, Čierna Luna nie je planéta, ale bod horoskopu. Kedysi som o nej počula, že je záškodník horoskopu, teraz viem, že vynáša na svetlo to najťažšie z rodu z pozitívneho dôvodu, aby sme rod mohli liečiť. Pre mňa dôležitý oznamovateľ a liečiteľ. Prvý spln bude 7. 1. v tvojom znamení, teda v Rakovi. V tomto roku bude aj posledným splnom spln v Rakovi 27. 12. 2023. Prvý a posledný – krásna cesta od Raka k Rakovi zameraná na hodnoty domova, rodu, rodiny. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi podporovaný Plutom, planétou transformácie a osudu. Otvor sa zmenám, novým investíciám, novým možnostiam bez tlaku na seba. Osud sa postará o všetko, čo potrebuješ. Farba pre Raka: žltooranžová alebo strieborná.

 

Lev

Lev, v novom roku si nastavuješ nové méty. Nič nesľubuj sebe ani okoliu, len si spočítaj svoje doterajšie požehnania a otvor sa novým. Si silným pokračovateľom rodu, a aj keď ti prichádzajú do života náročnejšie situácie, vieš ich zvládnuť. Ak máš pocit, že nie, pozri spätne, čo všetko si so cťou ustál. Spln bude 7. 1. v Rakovi. Téma – rodina, deti, rodinné a rodové vzťahy. Tohto roku ich budeš riešiť aj pod vplyvom Čiernej Luny. Tá sa totiž na deväť mesiacov presťahuje hneď po splne z Raka do Leva a bude vyťahovať skryté strachy a rodové traumy. Nečakaj, že ťa to položí. Ony budú vychádzať pekne pomaly, aby si si ich vedel uvedomiť a nájsť východiská. Krásny čas očisty a možnosti objaviť aj talenty a požehnania, ktoré si z rodu dostal. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, ktorý rád nastolí tému slobody. Cítiš sa slobodne? Cítiš neslobodu? Tieto pocity nezávisia od vonkajších okolností. Závisia od tvojho nastavenia, tvojich filtrov a schopnosti vidieť možnosti. Farba pre Leva: žltá alebo zlatá.

 

Panna

Panna, na začiatku nového roka nehrozí oddych. Minimálne ten mentálny. Hlava vymýšľa, kombinuje, „šrotuje“. Možno ti už namiesto vlasov vyrastajú čísla. Vážne – spomaľ. Dopraj si čas s priateľmi, uvoľni sa. V uvoľnení aj mozog pracuje kreatívnejšie a to, čo chceš riešiť, pôjde ľahšie. Keďže život často vnímaš cez tráviaci trakt, konkrétne črevá, dopraj im kvalitu. Vieš, že o brušku sa hovorí ako o druhom mozgu? Podpor teda hlavový mozog cez brušný výbornou poživňou. Pozoruj, či a ako vieš „stráviť“ aj slová svojho partnera, detí či vnúčat. Spln bude 7. 1. v Rakovi a tradične o rodine, domove, deťoch. Vytáča ťa niečo na nich? Ber to ako kľúčik k svojmu vnútru. Totiž nie oni, ale ty môžeš byť problémom. Zmeň problém na silnú stránku a svoj zmysel pre poriadok uvoľni. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, v ktorom sa ešte nachádza aj Saturn. Táto kombinácia chce od teba ešte stále uvoľnenie a zmeny v rodinnom živote. Kde to nie je celkom v poriadku? Kde a kedy ideš viac do hnevu ako do radosti? Farba pre Pannu: žltozelená.

Váhy

Váha, ako dopadlo hodnotenie vlaňajšieho roku ohľadom financií? Spokojnosť? Dostatok peňazí a materiálneho zabezpečenia súvisí s dvoma oblasťami. Po prvé: s tvojím vzťahom k rodu, rodine, rodičom, teda predkom. Po druhé: s tvojou užitočnosťou pre svet. Obe tieto oblasti sa nádherne prepletajú, ak však chýba jedna, druhá živorí a financie neprúdia. Spln bude 7. 1. v Rakovi o potrebe zveľadiť svoj domov. Ide o reálny domov, v ktorom žiješ, ale i o prostredie práce a o tvoj chrám duše, teda o tvoje telo. Všade by mal byť poriadok a pohoda, lebo ty to potrebuješ pre pohodové fungovanie. Každá nepohoda, každý spor, každé napätie ťa oslabujú. Preto Váhy tak rady harmonické prostredie. Momentálne je Saturn vo Vodnárovi a ty riešiš vzťahy. Rodinné i pracovné. Rieš v pokore, nájdi v sebe súcit a pokoj, to sú tvoji silní spojenci. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi a stále o vzťahoch. Pozri sa, ako a kde môžeš byť vo svojej rodine láskavejším. Podporí ťa aj srdcová farba. Farba pre Váhu: zelená.

Škorpión

Škorpión, pozerám do tvojho horoskopu a čítam v ňom, že by si mal každé ráno urobiť niečo pre svoje zdravie. Niečo pravidelné. Hneď mi napadá jeden priateľ, ktorý už vytrvalo takmer tisíc dní od prvej korony drží priestor na internete a stretáva sa s priateľmi pri modlitbách a krátkych úvahách. Vytrvalosť ako hrom. Silná škorpiónska vlastnosť, ktorá inšpiruje mnohých. Ako to máš ty? Hľadáš zdravie cez tabletky alebo podporuješ svoju imunitu inak? Napríklad modlitbou, meditáciou, uvoľnením cez smiech, štedrosťou… Možností veľa, vyberaj tú svoju. V zdravom tele zdravá chuť k rozširovaniu vedomostí, ale i k cestovaniu a objavovaniu nových možností. Týmto smerom sa totiž otvárajú škorpiónske témy. Spln bude 7. 1. v Rakovi, tradične je o bývaní. Ty si však túto úlohu mal pravidelne „na tanieri“ od roku 2019, ak si ju zvládol, je vhodná chvíľa na čas s partnerom, partnerkou, deťmi. Je čas na kultúru, zážitky, záľuby, romantiku… Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, a keďže je v intenzívnej hre aj Pluto s Čiernou Lunou, môže sa otvoriť nevyriešený vzťah s nejakou ženou – mamou, manželkou, milenkou, dcérou, vnučkou… Farba pre Škorpióna: modrozelená alebo tyrkysová.

Strelec

Strelec, január je u teba o partnerskom vzťahu, o komunikácii s „tvojou polovičkou“. Ak si single, prichádza možnosť partnerský osobný vzťah nadviazať. Pozor – nezávisí to od hviezd, ale od teba, ony ti len naznačujú cestu. Najmä Jupiter, tvoja vládnuca planéta, otvára partnerské šťastie. V hre je však aj sexualita, vášeň, dôvera i nevera. Spln bude v sobotu 7. 1. v Rakovi. Sobote vládne Saturn, Rakovi Luna, spolu hovoria o mužsko-ženskej energii, ktorá môže byť harmonická, ale aj disharmonická. Znovu záleží od teba, ako máš tieto sily v sebe vyvážené, či máš v úcte seba i svojho partnera, partnerku. Tiež súrodenecké vzťahy sú témou týchto dní a od vzťahu k súrodencom závisí aj tvoja posledná cesta zo života. Dobrý vzťah, ľahké umieranie. Náročný vzťah, zložité umieranie. Udržiavať so súrodencami dobré vzťahy ma hlboký zmysel. Tiež so ženami rodu. Ak sa teraz vyjaví nejaká nepríjemnosť so ženou tvojho rodu, poď do súcitu a neeskaluj napätie. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, a keďže Pluto tiež zasahuje do diania, pripravujú sa nejaké veľké osudové veci. Len pokoj, osudové neznamená zlé. Farba pre Strelca: kráľovská modrá.

Kozorožec

Kozorožec, prvé dni nového roka sú ešte ovplyvnené decembrovým novom v tvojom znamení. To znamená, že vesmírne energie žehnajú tvojim začiatkom. Čo chceš rozbehnúť alebo už niečo nové rozbiehaš? Máš na nové začiatky dostatok energie aj tvojej povestnej vytrvalosti. Čo si zaumieniš, to dosiahneš. Pozor však, aby tvoje túžby boli v súlade s najvyšším dobrom a nikomu neubližovali. Koleso karmy je tiež vytrvalé a spravodlivé. Kde dnes ublížiš, zajtra precítiš na vlastnej koži. Kde dnes urobíš dobro, zajtra zbieraš dobré karmické body. Spln bude 7. 1. v Rakovi, a keďže spln je v sobotu, ktorej vládne Saturn, tiež tvoja vládnuca planéta, deň môže byť pre teba veľmi silný. Témou bude rodina, vzťahy v nej a ty. Koľko úcty, rešpektu dávaš rodine, toľko lásky dostávaš. Ak teraz prídu zamračené dni, vyrozprávaj si ich s členmi rodiny. Ak cítiš v sebe nepokoj, daj rodine na vedomie, že sa niečo s tebou deje. Nemlč, komunikuj s úctou. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, aj Venuša sa ti bude líškať, a tak sa svet bude zdať v ružových farbách. Ty budeš žiariť, svet bude cez tvoje filtre žiariť. Podpor ho aj svojou farbou. Farba pre Kozorožca: modrofialová.

Vodnár

Vodnár, vzduch podporujúci tvoje znamenie ti hneď začiatkom roka zabezpečí pohyb. Dovoľ si plynúť v prúde života a nepocítiš únavu. Nemusíš si stavať svoje plány a tlačiť na ne, hviezdy sú ti naklonené, povedú ťa. Už spln, ktorý bude 7. 1. v Rakovi, prináša priazeň okolia. Čím viac si v súlade s prúdom života, tým viac pozornosti dostávaš. Čím viac otváraš srdce cez súcit a pokoj, tým viac lásky k tebe prichádza. Čo dáš, to v podobnej hodnote dostávaš. Pozor však na kalkulačku v hlave. Len nezištný dar je darom aj pre darcu, aj pre obdarovaného. Inak je to špekulácia – manipulácia. Tvoj silný nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, keď sa vytvárajú možnosti na nové projekty. Nie však také obyčajné, ale také, ktoré budú mať vplyv na niekoľko rokov dopredu. Určite to budeš cítiť. Navyše, vo Vodnárovi je aj Venuša, a tak príťažlivosť, neha či romantika na obzore. Ak máš však pošramotené vzťahy, bude šanca dať si všetko do poriadku. Ty však potrebuješ robiť ústretové kroky v pokore. Apropo, pokora a pýcha sú ďalšími témami, ktoré môžeš pozorovať, podporovať či rozpúšťať najmä v tomto období. Farba pre Vodnára: fialová.

Ryby

Ryby, vzťahy v rodine sú v januári na prvom mieste. Máš možnosť urovnať neurovnané, posilniť oslabenie v láske tak, aby si si mohol užívať nasledujúci spln. Spln bude totiž 7. 1. v Rakovi. Znovu o rodine, rodinných vzťahoch. Keďže máš silnú intuíciu, spoliehaj na ňu. Budeš vedieť, čo a ako. Zvláštnu pozornosť venuj deťom. Podporuješ tým ich vzťah k sebe, zároveň však liečiš svoje vnútorné dieťa, ktoré si môže niesť traumy. Dovoľ si byť spontánnou bytosťou, hraj sa, neprogramuj. Čo cítiš, nechaj prejaviť sa. Rok 2023 bude rokom rýchlych rozhodnutí, uč sa od detí, ony to vedia. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi a témou sú financie i zdravie. Hneď mi napadá spojenie – za peniaze si zdravie nekúpiš. Zdravie si výrazne podporíš svojou spokojnosťou, vnútorným pokojom, úsmevom. Chceš konkrétne kroky? Tak sa veľa smej, raduj zo života, vnímaj krásu vo svojom okolí, buď štedrým a vďačným človekom, nájdi si každý deň chvíľku na meditácie, modlitby, stíšenie. Chaos a stres, naopak, otvárajú bránu zápalom, chorobám, úrazom, nepohode. Podporiť ťa môže aj farebné oblečenie, farby okolo teba. Farba pre Rybu: červenofialová.

KOZOROŽEC, aký dar očakávaš do pozemského života? Ťažko povedať, však? Saturn, tvoja vládnuca planéta, ti dáva napojenie na múdrosť predkov. Tiež na mužov tvojho rodu, ktorí stoja stabilne v jednom rade, aby si ty na konci tohto radu vyžaroval pevnosť, múdrosť, prísnosť, otcovskosť, mužnosť. Máš dary od Saturna, múdreho a spravodlivého učiteľa. Tvoja tvár jeho vážnosť vyžaruje. Tvoja duša jeho múdrosťou dýcha. Žiadna náhoda, žiadne slová len tak do vzduchu vystrelené, žiadne dokazovanie, žiadne vysvetľovanie, prečo žiješ tak či onak. Si svoj, si sám sebou. Predsa ti pridám jeden dar. Vytrvalosť. Všetko, čo budeš považovať za správne, dotiahneš do konca. Naberieš priamy smer a pôjdeš. Nič to, že sa občas ukážu prekážky, nič to, že občas sa budeš potrebovať zastaviť a nadýchnuť. Vždy budeš mať vytrvalosť, aby si dosiahol cieľ. Tieňom tvojej vytrvalosti však môže byť strach zo zlyhania. Pozri sa naň skôr, ako vyrastie do veľkých rozmerov. Prečo sa bojíš zlyhania? Lebo si kedysi zlyhal ako otec, brat, bojovník? Lebo si zlyhal ako milenec? Lebo si nezachránil svoj kmeň pred vyvraždením? Lebo, lebo, lebo… Ukonči strach zo zlyhania cez porozumenie. Všetky udalosti, v ktorých si zlyhal, máš už za sebou. Je čas veci robiť inak. Máš na to. Nech sa tak stane.
S láskou slovom Sarita, obrazom Alexandra Hudecová


Baran

Baran, vitaj v novom roku, ktorý ti ešte teraz v januári dá pokoj v tom zmysle, že ti nebude veľmi dohliadať na prsty, čo a ako robíš. Pamätaj však, že už v prítomnosti rozhoduješ o svojej budúcnosti. Keď chcem charakterizovať tento tvoj mesiac, hovorím, že je o bdelosti na všetkých úrovniach preto, aby si mohol v budúcnosti žať pokoj. Bdelosť ako pozornosť k sebe, k svetu okolo teba i pozornosť k všetkému, čo robíš, aby si vždy bezpečne a spokojne prišiel domov. Avšak všetko, čo sa ti udeje v živote, má zmysel. Všetko, čo v túto chvíľu môžeš zo svojho pohľadu hodnotiť ako dobré či zlé. Spln bude 7. 1. v Rakovi, keď blízko Luny je Čierna Luna, ktorá ti môže otvoriť témy okolo hodnoty rodiny, rodu, či prídu udalosti, v ktorých uvidíš, ako si vážiš či nevážiš rodičov. Nesúď, pochop. Pripomínam, že vzťah k rodičom je kľúčovým vzťahom pre tvoj šťastný život v mnohých oblastiach. Najviac ovplyvňuje tvoje vzťahy, prácu a zdravie. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi. V tejto slnečno-mesačnej hre je aj Pluto, tak môže prísť k nečakanej osudovej udalosti. Farba pre Barana: červená.

 

Býk 

Býk, vitaj v roku, keď ti hviezdy ponúkajú veľa novôt. Je na tebe, ako si nastavený prijímať a zároveň ako si ochotný vystúpiť zo svojich bezpečných koľají. Črtajú sa nové vzťahy, nové pracovné možnosti, noví priatelia, nové kroky do tebou neprebádaných oblastí. Zvyčajne, keď pred nami stojí niečo neznáme, zobudí sa strach. Amygdala, starý plazí mozog, zaúraduje. Preskúmaj a uvoľni svoje strachy, nesnaž sa ich zbaviť. Len keď ich uvoľníš, rozsvieti sa ti v živote. Predstav si to tak, že chceš nájsť vypínač v tmavej miestnosti, ale nevidíš. Spoľahneš sa na intuíciu a vypínač nájdeš. Spoliehaj na intuíciu, strachy objavíš a rozpustíš. Spln bude 7. 1. v Rakovi, bude teda o rodine rode, a je možné, že sa objavia cez rodičov aj nevyliečené, nerozpoznané traumy. Neľakaj sa, posvieť si na ne. Pohneš sa o krôčik k spokojnosti. Tohto roku budem vždy k znameniu vyberať niečo, čo ťa podporí. V januári je to farba. Pre teba červenooranžová, ktorá podporuje práve rod, radosť, šťastie a sexualitu. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi a môže ti priniesť nové pracovné možnosti. Farba pre Býka: červenooranžová.

Blíženci

Blíženec, začína zaujímavý rok, ktorý hneď na začiatku pripomína, že nevedomosť je príčinou utrpenia. O čo ide? Nemusí ísť o konkrétne rozumové informácie a vedomosti, ale o múdrosť, poznanie univerzálnych zákonov a schopnosť ich žiť. Teda nový rok ti ponúka vzdelávanie rozumové i spirituálne. Vyberaj podľa svojich schopností a možností, vydaj sa na cestu poznania. Hviezdy ti žehnajú. Spln bude 7. 1. v Rakovi, otáča pozornosť do rodiny, ale aj do finančných možností, ako rodinu zabezpečiť. Toto sa ťa týka, ak si mužom. Dnes však aj mnohé mamy sú samoživoteľky, chtiac-nechtiac preberajú na seba úlohy muža, a tak aj ich sa budú týkať cesty do nových finančných možností. Úloha ženy v rodine je však poskytnúť výživu – teplo a svetlo, no v tomto sa často strácame. Ako to máš ty? Premedituj. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, pre teba viac vzdušný, a tak sa vedome uzemňuj, napríklad cez rodinu, pobyt v prírode, fyzickú prácu v domácnosti… Čím viac budeš teraz uzemnený, tým menej nedorozumení a hádok s okolím príde. Snaž sa o pohodovú komunikáciu, nauč sa počúvať, nielen počuť. Farba pre Blíženca: oranžová.

Rak

Rak, Čierna Luna opúšťa v januári tvoje znamenie. Hovela si v ňom takmer celý rok a povynášala z hĺbok a temnôt všeličo. Najviac asi ťažké rodinné traumy a neliečené bolesti. Čo hodnotíš ako svoj najväčší úspech vlaňajšieho roka? Pozri sa najmä na tie „úspechy“, za ktorými vidíš trpezlivosť, dôveru a vytrvalosť, lebo ide o ne aj v tomto roku. Ide o ukotvenie v nich. Čím si ich viac zvedomníš, tým menej budú s tebou hádzať emócie, ktoré si Rak do tohto života priniesol. Apropo, Čierna Luna nie je planéta, ale bod horoskopu. Kedysi som o nej počula, že je záškodník horoskopu, teraz viem, že vynáša na svetlo to najťažšie z rodu z pozitívneho dôvodu, aby sme rod mohli liečiť. Pre mňa dôležitý oznamovateľ a liečiteľ. Prvý spln bude 7. 1. v tvojom znamení, teda v Rakovi. V tomto roku bude aj posledným splnom spln v Rakovi 27. 12. 2023. Prvý a posledný – krásna cesta od Raka k Rakovi zameraná na hodnoty domova, rodu, rodiny. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi podporovaný Plutom, planétou transformácie a osudu. Otvor sa zmenám, novým investíciám, novým možnostiam bez tlaku na seba. Osud sa postará o všetko, čo potrebuješ. Farba pre Raka: žltooranžová alebo strieborná.

Lev

Lev, v novom roku si nastavuješ nové méty. Nič nesľubuj sebe ani okoliu, len si spočítaj svoje doterajšie požehnania a otvor sa novým. Si silným pokračovateľom rodu, a aj keď ti prichádzajú do života náročnejšie situácie, vieš ich zvládnuť. Ak máš pocit, že nie, pozri spätne, čo všetko si so cťou ustál. Spln bude 7. 1. v Rakovi. Téma – rodina, deti, rodinné a rodové vzťahy. Tohto roku ich budeš riešiť aj pod vplyvom Čiernej Luny. Tá sa totiž na deväť mesiacov presťahuje hneď po splne z Raka do Leva a bude vyťahovať skryté strachy a rodové traumy. Nečakaj, že ťa to položí. Ony budú vychádzať pekne pomaly, aby si si ich vedel uvedomiť a nájsť východiská. Krásny čas očisty a možnosti objaviť aj talenty a požehnania, ktoré si z rodu dostal. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, ktorý rád nastolí tému slobody. Cítiš sa slobodne? Cítiš neslobodu? Tieto pocity nezávisia od vonkajších okolností. Závisia od tvojho nastavenia, tvojich filtrov a schopnosti vidieť možnosti. Farba pre Leva: žltá alebo zlatá.

Panna

Panna, na začiatku nového roka nehrozí oddych. Minimálne ten mentálny. Hlava vymýšľa, kombinuje, „šrotuje“. Možno ti už namiesto vlasov vyrastajú čísla. Vážne – spomaľ. Dopraj si čas s priateľmi, uvoľni sa. V uvoľnení aj mozog pracuje kreatívnejšie a to, čo chceš riešiť, pôjde ľahšie. Keďže život často vnímaš cez tráviaci trakt, konkrétne črevá, dopraj im kvalitu. Vieš, že o brušku sa hovorí ako o druhom mozgu? Podpor teda hlavový mozog cez brušný výbornou poživňou. Pozoruj, či a ako vieš „stráviť“ aj slová svojho partnera, detí či vnúčat. Spln bude 7. 1. v Rakovi a tradične o rodine, domove, deťoch. Vytáča ťa niečo na nich? Ber to ako kľúčik k svojmu vnútru. Totiž nie oni, ale ty môžeš byť problémom. Zmeň problém na silnú stránku a svoj zmysel pre poriadok uvoľni. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, v ktorom sa ešte nachádza aj Saturn. Táto kombinácia chce od teba ešte stále uvoľnenie a zmeny v rodinnom živote. Kde to nie je celkom v poriadku? Kde a kedy ideš viac do hnevu ako do radosti? Farba pre Pannu: žltozelená.

Váhy

Váha, ako dopadlo hodnotenie vlaňajšieho roku ohľadom financií? Spokojnosť? Dostatok peňazí a materiálneho zabezpečenia súvisí s dvoma oblasťami. Po prvé: s tvojím vzťahom k rodu, rodine, rodičom, teda predkom. Po druhé: s tvojou užitočnosťou pre svet. Obe tieto oblasti sa nádherne prepletajú, ak však chýba jedna, druhá živorí a financie neprúdia. Spln bude 7. 1. v Rakovi o potrebe zveľadiť svoj domov. Ide o reálny domov, v ktorom žiješ, ale i o prostredie práce a o tvoj chrám duše, teda o tvoje telo. Všade by mal byť poriadok a pohoda, lebo ty to potrebuješ pre pohodové fungovanie. Každá nepohoda, každý spor, každé napätie ťa oslabujú. Preto Váhy tak rady harmonické prostredie. Momentálne je Saturn vo Vodnárovi a ty riešiš vzťahy. Rodinné i pracovné. Rieš v pokore, nájdi v sebe súcit a pokoj, to sú tvoji silní spojenci. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi a stále o vzťahoch. Pozri sa, ako a kde môžeš byť vo svojej rodine láskavejším. Podporí ťa aj srdcová farba. Farba pre Váhu: zelená.

Škorpión

Škorpión, pozerám do tvojho horoskopu a čítam v ňom, že by si mal každé ráno urobiť niečo pre svoje zdravie. Niečo pravidelné. Hneď mi napadá jeden priateľ, ktorý už vytrvalo takmer tisíc dní od prvej korony drží priestor na internete a stretáva sa s priateľmi pri modlitbách a krátkych úvahách. Vytrvalosť ako hrom. Silná škorpiónska vlastnosť, ktorá inšpiruje mnohých. Ako to máš ty? Hľadáš zdravie cez tabletky alebo podporuješ svoju imunitu inak? Napríklad modlitbou, meditáciou, uvoľnením cez smiech, štedrosťou… Možností veľa, vyberaj tú svoju. V zdravom tele zdravá chuť k rozširovaniu vedomostí, ale i k cestovaniu a objavovaniu nových možností. Týmto smerom sa totiž otvárajú škorpiónske témy. Spln bude 7. 1. v Rakovi, tradične je o bývaní. Ty si však túto úlohu mal pravidelne „na tanieri“ od roku 2019, ak si ju zvládol, je vhodná chvíľa na čas s partnerom, partnerkou, deťmi. Je čas na kultúru, zážitky, záľuby, romantiku… Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, a keďže je v intenzívnej hre aj Pluto s Čiernou Lunou, môže sa otvoriť nevyriešený vzťah s nejakou ženou – mamou, manželkou, milenkou, dcérou, vnučkou… Farba pre Škorpióna: modrozelená alebo tyrkysová.

Strelec

Strelec, január je u teba o partnerskom vzťahu, o komunikácii s „tvojou polovičkou“. Ak si single, prichádza možnosť partnerský osobný vzťah nadviazať. Pozor – nezávisí to od hviezd, ale od teba, ony ti len naznačujú cestu. Najmä Jupiter, tvoja vládnuca planéta, otvára partnerské šťastie. V hre je však aj sexualita, vášeň, dôvera i nevera. Spln bude v sobotu 7. 1. v Rakovi. Sobote vládne Saturn, Rakovi Luna, spolu hovoria o mužsko-ženskej energii, ktorá môže byť harmonická, ale aj disharmonická. Znovu záleží od teba, ako máš tieto sily v sebe vyvážené, či máš v úcte seba i svojho partnera, partnerku. Tiež súrodenecké vzťahy sú témou týchto dní a od vzťahu k súrodencom závisí aj tvoja posledná cesta zo života. Dobrý vzťah, ľahké umieranie. Náročný vzťah, zložité umieranie. Udržiavať so súrodencami dobré vzťahy ma hlboký zmysel. Tiež so ženami rodu. Ak sa teraz vyjaví nejaká nepríjemnosť so ženou tvojho rodu, poď do súcitu a neeskaluj napätie. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, a keďže Pluto tiež zasahuje do diania, pripravujú sa nejaké veľké osudové veci. Len pokoj, osudové neznamená zlé. Farba pre Strelca: kráľovská modrá.

Kozorožec

ozorožec, prvé dni nového roka sú ešte ovplyvnené decembrovým novom v tvojom znamení. To znamená, že vesmírne energie žehnajú tvojim začiatkom. Čo chceš rozbehnúť alebo už niečo nové rozbiehaš? Máš na nové začiatky dostatok energie aj tvojej povestnej vytrvalosti. Čo si zaumieniš, to dosiahneš. Pozor však, aby tvoje túžby boli v súlade s najvyšším dobrom a nikomu neubližovali. Koleso karmy je tiež vytrvalé a spravodlivé. Kde dnes ublížiš, zajtra precítiš na vlastnej koži. Kde dnes urobíš dobro, zajtra zbieraš dobré karmické body. Spln bude 7. 1. v Rakovi, a keďže spln je v sobotu, ktorej vládne Saturn, tiež tvoja vládnuca planéta, deň môže byť pre teba veľmi silný. Témou bude rodina, vzťahy v nej a ty. Koľko úcty, rešpektu dávaš rodine, toľko lásky dostávaš. Ak teraz prídu zamračené dni, vyrozprávaj si ich s členmi rodiny. Ak cítiš v sebe nepokoj, daj rodine na vedomie, že sa niečo s tebou deje. Nemlč, komunikuj s úctou. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, aj Venuša sa ti bude líškať, a tak sa svet bude zdať v ružových farbách. Ty budeš žiariť, svet bude cez tvoje filtre žiariť. Podpor ho aj svojou farbou. Farba pre Kozorožca: modrofialová.

Vodnár

Vodnár, vzduch podporujúci tvoje znamenie ti hneď začiatkom roka zabezpečí pohyb. Dovoľ si plynúť v prúde života a nepocítiš únavu. Nemusíš si stavať svoje plány a tlačiť na ne, hviezdy sú ti naklonené, povedú ťa. Už spln, ktorý bude 7. 1. v Rakovi, prináša priazeň okolia. Čím viac si v súlade s prúdom života, tým viac pozornosti dostávaš. Čím viac otváraš srdce cez súcit a pokoj, tým viac lásky k tebe prichádza. Čo dáš, to v podobnej hodnote dostávaš. Pozor však na kalkulačku v hlave. Len nezištný dar je darom aj pre darcu, aj pre obdarovaného. Inak je to špekulácia – manipulácia. Tvoj silný nov bude 21. 1. vo Vodnárovi, keď sa vytvárajú možnosti na nové projekty. Nie však také obyčajné, ale také, ktoré budú mať vplyv na niekoľko rokov dopredu. Určite to budeš cítiť. Navyše, vo Vodnárovi je aj Venuša, a tak príťažlivosť, neha či romantika na obzore. Ak máš však pošramotené vzťahy, bude šanca dať si všetko do poriadku. Ty však potrebuješ robiť ústretové kroky v pokore. Apropo, pokora a pýcha sú ďalšími témami, ktoré môžeš pozorovať, podporovať či rozpúšťať najmä v tomto období. Farba pre Vodnára: fialová.

Ryby

Ryby, vzťahy v rodine sú v januári na prvom mieste. Máš možnosť urovnať neurovnané, posilniť oslabenie v láske tak, aby si si mohol užívať nasledujúci spln. Spln bude totiž 7. 1. v Rakovi. Znovu o rodine, rodinných vzťahoch. Keďže máš silnú intuíciu, spoliehaj na ňu. Budeš vedieť, čo a ako. Zvláštnu pozornosť venuj deťom. Podporuješ tým ich vzťah k sebe, zároveň však liečiš svoje vnútorné dieťa, ktoré si môže niesť traumy. Dovoľ si byť spontánnou bytosťou, hraj sa, neprogramuj. Čo cítiš, nechaj prejaviť sa. Rok 2023 bude rokom rýchlych rozhodnutí, uč sa od detí, ony to vedia. Nov bude 21. 1. vo Vodnárovi a témou sú financie i zdravie. Hneď mi napadá spojenie – za peniaze si zdravie nekúpiš. Zdravie si výrazne podporíš svojou spokojnosťou, vnútorným pokojom, úsmevom. Chceš konkrétne kroky? Tak sa veľa smej, raduj zo života, vnímaj krásu vo svojom okolí, buď štedrým a vďačným človekom, nájdi si každý deň chvíľku na meditácie, modlitby, stíšenie. Chaos a stres, naopak, otvárajú bránu zápalom, chorobám, úrazom, nepohode. Podporiť ťa môže aj farebné oblečenie, farby okolo teba. Farba pre Rybu: červenofialová.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.