Život je zázrak

Ako prijať od života všetko, čo nám prinesie do cesty? Veď dokáže byť taký nefér. Bolestivý, smutný, občas až zákerný. No to nie život je taký. To len my ho za taký považujeme. Onálepkujeme ho, ohodnotíme. Všetko, čo nás chce vyprovokovať k nejakému činu, vnímame ako nepriateľa. Nás nikto do ničoho nútiť nebude!

Ale čo ak sa nám tým prihovára naša duša? Čo ak nás chce vyduriť z nášho komfortného myslenia, aby sme konečne začali žiť? Aby sme precítili každý moment, tešili sa a plakali, padli na kolená a opäť našli v sebe silu postaviť sa a ísť ďalej? Ak nespoznáme prehry, ako budeme vedieť, kedy vyhrávame? Ako inak pocítime nával pozitívnej energie z toho, že sme to dokázali? Keď si odoprieme prejsť si chybami, zlými rozhodnutiami? Keď odmietneme skúsenosti a najmä poznanie z nich?

 

Nikto nám presný návod na to, ako máme prežiť svoj život, nedá. Zmenu v živote dokážeme urobiť len my sami. Udeje sa vtedy, keď cítime, že máme niečo urobiť. A už pri prvých krokoch pocítime, že ideme správnym smerom. Ešte stále máme pochybnosti, neistotu, ale akási sila nás ženie vpred. 

 

No častokrát sme už takí unavení, smutní a bezmocní z toho zla okolo seba. Máme silu vôbec tvoriť v tomto chaotickom svete? Áno, máme. Na čo sa napájame, tým žijeme. Je to všetko o našej rovnováhe. O tom, ako veľmi túžime prinášať do svojho sveta lásku a porozumenie. A tým, že vo svojom svete žijeme v harmónii, ovplyvníme aj ľudí okolo seba. Tých, čo sa tou harmóniou budú chcieť inšpirovať. Tých, čo to ešte nevzdali a hľadajú sami v sebe svetlo, ktoré ich dovedie k Pravde. 

 

No občas sa stane, že naše svetlo pohasne a hľadáme inšpiráciu u iných. Utiekame sa k tým, ktorí podľa nás rozsievajú okolo seba láskavé svetlo. No buďme opatrní, nie všetko je svetlo, čo sa za svetlo samo označuje. Slová vedia byť ľúbivé, preto si ich vždy nechajme prejsť srdcom. Sústreďme sa na energiu okolo nich, nie na slová samotné. Nová Zem je predsa o energiách. Ak potrebujeme pomoc, tak sa jej stačí otvoriť a ona príde. No nečakajme v akomsi stave bezmocnosti na záchranu zvonku. Tie konkrétne kroky musíme urobiť sami, v hmote. Nie sme žiadnymi nemohúcimi bábkami. Máme v sebe takú silu, takú ohromnú energiu, že si ju nedokážeme ani len predstaviť. No odhalíme ju v sebe a začneme ňou žiť až vtedy, keď sme pripravení nielen uniesť to silné svetlo, ale za tým svetlom aj neustále stáť. 

 

Sme tvorcovia svojho života s právom robiť vlastné rozhodnutia. Neexistuje dobré či zlé rozhodnutie. Rozdiel je len v tom, že jedno nám prináša povzbudenie a to druhé ponaučenie. Tak sa tejto slobodnej vôle neobávajme! Nezáleží na tom, koľkokrát pochybíme. Nenechajme sa na svojej ceste odradiť nikým a ničím! Verme svojmu vnútru, tomu pocitu, ktorý nás priviedol až na začiatok neprebádanej cesty. 

 

Život nie je o skratkách a zjednodušovaní, ani o okľukách a zveličovaní. Život je zázrak. A je na nás, čo s ním urobíme. Len a len na nás. 

 

Katarína Maloma Mayerová

FB: Zamilovať sa do života, ktorý žijeme

 
Tags: No tags

Comments are closed.