Z listu čitateľky

Čitateľka Petra píše za svojho tridsaťpäťročného priateľa Miroslava, ktorý sa pred dvoma rokmi liečil na zápal srdcového svalu. Od vtedy má problémy so srdcom aj pri miernej záťaži, ktoré sa prejavujú nevoľnosťou a potením. Veľmi často máva zvýšenú teplotu.

Odpoveď liečiteľky:


Primárnym problémom priateľových komplikácií sú nedoliečené zápaly v dýchacích a vylučovacích orgánoch, ktoré postupne oslabovali imunitný systém. Infekcia z prínosových a čelných dutín preniká už viac než desať rokov do dolných dýchacích ciest a do tráviacej sústavy. Pred viac než dvoma rokmi sa k zápalu priedušiek pridružil aj zápal pľúc. Keďže nebol hneď v začiatku liečený, došlo aj k zápalu srdcového svalu.

Dolné dýchacie cesty sú však do dnešného dňa nedoliečené. Z dôvodu infikovania tráviacich orgánov sa výrazne prekysľuje celý organizmus, čo podporuje zápalové procesy v tele. Kyslé prostredie preniká z tráviacich orgánov do krvi a lymfatického systému. Zapálené lymfatické uzliny je možné nájsť v hrudnej oblasti a podbruší. Zvýšená teplota signalizuje, že lymfatický systém bojuje so zápalmi v uvedených kritických oblastiach. Priateľ prijíma veľké množstvo ťažko stráviteľných látok obsiahnutých v potrave, čo spôsobuje sťažené trávenie. Odpadové látky, ktoré sa uvoľňujú pri procese trávenia,prenikajú do krvi a zaťažujú pečeň, imunitný systém a močovo-pohlavné orgány.

Z močového mechúra postupuje chronický zápal do obličiek. Sťažená funkcia obličiek zhoršuje prácu srdcového svalu z dôvodu kolísania tlaku.

Organizmus je v úplnej energetickej disharmónii. Váš priateľ vníma svet ako veľké nebezpečné miesto, a preto je v neustálom strehu. Má prehnané reakcie, čaká na útoky aj odtiaľ, kde žiaden útok nehrozí. Výsledkom je poškodenie imunitného systému. Nedokáže otvorene prejavovať lásku a zo strachu ju ani nevie dokonale prijímať. Potrebuje sa naučiť otvorene hovoriť o tom, čo ho trápi a čoho sa bojí. Musí však nájsť v sebe odvahu, čo bude veľmi ťažké, pretože bude mať pred vami pocit menejcennosti.


Liečenie:


Vylúčte zo stravy sladké, kyslé, mastné, slané, pikantné a korenisté jedlá. Taktiež sa vyhýbajte potravinám, ktoré sú chemicky ošetrované a stabilizované. Odporúčam dodržiavať pitný režim s bylinkovými čajmi a prírodnou stolovou vodou. Vhodná je pre neho ľahko stráviteľná a vyvážená strava. Zvýšte príjem surovej stravy. Snažte sa s priateľom dodržiavať delenú stravu. Odporúčam dlhodobo piť liter čaju denne, čaj pripravte z rovnakých dielov žihľavy,
rumančeka, slezu, prasličky, lopúcha, čisteca, skorocelu, stavikrvu, imela a lipkavca. Po upravení stavu užívať tri šálky denne dlhodobo. Na doliečenie dýchacích orgánov odporúčam robiť hrudníkové obklady z dusenej cibule na celú noc a na prínosové dutiny obklady z tvarohu na hodinu denne. Celkovo urobte po tridsať obkladov. Dvakrát do týždňa robte sedacie kúpele v zmesi z rovnakých dielov prasličky a brezy. Do upravenia stavu odporúčam užívať podľa návodu na obale probiotiká, olej z pestreca mariánskeho a kvapky z echinacey. V dupľovaných dávkach podávajte multivitamínový a multiminerálny tekutý prípravok, zelený jačmeň a Nattokinázu. Po upravení stavu je vhodné užívať prípravky ešte tri mesiace v polovičných dávkach. Predchádzajte prechladnutiam od nôh. Venujte sa spoločne prechádzkam v prírode, rekreačnému bicyklovaniu a robte aj spoločné dychové a meditačné cvičenia.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.