Z listu čitateľky

Štyridsaťdeväťročná čitateľka Jaroslava už vyše pol roka rieši problémy s hornými zubami. Vľavo hore v čeľusti pociťuje bodavú bolesť najmä v noci. Opakované röntgenové vyšetrenie neodhalilo žiadnu príčinu. Po piatich laseroch sa bolesť na týždeňstratila. Teraz sa objavuje aj cez deň a pridružili sa aj bodavé bolesti vpravo hore a aj v dolnej čeľusti. Okrem toho pociťuje problémy s dutinami, srdcom a kĺbmi na prstoch rúk.

 

Odpoveď liečiteľky:


V ľudskom organizme všetko so všetkým súvisí. Príčinou problémov s hornou i dolnou čeľusťou je chronický zápal horných dýchacích ciest. Tento zápal, ktorý pretrváva viac než desať rokov, má tendenciu napádať okolité kosti. Práve akútna forma zápalu je nebezpečná. Baktérie sa z dutín dostávajú do ďasna a môžu postupne vyvolať zápalové ložiská pri koreňoch jednotlivých zubov, o ktoré potom môžete rýchlo prísť.

Ak sa neodstráni, môže prísť až k zápalu okostnice. Bodavá bolesť vás upozorňuje, že práve v tom mieste šarapatia množiace sa baktérie. Zápal zatiaľ nie je natoľko rozšírený, aby ho mohlo zachytiť röntgenové vyšetrenie. Z prínosových dutín sa patogény dostávajú do dolných dýchacích orgánov. Priedušky sa snažia brániť tým, že tvoria hlien, ktorého sa neviete zbaviť. Lymfatickým systémom sa patogény rozširujú do celého tela. Presne tie isté baktérie, ktoré máte v čeľustných kostiach, spôsobujú zápal v kĺbikoch na prstoch rúk. Baktérie narúšajú metabolizmus kostí, vyplavuje sa z nich vápnik.

Vďaka tomuto kolujúcemu zápalu sú výrazne zaťažené obličky. Tie nedokážu riadne čistiť krv. Dlhodobý zápal v dutinách oslabuje aj pečeň, a preto je následne oslabený imunitný systém. Kvôli preťaženiu obličiek vám kolíše krvný tlak, čo pociťujete ako začínajúce
problémy so srdcom.
Životná energia je blokovaná v prvej a šiestej čakre. Snažíte sa byť milá, dobrá a láskavá a takú vás aj ľudia poznajú. Ale sú veci, ktoré vás veľmi vo vnútri hryzú. Von zo seba ich však z opatrnosti nedáte. Všetko dusíte v sebe. Niekedy je potrebné sa vyventilovať, vypustiť nahromadenú paru. Nemusíte to vôbec otočiť voči ľuďom, aby ste si nenarušili svoj status. Je dosť miest a aktivít, ktoré vám v tom môžu pomôcť – príroda, aktívna fyzická práca či šport. Určite sa nájdete v aktivite, v ktorej dokážete riadne zregenerovať svoju dušu.

Liečenie:

Po dobu troch týždňov pite denne liter čaju zo zmesi rovnakých dielov nechtíka, prasličky, agátu, nátržníka, slezu, rumančeka, žihľavy, lipy a tymiánu. Potom urobte vždy týždňovú prestávku. Užívajte dlhodobo. Na prínosové a čelné dutiny si prikladajte na hodinu denne tvarohové obklady. Urobte celkovo 35 obkladov. Dvakrát denne si vyplachujte ústnu dutinu striedavo propolisom a čajovníkovým olejom. Dvakrát denne vycmúľajte tabletku neoangínu. Po dobu dvoch týždňov užívajte dvakrát denne jednu tabletu acylpyrínu. Potom tri týždne jednu čajovú lyžičku sóda bikarbóny rozpustenej v 2 dl vody. Štvrť roka užívajte dve kapsuly mumia denne a podľa návodu vitamín B 100, C 1000, betakarotén, Ultra + a omega 3-mastné kyseliny. Kĺby na rukách si masírujte striedavo kostihojovou masťou a masťou s včelím alebo hadím jedom. Dbajte na správnu výživu. Doprajte si denne pohár acidofilného mlieka a kozieho mlieka. Obmedzte v strave príjem sacharidov, konzervačných látok a farbív. Zvýšte príjem surovej stravy, pričom ovocie jedávajte len ráno na lačno.

Anna Ivánková

 

Tags: No tags

Comments are closed.