Z listu čitateľky

Tridsaťsedemročná čitateľka pani Justína má problém s pokožkou na tvári. Ako dieťa trpela ekzémom po celom tele. V puberte problém zmizol a opäť sa objavil po dvadsiatke na tvári. Najprv sa objavilo svrbivé začervenanie okolo nosa, ktoré sa postupne rozšírilo aj okolo úst a pod očami až k lícnym kostiam. Okrem toho pani Justínu trápia vlasy, ktoré jej veľmi slabo rastú.
Pri česaní jej vypadávajú aj s cibuľkami a výrazne jej presvitá pokožka na hlave.

Odpoveď liečiteľky: 

Vaše zdravotné problémy súvisia so silným zápalom, ktorý koluje vo vašom organizme už od detstva. Príčinou zápalu sú baktérie. Od narodenia sú zdrojom bakteriálnej infekcie dýchacie orgány, hlavne horné dýchacie cesty a priedušky. Tým, že zápal nebol nikdy riadne doliečený, došlo k oslabeniu imunitného systému. Z dýchacích orgánov sa dostávaj baktérie do tráviacej sústavy. Žalúdok sa snaží baktérie likvidovať zvýšenou tvorbou kyseliny. To však zhoršuje celý priebeh trávenia prijatej potravy. Uvoľnené odpadové látky z potravy sa dostávajú do krvi. Od detstva máte oslabenú funkciu pečene, ktorá nedokáže riadne zbavovať telo týchto odpadových látok. Výrazne je zhoršená aj funkcia obličiek, ktoré nedostatočne filtrujú krv od škodlivín. Telo sa ich zbavuje preto cez pokožku na tvári. Zápal kolujúci v krvi a funkčná porucha pečene s oslabenou imunitou sú aj príčinou vypadávania vlasov. Vlasové korienky sú vďaka tomu nedostatočne vyživované. Spolu s odpadovými látkami cez vlasovú časť hlavy odchádzajú aj nevyživované vlasy. Životná energia je blokovaná v druhej a tretej čakre, čo vedie k nedostatku energie v posledných dvoch čakrách. Ste citlivá osoba, ktorá nedokáže otvorene prejaviť emócie. Potláčate v sebe svoju osobnosť a city. Žijete vo vnútornom napätí, že vám niekto ublíži.

Tento svoj nacvičený vnútorný strach máte ešte z čias detstva. Pokožka v hlavovej časti je ventilom, ktorým odchádza z vášho vnútra nahromadené napätie. Naučte sa otvorenejšie komunikovať, nehromaďte v sebe negatívne emócie. Zvyšujte svoje sebavedomie pri meditačných a relaxačných cvičeniach.

Liečenie: Polovicu prijatej stravy prijímajte v surovom stave (ovocie, zeleninu, obilniny a semená rastlín). Ovocie, na očistenie pečene, jedávajte len na lačno v doobedňajších hodinách. Vhodná je pre vás delená strava, čím zjednodušíte proces trávenia. Konzumujte jedlá s minimálnym obsahom konzervačných a farbiacich látok. Kravské mlieko nahraďte kozím a výrobkami z kozieho mlieka.
Každý deň si doprajte neochutený kyslomliečny produkt. Denne vypite minimálne liter čistej stolovej vody, vyhýbajte sa sladeným vodám. Okrem toho vypite liter čaju pripraveného z rovnakých dielov púpavy, lopúcha, skorocelu, čisteca, pamajoránu, prasličky, alchemilky a žihľavy. Po troch týždňoch urobte vždy týždňovú prestávku, čaj pite dlhodobo. Týmto čajom si môžete umývať aj pokožku tváre, prípadne si v čase voľna urobiť obklad na postihnuté miesta. Používajte len jednoduchý žihľavový alebo brezový šampón. Do vlasovej pokožky si každý deň vmasírujte brezovú vodu. Vhodné sú pre vás tvarohové obklady na čelné a prínosové dutiny. Robte si masáže
brucha dvakrát denne. Štvrť roka užívajte podľa návodu na obale vitamín B komplex 100, C 1000, E 400, betakarotén, zinok a selén. Okrem toho užívajte kapsuly alebo kvapky echinacei a kapucínky.
Trávte viac času v prírode spoločne s blízkymi!

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.