Z listu čitateľky


 

Päťdesiatdeväťročnej pani Márii diagnostikovali pred pol rokom fibriláciu predsiení. Zopakovalo sa to niekoľkokrát. Okrem liekov na srdce užíva draslík, nakoľko jej zistili nízku hladinu. Záchranku si volá pred každou zmenou počasia. Pani Mária si každý deň zapisuje svoj stav a tlak. Má panický strach.

Odpoveď liečiteľky: 

Vaše zdravotné problémy súvisia s poruchou v látkovom metabolizme. Tomuto javu predchádzajú dlhoročné problémy v činnosti tráviacich orgánov. Trpíte žalúdočnou neurózou. Vďaka tomu váš žalúdok po prijatí potravy začína pracovať oneskorene. Vylučuje sa nadmerné množstvo kyseliny, ktorá poškodzuje sliznicu žalúdka. Dochádza k samonatrávovaciemu procesu žalúdka. Kyslý obsah zo žalúdka postupuje do čriev, kde sa taktiež poškodzuje sliznica čriev a zároveň sa likviduje pozitívna črevná mikroflóra. Tak ako oneskorene začína pracovať žalúdok, tak sa oneskoruje aj činnosť prídavných tráviacich žliaz. Nastáva porucha v trávení cukrov, bielkovín, ovocných kyselín a tukov. Potrava je vďaka tomu zle spracovaná. Výživné látky z nej sa uvoľňujú neskoro a nedostatočne sa vstrebávajú do tela. Naopak, pri tomto spôsobe trávenia sa

uvoľňuje veľké množstvo škodlivých látok, ktoré ľahko prestupujú črevným parenchýmom do krvi. Výrazne sa zaťažuje pečeň, ktorá nestíha organizmus chrániť pred odpadovými látkami. Nedostatočne natrávené bielkoviny zaťažujú obličky. Toto celé vedie k problémom nielen v srdcovocievnom systéme, ale aj v pohybovom a nervovom. Čím väčšie množstvo odpadových látok koluje v krvi, tým skôr sa dostavia problémy aj napriek užitým liekom. So zníženou funkciou
pečene súvisí oslabenie imunity, čo vedie k chronickému zápalu močových ciest. Zápal v močových cestách a mechúre negatívne vplýva na psychiku a psychika vám ešte viac blokuje trávenie. Životná energia je blokovaná v prvých troch čakrách, čo vedie k disharmónii vo vyšších čakrách. Ste celý deň v permanentnom strese. Keď nemáte stres z niečoho iného, tak vám stres spôsobuje strach z choroby. Týmto strachom, ktorého sa neviete zbaviť, si navodíte zhoršenie stavu skôr či neskôr. Naučte sa otvorene hovoriť o svojich pocitoch. Neduste ich v sebe. Aj keď ste sama doma, rozprávajte o svojich pocitoch, ako by ste to rozprávala svojej kamarátke. Priestor od týchto negatívnych emócií čistite plameňom horiacej sviečky.

Liečenie: Pri tomto spôsobe vášho trávenia je najlepšie, aby ste dodržiavali delenú stravu. Zjednodušíte tým trávenie, za čo vám bude vďačné celé telo. Viac než polovicu stravy prijímajte v surovom stave. Ovocie jedávajte len ráno na lačno. Denne si doprajte pohár neochuteného kyslomliečneho produktu na obnovu črevnej mikroflóry. Vypite denne liter čaju po dúškoch zo zmesi rovnakých dielov prasličky, repíka, bazy, rumančeka, žihľavy, lopúcha, imela a alchemilky. Každý deň si robte striedavé kúpele rúk a nôh. Dva až trikrát do týždňa si robte relaxačné kúpele v levanduli alebo v mäte. Dvakrát denne si robte masáže brucha rumančekovým krémom alebo krémom s aloe vera. Tri mesiace užívajte podľa návodu na obale stress B komplex, chróm, E 400 vitamín, kapucínku, brusnicu a multiminerálny komplex v tekutej forme. Potom dlhodobo tieto prípravky užívajte každý druhý deň. Odporúčam vám dať si napraviť celú chrbticu u ortopéda alebo chiropraktika. Viackrát denne robte dychové cvičenia. Viac voľného času trávte v prírode rýchlou chôdzou alebo bicyklovaním. Vhodné sú aj relaxačné cvičenia.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.