Z listu čitateľky


 

Päťdesiatpäťročná čitateľka pani Viera má dva roky problémy s dýchacími orgánmi. Opakovane sa objavuje silný kašeľ a bolesti hrudníka bez horúčky. Po antibiotickej liečbe sa situácia zlepší, po čase sa opäť problém objaví. Podozrenie na chlamýdie sa vyšetrením nepreukázalo.

Odpoveď liečiteľky: 

Vaše zdravotné problémy spôsobuje chronický zápal horných dýchacích ciest. V prínosových a čelných dutinách je primárny zdroj tohto zápalu. Po preliečení antibiotikami sa zápal zlepší, avšak nedolieči. Hlieny z dutín permanentne stekajú do dolných dýchacích orgánov. Týmto spôsobom sa vírusy a baktérie dostávajú do priedušiek a pľúc. Keď je pre dolné dýchacie orgány situácia s nahromadenými patogénmi neúnosná, začnú priedušky produkovať hlien. Je to obranný systém organizmu. Vyprodukovaného hlienu sa následne priedušky začnú zbavovať kašľom. Z horných dýchacích orgánov sa okrem tohto problému objavuje aj problém s tráviacimi orgánmi, ktorý sa po čase môže znásobiť. Hlieny totiž stekajú aj do žalúdka, kde sa následne tvorí väčšie množstvo kyseliny. Tým sa prekysľuje celý tráviaci systém. Následne sa prekysľuje aj celý
organizmus, pretože z čriev, kde je narušená acidobázická rovnováha, prestupuje kyslé prostredie do krvi. Kyslé prostredie sa stáva živnou pôdou pre baktérie a vírusy v horných dýchacích cestách.
Opakované užívanie antibiotík zhoršuje acidobázickú rovnováhu organizmu a následne aj činnosť pečene. Životná energia je blokovaná v tretej a šiestej čakre. Vo vašom okolí je osoba, ktorú „nemusíte“. Keď je kontakt s touto osobou už pre vás psychicky neúnosný, tak sa objaví kašeľ. Umenie života je ži a nechaj žiť. Teraz si poviete, že túto zásadu by mala dodržiavať aj daná osoba. Áno, máte pravdu! Aj táto osoba na to snáď časom príde. Ale vy ste momentálne múdrejšia! Nie vždy sú vaše názory tie pravé. Naučte sa preto prijímať aj názory druhých ľudí. Vyhnete sa tak konfliktom, rozšírite svoj obzor, naučíte sa nové veci, ktoré ste doteraz odmietali a budete ešte múdrejšia!

Liečenie: 

Pripravte si čajovú zmes z rovnakých dielov skorocelu, nechtíka, koreňa púpavy, rebríčka, prasličky, pľúcnika a prvosienky. Denne vypite liter čaju. Po mesiaci urobte týždňovú prestávku,
potom ďalší mesiac pite pol litra denne. Potom dlhodobo pite každý druhý deň šálku čaju denne.
Na prínosové a čelné dutiny si prikladajte každý deň na hodinu vlažné tvarohové obklady. Urobte si tridsať obkladov. Potom dlhodobo dvakrát do týždňa. Okrem skorocelového sirupu užívajte aj brečtanový, užívajte podľa návodu a striedajte ich po týždni. Na rýchlejšie uvoľnenie pri kašli si urobte na noc obklady na hrudník z olivového oleja, do ktorého pridajte majorán alebo pamajorán. Po troch obkladoch urobte krátku pauzu a pokračujte, až kým kašeľ nepominie. Hrudník si raz denne natrite krémom zo švédskych bylín bez ohľadu na to, či kašlete alebo nie. Obmedzte príjem cukrov, ktoré prispievajú k prekysľovaniu organizmu. Každý deň si doprajte biele kyslomliečne produkty, ktoré pomáhajú udržiavať acidobázickú rovnováhu. Užívajte mesiac dupľované dávky prírodného B 100 vitamínu, C 1000 vitamínu, E 400 a betakaroténu. Potom ešte dva mesiace normálne dávky. V spálni zvlhčujte vzduch. Nechávajte odparovať citrónový olej striedavo s grepovým. Vhodné sú pre vás prechádzky v lese, najmä ihličnatom.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.