Z listu čitateľky


Päťdesiatšesťročnú pani Oľgu trápi pískanie v pravom uchu, ktoré pretrváva už dva roky. Zhoršuje sa jej sluch v oboch ušiach. Od mladosti mávala časté zápaly hrtana a uší. Okrem toho má problémy s vysokým tlakom, chrbticou a kĺbmi. Veľmi často ju bolieva žalúdok.

Odpoveď liečiteľky:

Vaše problémy sa začali už v detskom veku, kedy ste trpeli opakovanými častými zápalmi v horných dýchacích cestách. Pri týchto akútnych stavoch sa zápal rozširoval i do stredného ucha cez Eustachovu trubicu a do hrdla. Keďže tieto zápaly neboli riadne doliečené, akútne zápaly postupne prešli do chronického zápalu. Vďaka pretrvávajúcemu problému sa celé desaťročia striedali fázy akútneho zápalu, kedy ste sa liečili, a stav chronického zápalu, kedy ste si mysleli, že ste relatívne zdravá. Zo stredného ucha sa pred dvoma rokmi zápal rozšíril aj do vnútorného ucha a od tej doby trpíte pískaním v uchu. O tom, že zápal pretrváva v oboch ušiach, svedčí postupné zhoršovanie sluchu. S dlhoročným zápalom v dutinách súvisia aj vaše ostatné zdravotné problémy. Z prínosových dutín sa zápal dostáva do tráviacej sústavy. Hlavne v noci stekajú hlieny do žalúdka. Ten následne produkuje väčšie množstvo kyseliny, čím sa narúša celý tráviaci systém a zároveň sa prekysľuje celý organizmus. Kyslé prostredie je živnou pôdou pre patogénne mikroorganizmy, takže v tele stále koluje zápal. Zápalom oslabené obličky vám spôsobujú problémy s tlakom. Zmena krvného tlaku však negatívne vplýva na intenzitu pískania v uchu. S poruchami v trávení vznikajú problémy s látkovým metabolizmom, čo spôsobuje problémy s pohybovými organmi. Okrem hrudnej a krížovej časti chrbtice máte problémy aj s krčnou chrbticou. To spôsobuje následne zhoršovanie prekrvovania hlavy.

Celý organizmus je v energetickej disharmónii. Blokovaná je energia najmä v tretej čakre, a tým hlavne šiesta čakra je takmer bez energie. Držíte sa pevne svojich názorov, odmietate počúvať a prijímať názory druhých. Navyše žijete s človekom, ktorého názory vás priam iritujú a zdvíhajú vám tlak. Otvorene hovorte o svojich pocitoch a postupne sa zbavíte strachu a neistoty z budúcnosti.

Liečenie: Obmedzte vo svojej strave jedlá z bielej múky a cukru, ktoré zvyšujú prekysľovanie organizmu. Vyhýbajte sa jedlám s konzervačnými látkami, ktoré zhoršujú stav vašich kostí. Pite dostatok tekutín, najmä bylinkové čaje a stolovú vodu. Minimálne 50 % stravy prijímajte v surovom stave – ovocie a zelenina, pričom ovocie jedávajte len ráno na lačno. Dvadsať minút pred obedom vypite šálku čaju z dubovej kôry, po troch týždňoch urobte týždňovú prestávku a kúru takto zopakujte trikrát. Štvrť roka užívajte denne polievkovú lyžicu pomletého ľanového semena. Denne vypite liter čaju zo zmesi rovnakých dielov púpavy, lopúcha, ibišu, skorocelu, lipkavca, zlatobyle, imela a nechtíka. Do uší si na noc vkladajte tampóny namočené v čaji na vnútorné užívanie. Prínosové a čelné dutiny dvakrát denne natierajte tymiánovým krémom, dvakrát do týždňa si robte na dutiny tvarohové obklady. Celú chrbticu si dvakrát denne masírujte striedavo propolisovou a konopnou masťou. Štvrť roka užívajte duplované dávky kĺbovej výživy, omega 3-mastné kyseliny, B komplex 100, E vitamín 400, C vitamín 1000 a digestive enzymes. Potom dlhodobo užívajte dávky uvedené na obaloch. Odporúčam dať si napraviť celú chrbticu a venovať sa joge. Viac času trávte v prírode so svojimi blízkymi.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.