Z listu čitateľa


 

Päťdesiatročná pani Marika dlhé roky trpí častými migrénami spojenými so silnými bolesťami brucha. Keď dostane záchvat, nevie od bolesti ani vstať z postele. Migréna je spojená s vracaním, preháňaním a kŕčmi v žalúdku. Pani Marika máva často takzvaný „čemer“.

Odpoveď liečiteľky:

Migrenózne bolesti hlavy súvisia priamoúmerne s poruchami v celom tráviacom systéme. Týmito problémami trpíte permanentne. Žalúdočná neuróza spôsobuje spomalené trávenie prijatej potravy, ktorá už v žalúdku kvasí a zahníva. Tak ako pomaly pracuje žalúdok, tak je spomalené aj vylučovanie tráviacich enzýmov. 

Nedokonale spracovaná potrava zaťažuje celý tráviaci systém, poškodzuje sa črevná mikroflóra a výživné látky sa nesprávne vstrebávajú do tela. Viac-menej tie odchádzajú so stolicou, pretože sa nedokážu zo zle spracovanej potravy dostatočne uvoľniť a poškodené klky ich nedokážu transportovať do tela. 

Naopak, odpadové látky sa uvoľňujú a vstrebávajú do krvi vo zvýšenej koncentrácii. Čím vyššia koncentrácia týchto látok, tým vyššie riziko záchvatu s horším priebehom. Stačí malý spúšťač a problém je na svete. Týmto spúšťačom je niekedy výrazná zmena krvného tlaku, upchatie prínosových dutín či zhoršenie prekrvenia mozgu vďaka zablokovaniu krčnej chrbtice. Preventívne je preto potrebné sa zamerať aj na tieto veci. Samotný ľudovo nazývaný čemer – uhorská choroba – signalizuje poruchy v trávení. 

Predchádzaním čemeru sa zníži pravdepodobnosť vzniku migrén.

Životná energia je blokovaná najmä v tretej čakre, čo blokuje tok energie v tele. Tak ako sa vytvárajú tzv. čemerové hrčky nahromadenej lymfy po tele, tak sa zhlukuje aj energia do takýchto hrčiek. Ste permanentne pod vplyvom stresu, čo je jeden z dôvodov, prečo trpíte čemerom. Ste veľmi precitlivená a stresy si vyrobíte, aj keď by ste ich nemuseli mať. Začnete riešiť problémy iných – manžela, detí, mamy, dedka, tety, kolegov… Zastavte sa, kým je čas. Minimálne polovicu problémov druhých neriešte, oni si aj tak budú svoj život žiť po svojom!

Liečenie: Odporúčam delenú stravu, ktorá uľahčí proces trávenia. Prijímajte potraviny racionálnejšie, vyhýbajte sa ťažko stráviteľným potravinám s obsahom chemických a konzervačných látok. Ovocie jedávajte iba v doobedňajších hodinách. I pri ľahko stráviteľnej potrave si prvé dve až tri minúty od začiatku jedenia škrabkajte ľahkým tlakom žalúdočnú jamku – plexus solaris. 

Tým dáte pokyn žalúdku, aby začal pracovať. Každý kúsok jedla dokonale prežúvajte! Čemer rozotierajte od zápästia po lakte na oboch rukách. Dlhodobo pite liter čaju denne zo zmesi rovnakých dielov alchemilky, myšieho chvosta, skorocelu, pakostu, brezy, nechtíka a maliny. Mesiac pite striedavo ráno na lačno šálku čaju z puškvorca a dubovej kôry. Štvrť roka užívajte ráno na lačno a večer pred spaním jednu kapsulu mumia.

Podľa návodu na obale užívajte multivitamínový a multiminerálny komplex 50+, stres B komplex, vitamín E400m magnezium 500 a Persen Forte. Natierajte si striedavo každý večer krčnú chrbticu od hlavy k ramenám kostihojovou a propolisovou masťou. Dvakrát denne si robte masáže brucha šalviovým alebo bazovým krémom. Dvakrát do týždňa sa naparujte nad kamilkami. Dajte si napraviť najmä hrudnú a krčnú časť chrbtice. Venujte sa meditácii alebo joge. Viac času trávte s rodinou v prírode. Odporúčam odrušiť byt proti geopatogénnym zónam.

Anna Ivánková

Tags: No tags

Comments are closed.