S homeopatiou sa životom kráča ľahšie

Nemecký lekár Dr. Samuel Hahnemann nám objavom homeopatickej metódy liečby ukázal cestu k zdraviu a k spokojnejšiemu životu. Klasická homeopatia je holistický prístup, ktorý sa používa na celom svete.
Vo svojej homeopatickej praxi som si všimla, že ľudský organizmus reaguje akútnym ochorením približne 7 dní po väčšej emočnej nerovnováhe.
Na udalosť v rodine alebo v práci zareaguje nepokojom, hnevom, domnienkami, urážkou alebo inou silnou emóciou, či postojom. Pri homeopatickom vyšetrení je táto udalosť a reakcia s ňou spojená veľmi dôležitá.
Chronické ochorenia vznikajú dlhodobejšie. Ak sa správame k sebe samému zle, ak žijeme v pocitoch viny, hanby, nespravodlivosti alebo ak máme zlé vzťahy, prácu, ktorá nás nenapĺňa, partnerský život, nakoniec sa to prejaví ako telesné ochorenie. Buďme vďační za každý signál, ktorým nás telo informuje, že niečo nie je v poriadku. Najprv sú tieto signály mierne, napríklad nádcha, angína… Ale ak nezmeníme svoje návyky, ak ignorujeme potreby svojej duše a tela, volanie o pomoc bude hlasnejšie. Vznikne ochorenie srdca, metabolická porucha, nádor, poškodenie nervového systému alebo duševná choroba. 

Pri homeopatickej konzultácii si klienti často uvedomia, prečo sú chorí, a objavia v sebe nádej. Uvedomia si, že ak urobia určité zmeny vo svojom živote, ak prestanú lipnúť na niečom, môžu nájsť zmysel svojej cesty, svojho bytia na tomto svete. 

Uvediem dva prípady zo svojej praxe. Obe klientky sa vyliečili a našli svoj smer v živote. Sú vďačné za všetko, čo ich v živote postretlo. Pred mnohými rokmi som niečo také zažila sama. Učíme sa stále a ide nám to ľahšie spolu, v otvorenosti, podpore a vzájomnej spolupatričnosti

Mladá podnikateľka začala mať finančné problémy, keď prišli reštrikcie a pandemické opatrenia. Musela zatvoriť veľa gastro prevádzok v nákupných centrách po celom Slovensku. Žila zo dňa na deň stále vo väčšej neistote. Peniaze na podnikanie mala z úveru a od rodičov. Už nestačila splácať nájom a iné náklady. Hrozilo, že príde o dom. Nedokázala si priznať, že má problémy v partnerstve, v práci so zamestnancami. S rodičmi hrala hru cez svoje ego. Navonok to vyzeralo, že nemá žiadny problém a všetko zvládne. Telo však začalo ukazovať pravdu. Nedokázala spať, mala priveľa myšlienok, trápil ju vnútorný nepokoj, pocity tlaku, hnev, hádky, klamstvá… len aby sa to nejako udržalo. Po dvoch rokoch hádok manželstvo vyzeralo na rozvod. Manžel sa jej snažil pomôcť, keď videl, v akom je stave, nerozumel však, prečo uniká z rozhovorov. Odcudzili sa, ich vzťah ochladol. Telo ukazovalo stále viac signálov. Začala mať silné bolesti hlavy, nechutenstvo, žalúdočné problémy, vyčerpanosť, stratila menštruáciu, obhrýzala si nechty… Z ničoho nič sa rozplakala, nebola schopná sa sústrediť alebo bola apatická celé dni. Na druhej strane chodila na večierky, zábavy, smiala sa. Odporučila som jej homeopatický liek Iris versicolor 200 C. Počas nášho sedenia si uvedomila viacero príčin svojho stavu. Následne sme spísali to, čo zmení vo svojom živote. Homeopatikum si dávala raz denne. Po štyroch týždňoch prišla na kontrolnú konzultáciu. S úsmevom na tvári mi vyrozprávala priam rozprávkový príbeh. Už niekoľko dní po lieku mala viac energie. Uvoľnil sa tlak, ktorý na sebe vnímala. Prichádzali jej nápady, čo a ako zariadi… Zdalo sa jej, že dokonca aj opeknela a omladla, keď už to vidí inak. Celú situáciu prebrala s mužom a svojou rodinou. Prevádzok sa vzdala, ľuďom vyplatila, čo im patrilo. Aby splatila dlhy, predala jednu nehnuteľnosť. S mužom si dopriali dovolenku a zopakovali si medové týždne. Dokázala sa na rovinu porozprávať so svojimi veriteľmi. Odpustila si všetky chyby a uvedomila si, že život môže mať aj iný rozmer. Bude podnikať v menšom, ale bez dlhov, bude pracovať na svojom životnom štýle, venovať sa vzťahom a hlavne bude pravdivá. 

Ďalšia klientka prišla s hrčkou v prsníku. Priniesla si lekársku správu. Mala už dohodnutý termín operácie. Vedela, že pri homeopatickej konzultácii je potrené sa otvoriť sebe a rovnako aj homeopatovi. Prebrali sme rôzne aspekty jej života. Pri rozhovore o súrodencoch sa veľmi rozplakala, až tak, že nemohla dýchať. Potom mi povedala o situácii pred niekoľkými rokmi, kedy sa cítila byť nepochopená svojím bratom a švagrinou. Cítila sa byť nimi posudzovaná. V tej situácii sa nevedela rozhodnúť, čo a ako má povedať, urobiť. Vnímala protichodnosť ich slov. Odišla zradená a nepochopená. Odvtedy sa ich vzťahy veľmi zhoršili. Brat, ktorý bol predtým láskavý a podporoval ju, sa zmenil na povrchného, nadradeného egoistu. Aj keď má podporu vo svojom manželovi a dobre si rozumie so svojimi deťmi a rodičmi, nevie sa zbaviť pocitu nepochopenia zo strany brata. Rozumovo vie, čo by mala alebo nemala robiť a cítiť, no v srdci sa stále cíti neprijatá a ukrivdená. Stratila rozhodnosť. Okrem hrčky v pravom prsníku má aj nepokojné nohy v oblasti členkov, slabú, ale dlho trvajúcu menštruáciu, počas ktorej ju po celé dni preháňa. Celkovo sa jej trávenie zhoršuje, nemôže jesť pečivo a grilované jedlá. Ráno sa jej ťažko vstáva a nedokáže hneď odpovedať na otázky. Potrebuje sa dlho adaptovať na to, že je nový deň a že má povinnosti. Sníva sa jej, že sa háda s bratom a švagrinou kvôli maličkostiam. Ľahko a často plače. 

Odporučila som jej homeopatický liek Pulsatilla 200 C v dávkovaní raz denne. Po štyroch týždňoch prišla na kontrolu. Zmenila postoj k správaniu svojho brata a jeho manželky. Pochopila situáciu a uvoľnila sa zo stavu, ktorý si sama vytvárala. Už nechce, aby jej brat komplikoval bežné fungovanie. Prestala sa ním neustále zaoberať, odpustila mu. Ešte sa s ním otvorene nerozprávala, no už vedia komunikovať o bežných každodenných záležitostiach. Na stretnutie s bratom a švagrinou už nereagovala emočne. Stále sa snaží a pracuje na tom, aby si zachovala odstup a vlastné hranice. Uvedomila si, že každý človek má svoj názor. Je viac ženská, viac otvorená. Dobre spí, ráno sa budí oddýchnutá, má oveľa viac energie. Už takmer vôbec neplače. Menštruácia sa skrátila, hnačky už nemáva. Hrčku už lekári na ultrazvuku nenašli, preto operácia bola zrušená. 

Počas homeopatickej konzultácie sa snažím priblížiť a nachádzať riešenia v spolupráci a radosti. Radosť cítime, keď sme ochotní dávať a prijímať. Nezáleží na tom, kto sme. Každý máme schopnosť ovplyvňovať iných, dotknúť sa ich sŕdc a zohriať ich. Ak chceme zažívať radosť, zamerajme sa na to, čo môžeme urobiť alebo povedať, aby sme inšpirovali iných. Potom pocítime, ako sa naše srdce otvára. Keď sa ľudia tešia, sú napojení na nekonečný zdroj lásky. Každý deň komunikujme s láskou. Dovoľme, aby nás viedla k naplnenému životu.

Oľga Kancírová, SAKHom.
www.homeopatiaok.sk www.komorahomeopatov.sk

Tags: No tags

Comments are closed.