Ryža s dusenou brokolicou

Tentokrát opäť stavíme na rýchlosť, jednoduchosť a zdravie. ☺
Tento odskúšaný recept uvaríte za 20 minút, jedlo je naozaj chrumkavé a chutné.

Potrebujeme: brokolicu, jazmínovú ryžu, soľ, kurkumu, petržlenovú vňať, mäkký kozí syr, na doladenie podľa uváženia niečo kyslé, jalapeňos, šalát, olivy

Dáme variť ryžu, jemne posolíme a pridáme kurkumu. Po uvarení primiešame petržlenovú vňať – pre milovníkov veľa petržlenovej vňate. ☺ Medzitým dusíme na pare 5 až 7 minút brokolicu, sfarbí sa krásne nazeleno a zostane príjemne chrumkavá (ak by sme dusili dlhšie, zostane tmavá – mdlo zelená a mäkká). Naložíme všetko na tanier, vylepšíme doplnkami a jedlo môžeme o pár minút podávať. Prajeme nefalšovane dobrú chuť.

Svieži mrkvový koláč

Tento koláč bol tak rýchlo preč, že jeho odfotenie považujeme za jeden z počinov hodných Guinnessovej knihy rekordov. Tento mäkkučký a šťavnatý koláč sa zaradil zároveň do nášho top ten dobrôt jedálnička.

Potrebujeme: 2 šálky polohrubej múky, balíček prášku do pečiva, šálku kryštálového cukru, balíček vanilkového cukru, čajovú lyžičku mletej škorice, ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru, šálku oleja, 2 vajíčka, 4 šálky nastrúhanej mrkvy, 2 nastrúhané jablká, sušené hrozienka alebo brusnice, orechy (kešu, mandle, slnečnicové semiačka) a lekvár na potretie (marhuľový)

Všetky suroviny postupne zmiešame, aby vytvorili kompaktné polohusté cesto. To vylejeme na plech potretý maslom a dáme piecť na 30 minút do vopred vyhriatej trúby na 180 ºC.
Po vybratí potrieme lekvárom, ktorý na teplom povrchu vytvorí krásnu glazúru. Necháme ho vychladnúť a následne si musíme ubrániť svoj kus koláča. ☺

Dobrú chuť a krásne chvíle strávené pri dobrom jedle.

Tags: No tags

Comments are closed.