Objavili sme pre vás

Kniha: Otázka smrti a života, Irvin D. Yalom a Marylin Yalom

Táto kniha sa dotýka čitateľa na hlbokých úrovniach, s úprimnosťou a jazykom, aký si Irvin vybudoval rokmi svojej terapeutickej a spisovateľskej práce.
Psychiater a spisovateľ Irvin Yalom zasvätil svoj život pomáhaniu ľuďom trpiacim úzkosťami a smútkom. Nikdy sa však nestretol s potrebou poradiť sám sebe, kým jeho manželke, uznávanej feministickej spisovateľke Marilyn Yalomovej, nediagnostikovali rakovinu. V knihe Otázka smrti a života sa Marilyn a Irv delia o svoje skúsenosti s tým, ako sa pustili do nového boja: umožniť
Marilyn zomrieť dobrou smrťou a Irvovi žiť ďalej bez nej.

V striedavom rozprávaní o ich posledných spoločných mesiacoch a Irvových prvých mesiacoch osamote nám ponúkajú vzácny pohľad do tváre smrteľnosti a vyrovnávania sa so stratou milovanej osoby. Manželia Yalomovci mali veľa požehnania – milujúcu rodinu, dom v Palo Alto pod nádherným starým dubom, veľký okruh priateľov, vášnivých čitateľov po celom svete a dlhé, naplnené manželstvo – ale čelili smrti tak ako všetci ostatní.

S múdrosťou a láskou, ktorá v ich prípade trvala takmer sedemdesiat rokov, skúmajú univerzálne otázky intimity, lásky a smútku. Kniha Otázka smrti a života vychádza z dvoch životných skúseností a je otvorenou ponukou pre každého, kto hľadá podporu, útechu a zmysluplný život.

Zaujímavosť: Kvetinárstvo Plantizia

Krásne kvetinárstvo založili milovníci rastlín Evka a Matúš.

Plantizia má okrem kamennej predajne aj on-line obchod, kde sme našli všetky informácie o kvetinách – jasné a zrozumiteľné, ľahko dostupné. Je jednoduché vybrať si i pre úplného laika ako sme my, rastlinky sú zoradené do skupín podľa druhu, umiestnenia, náročnosti na pestovanie aj slnko. Do svojho obchodu poctivo vyberajú zdravé rastlinky rôznych tradičných aj zberateľských druhov. Okrem toho sú v ponuke i doplnky a príslušenstvo k pestovaniu. Ponúkajú a vyrábajú otvorené aj uzavreté rastlinné teráriá, známe tiež aj ako floráriá. Evka a Matúš dokonca vytvorili komplexnú sériu článkov s názvom Rastlinný sprievodca, v ktorých nájdete informácie k všetkým izbovým rastlinám.

Názov Plantizia vznikol spojením anglického slova plant (rastlina) a pôvodom talianskeho slova letizia (radosť, šťastie). To sú presne emócie, ktoré človek cíti, keď má okolo seba zelené prostredie. Oni sa rozhodli túto radosť z rastlín preniesť aj do našich domovov.

www.plantizia.sk

Krása: Lu.Lo Bags, Remeslo. Koža. Minimalizmus

Každý kúsok nesie svoj vlastný príbeh.
Nádherné šaty, tašky, kabelky, voňavé a príjemné na dotyk… Niečo, čo sa oplatí zdieľať. Lu.Lo je rodinný projekt zrodený z nadšenia pre dizajn a poctivú ručnú prácu. Venuje sa prevažne výrobe tašiek, batohov a doplnkov, ktoré charakterizuje nadčasovosť, minimalistický štýl a kvalita materiálov.
www.lulobags.sk

Tags: No tags

Comments are closed.