Objavili sme pre vás

Zaujímavosť: Softello, slovenská rodinná firma
Slovenská značka Softello vyrába tie najjemnejšie detské zavinovačky, perinky pre novorodencov, mantinely a hniezda do postieľok a detské obliečky.
Čo sa skrýva za vznikom ich značky? Softello je rodinná firma, ktorá vznikla spojením lásky k šitiu starostlivej maminy a nápadu a podnikateľským schopnostiam dvoch dcér. Miška, spoluzakladateľka Softello: „Už keď sme boli so sestrou malé, mamina nám šila oblečenie. Vďaka tomu sme boli frajerky a nosili sme šaty, aké nikto iný nemal. Šitie bolo jej hobby, na ktoré si vždy našla čas, aj keď častokrát až vtedy, keď sme spali.“
O mnoho rokov neskôr sa mamina vrátila k svojej láske – šitiu – na podnet dcéry, ktorá čakala prvé bábätko. O pár týždňov neskôr bola na svete prvá výbavička pre vnúčatko, ktorá bola taká krásna, že sa chýry o nej rozšírili medzi všetkých známych. Mamina preto začala hľadať možnosti, ako rozšíriť svoje výrobky na trh a zároveň byť originálnou. A tak postupne vznikla nová značka – Softello. Názov vznikol s cieľom dostať do značky prvok mäkkosti, čiže z angl. soft a hravosti, prvku dieťaťa.
Výroba setov do postieľky prebieha v ich vlastnej výrobnej dielni. Všetky výrobky sú prémiovej kvality a sú vyrobené z certifikovaného bavlneného saténu, ktorý je láskyplným pohladením pre jemnú detskú pokožku. Svoju lásku k detičkám ukazujú v každom kroku predaja i na originálnych láskyplných baleniach.
www.softello.sk

Zaujímavosť: Osobný labyrint a kruh živlov
Priatelia, prinášam vám pomôcku, ktorú vlastnoručne vyrábam z lipového dreva. Lipu vnímam ako symbol krásy a lásky, strom, ktorý mali v úcte aj naši predkovia. Sladká vôňa lipových kvetov patrí k našim najkrajším stromovým esenciám. Lipové drevo je ľahké a dotyk s ním je zamatovo mäkký. Pre zvýraznenie jeho kresby a medových odtieňov je ošetrené ľanovým olejom. 

Labyrint je dávnym symbolom posvätnej geometrie, ktorý vytvárali ľudia v rozličných kultúrach. Nachádzame ho v mnohorakých podobách po celom svete. Tento konkrétny je tzv. sedemúrovňový keltský labyrint. Má sedem zákrut, tak ako existuje sedem energetických centier v tele, sedem čakier, sedem farieb dúhy, sedem dní v týždni či sedem pôvodných tónov. 

Labyrint posilňuje vieru aj intuíciu a predstavuje púť do stredu človeka, jeho duše i srdca. Práca s labyrintom má účinky, ktoré sú overené stáročiami:
· uvoľňuje unavenú myseľ,
· vyrovnáva emócie, upokojuje,
· pomáha nájsť odpovede, ktoré hľadáme.

Moje odporúčanie ako labyrint používať:
· Majte labyrint položený napríklad v blízkosti pracovného stola a pred tým, než sa pustíte do práce, prejdite prstom do jeho stredu, chvíľu v ňom pobudnite a potom vyjdite zo stredu von. Naladíte sa na správne nápady a skoncentrujete svoju pozornosť na potrebnú prácu. 

·Ak stojíte pred dôležitým rozhodnutím alebo sa chcete na chvíľu zastaviť, prípadne osláviť niektorú z fáz kolobehu roka, venujte si tri plné nádychy a výdychy, priložte ukazovák na vstup do labyrintu a zatvorte oči. Nechajte sa viesť až do jeho stredu, pričom cestou si uctite myšlienkami svoj životný príbeh. Ujasnite si, kde sa práve nachádzate, uvedomte si, čo máte a za čo všetko ste vďační. V strede labyrintu chvíľu pobudnite, zamerajte sa na svoj osobný stred, pozornosť obráťte dovnútra. Sústreďte sa na vaše vízie či nachádzanie odpovedí. Vydajte sa na cestu z labyrintu von, pričom si všímajte, ako sa cítite. Ak dostanete ako odpoveď nové vhľady, poznačte si ich a tiež si predstavte, aké sú prvé kroky, ktoré môžete urobiť.
S láskou pre vás vyrobila Zuzana Slavena Matei
Fb: Zuzana Slavena

Darček: Mydlo z Farmy
Túžba po jednoduchom a bezpečnom prírodnom produkte ma v roku 2010 doviedla k výrobe mydiel. Na našej rodinnej farme v srdci Slovenska som po narodení druhej dcérky začala experimentovať s mliekom od našej kozičky Katky. Spájanie prírodných produktov, práca s kvalitnými čerstvými olejmi, esenciami a bylinami ma rýchlo pohltila. Mydlá s kozím mliekom sa stali nevyhnutnou potrebou pre moju citlivú, ekzematickú pokožku. Boli jemné k pokožke mojich malých detí aj k mojej vysoko citlivej pleti. Prírodné mydielka odlievame s láskou už niekoľko rokov. Posielame tak do sveta voňavé kúsky pre potešenie aj pre uzdravenie kožných problémov. Ak ste milovníkom poctivých prírodných produktov alebo už vaše telo potrebuje netoxickú starostlivosť, tak vás rada VÍTAM v našom malom voňavom ateliéri.

 

 

Zuzana Roziaková

www.mydlozfarmy.sk

Tags: No tags

Comments are closed.