Mrkvovo-vajíčková nátierka

Mrkvovo-vajíčková nátierka

Raňajky s kváskovým chlebíkom a nátierkou sú naozaj lahodné.

Potrebujeme maslo (za lyžicu), 2 uvarené vajíčka, 2 najemno nastrúhané mrkvy, jemný tvaroh

trošku rastlinného mlieka alebo smotany, soľ alebo gomasio.

Všetko spolu vymiešame, ideálne je maslo vybrať skôr, aby malo izbovú teplotu, mrkvu pridáme na záver, osolíme a natrieme na chlebík.

Cukinový slaný koláč

Chrumkavý a hotový za 20 minút. Vynikajúci rýchly obed v cukinovej sezóne.

Potrebujeme lístkové cesto (ideálne chladené, nie mrazené), nátierkové maslo alebo roztierateľný kozí syr, cukinu, brokolicu (prípadne mrkva či karfiol), slnečnicové semiačka, olivovú pastu (alebo olivy), nastrúhaný syr na posypanie a olivový olej.

 

Cesto rozvinieme na plech na papier na pečenie, potrieme nátierkovým maslom, ktoré bude tvoriť základ, nech nie je koláč suchý, naukladáme cukinu jemne potretú olivovým olejom, na vrch dáme trochu olivovej pasty, pridáme brokolicu, posolíme gomasiom a zasypeme syrom a slnečnicovými semiačkami. Pečieme 16 minút v rúre na 180 C. Jeme čerstvé, vychladnuté, pretože lístkové cesto po hodine stvrdne a nie je už také chutné

Cukinové hody

to veľmi jednoduchá cukinová jednohubka poteší v každý vlahý večer – ako hlavné jedlo alebo pochutina k vínku.

Potrebujeme cukinu (pre väčší optický efekt jednu zelenú a jednu žltú), olivový olej, píniové oriešky a tekvicové semienka, parmezán a čerstvý tymián.

Cukinu nakrájame na kolieska, potrieme z oboch strán olejom, naukladáme na plech, posypeme syrom a orieškami, tymiánom a dáme upiecť na 10 – 15 minút. Dobrú chuť.

Tags: No tags

Comments are closed.