Majstrovský výber

Dostali sme v tomto živote obrovský dar. Dar zmeny, poznania a pochopenia všetkého, čo nám život ponúka a dáva.
Predstavte si, že sa ocitnete na planéte, o ktorej takmer nič neviete. Dozvedáte sa veci, ktoré vám postupne do seba zapadajú a spoznávate tým aj samých seba. Cez to všetko, čo vám život každým jedným dňom prináša. Dá sa povedať, že ste takými bádateľmi a prieskumníkmi všetkého navôkol. Na tejto planéte žijú rôzne bytosti, ktoré sa rôzne prejavujú. Nikto nie je rovnaký, a predsa sú si niečím všetci podobní. Povedali vám, že tu platia nejaké zákony, pravidlá, čo musíte robiť a ako sa máte správať. S veľa vecami ste sa stotožnili a začali ste ich brať ako samozrejmosť. Ale veľa vecí vám absolútne nedáva zmysel, no keďže to robia všetci, tak to robíte tiež. Niektoré veci chcete zmeniť, no okolie sa vám vysmieva alebo vás odvrhuje. Jednoducho tento svet je krásny svojou prírodou a možnosťami a zároveň zvláštny svojimi obmedzeniami a podivnými pravidlami. 

Zisťujete, že máte v sebe akési vnútorné vedenie, ktoré vám ukazuje jasný smer a keď to vedenie nasledujete, život sa javí akýsi ľahší a priamejší. No nie vždy sa vám darí poslúchať toto vedenie, lebo chcete často robiť niečo úplne iné, ako to vedenie navrhuje. Časom sa naučíte, čo potrebuje vaše telo, ako sa správať v spoločnosti a možno sa vám podarí nájsť akýsi hlbší zmysel tejto celej pozemskej hry. Vtedy máte vyhraté a môžete nasadnúť na vlak a tešiť sa zo svojich úspechov a nových možností. V prípade, že to nenájdete, tak len hľadáte a spoznávate, čo by sa tak pre vás mohlo hodiť a čo by ste ešte mohli vyskúšať. Je to často pokus – omyl a niektoré veci sú pre vás vhodné viac, iné menej. 

Dostali ste do života svojho osobného majstra, o ktorom možno ani neviete. Tým je vaša osobnosť, vaše ego, vaša pozemská schránka so všetkými svojimi vlastnosťami a danosťami. Je to nástroj vášho JA, ktorý sa pokúšate formovať a tvarovať podľa vlastnej vôle a odhodlania. Ak sa vám to darí, zažívate šťastie, radosť, lásku a prijatie. Ak sa vám to nedarí, zažívate pochybnosti, časté obavy a možno aj strachy. 

Našťastie je tu vždy cesta, po ktorej sa môžete vybrať, a to je cesta plnej zodpovednosti za svoju osobnosť, za svoje malé ja na tejto planéte lásky. V prípade tejto voľby nastane úplne iný zvrat deja a nasledovania nových možností, ktoré vám život začne ponúkať. Bude vás to viesť k náprave a postupnému zvyšovaniu poznania seba a celého života. Nech si už vyberiete čokoľvek, v univerzite vedomého života sa učíme zodpovedne spravovať svoju osobnosť a žiť šťastný a slobodný život. Nie vždy je to prechádzka ružovou záhradou, no cesta je to dobrodružná a jedinečná. 

Vy ste majstrom svojho života, svoje osobnosti, vzťahov a tvorenia. Nech si vyberiete akúkoľvek metodiku či nástroj. Naučte sa s ním pracovať zodpovedne a poriadne, aby ste mohli tým po vás ukázať, ako s ním správne pracovať a užívať si tento život v prijatí, šťastí a v neposlednom rade aj láske.

Branislav Rybička
www.vedomaskola.sk

Tags: No tags

Comments are closed.