Kuskus s cukinou

Kuskus s cukinou

Jedlo veľmi jednoduché a chutné, hotové za 15 minút.
Ingrediencie:
kuskus, najlepšie zo semoliny,
zelená cukina
tekvicové semiačka
pesto – dobré a kvalitné, u nás je stávka na chuťovú istotu Barilla pesto, tentokrát sicílske sójové mäso alebo iná náhrada mäsa, pokojne i halloumi syr
olivový olej
pochutiny – gomasio, soľ, parmezán na posypanie

Necháme zovrieť vodu, rozmiešame v nej kvalitný zeleninový bujón a nalejeme na kuskus, ktorý sme vysypali do hlbšej misky. Vodu nalejeme až po povrch (musí byť celý pod vodou) a zakryjeme pokrievkou. Necháme postáť minimálne 5 – 10 minút a bude hotový.
Na panvici medzitým opražíme na malom množstve oleja na kocky nakrájanú cukinu, pridáme tekvicové semiačka. Pražíme do zlatista, nezabudneme jemne posoliť. Následne opražíme na novom oleji sójové mäso. Všetko vmiešame do pripraveného kuskusu. Vpracujeme pesto a posypeme obľúbeným syrom. Zážitok za pár minút zaručený. ☺

Hrachovo-kalerábový prívarok
Ingrediencie:
hrach, najlepšie čerstvý, ale môže byť aj mrazený
menší kaleráb
maslo
hladká múka na zahustenie (1 a pol lyžice)
kôpor, soľ, kryštálový cukor (1 lyžička)

Na masle jemne opražíme hrach a nadrobno nakrájaný kaleráb, posypeme múkou (cca 1 a pol lyžice) a ešte pár minút pražíme. Odstavíme a pridáme vodu tak, aby bol zaliaty hrach s kalerábom. Nie viac, aby nebol prívarok riedky. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka. V závere pridáme kôpor, cukor a dosolíme.
Ako prílohu sme si uvarili batátovo-zemiakovú kašu. Nakrájané a ošúpané zemiaky a batáty dáme variť do jemne posolenej vody, varíme do mäkka, vodu zlejeme a pridáme za veľkú lyžicu masla, pomiešame. Nemixujeme, v tomto variante zostanú kúsky zemiakov v jemnej kaši, ktorá vznikne zmiešaním masla a uvarenej časti zemiakov a batátov. Je to vynikajúce.
Vysmažili sme k tomu jemné tofu.

Dobrú chuť.

Tags: No tags

Comments are closed.