Kto som?

1. Som naplnená svojou prácou
Napĺňa ma práca s vnútorným dieťaťom a hľadanie jeho nenaplnených túžob. Práca bola a je pre mňa vždy veľmi dôležitý element. Prepájanie sa v intimite s inými mi teraz dáva do života hĺbku a iný, predtým nepoznaný rozmer. Cítim obrovskú zodpovednosť a vďačnosť, keď môžem vytvárať bezpečný priestor, kde ľudia môžu objavovať svoje tajné komnaty. Častokrát tieto objavy prinášajú nečakané prekvapenia. Najprv to však bolo o hľadaní a pochopení mojej vlastnej bytosti, v mojom prípade bolesti z opustenia a zo samoty. V tom som našla obrovský zmysel a návod na lepší život. To, čo som vždy hľadala a čo volalo o moju pozornosť, som bola ja. Tá správna cesta pre každého z nás je vždy cesta do hlbín vnútra našej duše. Všetko chce svoj čas. Nájsť seba, nájsť svoj hlas. To je to najdôležitejšie, čo všetci v živote hľadáme. Táto cesta naozaj stojí za všetku námahu sveta. Nájsť svoje vnútorné bolesti z čias minulých. Prijať všetky trápenia, ktoré nám stoja v ceste ako prekážky, si vyžaduje trpezlivosť a pochopenie, bez očakávaní a bez ambícií.

2. Som víťazka
Keď som v živote našla svoj hlas, začala som mu načúvať. Našla som tak dôveru v seba a vo svoj život. Náš najmladší člen ma vždy láskavo upozorní, kam patrím, čo je pre mňa naozaj dôležité a na čom skutočne záleží. Učí ma, kedy sa zastaviť a kedy sa znova nadýchnuť. Takto aj cez prekážky, ktoré život občas prinesie, vždy nájdem riešenie a pochopenie. V každej bolesti nachádzam zmysel, svoje vlastné oslobodenie. Svoju bolesť mením na hnací motor, ktorý ma vedie do nepoznaných sfér.

3. Som ľúbená, obdivovaná a rešpektovaná
V živote stojí pri mne v dobrom aj v zlom. Môj muž, spoločník doma a v práci. Obklopuje ma láskou, obdivom a zároveň ma učí, ako kráčať správnym smerom. Vytvára pre mňa bezpečný priestor, aby som bola počutá a videná zároveň. On je môj životný kouč a jediný, ktorý ma vždy podporoval v tom, čo robím. Cez jeho láskavé pohľady som sa naučila prijímať obdiv a pochvalu. Vďaka jeho podpore som uverila, že som hodná lásky, obdivu a rešpektu. Tiež si uvedomujem, aká dôležitá je v živote vzájomná podpora.

4. Som matka a ochrankyňa
Každý jeden deň si vychutnávam túto zodpovednú úlohu. Zbožňujem prepojenie svojej práce s bežným životom a s radosťou vnímam jej pozitívny vplyv na moju rodinu. Deti si moje láskavé afirmácie a správanie rady osvojujú. Túto lásku mi vždy opätujú, keď ju naopak potrebujem ja. Zároveň sa spoločne učíme vlastniť každý sám za seba svoju časť príbehu. Vieme si priznať chyby a aj sa za ne ospravedlniť. Každý deň ich oslavujem a ochraňujem. Vnímam ich ako moje najväčšie a najkrajšie pozemské poklady.

5. Som živá a slobodná
Žijem svoj život podľa seba. Bez očakávaní a v ľahkosti bytia. Žijem svoju autentickosť naplno.

6. Som v rozkvete svojho života
Neodmysliteľnou súčasťou farebného sveta mojej duše sú kvety. Sú pre mňa energetickým a nevyčerpateľným zdrojom krásy, inšpirácie, nežnosti a ženskosti. Pripomínajú mi, že som v rozkvete svojho života a aké dôležité je byť vždy sama sebou. To je tá najväčšia krása a dokonalosť bytia a žitia.

7. Som spolutvorkyňa
Práca v záhrade má pre mňa obrovský harmonizujúci účinok. Prebúdza vo mne tvorivosť a predstavivosť. Prepojenie s matkou Zemou a načúvanie jej potrieb vo mne akumuluje súlad so sebou a okolím. Cez ňu cítim bezpečie, ochranu a podporu. Cítim jej hojnosť a štedrosť. Vždy ma niečím obdarí a novým prekvapí. Cítim, aký má blahodarný vplyv na môj vnútorný svet. Vnímam, ako sme s prírodou všetci navzájom prepojení a jeden pre druhého veľmi dôležití.

8. Som praktická a estetická
Každá činnosť mi prináša nielen radosť, ale hlavne obrovský zmysel. To, čo si zasejem, má u mňa aj praktické využitie. Každý kvet, každá rastlinka, ktorá volá o moju pozornosť, chce, aby som ju využila. Takto si pripomínam, že každá myšlienka, ako semiačko v záhrade, má v našom živote zmysel. Niečo do nej patrí a niekedy už zas nie. Záleží len na nás, ako sa rozhodneme žiť a myslieť, čo sa nám páči a čo nám vyhovuje. Takisto aj bolesť, cez ktorú hľadáme našu ubolenú časť, ktorá nás chce spojiť v celok so sebou a s naším okolím.

9. Som radosť a ľúbosť
Som nositeľkou radosti nielen v mene. Radosť a ľúbosť prinášam do každej činnosti. Cez prácu a rodinu cítim v sebe obrovský tok života. Zbožňujem žiť svoj život a vidím, ako sa môj duch teší a tancuje. Naozaj platí, že ak je náš duch zdravý, vitálny a šťastný, prejaví sa to aj navonok. Vďaka radosti žijem svoj život naplno. Takto si aktívne vytváram svoje životné čaro-krásno.

10. Som harmónia a ladnosť
Všade, kam kráčam, nachádzam krásu, harmóniu a súlad. Vidím ju všade tam, kde ju možno iní prehliadajú. Cítim magickosť a krásu prírody. Cítim jej veľkú silu a múdrosť. Príroda je mojou obrovskou učiteľkou. Všímam si jej cyklickosť a jej správne načasovanie.
Aj túto stránku života si rada prenášam do praxe. Vždy si to aplikujem ako pripomienku, keď chce moja myseľ preberať velenie. Takto si do života prinášam väčšiu perspektívu a životný rozhľad.
Chce to pravidelnú zmenu uhla pohľadu na všetko a na všetkých.

Tags: No tags

Comments are closed.