Kamene ako živé bytosti

Stibnit
Antimonit
Vieme povedať jasné nie?

Stibnit je čiernym, olovenošedým, šedým až šedočiernym kameňom s odtieňom do modra. Kryštalizuje v rombickej sústave. Názov anthémon pochádza z gréčtiny a v preklade znamená kvetina, podľa tvaru kryštálových drúz. Stibnit je toxický mäkký kameň. Má tvrdosť 2 podľa Mohsa. Ľahko sa napríklad taví v ohni sviečky.

Kameň, ktorý nás pozýva k novým veciam, k zmenám či experimentovaniu ohľadom novej situácie má meno stibnit. Je kameňom zvyšujúcim energiu a zároveň overujúcim ego. Koncentrácia myšlienok na pozitívne ciele pri správnom načasovaní pomôže zhmotniť priania. Je ochranným kameňom, silne transformačným. Dokáže premieňať hlboko zakorenené závislosti a zároveň pracovať s ochotou či dovolením na zmenu predstavivosti, myslenia, konania. 

Podnecuje kreativitu a činorodosť. Pozýva nás do dobrodružstva, k prekročeniu starých hraníc. 

Pri konfliktoch a sporoch či súperení nás podporuje vo vyjadrení toho, čo skutočne chceme, a pozýva nás ukázať svoje schopnosti. Sú situácie, kedy je treba sa tak trochu „pobiť“, postaviť sa za seba. Keď si dovolíme skočiť rovnými nohami do výziev, výsledok môže byť prekvapivo pozitívny. Antimonit je dobré umiestniť do priestoru, keď máme pocit, že nás niekto ohovára.

Na energetickej rovine dokáže odstrániť z našej aury privtelené negatívne energie.

Duši pomáha oslobodiť sa od nezmyselných požiadaviek okolia a objaviť naše schopnosti, náš skrytý talent. Dodáva silu odstrihnúť prepojenia závislých vzťahov. Posilňuje pri ukončení a prerušení nezdravých spojení z minulých životov. Oslobodzuje komunikáciu pri vyjadrení toho, čo naozaj chceme. Antimonit dodáva odvahu oslobodiť sa od vzťahov, kde cítime nad sebou neprimeranú kontrolu.

Antimonit je účinný na solar plexus a základnú čakru. Pomáha pri tráviacich problémoch, lieči bolesti hlavy, problémy s kĺbmi. Podporuje imunitný systém. 

Z pohľadu feng šuej ho v našich príbytkoch umiestňujeme na sever. Živel, ktorý je priradený k tejto svetovej strane, je voda. Predstavuje emocionálny život, kariéru, komunikáciu. 

Potrebujeme sa správne rozhodnúť či posilniť našu silu, uskutočniť nové nápady a získať tak väčšiu harmóniu a vyrovnanosť? 

Ak je odpoveď áno, umiestnime ho na sever. V prípade, že je umiestnený na severozápade, predstavuje podporu duchovného vedenia od našej rodiny, priateľov, učiteľov, anjelov strážnych.

Je vhodným kameňom pre znamenie Škorpióna, ktorému pomáha oslobodiť sa z pút starého myslenia. Strelcom prináša otvorenosť k rôznym podobám pravdy. Kozorožcom prináša sebapoznanie, spoznanie vlastných hraníc. V Pannách posilňuje odvahu i schopnosť koncentrácie. Rybám dopomáha uvedomiť si nedokončené cykly a následne ich aj uzavrieť.

Stibnit súvisí s prekonávaním seba samého.

Je veľmi dôležité prerastať svoje vnútorné predstavy o sebe samom, prekonávať vnútorné hranice, prijímať každodenné výzvy života. Odvaha je dôležitá súčasť vnútornej výbavy. Keď prekonáme vlastný strach, tak získavame viac sebadôvery a sily, pretože strach sa pri jeho prekonaní mení na našu silu. A to stojí za to, pretože príliš veľa strachu neznamená nič viac než nepoznanie či neuvedomovanie si prameňa svojho svetla. 

Aromaterapia: Tymián, oregano, kadidlo.

Afirmácia: Uvedomujem si korene svojich závislostí. Dávam súhlas na rozpustenie všetkých uvedomených i nevedomých nezdravých pripútaností. Cítim svoju silu, som pod ochranou.

Mgr.Janka Porubanová

www.rajskazahrada.sk

Vitalita november 2021

Tags: No tags

Comments are closed.