Jupiter v Býkovi – Cesta k Hojnosti

Čo to znamená Jupiter v Býkovi?

Ak dovolíš, začala by som tým, čo pre nás znamená Jupiter, akú energiu všeobecne zastupuje. Jupiter je najväčšou planétou našej slnečnej sústavy a v astrológii je pre kolektívne vedomie tým, čo pre individuálne vedomie v horoskope predstavuje Slnko. Je považovaný za planétu šťastia a zastupuje archetyp hojnosti, rastu, rozmachu, filozofie, viery v dobro a najvyšších ľudských ideálov. Všetko, čoho sa Jupiter dotkne, je teda znásobené, rozmnožené, má dar „nafúknuť“ témy, ktoré sú v jeho „kompetencii“, zvýrazniť ich a pomôcť nám ich integrovať do života tak, aby sa náš život stal priestorom radosti, spokojnosti a hojnosti.

V máji 2023 sa Jupiter na celý rok ocitol v kráľovstve Býka a hoci je v tradičnej astrológii jeho domovským priestorom krajina Strelca a Rýb a najsilnejšiu pozíciu má v kráľovstve Raka, podľa mňa je jeho pozícia v Býkovi veľmi silná a cíti sa v nej veľmi dobre.

Jupitera v Býkovi si predstavujem ako smejúceho sa Budhu, je šťastný, že je na svete, užíva si všetky pôžitky života, prináša nekonečné množstvo príležitostí, vychutnať si všetko, čo znamená byť človekom, všetky pôžitky a radosti cez telesné zmysly. Jupiter vždy prináša hojnosť príležitostí a v kráľovstve Býka je základnou témou hmota, materiálny svet, telo, zmysly, zmyselnosť, ale aj pôda a príroda, je to doslova kráľovstvo Matky Zeme a všetkého, čo s pozemským životom súvisí. V nasledujúcom roku, do mája 2024, nám teda Jupiter v kráľovstve Býka bude prinášať príležitosti na užívanie si hojnosti, blahobytu, radosti zo života, lásky k hmote, k telu, zamilovanie sa do svojho tela, starostlivosti o telo cez výživu a prírodné prostriedky, do pozemského života so všetkým, čo k nemu patrí, podporí plodnosť a tvorenie v hmote. Samozrejme, že ako pôžitkár, od nás bude vyžadovať, aby sme ho dobre „nakŕmili“ tým, čo miluje 🙂

Prečo je pre nás dôležitý Jupiter v Býkovi?

Jupiterova prítomnosť v kráľovstve Býka nám prináša obrovskú a jedinečnú príležitosť, rozvinúť v sebe vedomie hojnosti. Od roku 2018, kedy do krajiny Býka vstúpil Uran, sme vedení k rozvíjaniu vedomia hojnosti, aby sme si uvedomili, že my sami sme tvorcovia svojej reality a my sami rozhodujeme o tom, v akej energii budeme žiť – či budeme svoju realitu tvoriť z vedomia nedostatku, alebo z priestoru hojnosti. Uran je dosť nekompromisný a hádže svoje šúľky dynamitu do všetkých oblastí, v ktorých sme uverili, že „nie sme dosť“, alebo „nemáme dosť“… ukazuje nám, že pocit hojnosti je priamo úmerný pocitu našej hodnoty a tam, kde sme uverili, že nemáme dostatočnú hodnotu, nám to zrkadlí hmotným nedostatkom. Uran nás teda učí vedomiu hojnosti cez nevyhnutnosť – buď zmeníme svoje presvedčenia nedostatku a nedostatočnosti a vytvoríme si nepriestrelné vedomie hojnosti, alebo budeme zažívať nedostatok v hmote. A keďže Uran je anarchista zverokruhu, rozhodne sa neobmedzuje a rád ľudí poriadne „vytočí“ – vidím okolo seba, koľko ľudí sa rozčuľuje nad tým, že mladí ľudia zarábajú „veľké peniaze“ ako youtuberi, influenceri, že sa im „nechce pracovať“ a „svet speje do záhuby“. Toto je typický Uran, miluje, keď nás môže „vytočiť“ a tým doslova „zvýšiť otáčky“ kolektívneho vedomia, bohužiaľ si tento jeho dar často neuvedomujeme a preto ho odmietame 🙂 Pritom nám, napríklad, len ukazuje, že jediné obmedzenia, ktoré nám bránia, zažívať v živote hojnosť, sú tie v našej hlave a ak sa ich budeme držať, privedie nás to len k závisti k tým, ktorí tieto obmedzenia zahodili.

Jupiter nám teraz prináša príležitosť na láskavú zmenu, vedie nás k pochopeniu, že žijeme v priestore nekonečnej hojnosti, dostatku, že sme milované a milovania hodné Božie deti, že celá Zem je kráľovstvom, do ktorého sme sa zrodili, aby sme ho tvorili ako rajskú záhradu, že máme všetko, čo potrebujeme, aby sme žili život, v ktorom sa budeme cítiť spokojní, naplnení a vyživení. Ak mu podáme ruku a necháme sa ním viesť, privedie nás do sveta nekonečných príležitostí na zažívanie pocitu hojnosti, spokojnosti, radosti zo života, pôžitkov a darov, ukáže nám, aké to je, žiť v pocite dôvery v seba ako Zdroj všetkej hojnosti, v dôvere vo svoje dary a ich prirodzené prejavenie a žitie v hmote. Ukáže nám, aké sú naše dary a schopnosti, pomôže nám ich rozvinúť a prejaviť tak, aby nám prinášali materiálny, emocionálny aj duchovný blahobyt.

Čo príjemné nám prináša obdobie Jupitera v Býkovi?

Tých príjemných vplyvov je naozaj mnoho, lebo Jupiter v Býkovi miluje vytvárať takú tú „vatičku“, v ktorej si môžeme hovieť. Ak mu podáme ruku a necháme sa ním viesť a podporiť, privedie nás do krajiny radosti, blahobytu, materiálnej hojnosti, podporí zdravie tela, spojenie s pôdou, rastlinami, Matkou Zemou, našu schopnosť, vychutnávať si pozemský život so všetkými radosťami a pôžitkami.

Ako Jupiter v Býkovi vplýva na naše telo, myseľ a dušu?

Na úrovni tela nás Jupiter túži zahrnúť láskavou starostlivosťou – prináša potrebu, vyživiť svoje telo zdravou, výživnou a chutnou výživou, prírodnými a bylinkovými liečivými prostriedkami, starostlivosť o krásu tela prostredníctvom prírodnej kozmetiky, rozmaznávanie v kúpeľoch, masáže, zábaly, všetko, čo nám dá pocit, že je o nás dôkladne postarané.

Pre našu myseľ prináša dar vedomia hojnosti – pomáha nám, spojiť sa s vedomím hojnosti a rozvinúť ho. Dodáva pocit vlastnej hodnoty, vedomie, že sme hodní najvyššej kvality, toho najlepšieho, čo nám život ponúka a tým aj ochotu, prijímať a vychutnávať si štedrosť darov života. Prináša dôveru v život, v priateľský a štedrý Vesmír, v hojnosť ako náš prirodzený stav.

Na úrovni Duše si s Jupiterom v Býkovi môžeme naplno uvedomiť a prijať, že sme Božie deti, že naša Duša je čriepkom Božstva, ktorá sa rozhodla pre ľudskú skúsenosť. S uvedomením, že sme stelesnením božskej tvorivej moci, prirodzene rozvíjame vedomie Tvorcu a používame ho na realizáciu svojich zámerov v hmote, v každodennej realite.

Prináša toto obdobie aj nejaké nepríjemné vplyvy? Ak áno aké?

Každý astrologický archetyp má svoju odvrátenú stranu a výnimkou nie je ani „dobrodinec“ Jupiter, ani pokojný a hýčkajúci Býk. Ak niekde platí príslovie, že „všetkého veľa škodí“, tak je to práve v tomto prípade. Jupiter sám o sebe má vždy sklon preháňať, „nafúknuť“ každú túžbu, takže je dôležité, dávať si pozor na to, aby sme v túžbe po hmote a pôžitkoch udržali rozumnú mieru. V opačnom prípade sa môže „dopriavanie si“ premeniť v lepšom prípade na kilá navyše, v horšom prípade na zdravotné problémy, alebo naladenie na vedomie hojnosti prinesie okrem ľahkého zisku aj preháňanie v nákupoch.

Je dôležité vedieť, čo nás vyživuje, nielen to, čo nás sýti – keď sa nebudeme vyživovať kvalitou, bude nás Jupiter „prepchávať“ kvantitou. Rovnako budeme odhaľovať, či je naša radosť skutočná, alebo len skrývame svoje skutočné emócie za hranú veselosť.

Taktiež berme do úvahy, že Jupiter „nafukuje“ vždy obe polarity, takže jeho podpora pri rozvíjaní vedomia hojnosti a vedomia vlastnej hodnoty môže vyzerať aj tak, že na začiatku procesu zvýrazní všetky bloky a zábrany, teda skryté programy a presvedčenia nedostatku a nedostatočnosti. Napríklad, ak sme si vytvorili, alebo prijali presvedčenie, že ak chcem žiť v hojnosti, musím tvrdo makať, tak nás Jupiter môže vystavovať situáciám, kedy kvôli zárobku budeme musieť naozaj extrémne tvrdo pracovať. Alebo, ak máme presvedčenie, že to, čo ľahko získame, aj rýchlo stratíme, môžeme sa stretávať práve s takýmito situáciami. Dôležité je pochopiť, že tieto situácie nezažívame preto, aby sme sa utvrdili v tom, že je to „pravda“, ale preto, aby sme mohli tieto obmedzujúce programy uvidieť, spochybniť, narušiť a uvoľniť. Jupiter v Býkovi miluje, keď prijmeme hojnosť, bezpečie a radosť ako prirodzený životný stav, ale často toho nie sme schopní len kvôli obmedzujúcim presvedčeniam, ktoré sa často odovzdávajú v rodoch a spoločnosti po stáročia. Ak nám ich má pomôcť uvoľniť, musí ich zvýrazniť tak, aby sme ich neprehliadli a to naozaj nemusí byť príjemné.

Čo od nás toto obdobie požaduje?

Každá planéta vo svojich tranzitoch od nás vždy predovšetkým požaduje, aby sme sa otvorili jej darom, aby sme sa stali priepustnými jej esencii. Jupiter v Býkovi potrebuje, aby sme boli ochotní, uvidieť hojnosť, sústrediť svoju pozornosť na dostatok všade vo svojom živote – predovšetkým, aby sme vnímali seba ako dostatočných, dosť silných, dosť múdrych, dosť schopných… aby sme si boli vedomí SEBA ako Zdroja všetkého, čo vo svojej realite tvoríme… Aby sme si boli vedomí, že všetko, po čom túžime zo srdca, máme plnú kompetenciu vytvoriť… Aby sme sa dokázali vidieť ako dokonalé Božie deti a otvárali sa Darom, ktoré má naše Božstvo (Jupiter v Býkovi) pre nás pripravené. Tým, že sa považujeme za nedostatočných, nie dosť dobrých, či dokonca „nehodných“ jeho darov, sa vnútorne zatvárame, vystupujeme z toku rieky jupiterovskej hojnosti.

Najjednoduchší a najúčinnejší spôsob, ako sa otvoriť toku hojnosti, je vedomé prežívanie vďačnosti a vnímanie života ako daru. Býk v astrologickom kole života predstavuje obdobie batoľaťa – a aby sme sa otvorili jupiterovskej energii, je dôležité, aktivovať v sebe práve toto batoliatko, ktoré je zamilované do života. Predstav si dieťatko, ktoré sa batolí po svojom malom kúsku sveta a je fascinované a uchvátené všetkým, čo vidí, čo môže ohmatať, ochutnať… Celý svet je preňho hotový roh hojnosti, vníma tisíc príležitostí denne, keď môže ochutnávať, ohmatávať a skúšať nové a nové dary a zázraky.

Vyskúšajme si to už dnes – vnímať svet ako priestor plný hojnosti a nádherných darov. Ráno sa prebudím a zisťujem, že žijem… Nádhera, dostala som nádherný dar života, dar dnešného dňa, ďakujem!!! Mám pohodlnú posteľ, strechu nad hlavou, veď je to úžasné, koľká hojnosť – ďakujem!!! Vedľa mňa leží moje milované dieťa, pokojne spinká, cíti sa v bezpečí – ďakujem!!! Vstanem z postele – mám zdravé nohy, môžem kráčať… ďakujem!!! Prídem do kuchyne, otočím vodovodným kohútikom, napustím si vodu do kanvice – mám v kuchyni tečúcu pitnú vodu, mám elektrinu, ktorá mi ju ohreje, mám v záhrade bylinky na liečivý čaj… Takýto úžasný život môžem žiť, ďakujem!!! A takto, s pocitom vďačnosti za hojnosť, ktorú mám k dispozícii, prežijem celý deň, vedome zameriavam svoju pozornosť na všetko, čo mám, na to množstvo darov, ktorými som zahŕňaná, objavujem nové a nové dôvody na spokojnosť, vďačnosť a radosť a tým sa otváram jupiterovskému vedomiu hojnosti.

Každý deň sa rozhodujem, že som dosť dobrá a hodná darov Života, že som ochotná sa starať o seba ako o hodnotnú bytosť, že si doprajem lahodnú a zdravú výŽIVU pre všetky úrovne, že budem vyživovať kvalitou svoje Telo, že budem napĺňať svoju myseľ informáciami a myšlienkami, ktoré ma podporujú, obklopovať sa ľuďmi, s ktorými sa cítim vyživená a naplnená… Cítim sa ako Božie dieťa, bytosť najvyššej hodnoty, hodná toho najlepšieho, čo život ponúka… Tým sa naladím na frekvenciu, na ktorej Jupiter v Býkovi vibruje a spájam sa, zjednocujem, s jeho silou a otváram sa toku jeho darov.
Čo nám Jupiter prináša v tranzitoch cez jednotlivé dómy?

Najsilnejšie vnímame prítomnosť Jupitera v Býkovi v spojení s osobnými planétami v Býkovi, a v dómoch, ktorými tranzituje. Všimnite si teda vo svojej hviezdnej mape, ktoré planéty žiarili v krajine Býka, keď ste sa narodili a tiež, ktorým dómom (ktorou oblasťou života) bude Jupiter v Býkovi prechádzať – tam prinesie svoju podporujúcu energiu, šťastie a hojnosť.

1. dóm – Jupiter zvýrazní osobnosť, bude od vás vyžadované, aby ste boli viditeľní, zvýrazní potrebu pekného vzhľadu, zmena účesu, šatníka, môže spôsobiť nárast hmotnosti

2. dóm – nové príležitosti v uvedomení vlastnej hodnoty, pochopení, čo je pre nás dôležité, hodnotné, rozmnoženie vlastníctva, majetku, príležitosť zarobiť viac peňazí

3. dóm – záujem učiť sa, príležitosti naučiť sa niečo nové, rozšíriť si vedomosti, vyučovanie iných, zdieľanie vedomostí, naučiť sa šoférovať, získať nové auto, zlepšenie vzťahov so súrodencami alebo susedmi

4. dóm – zlepšenie vzťahov s rodinou, liečenie vzťahu s predkami, rozšírenie rodiny, zveľaďovanie domova, kúpa bytu alebo domu

5. dóm – rozvoj tvorivosti, nové kreatívne nápady, možnosť realizovať kreativitu, plodnosť, počatie dieťaťa, ľúbostné dobrodružstvá

6. dóm – nová práca, zamestnanie, ktoré prinesie viac radosti, spokojnosti, vyšší zárobok, zlepšenie zdravia, možnosť vyliečiť dlhodobé zdravotné problémy (Jupiter ich môže zvýrazniť, aby podporil potrebu liečenia)

7. dóm – podpora pre vzťahy, dohody a zmluvy… nový partner, manželstvo, príležitosti na úspešnú a obojstranne prospešnú spoluprácu, zlepšenie vzťahov

8. dóm – podpora pre spoločné investície s inými ľuďmi, možnosť dedičstva, možnosť získať výhodný úver, hypotéku, zlepšenie finančnej situácie u partnerov (životných i pracovných), vyrovnanie vzťahu so smrťou i so životom, možnosť povýšiť sexualitu do posvätnej úrovne

9. dóm – príležitosti na cestovanie, rozšírenie obzorov a vedomostí, spoznávanie cudzích krajín, nových ľudských príbehov, objavenie novej životnej filozofie, svetonázoru, štúdium, duchovné cesty (pozor na samozvaných „guruov“)

10. dóm – objavenie a podpora životného poslania, staň sa tým, kým si prišiel byť, dôležitosť sebarealizácie, povýšenie do vedúcich pozícií, prijatie seba ako najvyššej autority svojho života, potreba dať si uznanie, poslanie nám prináša materiálnu hojnosť, pocit bezpečia

11. dóm – podpora komunít, spoločenstiev, objavenie „rodiny Duše“ – komunity, v ktorých spoluTvoríme , navzájom sa podporujeme tým, že každý žijeme svoje jedinečné dary, prečistenie priateľských a komunitných vzťahov, podpora úspechu cez sociálne siete

12. dóm – dôležitosť regenerácie, obnovy síl, prináša príležitosti na vyživujúci odpočinok, znovuzrodenie do sily, dovoliť, aby sa o nás ostatní postarali, rozmaznávať sa… môžeme to urobiť dobrovoľne, alebo budeme prinútení (napr. pobyt v nemocnici, dlhodobá liečba)

Viac sa tejto téme venujeme na youtube kanáli Duša Ženy s Mirkou Gorgosz.

Ďakujem zo srdca za rozhovor,
Mališová Zuzana, www.radost.sk

Tags: No tags

Comments are closed.