ČAROkruhy v znamení zvieratníka

September 2022

Baran

Baran. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 13. 9. Je to Deň čokolády a Deň pozitívneho myslenia. Pekne ich tí kalendárnici spojili: čokoláda a pozitívna myseľ. U teba nemusí vždy vyhrávať čokoláda, ale dobré jedlo má svoju prioritu, za ktorou prichádzajú pozitívne pocity z naplnenia. Počuješ? Z naplnenia. Môžeš sa napĺňať jedlom do prasknutia alebo sa naplníš poznaním do pokoja. Rozumieš, čo ti chcem povedať? Buď sa napĺňaš jedlom a priberáš, alebo sa napĺňaš poznávaním a múdrieš. Pre vesmír napĺňanie ako napĺňanie. On ti dá k dispozícii, čo tvoja úroveň rastu potrebuje, a ty berieš alebo neberieš. Za napĺňaním je totiž rast. Rast tela alebo rast duše. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách, a ak by som ho mala charakterizovať – ani ryba, ani rak. Urob si pohodlie, relaxuj, príliš sa finančne nerozhadzuj. Na deň jesennej rovnodennosti 23. 9. si priprav nejaký rituálik vďaky za hojnosť, ktorú dostávaš. Ak však máš pocit, že hojnosti je v tvojom živote málo, spočítaj si svoje požehnania. Potom ďakuj z úprimného srdca. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne a tohto roku sa spojil aj s Dňom srdca. Zaujímavé spojenie. Panna dbá o zdravie, srdce bude potrebovať v septembri rozmaznávať. Môže sa ti totiž dostať do života väčší tlak. Kto ti ho narobí, kto? Ty sám, Baran, ty sám, ak budeš chcieť viac stihnúť, ako máš kapacitu. Viac dokázať, hoci sily nebude. Hlavou múr však neprerazíš, aj keď si Baran. Mantra na september: Som k sebe láskavo dobrý.

 

Býk 

Býk. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti Deň charity, ktorý je 5. 9. Prečo? Môžeš si precvičiť svoju štedrosť. Už sa ti zježili všetky chĺpky na tele? Zadrž. Štedrosť znamená otvorené srdce, v ktorom sa zobudí súcit a láskavosť, potom s pokojom môžeš obdarovávať. Ak chceš, aby ťa aj konkrétny deň podporil v štedrosti, vyber si nedeľu. Nedeli vládne Slnko a ono tiež štedrosť podporuje. Len sa naň pozri, koľko darov nám dáva. Len tak, nepýta za ne odplatok. Nekričí – Hej, človeče, si mi dlžný za xy slnečného svetla do roka! Pokojne každé ráno vyjde nad obzor a rozdáva teplo, svetlo, zdravie, život, pohodu, skvelé pocity… Inšpiruj sa. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách. Máš pocit, že na všetko máš málo energie? Potom si ako ryba, ktorá pláva vo vode a sťažuje si, že je smädná! Energie všade okolo nás je dostatok, plávaš v nej. Len si predstav, že s každým nádychom k tebe, do teba prichádza. Len si predstav, že si na ňu priamo napojený. Koľko vydáš, toľko dostaneš. Rovnováha. Ak cítiš nerovnováhu, zisti, kde si v nerovnováhe. Kde si nedopraješ, kde nepustíš, kde si nedovolíš… Jesenná rovnodennosť 23. 9. ťa môže podporiť. Urob si v tento deň rituálik na rovnováhu v sebe. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne a v tento deň je aj Deň srdca. Panna je o zdraví. V čom spočíva zdravie srdca? V pokoji, súcite, láske. Dopraj si ich, veď september je o hojnosti. Mantra na august: Som k sebe láskavý.

Blíženci

Blíženec. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti hneď dva dni, a to 26. 9., keď je Európsky deň jazykov, a 27.9. s Dňom cestovného ruchu. Oba dni naznačujú blíženecké spojenie. Oba dni ťa tak trochu posielajú do sveta. September je dobrým časom na pobyty za hranicami všedných dní, a ak ich spojíš ešte s poznávaním jazykov, kultúr, histórie, naplníš sa novými možnosťami. Keď nevycestuješ reálne, virtuálne možnosti sú momentálne veľké. V oboch prípadoch však rozmaznávaj svoje zdravie. Je totiž dosť možné, že sa ozvú doteraz zanedbané zdravotné problémy. Áno, presne tie, ktoré si zatlačil do tieňa, ktoré si ignoroval. Vieš, že ignorácia je ako rozsudok smrti? Ignoruješ – nechceš vidieť – chceš, aby sa ti choroba stratila z očí, ale ona odrazu na teba vyskočí. Poučenie? Čokoľvek ti hovorí tvoje telo, vždy ber jeho signály na zreteľ. Najmä v dňoch okolo splnu, ktorý bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách. Zdravie je momentálne na prvom mieste. Uži si aj jesennú rovnodennosť 23. 9., nastav sa na ňu tak, že ťa podporí vo vnútornej rovnováhe. Nemusíš nič robiť, len byť si vedomý rovnovážneho stavu dňa od rána do večera. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, a keďže v tento deň je aj Deň srdca, spojitosť je jasná – Panna srdce ochraňuj. Daj si pokojnejšie dni, usporiadaj si srdcové záležitosti. Ak hráš na dve strany, zvoľ jednu. Ak si ochladol, nájdi v sebe vášeň. Mantra na september: Som k sebe pravdivý.

Rak

Rak. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti Deň maľovania mandál, ktorý je v kalendári zaznačený na 20. 9. Myslím, že povedomie o mandalách je dosť dobré. Ak ešte tápaš, čo mandala je, pozri do tváre sedmokrásky, pozeráš sa do mandaly. Tá má kruhový tvar, jasný stred, lupienky po okrajoch rozložené. Môžeš mandaly – kruhové obrázky vnímať okolo seba. V prírode je ich habadej, v historických stavbách tiež, kostoly majú nádherné ružice v tvare mandál. Ďalším krokom môže byť maľovanie mandál podľa predlohy alebo sa do nich pusť s vlastnou fantáziou. Sú silno liečivé, sebapoznávacie a špeciálne pre teba majú parádny dar. Vieš pri ich maľovaní rozpustiť emócie a pustiť najmä tie, ktoré ťa oslabujú. Stačí si pred maľovaním dať zámer a potom sa už len nechaj viesť. Viditeľný výsledok v namaľovanej mandale i pocitový v tvojom vnútri ťa môžu milo prekvapiť. Všetko toto je dobrou prípravou na silné dni splnu i novu. Totiž spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách, a ak v ňom (a v mandalách) rozpustíš aj malé svoje závislosti, ak si matka – aj závislosť na deťoch, posplnové dni (aj dni okolo novu i samotný nov) budú potom pre teba darom zdravia, sily a pokoja. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, ktorá má pod palcom zdravie. Navyše, tento deň je vyhlásený aj za Deň srdca. Všetko sú to energie, ktoré ti vydláždia cestu k pohode. Ak sa predsa len niečo objaví, môže to byť manipulácia. Neobviňuj okolie, pozri, kde manipuluješ. Mantra na september: Som k sebe pozorný.

Lev

Lev. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 1. september – Svetový deň mieru. Totiž Lev ovplyvňuje srdce, kvalitou srdca je mier a kde je mier v srdci, tam je šťastný život rodiny, národa, zemegule, vesmíru. Práve s vojnovými udalosťami vo svete sa odkrývajú v jednotlivcoch choroby srdca vznikajúce zo strachu, stresu, chaosu. Srdce reaguje. Ak mu chceš pomôcť, pozri sa všetkým mátohám strachu do očí, rozpusť ich a vybuduj si v srdci mier. Kedysi dávno som počula vetu – keby bol celý svet v chaose, ty ostaň v pokoji, len tak môžeš konať. Veľmi som vete nerozumela, teraz už jej odkaz chápeme mnohí. Len zo svojho pokojného stredu, z pokoja a lásky srdca môžeme konať v akejkoľvek situácii. Sme silní. Lev v nás je plný správnej sily. Spln bude 10. 9. o 11.58 hodine v Rybách a aj on ťa môže podporiť. Totiž bude od teba chcieť urobiť si poriadok vo veciach, ktoré si doteraz prehliadal. Možno sa ti zdali malicherné. Sklop svoje kráľovské oči a pozri, čo treba v tvojom živote vrátiť do poriadku, čo opraviť, čo pustiť, čo vytiahnuť na svetlo. Urob tak. Podporí ťa aj jesenná rovnodennosť 23. 9. Nepotrebuješ sa na ňu špeciálne pripraviť, stačí, ak celý deň budeš mať na zreteli rovnovážnosť. Nov bude 25. 9. o 23.54 h hodine v Panne a hviezdy sa na teba usmievajú, žehnajú ti. Mesiac sme začali srdcom Leva aj končíme – 25. 9. je totiž aj Deň srdca. Mantra na september: Som k sebe kráľovsky dobrý.

Panna

Panna. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 16. 9. Na vtedy je v kalendári poznačená kampaň Upracme svet, ktorá sa spája s Dňom ochrany ozónovej vrstvy a s Európskym dňom mobility. Poďme k tomu upratovaniu, lebo ty ho môžeš mať silno ukotvené v krvi. Potom pozeráš na svet cez svoje „upratovacie filtre“, chceš svet uprataný podľa seba a tlačíš na seba i svojich okolo žijúcich. Tlak vyvoláva odpor, odpor hnev, hnev rozvracia vzťahy, vzniká tlak… a sme v jednom kolotoči. Poučenie: zo spojenia upracme svet si vezmi svoju časť, uprac v sebe so zodpovednosťou, aby si ty aj svet boli v láskavom spojení. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a u teba môže silno podporiť intuíciu, predstavivosť, fantáziu. Pri rozhodovaní sa môžeš spoľahnúť na svoje pocity. Hovorím – pocity. Rozum na chvíľu nechaj oddychovať a povedz si: aký mám pocit z toho, keď rozhodnem tak a tak. Nič nehovor, čakaj na odpoveď. Ak už pracuješ so svojou intuíciou, príde. Opakovanie totiž robí majstra. Inak tento spln v spojení s dobrou intuíciou ti prajú najmä v práci a pri investíciách. Jesennú rovnodennosť 23. 9. osláv podľa svojich pocitov a potom šups do tvojho najdôležitejšieho novu, ktorý bude 25. 9. o 23.54 h v Panne. Dáva ti krídla a k čomu si sa dostal cez intuíciu v splne, teraz môžeš realizovať. Máš veľké požehnanie hviezd. Svetlo spojenia a lásky svieti aj do partnerského vzťahu. Otvor srdce, veď 25. 9. je aj Deň srdca. Mantra na september: Som k sebe tolerantný.

Váhy

Váha. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe k splnovému dňu, ktorý bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách, pridávam v ten istý dátum Deň prvej pomoci. Sám máš skúsenosť, že mnoho ľudí sa na teba obracia, keď potrebuje pomôcť. Či chceš, či nie vyžaruje z teba záchranár, podporovateľ, kňaz, učiteľ, pokojný bojovník…, hoci sa tak nemusíš cítiť. Dôležité však je, že druhá strana ťa tak vidí a vie, že vieš podporiť, pomôcť. Potrebuješ však byť vo svojej sile, vo svojom sebavedomí, inak ti všetka pomoc, ktorú dávaš, prerastie cez hlavu, prekročí hranici únosnosti. Ešte raz poviem – potrebuješ byť vo svojej sile. Vtedy sa ti nemôže stať, že niekto pôjde na tvoj úkor, že budeš cítiť tlak a mohol by si padať do pocitov obete. Keď si vo svojej sile, máš prirodzenú autoritu a nikto nebude prekračovať tvoje hranice. Jednoducho si, rešpektuješ a si rešpektovaný. Rybí spln chce od teba, aby si plával v pokojných vodách života, aby si teraz príliš nevyskakoval. Úspech si ťa nájde, je dôsledkom tvojej schopnosti byť užitočným pre svet. Svoju rovnováhu môžeš uzemniť aj počas jesennej rovnodennosti 23. 9. napríklad malým rituálikom či plnou koncentráciou na tento deň. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne. Udržiavaj si pokoj, ktorý si si vytvoril už na spln a z tohto pokoja konaj. Stále nie je čas na veľké vyskakovanie, ale pokojné plynutie. Rob s radosťou to, čo treba. Deň novu je aj Dňom srdca, radosťou aj svoje srdce vyživíš. Mantra na september: Som k sebe pozorný.

Škorpión

Škorpión. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 30. september, ktorý je Dňom prekladu. Nechala som sa inšpirovať tebou samým. Viem totiž, že ako Škorpión ideš do veľkých hĺbok poznania, dokážeš z nich vytiahnuť skutočné poklady, ktorým však iní nemusia rozumieť, a tak prekladáš. Nie z jedného cudzieho jazyka do druhého, ale z hĺbky poznania do jednoDUCHosti ľudského porozumenia. Dostal si dar. Rizikom tohto daru je manipulácia, to znamená, že by si prekladal vo svoj prospech a túžil po moci. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a práve túžba po moci by ti v konečnom dôsledku mohla teraz klepnúť po prstoch. Ak by sa ti zdalo, že klepnutie je len také láskavé, nov v Panne by už bol dôraznejší. Poučenie pre teba? Ostaň múdrym šíriteľom múdrosti rodov. Ostaň v rovnováhe prijímania a dávania. Podporí ťa aj jesenná rovnodennosť 23. 9., keď ju vedome môžeš žiť. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, a ak by si chcel teraz meniť prácu, odpovedám, dočkaj času ako hus klasu. Nejde o to, že by si nemohol zmeniť zamestnanie, lebo by prišla katastrofa. No pripúšťam, nespokojnosť by mohla prísť, ale o dôležitejšie ide. Ide o to, že ak si bol doteraz vo svojej práci užitočný pre svet, svet ti odmenu chystá. Najmä v oblasti vzťahov v práci. Tento dvojkový rok je okrem iného o spájaní sa, o láskavosti a láske, a tak cez vzťahy momentálne rastieš. Aké vzťahy vytváraš, tak sa máš. Mantra na september: Som k sebe láskavý.

Strelec

Strelec. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 29. september, keď je Deň cestovného ruchu. Je nám jasné, že cestovanie k Strelcom patrí, no chcem upozorniť na niečo iné. Môj úmysel sa viaže k slovíčku ruch. Ako silný Strelec potrebuješ bytostne pohyb, cestovanie, ruch. Inak ideš do nervozity a tá sa potom ďalej rozvíja do bodliaka, ktorý pichá. Potom otáčaš bodliakové pichliače do svojho vnútra a ubližuješ si, ani o tom nemusíš vedieť. Tak prijmi, že ruch, možno aj rozruch patria k tebe a daj im vedomý priestor. Napríklad cez pohybové dni s deťmi, cez športovanie či dynamické prechádzky až po to, že ruchu dáš hlbší a kultivovaný zmysel. Ak si viac rozumový typ, hľadaj napríklad nové pracovné postupy, vytváraj nové projekty. Nechoď starými cestičkami, vymysli niečo iné. Ak si viac emocionálny typ, hľadaj krásu aj tam, kde ju nik nevidí a daj jej vyniknúť. Nekrúť sa v jednej škatuľke, vyskoč, získaj nadhľad, viď súvislosti a vytvor niečo nové, krásne, životaschopné. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a rád podporí tvoju fantáziu aj kreativitu. Okrem toho práve kreativitou sa môžeš liečiť, keby aj prišli drobné zdravotné problémy. Keď budeš totiž psychicky v pohode, choroba na teba nedočiahne. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne. Naordinuj si pokoj, žiadne pracovné zmeny, žiadne veľké investície. Možno viac sa pozrieť na seba, svoje zdravie a prijať, že telo sa mení každý deň a chce tvoju pozornosť. Mantra na september: Som k sebe dobrotivý.

Kozorožec

Kozorožec. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti takzvané „zvieracie dni“. V septembri to budú 17. 9. Deň červenej pandy, 22. 9. Deň nosorožcov, 24. 9. Deň goríl. Prečo práve zvieracie? Sú uzemňujúce a zároveň nesú v sebe dynamiku daného zvieraťa. Hovoria o tom, že usadenie sa v jednej oblasti života prináša aj múdrosť, aj spokojnosť, ale vždy treba byť bdelou bytosťou, lebo aj predátori žijú. Nemusia práve striehnuť, ale sú, žijú. Tvoje oslabenie ťa robí pre nich viditeľným. To znamená, ak sa opúšťaš, ak ideš energiou dolu, ak si myslíš, že ti ju niekto kradne, padáš a si pre predátora viditeľný. Inak – stávaš sa korisťou, obeťou a tyran si ťa nájde. Pridám osobný príklad: kedysi dávno ma môj psík veľmi pohrýzol. To sme si vysvetlili, niesli sme obaja dôsledky. Rana sa zahojila, psík zmúdrel. Niekedy sa však aj teraz stane, že si spomeniem na uhryznutie, naplní ma strach a pes cerí zuby. Pokojne by ma zas uhryzol. Prečo? Len preto, že zacítil, že som slabšia a bojím sa. Akonáhle prepnem v sebe bleskovo do pohody, pes prižmúri oči a dá sa hladkať. Spúšťačom jeho agresivity je môj strach. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a akýkoľvek pohyb, dynamika ti upevní zdravie. Pokojne poď aj do jogy, kde cez zvieracie pozície a zotrvanie v nich pochopíš, čo si nesieme v sebe zo zvieracej ríše. Aké kvality či neresti máš. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne a bude aj o zdraví. Mantra na september: Som k sebe súcitný.

Vodnár

Vodnár. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 22. 9. Deň hobitov. Hobit je postava z kníh Brita J. R. R. Tolkiena. Hobiti žijú v zemi, chodia naboso, lebo majú veľké chodidlá zarastené chlpmi, milujú pohodlný život a fajčia fajku, nebojujú. Takže ich odkaz pre Vodnára? Uzemňovanie, vnútorná sloboda vo všetkom, čo robíš, rovnováha, aby si bol stále vďaka nej v pohode, a pokoj v srdci, aby si nepotreboval tasiť meč, ale s pochopením riešil všetko okolo seba. Pekné odkazy, však? Za symbolom hobita nájdeš ešte kopec ďalších pozitívnych vlastností a situácií. Najviac asi svieti jeho mierumilovnosť… ako si ty s mierumilovnosťou, so súcitom v srdci? Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a dni okolo splnu by mali byť dňami pokoja, v ktorom si oddýchneš a pripravíš sa na ďalšie obdobie. Spln ti prinesie aj nejaké prekvapenie, vďaka ktorému môžeš zas o krôčik povyrásť. Nerieš, či príjemné alebo menej príjemné. Dôležitý je tvoj postoj k nemu. Všetky tvoje postoje k udalostiam tvojho života sú dôležité. Vďaka nim si vytváraš už teraz pocity a prežívanie konca tvojej pozemskej cesty. Nov 25. 9. o 23.54 h v Panne pripravuje ohňostroj lásky a splnenie nejakého sna. Dni okolo novu však už vyžadujú aktivitu, pohyb, otvorenie sa novým možnostiam, nastavenie „anténok“ na príjem nových impulzov. V deň novu je aj Deň srdca, takže pravdepodobne pôjde o srdcové záležitosti. Mantra na september: Som k sebe úprimný.

Ryby

Ryby. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti hneď dva dni súvisiace s rybou témou spirituality. Ide o 14. 9., keď je dňu priradený Deň židovskej kultúry, a 15. 9., keď deň patrí Sedembolestnej Panne Márii. Čo v tebe vyvolala náplň týchto dní? Stíš sa a pozoruj svoje pocity, nekomentuj dni, nepohŕdaj. V pocitoch nájdeš veľa odpovedí. Napríklad aj to, ako prijímali spiritualitu tvoji predkovia, ako vedeli či nevedeli zopnúť ruky k modlitbe… Totiž ako oni, tak aj ty. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách. Parádny deň v tvojom znamení, však? Ak pochybuješ, nastav si ho na parádu. Priprav si príjemné aktivity, pokojne aj vodné: wellnes, bazény, jazerá, potôčiky či dovolenka pri mori a pomedituj pri vode. Voda očisťuje, dáva možnosti, dovoľuje ti plávať v správnom prúde života, ak sa svojou intuíciou na ňu napojíš. V dňoch okolo novu, ktorý bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, prichádzajú aj nejaké pokušenia. Vyzerá, že milostné. Pamätaj na to, ako ľahko či neľahko sa necháš ovplyvniť, ako stojíš za svojím partnerom, ako veľmi chceš v oblasti partnerstva zmenu a nacíť sa, či to bude správna zmena. Rada hovorím, že všetko so všetkým súvisí a ak urobíš vo svojom živote nejakú zmenu, zvyčajne pohneš všetkým kockami svojho horoskopu. Deň srdca má tiež svoj deň 25. 9., tak tomu svojmu venuj láskavú pozornosť. Mantra na september: Som k sebe úctivý.

Baran

Baran. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 13. 9. Je to Deň čokolády a Deň pozitívneho myslenia. Pekne ich tí kalendárnici spojili: čokoláda a pozitívna myseľ. U teba nemusí vždy vyhrávať čokoláda, ale dobré jedlo má svoju prioritu, za ktorou prichádzajú pozitívne pocity z naplnenia. Počuješ? Z naplnenia. Môžeš sa napĺňať jedlom do prasknutia alebo sa naplníš poznaním do pokoja. Rozumieš, čo ti chcem povedať? Buď sa napĺňaš jedlom a priberáš, alebo sa napĺňaš poznávaním a múdrieš. Pre vesmír napĺňanie ako napĺňanie. On ti dá k dispozícii, čo tvoja úroveň rastu potrebuje, a ty berieš alebo neberieš. Za napĺňaním je totiž rast. Rast tela alebo rast duše. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách, a ak by som ho mala charakterizovať – ani ryba, ani rak. Urob si pohodlie, relaxuj, príliš sa finančne nerozhadzuj. Na deň jesennej rovnodennosti 23. 9. si priprav nejaký rituálik vďaky za hojnosť, ktorú dostávaš. Ak však máš pocit, že hojnosti je v tvojom živote málo, spočítaj si svoje požehnania. Potom ďakuj z úprimného srdca. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne a tohto roku sa spojil aj s Dňom srdca. Zaujímavé spojenie. Panna dbá o zdravie, srdce bude potrebovať v septembri rozmaznávať. Môže sa ti totiž dostať do života väčší tlak. Kto ti ho narobí, kto? Ty sám, Baran, ty sám, ak budeš chcieť viac stihnúť, ako máš kapacitu. Viac dokázať, hoci sily nebude. Hlavou múr však neprerazíš, aj keď si Baran. Mantra na september: Som k sebe láskavo dobrý.

 

Býk 

Býk. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti Deň charity, ktorý je 5. 9. Prečo? Môžeš si precvičiť svoju štedrosť. Už sa ti zježili všetky chĺpky na tele? Zadrž. Štedrosť znamená otvorené srdce, v ktorom sa zobudí súcit a láskavosť, potom s pokojom môžeš obdarovávať. Ak chceš, aby ťa aj konkrétny deň podporil v štedrosti, vyber si nedeľu. Nedeli vládne Slnko a ono tiež štedrosť podporuje. Len sa naň pozri, koľko darov nám dáva. Len tak, nepýta za ne odplatok. Nekričí – Hej, človeče, si mi dlžný za xy slnečného svetla do roka! Pokojne každé ráno vyjde nad obzor a rozdáva teplo, svetlo, zdravie, život, pohodu, skvelé pocity… Inšpiruj sa. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách. Máš pocit, že na všetko máš málo energie? Potom si ako ryba, ktorá pláva vo vode a sťažuje si, že je smädná! Energie všade okolo nás je dostatok, plávaš v nej. Len si predstav, že s každým nádychom k tebe, do teba prichádza. Len si predstav, že si na ňu priamo napojený. Koľko vydáš, toľko dostaneš. Rovnováha. Ak cítiš nerovnováhu, zisti, kde si v nerovnováhe. Kde si nedopraješ, kde nepustíš, kde si nedovolíš… Jesenná rovnodennosť 23. 9. ťa môže podporiť. Urob si v tento deň rituálik na rovnováhu v sebe. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne a v tento deň je aj Deň srdca. Panna je o zdraví. V čom spočíva zdravie srdca? V pokoji, súcite, láske. Dopraj si ich, veď september je o hojnosti. Mantra na august: Som k sebe láskavý.

Blíženci

Blíženec. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti hneď dva dni, a to 26. 9., keď je Európsky deň jazykov, a 27.9. s Dňom cestovného ruchu. Oba dni naznačujú blíženecké spojenie. Oba dni ťa tak trochu posielajú do sveta. September je dobrým časom na pobyty za hranicami všedných dní, a ak ich spojíš ešte s poznávaním jazykov, kultúr, histórie, naplníš sa novými možnosťami. Keď nevycestuješ reálne, virtuálne možnosti sú momentálne veľké. V oboch prípadoch však rozmaznávaj svoje zdravie. Je totiž dosť možné, že sa ozvú doteraz zanedbané zdravotné problémy. Áno, presne tie, ktoré si zatlačil do tieňa, ktoré si ignoroval. Vieš, že ignorácia je ako rozsudok smrti? Ignoruješ – nechceš vidieť – chceš, aby sa ti choroba stratila z očí, ale ona odrazu na teba vyskočí. Poučenie? Čokoľvek ti hovorí tvoje telo, vždy ber jeho signály na zreteľ. Najmä v dňoch okolo splnu, ktorý bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách. Zdravie je momentálne na prvom mieste. Uži si aj jesennú rovnodennosť 23. 9., nastav sa na ňu tak, že ťa podporí vo vnútornej rovnováhe. Nemusíš nič robiť, len byť si vedomý rovnovážneho stavu dňa od rána do večera. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, a keďže v tento deň je aj Deň srdca, spojitosť je jasná – Panna srdce ochraňuj. Daj si pokojnejšie dni, usporiadaj si srdcové záležitosti. Ak hráš na dve strany, zvoľ jednu. Ak si ochladol, nájdi v sebe vášeň. Mantra na september: Som k sebe pravdivý.

Rak

Rak. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti Deň maľovania mandál, ktorý je v kalendári zaznačený na 20. 9. Myslím, že povedomie o mandalách je dosť dobré. Ak ešte tápaš, čo mandala je, pozri do tváre sedmokrásky, pozeráš sa do mandaly. Tá má kruhový tvar, jasný stred, lupienky po okrajoch rozložené. Môžeš mandaly – kruhové obrázky vnímať okolo seba. V prírode je ich habadej, v historických stavbách tiež, kostoly majú nádherné ružice v tvare mandál. Ďalším krokom môže byť maľovanie mandál podľa predlohy alebo sa do nich pusť s vlastnou fantáziou. Sú silno liečivé, sebapoznávacie a špeciálne pre teba majú parádny dar. Vieš pri ich maľovaní rozpustiť emócie a pustiť najmä tie, ktoré ťa oslabujú. Stačí si pred maľovaním dať zámer a potom sa už len nechaj viesť. Viditeľný výsledok v namaľovanej mandale i pocitový v tvojom vnútri ťa môžu milo prekvapiť. Všetko toto je dobrou prípravou na silné dni splnu i novu. Totiž spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách, a ak v ňom (a v mandalách) rozpustíš aj malé svoje závislosti, ak si matka – aj závislosť na deťoch, posplnové dni (aj dni okolo novu i samotný nov) budú potom pre teba darom zdravia, sily a pokoja. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, ktorá má pod palcom zdravie. Navyše, tento deň je vyhlásený aj za Deň srdca. Všetko sú to energie, ktoré ti vydláždia cestu k pohode. Ak sa predsa len niečo objaví, môže to byť manipulácia. Neobviňuj okolie, pozri, kde manipuluješ. Mantra na september: Som k sebe pozorný.

Lev

Lev. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 1. september – Svetový deň mieru. Totiž Lev ovplyvňuje srdce, kvalitou srdca je mier a kde je mier v srdci, tam je šťastný život rodiny, národa, zemegule, vesmíru. Práve s vojnovými udalosťami vo svete sa odkrývajú v jednotlivcoch choroby srdca vznikajúce zo strachu, stresu, chaosu. Srdce reaguje. Ak mu chceš pomôcť, pozri sa všetkým mátohám strachu do očí, rozpusť ich a vybuduj si v srdci mier. Kedysi dávno som počula vetu – keby bol celý svet v chaose, ty ostaň v pokoji, len tak môžeš konať. Veľmi som vete nerozumela, teraz už jej odkaz chápeme mnohí. Len zo svojho pokojného stredu, z pokoja a lásky srdca môžeme konať v akejkoľvek situácii. Sme silní. Lev v nás je plný správnej sily. Spln bude 10. 9. o 11.58 hodine v Rybách a aj on ťa môže podporiť. Totiž bude od teba chcieť urobiť si poriadok vo veciach, ktoré si doteraz prehliadal. Možno sa ti zdali malicherné. Sklop svoje kráľovské oči a pozri, čo treba v tvojom živote vrátiť do poriadku, čo opraviť, čo pustiť, čo vytiahnuť na svetlo. Urob tak. Podporí ťa aj jesenná rovnodennosť 23. 9. Nepotrebuješ sa na ňu špeciálne pripraviť, stačí, ak celý deň budeš mať na zreteli rovnovážnosť. Nov bude 25. 9. o 23.54 h hodine v Panne a hviezdy sa na teba usmievajú, žehnajú ti. Mesiac sme začali srdcom Leva aj končíme – 25. 9. je totiž aj Deň srdca. Mantra na september: Som k sebe kráľovsky dobrý.

Panna

Panna. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 16. 9. Na vtedy je v kalendári poznačená kampaň Upracme svet, ktorá sa spája s Dňom ochrany ozónovej vrstvy a s Európskym dňom mobility. Poďme k tomu upratovaniu, lebo ty ho môžeš mať silno ukotvené v krvi. Potom pozeráš na svet cez svoje „upratovacie filtre“, chceš svet uprataný podľa seba a tlačíš na seba i svojich okolo žijúcich. Tlak vyvoláva odpor, odpor hnev, hnev rozvracia vzťahy, vzniká tlak… a sme v jednom kolotoči. Poučenie: zo spojenia upracme svet si vezmi svoju časť, uprac v sebe so zodpovednosťou, aby si ty aj svet boli v láskavom spojení. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a u teba môže silno podporiť intuíciu, predstavivosť, fantáziu. Pri rozhodovaní sa môžeš spoľahnúť na svoje pocity. Hovorím – pocity. Rozum na chvíľu nechaj oddychovať a povedz si: aký mám pocit z toho, keď rozhodnem tak a tak. Nič nehovor, čakaj na odpoveď. Ak už pracuješ so svojou intuíciou, príde. Opakovanie totiž robí majstra. Inak tento spln v spojení s dobrou intuíciou ti prajú najmä v práci a pri investíciách. Jesennú rovnodennosť 23. 9. osláv podľa svojich pocitov a potom šups do tvojho najdôležitejšieho novu, ktorý bude 25. 9. o 23.54 h v Panne. Dáva ti krídla a k čomu si sa dostal cez intuíciu v splne, teraz môžeš realizovať. Máš veľké požehnanie hviezd. Svetlo spojenia a lásky svieti aj do partnerského vzťahu. Otvor srdce, veď 25. 9. je aj Deň srdca. Mantra na september: Som k sebe tolerantný.

Váhy

Váha. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe k splnovému dňu, ktorý bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách, pridávam v ten istý dátum Deň prvej pomoci. Sám máš skúsenosť, že mnoho ľudí sa na teba obracia, keď potrebuje pomôcť. Či chceš, či nie vyžaruje z teba záchranár, podporovateľ, kňaz, učiteľ, pokojný bojovník…, hoci sa tak nemusíš cítiť. Dôležité však je, že druhá strana ťa tak vidí a vie, že vieš podporiť, pomôcť. Potrebuješ však byť vo svojej sile, vo svojom sebavedomí, inak ti všetka pomoc, ktorú dávaš, prerastie cez hlavu, prekročí hranici únosnosti. Ešte raz poviem – potrebuješ byť vo svojej sile. Vtedy sa ti nemôže stať, že niekto pôjde na tvoj úkor, že budeš cítiť tlak a mohol by si padať do pocitov obete. Keď si vo svojej sile, máš prirodzenú autoritu a nikto nebude prekračovať tvoje hranice. Jednoducho si, rešpektuješ a si rešpektovaný. Rybí spln chce od teba, aby si plával v pokojných vodách života, aby si teraz príliš nevyskakoval. Úspech si ťa nájde, je dôsledkom tvojej schopnosti byť užitočným pre svet. Svoju rovnováhu môžeš uzemniť aj počas jesennej rovnodennosti 23. 9. napríklad malým rituálikom či plnou koncentráciou na tento deň. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne. Udržiavaj si pokoj, ktorý si si vytvoril už na spln a z tohto pokoja konaj. Stále nie je čas na veľké vyskakovanie, ale pokojné plynutie. Rob s radosťou to, čo treba. Deň novu je aj Dňom srdca, radosťou aj svoje srdce vyživíš. Mantra na september: Som k sebe pozorný.

Škorpión

Škorpión. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 30. september, ktorý je Dňom prekladu. Nechala som sa inšpirovať tebou samým. Viem totiž, že ako Škorpión ideš do veľkých hĺbok poznania, dokážeš z nich vytiahnuť skutočné poklady, ktorým však iní nemusia rozumieť, a tak prekladáš. Nie z jedného cudzieho jazyka do druhého, ale z hĺbky poznania do jednoDUCHosti ľudského porozumenia. Dostal si dar. Rizikom tohto daru je manipulácia, to znamená, že by si prekladal vo svoj prospech a túžil po moci. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a práve túžba po moci by ti v konečnom dôsledku mohla teraz klepnúť po prstoch. Ak by sa ti zdalo, že klepnutie je len také láskavé, nov v Panne by už bol dôraznejší. Poučenie pre teba? Ostaň múdrym šíriteľom múdrosti rodov. Ostaň v rovnováhe prijímania a dávania. Podporí ťa aj jesenná rovnodennosť 23. 9., keď ju vedome môžeš žiť. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, a ak by si chcel teraz meniť prácu, odpovedám, dočkaj času ako hus klasu. Nejde o to, že by si nemohol zmeniť zamestnanie, lebo by prišla katastrofa. No pripúšťam, nespokojnosť by mohla prísť, ale o dôležitejšie ide. Ide o to, že ak si bol doteraz vo svojej práci užitočný pre svet, svet ti odmenu chystá. Najmä v oblasti vzťahov v práci. Tento dvojkový rok je okrem iného o spájaní sa, o láskavosti a láske, a tak cez vzťahy momentálne rastieš. Aké vzťahy vytváraš, tak sa máš. Mantra na september: Som k sebe láskavý.

Strelec

Strelec. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 29. september, keď je Deň cestovného ruchu. Je nám jasné, že cestovanie k Strelcom patrí, no chcem upozorniť na niečo iné. Môj úmysel sa viaže k slovíčku ruch. Ako silný Strelec potrebuješ bytostne pohyb, cestovanie, ruch. Inak ideš do nervozity a tá sa potom ďalej rozvíja do bodliaka, ktorý pichá. Potom otáčaš bodliakové pichliače do svojho vnútra a ubližuješ si, ani o tom nemusíš vedieť. Tak prijmi, že ruch, možno aj rozruch patria k tebe a daj im vedomý priestor. Napríklad cez pohybové dni s deťmi, cez športovanie či dynamické prechádzky až po to, že ruchu dáš hlbší a kultivovaný zmysel. Ak si viac rozumový typ, hľadaj napríklad nové pracovné postupy, vytváraj nové projekty. Nechoď starými cestičkami, vymysli niečo iné. Ak si viac emocionálny typ, hľadaj krásu aj tam, kde ju nik nevidí a daj jej vyniknúť. Nekrúť sa v jednej škatuľke, vyskoč, získaj nadhľad, viď súvislosti a vytvor niečo nové, krásne, životaschopné. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a rád podporí tvoju fantáziu aj kreativitu. Okrem toho práve kreativitou sa môžeš liečiť, keby aj prišli drobné zdravotné problémy. Keď budeš totiž psychicky v pohode, choroba na teba nedočiahne. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne. Naordinuj si pokoj, žiadne pracovné zmeny, žiadne veľké investície. Možno viac sa pozrieť na seba, svoje zdravie a prijať, že telo sa mení každý deň a chce tvoju pozornosť. Mantra na september: Som k sebe dobrotivý.

Kozorožec

Kozorožec. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti takzvané „zvieracie dni“. V septembri to budú 17. 9. Deň červenej pandy, 22. 9. Deň nosorožcov, 24. 9. Deň goríl. Prečo práve zvieracie? Sú uzemňujúce a zároveň nesú v sebe dynamiku daného zvieraťa. Hovoria o tom, že usadenie sa v jednej oblasti života prináša aj múdrosť, aj spokojnosť, ale vždy treba byť bdelou bytosťou, lebo aj predátori žijú. Nemusia práve striehnuť, ale sú, žijú. Tvoje oslabenie ťa robí pre nich viditeľným. To znamená, ak sa opúšťaš, ak ideš energiou dolu, ak si myslíš, že ti ju niekto kradne, padáš a si pre predátora viditeľný. Inak – stávaš sa korisťou, obeťou a tyran si ťa nájde. Pridám osobný príklad: kedysi dávno ma môj psík veľmi pohrýzol. To sme si vysvetlili, niesli sme obaja dôsledky. Rana sa zahojila, psík zmúdrel. Niekedy sa však aj teraz stane, že si spomeniem na uhryznutie, naplní ma strach a pes cerí zuby. Pokojne by ma zas uhryzol. Prečo? Len preto, že zacítil, že som slabšia a bojím sa. Akonáhle prepnem v sebe bleskovo do pohody, pes prižmúri oči a dá sa hladkať. Spúšťačom jeho agresivity je môj strach. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a akýkoľvek pohyb, dynamika ti upevní zdravie. Pokojne poď aj do jogy, kde cez zvieracie pozície a zotrvanie v nich pochopíš, čo si nesieme v sebe zo zvieracej ríše. Aké kvality či neresti máš. Nov bude 25. 9. o 23.54 h v Panne a bude aj o zdraví. Mantra na september: Som k sebe súcitný.

Vodnár

Vodnár. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti 22. 9. Deň hobitov. Hobit je postava z kníh Brita J. R. R. Tolkiena. Hobiti žijú v zemi, chodia naboso, lebo majú veľké chodidlá zarastené chlpmi, milujú pohodlný život a fajčia fajku, nebojujú. Takže ich odkaz pre Vodnára? Uzemňovanie, vnútorná sloboda vo všetkom, čo robíš, rovnováha, aby si bol stále vďaka nej v pohode, a pokoj v srdci, aby si nepotreboval tasiť meč, ale s pochopením riešil všetko okolo seba. Pekné odkazy, však? Za symbolom hobita nájdeš ešte kopec ďalších pozitívnych vlastností a situácií. Najviac asi svieti jeho mierumilovnosť… ako si ty s mierumilovnosťou, so súcitom v srdci? Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách a dni okolo splnu by mali byť dňami pokoja, v ktorom si oddýchneš a pripravíš sa na ďalšie obdobie. Spln ti prinesie aj nejaké prekvapenie, vďaka ktorému môžeš zas o krôčik povyrásť. Nerieš, či príjemné alebo menej príjemné. Dôležitý je tvoj postoj k nemu. Všetky tvoje postoje k udalostiam tvojho života sú dôležité. Vďaka nim si vytváraš už teraz pocity a prežívanie konca tvojej pozemskej cesty. Nov 25. 9. o 23.54 h v Panne pripravuje ohňostroj lásky a splnenie nejakého sna. Dni okolo novu však už vyžadujú aktivitu, pohyb, otvorenie sa novým možnostiam, nastavenie „anténok“ na príjem nových impulzov. V deň novu je aj Deň srdca, takže pravdepodobne pôjde o srdcové záležitosti. Mantra na september: Som k sebe úprimný.

Ryby

Ryby. September je časom dozrievania, hojnosti a v kalendári aj množstva významných dní. Z tridsiatich som ich narátala dvadsaťjeden len tak na prvý pokus. Tebe okrem dní, ktoré zvyčajne komentujem, dávam do pozornosti hneď dva dni súvisiace s rybou témou spirituality. Ide o 14. 9., keď je dňu priradený Deň židovskej kultúry, a 15. 9., keď deň patrí Sedembolestnej Panne Márii. Čo v tebe vyvolala náplň týchto dní? Stíš sa a pozoruj svoje pocity, nekomentuj dni, nepohŕdaj. V pocitoch nájdeš veľa odpovedí. Napríklad aj to, ako prijímali spiritualitu tvoji predkovia, ako vedeli či nevedeli zopnúť ruky k modlitbe… Totiž ako oni, tak aj ty. Spln bude 10. 9. o 11.58 h v Rybách. Parádny deň v tvojom znamení, však? Ak pochybuješ, nastav si ho na parádu. Priprav si príjemné aktivity, pokojne aj vodné: wellnes, bazény, jazerá, potôčiky či dovolenka pri mori a pomedituj pri vode. Voda očisťuje, dáva možnosti, dovoľuje ti plávať v správnom prúde života, ak sa svojou intuíciou na ňu napojíš. V dňoch okolo novu, ktorý bude 25. 9. o 23.54 h v Panne, prichádzajú aj nejaké pokušenia. Vyzerá, že milostné. Pamätaj na to, ako ľahko či neľahko sa necháš ovplyvniť, ako stojíš za svojím partnerom, ako veľmi chceš v oblasti partnerstva zmenu a nacíť sa, či to bude správna zmena. Rada hovorím, že všetko so všetkým súvisí a ak urobíš vo svojom živote nejakú zmenu, zvyčajne pohneš všetkým kockami svojho horoskopu. Deň srdca má tiež svoj deň 25. 9., tak tomu svojmu venuj láskavú pozornosť. Mantra na september: Som k sebe úctivý.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.